• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım mucize olmasını bekliyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon ama ben ayrılıp çalışmasam bile babamdan alacağım maaş daha yüksek neden çalışayım ne sebeple?
Onurlu bir sekilde hayatinizı kazanmak için? Üretmek , topluma katkı sağlamak içın? Çalısanların vergileriyle ödenen emekli maaşını haketmek için?
Kendi ayaklarıniz üzerinde durup kimseye yük olmamak için?
İlerde anne olduğunuzda çocuklariniza hayata katılmış bir kadin olarak iyi bir örnek olmak için?

Onurlu bir sekilde hayatinizı kazanmak için? Üretmek , topluma katkı sağlamak içın? Çalısanların vergileriyle ödenen emekli maaşını haketmek için?
İlerde anne olduğunuzda çocuklariniza hayata katılmış bir kadin olarak iyi bir örnek olmak için?
Bla bla bla ..

Pardon ama ben ayrılıp çalışmasam bile babamdan alacağım maaş daha yüksek neden çalışayım ne sebeple?
İlerde anne olduğunuzda çocuklariniza hayata katılmış bir kadin olarak iyi bir örnek olmak için
Bacim onurlu yaşam ilkelerine bla bla diyebiliyorsan, yaptığım her yoruma begenmedimi basabiliyorsan, benim sana daha da diyebileceğim bir sey yok, korktum yeminle, saygiyla -reverans majeste- egilip , seni huninle başbasa birakiyorum. Kayinailene ve çevrene de sabırlar diliyorum

Babanız hangi işten emekliydi de size 3000 maaş bağlanıyor. Hem anneye hem kız çocuğa bağlanıyor o para bölüştürülerek. Emekli öğretmenin emekli maaşı bile kendine o kadar değil. Hem SSK hem emekli sandığı çift emekliliği olan tanıdığım var babasından alıyor onun bile o kadar değil🤔 aynı ülkede mi yaşıyoruz??

Erkegin calismamasi asalaklik bana gore
Ama kadinda yangelir pesinde olmali
Zaten esiniz asgari ücretle calissa yine gecinmede zorlanacaksiniz
İkiniz de calismalisiniz
Bu değirmen tek tekerlekle donmez
İkinizde taşın altına elinizi koymalisiniz
Ki eşinden bosansan dahi güvencen olur
Parasiz pulsuz baba evinde 3 gün barinamazsin

Hala dalga hala aynı kafa birde sizi ciddiye almamı bekliyorsunuz.Eşime evliliğime güvenmemek derken iş konusunda evet güvenmiyorum iş durumuda hayatı en derinden etkileyen birşey.Ben babamdan kalan maaşı bahsettim o 3000ken eşimin 2300
Al işte o kadar şey dedim verdigi cevaba gel vatandaş.
Yok kızım yok.
Senden olmaz.
Daha okuduğunu ciddi manada anlamaktan uzaksin, biz de kime neyi anlatıyorsak.
Valla tereliye koca senin, k.valide ve ailesi senin.
İstediğin yerden tut çek.
Bizim için çokta fifi yani.
Dusunupte çalış diyenlere sanki sana avrat kufredilmis gibi bir tavır takinman hakikaten çok saçma ve gereksiz.
Kendimden özür dilerim ki belki anlarsin diyerek yazdığım mesajım için.
Senin tereliye olduğunu ve çalışmaya karşı alerjin olduğunu unutmuşum.

Arkadaşımın ablasının eşi hiç çalışmaz 20 yıllık evli kadın .Arkadaşa sordum ilk 5 sene işe gir çık sonra tamamen işsiz kız evlendiğinden beri kayınvalidesi ile yaşıyor eşide babasına gğvenip çalışmıyor,adına hastalıkndiyor 🤣🤣🤣 kayınpederin emekli parasınile 6kişi yaşıyor 2 de çocuk yapmış kadın hayır arkadaşın ablasını da çalıştırmıyor erkeklere güven olmaz diye kadın 40 yaşında boşan dediklerinde aman yaşım geçmiş ne yapayım diyor.Ne kadın ne adam da çalışma isteği var kayınpedere yaslanmışlar kene gibi yaşıyolar .

O kadar köşeye sıkışmış ki, burada biz saydırarak rahatlıyor kendince. Her gün konu açsa sorun bitmez. Maddi sorunlar bir yana adamı sevmiyor. Düşünsenize bir evliliği devam ettirmenin tek sebebi boşanıp kv yi mutlu etmemek. Bu mantıkla birine akıl veriyorsunuz, size çemkirince kızıyorsunuz. Bu kadın bu kadar. Daha fazlasını bekleyemezsiniz. Hayattaki güvencesi ölmüş adamın maaşı hep birilerinin sırtında varolmak duygusu yok. İnsan kendini güçlü görmek için savaşmamak için acıdığı biriyle evlenir, çok merhametli olduğu için değil.Yoksa kadın güce aşıktır, fiziksel güç maddi güç zeka başarı kadın özünde bunlardan etkilenir. Annem annem dediğinide bakmayın, annesiyle arası o kadar iyi olsaydı kv- görümce ilişkisini bu kadar kıskanmazdı. Onlar iyi oldukça bu arkadaş burada deliriyor. Ya ufak muhitte kafasının çalıştığını düşünen ama o da artniyete çalışan bir arkadaş. Konuyu çetrefilli hale getirmese dümdüz yaşayıp gitse hepimiz gibi temel seviyede mutlu bile olabilir. Konuya yorumum ise sana böyle adam normal, daha fazlası sana fazla olurdu.Seni aşardı.Diğer türlüsü seninle neden evlensin hayatını zorlaştırsın , kafası az buçuk basan bunca artniyeti görmez mi evlenmeden önce ? Kaderine razı ol hayatını yaşa arkadaşım ek olarak psikolojik destek alabilirsin. Ama kültürel olarak ona da sıcak bakacağını sanmam. Penceren o kadar dar ki nerede nasıl büyüdün cidden öğrenmek isterdim.

