Sanırım ölsem kurtulmuş olurum !!

seninki kadar uzun süreli ve ağır olmasa da ben de benzer bir dönemden geçtim. spor yaparak ve kitap okuyarak atlattım bu dönemi. özellikle yürüyüş ve tempolu sporlar hem bedenini yeniliyor, hem de form tutulmaya başlanmasıyla birlikte motivasyonun artıyor. bir hafta sonra gelecek ay spora başlarım diye erteleme, hemen yarın eşortmanarını çek ve yürüyüşe başla mesela. bahane ürettikçe üretiyor insan, sonu gelmiyor.

Benim de benzer bir dönemim olmuştu.

Evden proje bazlı çalışıyordum ve sürekli bilgisayar başındaydım, yalnızdım, vampir gibi geceleri yaşayıp güneş doğunca yatıyordum, aynen sizin gibi banyo yapmaya dahi üşeniyordum. Dış dünya ile ilişkim siparişlerimi eve getiren insanlarla ve kasiyerlerle falan sınırlıydı.

Nasıl aştın derseniz, sporla. Önce yürüyüşe başladım, güneş doğunca yatağa girmek yerine bi kahve içip yürüyüşe çıktım. Özellikle deniz veya su kenarında yürümek insana iyi geliyor. Belli bir tempodan sonra vücut zaten adrenalini endorfini basıyor, hem kendinizi çok iyi hissediyorsunuz, hem de müptelası oluyorsunuz. Sonra DVDler, başka spor programları şunlar bunlar derken mutlu, ruhen ve bedenen sağlıklı bir insan olup çıktım desem yeridir, yoksa o gidişle en yakın mağaraya taşınmak veya maymuna geri dönmek zorunda kalacaktım sanırım :KK53:

Bence de bir psikoloğa danışmalısınız ama harekete de geçin, inanın işe yarıyor.

Sizin o kötü döneminiz ne kadar sürdü?

Bunun normal olmadığını biliyorsunuz. Halbuki hayatin bi ucundan tutun devami gelir. Gidin bir ise başlayın mesela her türlü sorununuz geçecek. Suan tek amaciniz ise baslamak olsun kendinize baska hedefler koyup gözünüzü korkutmayin. Tek amaciniz işe başlamak ve kendi paranizi kazanmak. Diger istekleriniz zaten zamanla olacaktır,

Bugun bi adım attım sabah erkenden uyandım iş görüşmesine gittim daha sonra biraz magazalara bakındım yağmur yagmasına ragmen koşarak eve dönmedim sakin adımlarla yürüdüm. Oksijeni çekebildiğim kadar içime çektim. Yarın içinde bi şeyler planlıyorum. Sahilde yürümeyi çok isterdim ama oturdugum yer sahile uzak minübüsle gidiliyor ve oturdugum yerin ortamı pek güzel değil. Rahatsız eden çok oluyor. Yürüyüş için olmasada yarın sahile gidip bi çay içiyim diyorum :)

Son düzenleme:
Canım depresyona girmişsin bence bir pskologa git çok pahalı biley degil emin olki bir kaç ay sonra daha iyi ve daha kendine güvenin gelmiş olur bir işe gir ama ilk doktora git mutlaka işde kafanda büyütme gir biraz dene olmadı başka yere girersin bak daha hayatın başındasın işe girersen arkadaş çevrende olur birileriyle konuşmak emin ol kendini daha iyi hissettirecek sana

Gelismeler var gordugume gore.
Cok sevindim senin adina canim.
full tempo devamm

Klişe bi tavsiye ama yerinden kalkmadıkça bu düzen kendi kendine degişmez. Ayrıca kimseden utanmana da gerek yok. Gençlik gider, bugünlerini bir daha da bulamazsın. Bir anda karar verip degiştir kendini... Tabi halinden memnun degilsen... Hastalıkla falan da bag kurmaya çalışma. Ne yapman gerektigini zaten biliyorsun boşa uzatmıyım.

Universteyi birakinca mukemmel bi hayatmi bekliyordunuz...
Herkesin hayatta pişmanlıkları vardır 18 yaşımda verdim ben o kararı. Evimden uzaktaydım her sabah annemin uyandırmasına alısmısken birden yalnız kaldım şehir dısında. Kampüs eski askeriyeydi Edirne çok soguk olur Aralık ayında kaloriferler yanmıyordu. Aynı zamanda çok uzakdı yerleşim yerine. Tekrar sınava hazırlanırım iyi bi bölüm tercih ederim umuduyla dönmüştüm evime. Ama beklenen şeyler olmuyor bazen. 4 yıl önce bu halde olcagımı söyleseydiniz gülerdim benmi asosyal olcam? diye. Ama olmaz dediklerimiz oluyor bazen.

Üniversiteyi bitirince 1 yıla yakın işsiz kaldım sürekli evdeydim bende böyle bir dönemden geçtim. Yeniden üniversiteye başlayın yada bir işe girin göreceksiniz ki bu süreç sona erecek. Sosyalleşirsiniz ve kendinize özgüveniniz tekrardan yerine gelir.

Mimari dekoratif sanatlar okuyordum. Evet bence de iş kesin çözüm gibi gözüküyor. en azından sosyalleşmek açısından bakalım yarın bi adım atmaya karar verdim. Umarım sonuçları iyi olur :))

ben de çanakkalede mimari dekoratif sanatlar okuyorum ve bırakmak istiyorum, 1 yılım bitti sence ne yapmalıyım :KK43:

Nedeni neydi bilmiyorum ama en büyük hatan okulu birakman olmuş. Su an ki durumunun da okulu bıraktığın için bir pismanliktan yada boşluktan kaynaklandığını düşünüyorum. Yapabileceğin en doğru iki şey psikologa gidip yyardım almak ve bu depresif halden kurtulmak. İkincisi de üniversite sınavlarına yeniden hhazırlanıp okumaya devam etmek bence. Henüz yaşın çok genç hiçbirşey için geç kalmış değilsin ama böyle devam edersen herşeye gec kalacaksin. Toparlan lütfen..

X