• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Şanlıurfa Mutfağından -Urfa kebap(Bağdat baharat sponsorluğunda)

Yöresel Yemekler
Eline sağlık. Başarılar dilerim.

nur cum ne yaptın sen ya süper olmuş ellrine sağlık canım ilk fırsatta deneyeceğim

Merhabalar:KK54::KK54::KK54:
Muhteşem bi kategoride tekrar sizinleyim:KK50: Kategori 'Yöresel yemekler' olunca ve her şehrimizin de kendine has müthiş lezzetleri olunca seçim yapmakta çok zorlandığımı itiraf etmeliyim:oops:
Oğlumun da ısrarı üzerine Şanlıurfa'nın enfes lezzeti Urfa Kebabı yapmaya karar verdim :KK33:
Tüm ayrıntıları ile resimleme çalıştığım bu lezzetli menüyü beğeneceğinizi umuyor ve tarifime geçiyorum...

Evvela ben lavaş ekmeğimi evde yapmayı tercih ettiğimden ilk olarak kebabın altına serdiğim lavaş tarifi ile başlıyorum

*5 su bardağı un
*1 yemek kaşığı toz maya
*2 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz

Eki Görüntüle 1749342

Yapılışı ; Maya ılık su ile karıştırılarak aktive olması beklenir, un'un ortası açılarak tuz,şeker ve kabaran maya eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yağurulur. 45 dk dinlenmeye bırakılan hamur mandalina büyüklüğünde parçalara ayırılarak tavanızın büyüklüğüne göre açılır . Eki Görüntüle 1749345
Altı az yağ ile yağlanmış tavada arkalı önlü pişirilir.Pişirilen lavaşlar kurumasın diye bi beze sarılarak kendi ısısnda yumuşaması beklenir.

Urfa kebap için malzemeler
800 gr bol yağlı kadar kuzu veya koyun eti
1 bıçak doğraması soğan
1 bıçak doğraması domates
Yarım demet maydanoz
tuz,pulbiber

Ben eti bıçak ile kıyma kaline getirmeyi tercih ediyorum ama isteğe göre makineden de çekilebilinir.Eki Görüntüle 1749343 Etler minik minik doğranarak bıçak ile kıyma haline getirilir,Eki Görüntüle 1749344 aynı işlem soğan ,domates ve maydanoz için de uygulanır ve pul biber tuz da eklenerek yarım saat yoğurulur.
Eki Görüntüle 1749347
Birbirine iyice yedirilen kıyma enli çöp şişlere takılarak tepsiye dizilir. 200 derecelik fırında 25 dk pişirilir
Eki Görüntüle 1749349

Pişen kebabımızın kaba bıraktığı su ve yağ ile lavaşlar ıslatılarak servis tabağına dizilirEki Görüntüle 1749350

Soğumadan ve yağı donmadan sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet olsunn:kk77::kk77::kk77:
Sunum :KK200::KK200::KK200:

Eki Görüntüle 1749392

Eki Görüntüle 1749401

Eki Görüntüle 1749405
ay tatlım super bu

ayy süper duruyor ya bayıldım şu an gidiyroum ben nasıl güzel duruyor ya eline sağlık:KK19::KK19: başarılar :KK68::KK68:

Nur sen aşçı falan misin :KK57:
Döktürmüşsün kuzum ya :KK51:
Sunum desen harika
Urfanin en meşhur restoranında yok böyle sunum

Eline sağlık yarışmada başarılar :KK36::KK36:

Nur sen aşçı falan misin :KK57:
Döktürmüşsün kuzum ya :KK51:
Sunum desen harika
Urfanin en meşhur restoranında yok böyle sunum

Eline sağlık yarışmada başarılar :KK36::KK36:

Aşçı degilim ama bi butik pasta dukkani acma hayalim varr :KK200: İnsh nasip olur :)
Cok tesekkur ederim derya'cim :KK19: Senin guzel bakip guzel gorusun :KK60:

Back