Geçen sene babamın bir arkadaşının eşi ve kızı kardeşimi görmeye geldiler. Altlarında kadar araba yarım daire parası yani zengin bı aileydi. Ama biz parası var diye, evi arabası hatta hatta kendi isi var diye verdik mi hayır vermedik. Demekki bazı şeyler verilen sözler yada para ile alakalı değil.

Madem is begenmiyor okuyup dogru duzgun bi meslek edinecekti. Simdi kimse ona gel su masada 8 saat otur su maasi verelim demez. Mecbur calisacak. Evlenmeyi biliyorsa evine bakacak

Siz de çalışın. Hayatında çalışıp iş zorluğu, patron egosu görmemiş biri gelip yorum yapıyor bir de. Çalışmak istemediğinizi de biliyoruz.
Yahu niye yorum sahibinin yorumunu eksilemişsiniz ki?
Kadın doğruyu söylemiş, e çalışsın yani.
Benim babam makine mühendisi ayda 50bin kazanmasa da Türkiye şartlarına göre iyi kazanıyor. E bize de hatrı sayılır bir para yolladığı halde annemde çalışıyor. Bu devirde tek maaşla ev döner mi? Konu sahibi çalışsın yani.

Ayrıca tereliye, keşke eşini evlenmeden önce daha iyi araştırsaydın.
Şuan böyle olmazdı.
Asıl sorunun kayın ailen olmadığını eşin olduğu anlardın.
Adam bile kendi ailesinin yapacağı erzak, kira yardımına güvenerek evlenmiş.
Senin onun ailesine güvenmen çok normal geliyor bana.

İlerde anne olduğunuzda çocuklariniza hayata katılmış bir kadin olarak iyi bir örnek olmak için

Bacim onurlu yaşam ilkelerine bla bla diyebiliyorsan, yaptığım her yoruma begenmedimi basabiliyorsan, benim sana daha da diyebileceğim bir sey yok, korktum yeminle, saygiyla -reverans majeste- egilip , seni huninle başbasa birakiyorum. Kayinailene ve çevrene de sabırlar diliyorum
Piraye hanımcığım,konu sahibi eski konu mesajlarından hatırladığım kadarıyla kendisi toptan kadınların çalışmasına karşı, hatta kadınlar çalışarak erkeklerin işini elinden alıyor işinden ediyor minvalinde bir cümlesi de vardı, ve kadın ile erkeğin bir arada olduğu karma çalışmayada karşı.

cok buyuk sorun yok gibi degil mi,
adam calisiyor az cok kazaniyor, zaten barinma masrafi yok.
siz de eger daha iyi sartlarda yasamak isteseniz zaten calisirsiniz, demek ki siz de memnunsunuz.

adam bugun iki aglanir isi birakir tazminatini alir sonra baska ise girer bir kac ay sonra.
cok dertli bir hayatiniz yok aslinda.

tabi cocuk yapmayin o ayri.

bence herkesin cocuk sorumlulugunu almama/istememe hakki var, yine herkesin kendisini baskasina muhtac olmayacak kadar gecindirdikten sonra fazla kazanmak icin cabalamama hakki da var, azicik asim kaygisiz basim kafasindan cok zarar gorulmez aslinda.

Desene boşuna yazmışım, sağol arkadaşim, kimsenin içini bilemiyorsun işte, her gorduğümüzü insan zannediyoruz
Yanliş anlaşılmasın bu görüstekiler kadini insan olarak görmediği için ben de hep insan olmak üzerinden yazdığım için boyle söyledim. Yoksa insan olan onuruyla çalışıp ekmeğini kazanmaktan zaten gocunmaz

Yanliş anlaşılmasın bu görüstekiler kadini insan olarak görmediği için ben de hep insan olmak üzerinden yazdığım için boyle söyledim. Yoksa insan olan onuruyla çalışıp ekmeğini kazanmaktan zaten gocunmaz
Size sonsuz katılıyorum, ama konu sahibi bunu kendine kendi yapıyor işte bu düşünce yapısıyla maalesef 😔 Ben kendimi bildikten kendi yaşamım için mücadele ettikten sonra kime ne.Dediğiniz gibi çalışmaktan niye gocunayım kendi ayaklarımın üzerinden sapa sağlam durduktan sonra, kendim niyetimden ve yaşamımdan sorumluyum.

Sen eski hayatini özluyorsun ve arada ki uçurumu gördükçe sinirleniyor başka şeylere takıyorsun .O zaman hayat senin sevmediğin bir adamla sevmediğin ailesiyle istemediğin bir hayatı niye yaşıyorsun.Git babandan kalan maaşla sana değer veren ailenle istedigin gibi yaşa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back