Sanırım istemesem de boşanıyorum

Madem boşanmak istemiyorsunuz , madem bir aydır çabalıyorsunuz evliliğinizi kurtarmaya neyin hırsıydı karnınızdaki bebekten vazgeçmek ?
Vazgeçtiyseniz demek ki boşanma kararı aldınız . Eşiniz bu kadar istemezken bu iş çok zor olur. Hakkınızda hayırlısı olsun. Zor bir süreçten geçiyorsunuz , bir uzman desteği almalısınız. En azından gideceğiniz yolu aydınlatmanızda yardımcı olur.

Anlatmadiginiz birseyler var gibime geldi
Anlatmadigim hicbirsey yok hayir.ozetledim durum bu.ailesiyle yasanan problemler.maddi kaynakli.annesinin yaptiklari ve sonunda bebek olayi.olaya bakinca sanki benim co
Kendisi kafaya oturtmuş zaten, şu anda vicdanını rahatlatmak için suçu size atıyor, yol verin gitsin.
Aynen suan kendisini de sucluyor bence aynaya bakamiyorum diyor bebekden dolayi.ama tekrar kurt kesilip sadece beni suclamaya basliyor.esim her zaman her tartismada kendisini cok guzel temize cikarir ve sonunda ben suclu olup yalvaririm.bugune kadar hep boyle oldu

keşke eşin de senin kadar cesur ve fedakar olsaymış :KK43: onlara rağmen hala evliliğini ayakta tutmaya çabalıyorsan bu bir özveridir,cesarettir. ama karşındaki insanın bunu hakettiğini düşünmüyorum. bence ısrarcı olma. tekrar barışsanız bile çok sağlıklı bir evlilik olmayacak gibi görünüyor. vicdanın rahat olsun,elinden geleni yapmışsın. belki böylesi hayırlıdır senin için,üzülme...
Elimden geleni yaptim hem de fazlasiyla.sonradan bosaninca pisman olmak istemiyorum sadece.suan dogru gorunen yol bosanmak.ama bosanan bir kadin icin de hayat nasil olur bilemiyorum

Bu korkunc adam ve ailesine bosanmayalim diye niye yalvariyosun? Motivasyonun ne?

Evet bu sorunun cevabı yok resmen.Bende okudukça yalvardım aradım kısımlarında şok oldum gözlerim büyüdü.Dünyada başka insanmı yok arkanızda bile duramayan adamla barışsanız ne olur yarın bigün aynı sorunlar yaşanmicakmı sanki neden bu kadar kendinizi küçük düşürüyosunuz ailenizede yazık vallahi annenizin babanızın yüreği nasıl kaldırıyor size yapılan muameleyi bu kadar açık seçik görmelerine rağmen.Ve ne yazıkki bunun tek sebebi sizin saçma israrınız.Saçma diyorum şimdi aşkın sevginin dahi bu derece büyük rezillikleri görmezden gelebilicek kadar güçlü olduğuna asla asssslaaa inanmıyorum.Bence bian önce boşanmalı ve yolunuza bakmalısınız kendinizi daha fazla küçük düşürmeyin aşk kesinlikle böyle bişey değil yanılıyorsunuz.

Elimden geleni yaptim hem de fazlasiyla.sonradan bosaninca pisman olmak istemiyorum sadece.suan dogru gorunen yol bosanmak.ama bosanan bir kadin icin de hayat nasil olur bilemiyorum
pişman olman için suçlu olman gerekir. sence suçlu musun? kayınnpederinin arayıp boşanın artık demesine rağmen elin bir türlü boşanmaya gitmiyor. sevgini,evliliğini,eşini, umutlarını,hayallerini kaybetmek elbette çok zor. sen ayakları üstünde duran bir kadınsın.işin var,arkanda duran bir ailen var. güçlü olmalısın ki güçlüsün bence. belki daha mutlu olacağın bir hayatın olacaktır. boşanmak çok zor ama dünyanın sonu değil... Allah en hayırlı kararı vermeni nasip etsin,içine ferahlık versin

Evet bu sorunun cevabı yok resmen.Bende okudukça yalvardım aradım kısımlarında şok oldum gözlerim büyüdü.Dünyada başka insanmı yok arkanızda bile duramayan adamla barışsanız ne olur yarın bigün aynı sorunlar yaşanmicakmı sanki neden bu kadar kendinizi küçük düşürüyosunuz ailenizede yazık vallahi annenizin babanızın yüreği nasıl kaldırıyor size yapılan muameleyi bu kadar açık seçik görmelerine rağmen.Ve ne yazıkki bunun tek sebebi sizin saçma israrınız.Saçma diyorum şimdi aşkın sevginin dahi bu derece büyük rezillikleri görmezden gelebilicek kadar güçlü olduğuna asla asssslaaa inanmıyorum.Bence bian önce boşanmalı ve yolunuza bakmalısınız kendinizi daha fazla küçük düşürmeyin aşk kesinlikle böyle bişey değil yanılıyorsunuz.
Konu sahibi kisa bi evlilikte buyuk sorunlar ve kurtaj gibi travmatik bi durum yasamis saglikli dusunemiyor. Baska aciklamasi olamaz bu halinin

