Sanırım ölsem kurtulmuş olurum !!

Çalışmadıgım için psikologa ayırcak bütcem de yok haliyle. Ailem zaten 2 yıldır bana bakıyor.

arkadaşım depresyon da olabilir ama hormonal birşey de olabilir
örnek veriyorum demir eksikliğin varsa, acayip tembellik, düzensizlik falan yapar
önce git bir aile hekimliğine ücretsiz tüm testlerini yaptır, tiroid dahil yapıyorlar

daha 21 yaşındasın! ne demek ailem zaten 2 yıldır bana bakıyor!
tabi ki bakacaklar, maddi durumları el verdiğince seni maddi manevi gözetecekler, onlar senin annen baban
benim çocuklarımın ömrü hayatları boyunca yardımıma ihtiyaçları olsa, tek 1 kez bile gocunmam, elimden geleni yaparım
onlar da böyle görüyorlardır seni

psikolog için illa bütçe ayırman gerekmiyor
e-devletten randevu al, git bir görüş ücretsiz
haaa, baktın beklediğinden fazlası çıkıyor, değişik bir teşhis konuluyor, o zaman tekrar gözden geçirirsin maddi durumunuzu

böyle, onu yapamam bunu yapamam demekle olmaz
çünkü
ileride birgün aklın mutlaka başına gelir, o zaman, bu dönem elinden geleni yapmadığın için bin pişman olursun

gece uyuyp gündüz uyanma durumuna da takılma
genç yaşta evde duran bir çok kişi bunu yaşar

valla okurken ben de imrenmedim desem yalan olur
ah bu sorumluluklar

Al benden de o kadar :)

valla okurken ben de imrenmedim desem yalan olur
ah bu sorumluluklar

Al benden de o kadar :)

Bir dakika ya daha 21 yaşındasın.Ne ölmeyi istemesi? Bu fazla kolaycılık olur.Silkelen ve kendine gel.Lise diplomanla iyi şartlarda tabiki de çalışamazsın.Tekrar hazırlan ve eğer memnunsan kendi okuluna yok değilsen içinden gelen bölüm için hazırlan.
Hayatımızın en güzel çagındayız.Sürekli pesimist takılmak için fazla konforlusun.Hayatının ipleri senin elinde.İçinde bulunduğun durumu sen kurtarabilirsin.
Bak arkadaşım şuan guzellestirmekte berbat etmekte senin elinde.Sorumluluklarının farkına var.Bu sene sınava girmek için geç kaldın.Git 3 4 ay çalış.Dershane paranı çıkart.Zaten o çalışma koşullarını gördükten sonra okuluna sıkı sarılırsın.Seneye de dershaneye git.Biraz hayatının farkına var.Nereye kadar böyle gidebileceksin? Annen baban ne kadar destek olabilir.
Sosyal hiç bir bağlantın yokken tabiki arkadaş veya sevgili edinemezsin.Kusura bakma ama kendine çok büyük ayıp ediyorsun. Yarın git bir avmye butun mağazalara başvur.
Sert konuşmuş olabilirim ama bunları yapmak zorundasın.

Okadar dogru söylediniz ki... Sadece başlamak değil aslında olay devam ettire bilmek. Ayrıca bu durumdan kurtulmayı düzenli bi yaşam kurmayı yeni arkadaslıklar edinmeyi her şeyden çok istiyorum. Çünkü cidden çok sosyaldim.

Bi dönem ben de böyleydim.Kendimi salmıştım iyice.Sonra devlet hastanesindeki psikiyatıra gittim.Tabi ilaç verdi,ama kendisi de muhteşem bi insandı.Gittiğimde sorardı mesela bugün yemek yaptın mı,hayır dediğimde ise hemen eve gidip müzik açıp yemek yapıosun derdi.Temizlik yapmadım dediğimde de aynı şeyi söylerdi ve ben böyle böyle iyileştim.Kendine huzur bulacağın alanlar yarat öncelikle..Mesela ben evimi değiştirmeyi seviyorum eşyaları felan,el işleriyle uğraşıyorum.Bi ara ojelere takmıştım o dönemde,çeşit çeşit şekil şekil ojeler yapıyordum,devamlı bulmaca çözdüm bi ara,bi ara da dantele merak sardım..Devamlı kitap okudum..Bu sayede iyileştim.Hem de ben yalnız yaşıyordum,desteklicek kimsem yoktu,annem kanser hastasıydı ve sevgilimle de berbat bi ilişkimiz vardı.Bunlara rağmen toparladım kendimi..Sen de yapabilirsin canım..

