Sanırım istemesem de boşanıyorum

bilmiyorum bana mi öyle geliyor ama dilin bazen cok keskin.. ögretmen diyorsun da o en basta bir kadin ve malesef bütün bu yasadiklarina ragmen seven bir kadin.
İyi sevsin diye kocası her istemediğinde bebek aldırsın..evet bir öğretmen heleki kadın bir öğretmen evlatlarımızı yetiştiren bir kadın...benim çocuğuma benimsediği hayatı empoze edecek,böylesi için Allah korusun...asudenin dediği gibi psikiyatrik yardım şart

bilmiyorum bana mi öyle geliyor ama dilin bazen cok keskin.. ögretmen diyorsun da o en basta bir kadin ve malesef bütün bu yasadiklarina ragmen seven bir kadin.
Canim Allah yardimcın olsun ama bosanmaktan başka bir yol yok gibi. Bak hep Allahtan hayırlısını isteriz ya belkide senin için hayırlısı budur. Allahın sana ne mucize verecegini bilemezsin. Belkide ilerde daha mutlu olabilmen için bu olayları yasaman gerekiyordu, yasıyorsun. Allahım seni vekil kılıyorum de dua et Allaha bırak. Zaten onlar hakettiklerini yaşar.

İyi sevsin diye kocası her istemediğinde bebek aldırsın..evet bir öğretmen heleki kadın bir öğretmen evlatlarımızı yetiştiren bir kadın...benim çocuğuma benimsediği hayatı empoze edecek,böylesi için Allah korusun...asudenin dediği gibi psikiyatrik yardım şart

o konuda katiliyorum zaten, kadin niye bu ruh halini cocuklara yansitsin ki.. olayi meslekle bagdastirmak bana tuhaf geldi.. sanki gidip cocuklara bebek mi aldirin, sizi bosamak isteyen kocalariniza yalvarin mi diyecek?

Farkindaligini arttirmak icin soyluyorum. Lisansini almis kendi ayaklari uzerinde duran misyonu olan meslege sahip bi kadin. Kadinlik gucsuzluk demek degildir. Sevmek baska onurunu cignetmek baska. Seversin ama izzetini rencide ettirmezsin. Dilimi keskin buluyosaniz yazdiklarim hosunuza gitmiyosa mesajlarimi okumayin. Ben begenmedigim uyeleri engelliyorum mesela oyle yapabilirsiniz

Farkindaligini arttirmak icin soyluyorum. Lisansini almis kendi ayaklari uzerinde duran misyonu olan meslege sahip bi kadin. Kadinlik gucsuzluk demek degildir. Sevmek baska onurunu cignetmek baska. Seversin ama izzetini rencide ettirmezsin. Dilimi keskin buluyosaniz yazdiklarim hosunuza gitmiyosa mesajlarimi okumayin. Ben begenmedigim uyeleri engelliyorum mesela oyle yapabilirsiniz

elestriye acik oldugunu düsündügümden yazdim. yok sadece fikrimi beyan ettim,benim icin fark etmez..

o konuda katiliyorum zaten, kadin niye bu ruh halini cocuklara yansitsin ki.. olayi meslekle bagdastirmak bana tuhaf geldi.. sanki gidip cocuklara bebek mi aldirin, sizi bosamak isteyen kocalariniza yalvarin mi diyecek?
Hayır tabiki ama hayat goruşlerini çocuklara endekslerler öğretmenler..en basit örneği kardeşimin lisedeki ingilizce öğretmeni koca bir sınıfa siyasi goruşunu endeksleyip çocukların hepsini kendi partisinin evlerine alıştırmıştı...ne kadar uğraştığımızı hesap dahi edemezsiniz..kadının hayat goruşu ne yaparsa yapsın eşine kul ol dağıtma yuvanı minvalindeyse bunu öyle böyle yetiştirdiği kızlara da aşılar çat diye söylemez ince ince işler anlatabiliyorumdur umarım.