Haklisiniz hem de cok.ben de durup dusunuyorum.evlendihim gunden beri annesinin kahrini ceken ben.birgun bile sevgisini gostermeyen ilgisiz bir adami ceken ben(esim coook ama cok ilgisiz bir insan)maddi yonden cabalayan sadece ben ve benim ailem.onun umursamaz ailesini ceken ben.yetmiyor ailesinin yanlislarini goremiyor ben soylersem de suclu oluyorum.banayapilanlar ve bebek olayinda en son yasadigimda annesinin eseri ama nasil oluyor da beni suclayabiliyor.bin tane hata da yapsalar bunlari dile getirsem bile suclu olan ben oluyorum.bi de bana seviyorum ama bosanmaliyiz diyor.cabalama sebebim bircok insan aldatmayi bile kabulleniyor evlilik yikilmaz bosanmak kolay degil.ama bosanmamak da benim elimde degil suan.ben herseyi kabullendigim halde bir de o beni istemiyor.sanirim kacan kovalaniyor.istenmemek oyle canimi acitiyor ki.

pişman olman için suçlu olman gerekir. sence suçlu musun? kayınnpederinin arayıp boşanın artık demesine rağmen elin bir türlü boşanmaya gitmiyor. sevgini,evliliğini,eşini, umutlarını,hayallerini kaybetmek elbette çok zor. sen ayakları üstünde duran bir kadınsın.işin var,arkanda duran bir ailen var. güçlü olmalısın ki güçlüsün bence. belki daha mutlu olacağın bir hayatın olacaktır. boşanmak çok zor ama dünyanın sonu değil... Allah en hayırlı kararı vermeni nasip etsin,içine ferahlık versin
Hayir suclu degilim.sadece ilerde kendimi suclayacagim tek nokta daha akilli olsaydim ailesini bosverseydim derim belki kendi kendime.bunun disinda birsey yok.amin insallah cok daha iyi bir hayatim olur

Esim kaybedecek birseyim yok gozuyle bakiyor sanirim.tek kaybedecek olanin ben oldugumu dusunuyor.ben olumlu adim attikca ne yapmaya calistigini anliyorum ama bitti diyor.kendisini kandirmaya calistigimi dusunuyor
Evet bu çok mantıklı.Bencede.
Disardan bir gozle bakinca demek bu cabalamam cok mantiksiz duruyor.anladim

Esim kaybedecek birseyim yok gozuyle bakiyor sanirim.tek kaybedecek olanin ben oldugumu dusunuyor.ben olumlu adim attikca ne yapmaya calistigini anliyorum ama bitti diyor.kendisini kandirmaya calistigimi dusunuyor

Disardan bir gozle bakinca demek bu cabalamam cok mantiksiz duruyor.anladim

Hemde ne biçim.Hatta çok özürdilerim ama ailenize bu kadarını sırf seviyorum başlığı altında yaşattığınız için hayırsız evlat gibi bile görünüyorsunuz dışarıdan.Can dayanmaz çünkü.

Hemde ne biçim.Hatta çok özürdilerim ama ailenize bu kadarını sırf seviyorum başlığı altında yaşattığınız için hayırsız evlat gibi bile görünüyorsunuz dışarıdan.Can dayanmaz çünkü.
Dogru yerden goge kadar haklisiniz...diyorum ya sadece aklimdaki supe sundan dolayi.gunde yuzlerce olay duyuyoruz okuyoruz.evliliklerden bunlardan da daha beter bir suru sey yasaniyor.ama sonra insanlar hatalarini anlayip duzeliyor.kime anlatsam evli kadinlar oooo bunlar ne ki neler yasadik sabretmeden evlilik yurumez sen pes etme diyolar.ama ben pes etmesem bile yapacak birseyim kalmadi