Evet biliyorum planlarımda hep var güzel sanatlara
hazırlanmak ama sorun icraata geçememek.

Ne güzel işte bak, bir yerden başla kursa git ilerde pişman olursun boşa geçen günlerine. Bak burada ki konuları oku, mesleği olmayıp aldatılan, şiddet gören, boşanamayan kadınlar var. 21 yaşında kabuğuna çekilmişin keşke bende 21 olsam.

Sizede kesinlikle katılıyorum geriye dönüp bakınca boşa geçmiş 2 yılım var. Aslında çalışmayı bu yüzden istiyorum. Para biriktirip almak istediğim resim kursuna hazırlanmak için. Evet ailem tabiki destek çıkar bana. Ablamda aynı sekilde sonuna kadar destek çıkar. Ama bende heves olmadıgını gördükleri için ellerinden bi şey gelmiyor.

Kendine sadece ve sadece sen yardımcı olabilirsin.Kendine güven.Bu şekilde nereye kadar.
Tamda yarın ilk adımı at !!

Toparlaya bilmene bilmene çok sevindim. Verilen ilaçlar sizde ne etki yaratıyordu ? Bi atılım yapmak için cesaretlendiriyor mu örneğin ? Ya da bi amacının oldugunu mu fark ettiriyor. Ben mesela doktora derdimi anlatmaya bile çekinir oldum çok saçma sapan bi durumdayım

Değil mi ya, şöyle ağız tadıyla depresyona giremiyorum. Akşama kadar yatmak ne demek bilmiyorum, geçenlerde hastalandım 2 gün yatamadım , dinlenemedim hala tam geçmedi. Of Allah'ım off diyesim geldi.
Yer değiştire biliriz 1 aylıgına siz gelip yerime yatın ben sizin yerinize sabah akşam çalışıyım

Canım ben cidden çok kötü durumdaydım.Şöyle söyliyim,o gün okuldan geldim,öğleden sonra dersim yoktu.Bi ağlama krizi tuttu beni durduk yere.Bağıra çağıra ağlıyorum ama..Alt komşumun eşi geldi,çok da samimimiyizdir.Açtım kapıyı,bana bir tokat attı,donakaldım.Şimdi diyorum iyi ki atmış o tokadı,yoksa kafayı yeme noktasına gelmiştim.Hemen beni doktora gönderdi.Gittim herşeyi anlattım.Beni bir hafta sonra tekrar çağırdı,gittiğimde doktoru tanıyamadım.Siz geçen haftaki doktor musunuz dedim..O derece kötüydüm.İlaçlar sakinleşmemi sağladı.Ağlama krizlerim durdu,umursamaz oldum hiçbir şeyi.Doktorumun da tavsiyeleriyle ev işi yapmaya,yemek yapmaya başladım.Diyet yapıp kilo verdim,uykumu düzene soktum vs. Seni ilaç kullanman konusunda teşvik etmiyorum,yanlış anlaşılmasın ama ben böyle iyileştim.O ilacı bir yıl kullandım ve onu bırakırken de çok sıkıntılar yaşadım.Doktorum dereceli olarak bırakmamı istedi yavaş yavaş ama ben o kadar toparlamıştım ki kendimi,bi anda sildim attım.Ama sakın unutma,o ilaçları bırakmak sigarayı bırakmaktan daha zor..

Yer değiştire biliriz 1 aylıgına siz gelip yerime yatın ben sizin yerinize sabah akşam çalışıyım
Olurdu hem de ne güzel olurdu:)
İşi gücü geçerim de yavrum benim bıkkınlıklrımın, depresifliğimliğin gölgesinde kalmasın diye bu uğraş... Ama şöyle zaman dursa ve 1 ay yataktan kalkmasam, uyusam uyusam...

nasıl canım çekiyor nasıl
şu yurtdışı işini bir halletsem direkt işi bırakıp evde yatıcam yemin ediyorum

Randevu alıcam şuan en yakın zamana. Ben mesela her yere annemle gitmek istiyorum çocukmus gibi. Belkide kendi ayaklarımın üstünde durmam gerekiyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…