Yani kesinlikle haklısın meslek üzerinden yorum tuhaf oluyor. Bağdaştırmamak gerek bu şekilde sen ogretmensin böyle olmamalı vs gibi

Hayır tabiki ama hayat goruşlerini çocuklara endekslerler öğretmenler..en basit örneği kardeşimin lisedeki ingilizce öğretmeni koca bir sınıfa siyasi goruşunu endeksleyip çocukların hepsini kendi partisinin evlerine alıştırmıştı...ne kadar uğraştığımızı hesap dahi edemezsiniz..kadının hayat goruşu ne yaparsa yapsın eşine kul ol dağıtma yuvanı minvalindeyse bunu öyle böyle yetiştirdiği kızlara da aşılar çat diye söylemez ince ince işler anlatabiliyorumdur umarım.
Kesinlikle dogrudur belki öyle öğretmenler vardır ama sapla samanı birbirinden ayırmak gerek bütün ogretmenlere yıkılmaması gerekiyor bence bu durumun. Anlatmak istediğim bu

Yani kesinlikle haklısın meslek üzerinden yorum tuhaf oluyor. Bağdaştırmamak gerek bu şekilde sen ogretmensin böyle olmamalı vs gibi

ögretmenler de insan, hata da insanlar icin. velhasili kelam bu durumda tartisilmasi gereken son nokta bu konu bence. ben tehlike görmüyorum. dersini anlatip cikiyordur kadin,kadincagiz da fikrini empoze edecek hal mi kalmis..

Bacım kafan allak bullak olacak iyice sen kalbini sustur aklını kullan , geleceğini düşün onunla devam etse nasıl olur etmesen nasıl olur hayatın ve olayları da kat buna bol bolca dua et Allah'ta yardımcın olsun yolunu görürsün inşallah . Bu hayatta başarı elde etmiş bir bayansın en önemlisi ailen hep yanında bu bence çok güzel bir durum elindekilerin kıymetini bil , senin kıymetini bilmeyen hiçbirşeye de üzülme . Çocuk içinde Allah affetsin herkese de anlatma bu durumu Şahsi olarak yüz yüze , Rabbim bilsin Olanları yeter .

Öyle söyleyenlere çok aldanma.Ömür boyu anasının ağzına bakmasın bugün nolur diye gözlerini açıcağın bi hayat yaşarsın.Etrafta başka insanlar yokmuş gibi yaşamanın inan hiç bi anlamı yok.
Evet surekli o korku vardi.bize gelecekleri zaman ilac kullanirdim antidepresanlar.annesine sabredebilmek icin

Cocuklariniza toplama cikarma carpma bolme ogretiyorum.rehber ogretmen degilim kimsenin hayatina yanlis yon vermiyorum...

Bacım kafan allak bullak olacak iyice sen kalbini sustur aklını kullan , geleceğini düşün onunla devam etse nasıl olur etmesen nasıl olur hayatın ve olayları da kat buna bol bolca dua et Allah'ta yardımcın olsun yolunu görürsün inşallah . Bu hayatta başarı elde etmiş bir bayansın en önemlisi ailen hep yanında bu bence çok güzel bir durum elindekilerin kıymetini bil , senin kıymetini bilmeyen hiçbirşeye de üzülme . Çocuk içinde Allah affetsin herkese de anlatma bu durumu Şahsi olarak yüz yüze , Rabbim bilsin Olanları yeter .
Guzel ve anlayisli bakis aciniz icin tesekkur ederim.Allah razi olsun...

Ben bircok odul almis bir ogretmenim.evliligim farkli bir konu ama mesleki yönüm tartismaya ve elestiriye acik degil.yorumlariniz icin tesekkurler yine de.ama bir insani yadirgamadan once iki kere dusunun lutfen.

Adam yetiştirildiği aile ve eşi arasında sıkışmış ve bir tarafı seçmek zorunda bırakılmış.

