Bu kafa yapısındaki biriyle evliliği sürdürmen çok zor.
Ama ben sizin yerinizde olsam anlaşmalı boşanmaya yanaşmazdım.
Evliliğe hazır olmayan, olgunlaşmamış bir erkek evleniyor, sonra ailem istemiyor deyip sizi boşamaya kalkıyor. Evlilik denen şey bu kadar kolay mı? Ya sizin hayalleriniz? Gelecek planlarınız? Mutlu olma hakkınız? Aile kurma özleminiz? Neymiş sebep: Ailem boşanmamızı istiyor.
Boşanmak o kadar değil size söyleyeyim. Boşanabilmek için gerçekten boşanmaya haklı gerekçeler gerekli. Evlilik çocuk oyuncağı değil ki.
Sakın anlaşmaya yanaşmayın.
Çok istiyorsa eşiniz açsın boşanma davasını. Hakime ispatlamak zorunda boşanmak için haklı gerekçeleri olduğunu.
Ben davamı açtım, eşim boşanmak istemiyordu, 2 sene sürdü mahkeme, Allah'tan benim şahitlerim vardı, hakim inandı bana boşadı. Bu durumda eşinizin de şahitlerle ispatlaması lazım.
Siz de mahkemeye aslında iyi geçindiğinizi, birbirinizi sevdiğinizi, ama ailesi yüzünden evliliğinizin yıkıldığını söyleyen şahitler bulun. Eğer hakim sizi haklı görürse tamzinata hükmedebilir. Yani eşiniz size ödemek zorunda. "Ailem istemiyor" deyip işin içinden kolayca sıyrılmaya kalkmasın. Sizi bıraktığı zor durumu maddi-manevi ödesin.
Yani siz şimdi 3 sene önceki halinizle bir misiniz? Bekarken olduğu gibi kolayca yeniden bir eş bulabilir misiniz? O eskisi gibi pembe hayalleri aynı saflıkla tekrar kurabilir misiniz? HAYIR.
Sizi zor durumda bırakıyor, hem maddi hem sosyal olarak. Hakime söyleyin, boşanmak istemiyorum diye. Bence sürüm sürüm süründürün. Bir daha evlenmeye kalkarsa da iyice ölçsün biçsin, tartsın, sonra evlensin, oyun değil evlenmek.
Tekrar söylüyorum: Sakın anlaşmaya yanaşmayın.