Arkadaslar daha once bi konu acmistim fakat sicremi unuttugum icin tekrar uye oldum.neyse konuya geceyim.ben 26 yasinda ogretmenim.1.5 yillik evliyim.esim 28 yasinda polis.ailelerimiz arasinda inanilmaz kultur farki var.en basta herkes soylese de ben bu durumu girmezden geldim ve herkesi ailemi de dahil karsima alarak cok asik oldum ve evlendim.ailem bize inanilmaz destek oldu maddi ve manevi.esimin ailesi tam tersi...surekli maddi beklentileri oldu bizden.fakat ev araba esya vs...borclarin icinde oldugumuz icin destek olamadik.annesi bu durumda bana saldirmaya basladi.gelin kaynana tartismalari boyle devam etti.hamileydim ve bana korkunc seyler yasattilar.esim de arkamda duramadi.bosanalim diye tutrurdu.malesef buyuk bir hatayla ben de hormonlarimim etkisiyle bebegi aldirma karari aldim.hep o durumda esimin bana sahip cikmasini bekledim aslinda gel barisalim demesini bekledim.tam aksine bosanalim diye tutturdu...bu olaylar 1.5 ay once yasandi.bebek olayinda esim de imza verdi fakat suan ailesi ve kendisi sadece beni sucluyorlar.aldirmasaydin olurdu ama artik bebek yok sen de öldün diyor.araya bir suru insan girdi.ben defalarca yalvardim esime.fakat ikna olmuyor.seni seviyorum ama bu evlilik bitmeli diyor.bebegin öldüğu gun biz de öldük diyor.seviyorum ama bitsin ne demek aklim almiyor benim...ailesi de bitsin diye baski yapiyor.ben bir aydir ailemde kaliyorum beni eve kabul etmiyor.evdeyken de vedalasti benimle aglayarak sarilarak...iki gunde bir msj atiyor ne zaman bosanicaz hadi bosanalim.evi satalim da paralarimizi paylasalim diyor.ben surekli oyaliyorum.anlasmali bosanmak istiyor tek tarafli dava acmiyor.ve bugun babasi benim babami aradi artik bu is bitsin ne zaman bosanacaklar dedi.babam da ben hayir islerinde varim şer işlerinde yokum dedi...hayatimda hic bu kadar assagilanmamistim.bir erkegin babasi gelinin babasini arayacak ve bosanilsin diyecek.buyuk ihtimalle esim de onlarin sozlerini yerine getirmek istiyor.bu durumda ne yapacagimi sasirdim inanin.evliligimin kurtarilacak bir tarafi kalmis mi?eger kurtarilabilirse ne yapmaliyim? Yoksa bitmis de ben bosuna mi cirpiniyorum.bunlari yasayip da evliligi duzelen oldu mu hic.umutsuzum artik esim beni asla istemiyor.kafasinda bitirmis tek dedigi sey ne zaman bosanicaz.cok zor durumdayim...
Bir bebek öldürülmüş bence zaten bitmiş o evlilik neden bu ısrar?

Dogru yerden goge kadar haklisiniz...diyorum ya sadece aklimdaki supe sundan dolayi.gunde yuzlerce olay duyuyoruz okuyoruz.evliliklerden bunlardan da daha beter bir suru sey yasaniyor.ama sonra insanlar hatalarini anlayip duzeliyor.kime anlatsam evli kadinlar oooo bunlar ne ki neler yasadik sabretmeden evlilik yurumez sen pes etme diyolar.ama ben pes etmesem bile yapacak birseyim kalmadi

Öyle söyleyenlere çok aldanma.Ömür boyu anasının ağzına bakmasın bugün nolur diye gözlerini açıcağın bi hayat yaşarsın.Etrafta başka insanlar yokmuş gibi yaşamanın inan hiç bi anlamı yok.

Eşin seni istemiyor ve arkanda durmuyor... Bir an evvel de boşanmak istiyor... Bu sendeki neyin çabası?

bence biran önce davayı açıp önünüze bakın.zaten bu kadar ah alan eşinizin de ailesinin de hiçbir işi rast gitmez.hatta sizdeki kararlılığı gördükçe eşiniz noluyoruz moduna bir ihtimal girebilir.ama ne olursa olsun o kadar gururunuzu bırakıp uğraşmanıza rağmen dönmeyen adamdan hayır gelmez.gençsiniz babasız kalacak bir çocuğunuz da yok boşanıp kaldığınız yerden hayatınıza devam edin.

Üzüldüm yaşadıklarına eşinin suçu çok sonuçta çalışan bir insan ailesini de senin aileni de katmadan bu evlilik yapılmalıydı maddi olarak kafanızı karıştıran veda ederken sarılıp ağlaması olabilir ama şöyle bir durum var kendi canından olacak bir varlığı red etmiş bir insan sizi ne kadar benimseyebilir ki devam etseniz de bu evlilikte gerçekten mutlu olabileceğinize inanabiliyor musunuz ?
Aileler elbet farklı olabilir ama bunları görmezlikten getirecek kişiler yine sizlerdiniz eşiniz en basit bunu bile yapmamış size . Bende sizin yeriniz de olsam içim elvermezdi boşanmaya ama bazen aşk vazgeçmektir .. Beni sevmeyen istemeyen birisiyle sevgili olunur belki zoraki ama evlilik olmaz canım canın acır daha da çok parçalanırsın değer mi hiç ?

Sanirim biraz daha geleneksel dusunuyorum.evlilik bitmemeli bitmesin katlanayim gozuyle bakiyorum ama yanlis dusundugumun farkindayim
Bir de siz bir ogretmensiniz. Kizlarimizi yetistirmek icin sizlere emanet ediyoruz. Onlara kurtaja zorlanip kapinin onune konsan da evliligin bitmesin diye yalvari mi ogreteceksiniz? Yapmayin lutfen bi psikiyatra gidin

Bir de siz bir ogretmensiniz. Kizlarimizi yetistirmek icin sizlere emanet ediyoruz. Onlara kurtaja zorlanip kapinin onune konsan da evliligin bitmesin diye yalvari mi ogreteceksiniz? Yapmayin lutfen bi psikiyatra gidin

bilmiyorum bana mi öyle geliyor ama dilin bazen cok keskin.. ögretmen diyorsun da o en basta bir kadin ve malesef bütün bu yasadiklarina ragmen seven bir kadin.

X