Adam yetiştirildiği aile ve eşi arasında sıkışmış ve bir tarafı seçmek zorunda bırakılmış.
Aynen oyle malesef.bundan sonra ana da kadin da cocuk da istemiyorum.bundan sonra kahrolucam mutlu olmuycam diyor.ama bitsin bitmesi gerekiyor artik bosanmak bize farz oldu diyor

Arkadaslar daha once bi konu acmistim fakat sicremi unuttugum icin tekrar uye oldum.neyse konuya geceyim.ben 26 yasinda ogretmenim.1.5 yillik evliyim.esim 28 yasinda polis.ailelerimiz arasinda inanilmaz kultur farki var.en basta herkes soylese de ben bu durumu girmezden geldim ve herkesi ailemi de dahil karsima alarak cok asik oldum ve evlendim.ailem bize inanilmaz destek oldu maddi ve manevi.esimin ailesi tam tersi...surekli maddi beklentileri oldu bizden.fakat ev araba esya vs...borclarin icinde oldugumuz icin destek olamadik.annesi bu durumda bana saldirmaya basladi.gelin kaynana tartismalari boyle devam etti.hamileydim ve bana korkunc seyler yasattilar.esim de arkamda duramadi.bosanalim diye tutrurdu.malesef buyuk bir hatayla ben de hormonlarimim etkisiyle bebegi aldirma karari aldim.hep o durumda esimin bana sahip cikmasini bekledim aslinda gel barisalim demesini bekledim.tam aksine bosanalim diye tutturdu...bu olaylar 1.5 ay once yasandi.bebek olayinda esim de imza verdi fakat suan ailesi ve kendisi sadece beni sucluyorlar.aldirmasaydin olurdu ama artik bebek yok sen de öldün diyor.araya bir suru insan girdi.ben defalarca yalvardim esime.fakat ikna olmuyor.seni seviyorum ama bu evlilik bitmeli diyor.bebegin öldüğu gun biz de öldük diyor.seviyorum ama bitsin ne demek aklim almiyor benim...ailesi de bitsin diye baski yapiyor.ben bir aydir ailemde kaliyorum beni eve kabul etmiyor.evdeyken de vedalasti benimle aglayarak sarilarak...iki gunde bir msj atiyor ne zaman bosanicaz hadi bosanalim.evi satalim da paralarimizi paylasalim diyor.ben surekli oyaliyorum.anlasmali bosanmak istiyor tek tarafli dava acmiyor.ve bugun babasi benim babami aradi artik bu is bitsin ne zaman bosanacaklar dedi.babam da ben hayir islerinde varim şer işlerinde yokum dedi...hayatimda hic bu kadar assagilanmamistim.bir erkegin babasi gelinin babasini arayacak ve bosanilsin diyecek.buyuk ihtimalle esim de onlarin sozlerini yerine getirmek istiyor.bu durumda ne yapacagimi sasirdim inanin.evliligimin kurtarilacak bir tarafi kalmis mi?eger kurtarilabilirse ne yapmaliyim? Yoksa bitmis de ben bosuna mi cirpiniyorum.bunlari yasayip da evliligi duzelen oldu mu hic.umutsuzum artik esim beni asla istemiyor.kafasinda bitirmis tek dedigi sey ne zaman bosanicaz.cok zor durumdayim...
cok lackalasmis is.. birlesseniz bile nasil guveneceksin? iki gune bi msj atip 'haydi bosanalim, ne zaman bosanacaz' demek cok ucuz ve itici ayrica..

Gerçekten sevse seni boşayamaz canım hem sevip hem boşanmakta neyin nesi seven adam herhangi bir namussuzluk söz konusu olmadıktan sonra boşamaz bence gerçek anlamda sevmiyor seni.istemiyorsa uzatma canım Belki senin için boşanmak daha hayırlıdır Allahtan sabır dile rabbim sana güç kuvvet versin bence sende okadar sevmiyorsun eşini çok sevseydin o bebeğe ne olursa olsun kıyamazdın

X