Sanirim stalklama sorunu

catherinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
354
249
103
Merhaba kizlar ben bir huyum yüzünden çok mutsuz oluyorum. 23 yasindayim.

Şöyle ki, mesela eski oturdugum yerde bir adam vardi ben yogun duygular hissetmistim sanırım o da bana biseyler hissetmistu.. ama adim atmadi iste olmadi bi şekilde.. simdi evlendi esi hamile ben surekli onlarin hesaplarina bakiyorum kiskaniyorum ne güzel cocuk odasi yapmislar falan normal seyler evliler mutlular ne bileyim.. kadin calisiyo iyi bir maasi var bense okulu uzattim daha dogru dürüst hayatimi kuramadim kizla ayni yastayiz.

Sadece bunla da degil hani bir tane örnek degil yazin gittigim yerde biriyle tanismistim mesela o da simdi evlense falan fotolar koysa ona da bakarim. Sanki ben assagi durumdayim da onlar imrenilcek durumda ya ben ne bileyim iste.

Mesela yeni evlendi arkadasim var onu da kiskaniyorum ne guzel esi var mutlu yuvası var asik oldugu adamla uyuyor.. Sanki ben bunlara sahip degilim ya sefil gibi hissediyorum kendimi..

gecen senelerde psikiyatriste de gittim ilac kullandim ama pek faydasi olmadi kendimle ilgili takintilarim da vardi kendimi cirkin görüp tabi o kizla evlenir ne kadar guzel ya da onun dişleri benimki gibi degil mesela ornek veriyorum diyordum. Simdi onlar yok o kadar bir ara engelledim bakmiyim diye ama merakima yenildim. Yani sanki ben hic onlarin yasadiklarina sahip olamayacakmisim gibi ve böyle evlilik gibi kadere bagli insanin elinden bir sey gelmeyen konularda oluyor bu

Yani velhasil bir turlu kendi hayatima odaklanamiyorum. Ve cok mutsuz oluyorum. Ne yapmaliyim sizce?

Sosyal medya hesaplarınızı kapatıp kendinizi okulunuza verin bence ve bitirin okulu söyleyecek bir şey bulamadım

stalklamayı acilen bırakmalısın

Sosyal hesaplarını kapat ve ders çalış.
Mesleğini eline alıp güçlü bi kadın olursan bambaşka bi hayatın olur.
Kolay gelsin.

Şu Türkçe 'yi ona buna özenerek yozlaştırmasak. Dil bir ülkenin, toplumun onurudur. . . Şimdi diyeceksin neden kullanıcı adın ingilizce arkadaşım aldı öyle kaldı. İnan buradan ayrilamayacaģımı bilmiyordum :)

Boyle dusunursek mutsuzluktan ölürüz :)
Daha güzeli, daha egitimlisi, daha zengini..
Bu boyle uzar gider. Hangi birini takalim simdi kafamiza.
Bence duruma sadece kendi hayatin olarak bak. Egitimini tamamlamaya çalış.
Birde gorduklerin her zaman gercek olmayabilir. Bunu da unutma.

Stalking, Mobbing vs gibi kelimeler global kelimelerdir. Japon, Kore Hint Fransiz her turlu dillerde cevrilmis dizilerde sosyal medya ile ilgili ozgun kelimeler kullanilir. Yani dizilerde bir basgosterince gercek hayatta da kullanilmasina neden olur.
Fransizlar bile "bonne weekend " derler. Ama bu TDKnin 21. yy'da gelisen kuresellesmeyi iceren yeni kelimeler turetmekte inatci ve tembel bir kurum oldugu gercegini ortemez.

Konuya gelince, biraz once sunu yazmistim:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...tsuzluktan-olucem.882916/page-5#post-43905785

Sen sevilmek istiyorsun hepsi bu.
Biri sevse seni kimsecikleri takip etmezsin.
Profillerine bakıp bakıp özenmezsin.
Evli olanlar şahane, olmayanlar sefil diye bir şeyde yok :)
Önce sen sev kendini, sen önemse..

Ama işte sosyal medya hesabinda sa grrubumuz var dersle ilgili
Of çok kötü olmuş sizin için.. Bu rahatsızlık teyzemde de var ondan biliyorum, kendinizi tutmaya calısın, mesela onlara bakmak yerine sürekli kendinizle ilgili hayaller kurun, şöyle olucam, böyle olucam tarzı.. Ya da kendinizi bir alanda geliştirmeye, meslek edinme uğraşı vermeye calısın, allah yardımcınız olsun. Bir şeyi merak ettim, peki kkda üyelerin profiline girip bu tarz bakınıyor musunuz, yoksa tanıdıklarınıza mı bakıyorsunuz sadece.

Haklisiniz ben de Türkçe kullanimina onem veririm aslinda ama bu sefer oyle kolayima geldi konu basligi nereden degistiriliyor?

Yok sadece tanidiklarima yani benle olmadi adim atmadi mesela onla evlendi mutlu nr bileyim aslinda tam olarak ifade de edemiyorum sanirim.

Eskıden stalklama yoktu..

Kuzenımle yan yana yataklarda tavana bakar biz hep böyle yatarak tavanı mı seyretcez ne zaman evlencez dıye mal mal konusurduk..

Şimdi gene tavana bakıp..b*k vardı evlendık dıyoruz..
Hiç gulecegim yoktu şurda depresyondaydım

Senin yüzünden depresyonum kaçtı

Sen sevilmek istiyorsun hepsi bu.
Biri sevse seni kimsecikleri takip etmezsin.
Profillerine bakıp bakıp özenmezsin.
Evli olanlar şahane, olmayanlar sefil diye bir şeyde yok :)
Önce sen sev kendini, sen önemse..
Su an benle ilgilenen biri var karakteri mükemmel diyebilirim ama ben görünce kalbim carpmiyo ne bileyim aşk yok .. onla sevgili olsam onlar gibi olamiyacagim mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…