- Konu Sahibi Bahtikaraaa
bence çocuğu aldırman ıyı olmuş,ama şu an son çırpınışların bunlar,bence sen çocuğu aldırcak kadar güçlü bir kadınsan bu adamı hayli hayli unutursun,çok geçmiş olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaslar daha once bi konu acmistim fakat sicremi unuttugum icin tekrar uye oldum.neyse konuya geceyim.ben 26 yasinda ogretmenim.1.5 yillik evliyim.esim 28 yasinda polis.ailelerimiz arasinda inanilmaz kultur farki var.en basta herkes soylese de ben bu durumu girmezden geldim ve herkesi ailemi de dahil karsima alarak cok asik oldum ve evlendim.ailem bize inanilmaz destek oldu maddi ve manevi.esimin ailesi tam tersi...surekli maddi beklentileri oldu bizden.fakat ev araba esya vs...borclarin icinde oldugumuz icin destek olamadik.annesi bu durumda bana saldirmaya basladi.gelin kaynana tartismalari boyle devam etti.hamileydim ve bana korkunc seyler yasattilar.esim de arkamda duramadi.bosanalim diye tutrurdu.malesef buyuk bir hatayla ben de hormonlarimim etkisiyle bebegi aldirma karari aldim.hep o durumda esimin bana sahip cikmasini bekledim aslinda gel barisalim demesini bekledim.tam aksine bosanalim diye tutturdu...bu olaylar 1.5 ay once yasandi.bebek olayinda esim de imza verdi fakat suan ailesi ve kendisi sadece beni sucluyorlar.aldirmasaydin olurdu ama artik bebek yok sen de öldün diyor.araya bir suru insan girdi.ben defalarca yalvardim esime.fakat ikna olmuyor.seni seviyorum ama bu evlilik bitmeli diyor.bebegin öldüğu gun biz de öldük diyor.seviyorum ama bitsin ne demek aklim almiyor benim...ailesi de bitsin diye baski yapiyor.ben bir aydir ailemde kaliyorum beni eve kabul etmiyor.evdeyken de vedalasti benimle aglayarak sarilarak...iki gunde bir msj atiyor ne zaman bosanicaz hadi bosanalim.evi satalim da paralarimizi paylasalim diyor.ben surekli oyaliyorum.anlasmali bosanmak istiyor tek tarafli dava acmiyor.ve bugun babasi benim babami aradi artik bu is bitsin ne zaman bosanacaklar dedi.babam da ben hayir islerinde varim şer işlerinde yokum dedi...hayatimda hic bu kadar assagilanmamistim.bir erkegin babasi gelinin babasini arayacak ve bosanilsin diyecek.buyuk ihtimalle esim de onlarin sozlerini yerine getirmek istiyor.bu durumda ne yapacagimi sasirdim inanin.evliligimin kurtarilacak bir tarafi kalmis mi?eger kurtarilabilirse ne yapmaliyim? Yoksa bitmis de ben bosuna mi cirpiniyorum.bunlari yasayip da evliligi duzelen oldu mu hic.umutsuzum artik esim beni asla istemiyor.kafasinda bitirmis tek dedigi sey ne zaman bosanicaz.cok zor durumdayim...
Tesekkurler evet benim adima olan aracimi bile bu surecte babasiyla kacirip goturduler.cocuk olsa birgun cocugu da alip gotururlerdi demekki
evet.. yaklasik 1 yil oluyor..Sizde mi bosandiniz yoksa
Bu kafa yapısındaki biriyle evliliği sürdürmen çok zor.
Ama ben sizin yerinizde olsam anlaşmalı boşanmaya yanaşmazdım.
Evliliğe hazır olmayan, olgunlaşmamış bir erkek evleniyor, sonra ailem istemiyor deyip sizi boşamaya kalkıyor. Evlilik denen şey bu kadar kolay mı? Ya sizin hayalleriniz? Gelecek planlarınız? Mutlu olma hakkınız? Aile kurma özleminiz? Neymiş sebep: Ailem boşanmamızı istiyor.
Boşanmak o kadar değil size söyleyeyim. Boşanabilmek için gerçekten boşanmaya haklı gerekçeler gerekli. Evlilik çocuk oyuncağı değil ki.
Sakın anlaşmaya yanaşmayın.
Çok istiyorsa eşiniz açsın boşanma davasını. Hakime ispatlamak zorunda boşanmak için haklı gerekçeleri olduğunu.
Ben davamı açtım, eşim boşanmak istemiyordu, 2 sene sürdü mahkeme, Allah'tan benim şahitlerim vardı, hakim inandı bana boşadı. Bu durumda eşinizin de şahitlerle ispatlaması lazım.
Siz de mahkemeye aslında iyi geçindiğinizi, birbirinizi sevdiğinizi, ama ailesi yüzünden evliliğinizin yıkıldığını söyleyen şahitler bulun. Eğer hakim sizi haklı görürse tamzinata hükmedebilir. Yani eşiniz size ödemek zorunda. "Ailem istemiyor" deyip işin içinden kolayca sıyrılmaya kalkmasın. Sizi bıraktığı zor durumu maddi-manevi ödesin.
Yani siz şimdi 3 sene önceki halinizle bir misiniz? Bekarken olduğu gibi kolayca yeniden bir eş bulabilir misiniz? O eskisi gibi pembe hayalleri aynı saflıkla tekrar kurabilir misiniz? HAYIR.
Sizi zor durumda bırakıyor, hem maddi hem sosyal olarak. Hakime söyleyin, boşanmak istemiyorum diye. Bence sürüm sürüm süründürün. Bir daha evlenmeye kalkarsa da iyice ölçsün biçsin, tartsın, sonra evlensin, oyun değil evlenmek.
Tekrar söylüyorum: Sakın anlaşmaya yanaşmayın.
Cok haklisiniz insallah aynen oyle yapicam.Allah da onlardan hesabini sorsun insallah26 yaşında çok güzel mesleği olan maddi olarakta kimseye muhtaç olmayan genç bir kadınsınız.Neden sizi hak etmeyen ilgisiz kendi aklıyla hareket edemeyen bir adamın karısı ve paradan gözleri dönmüş vicdansız bir ailenin gelini olarak kalmaya çaba harcıyorsunuz anlamıyorum.Yani hayatınız bu kadar mı değersiz bu kadar mı kıymetsiz?Lütfen ne aşkı ne sevgisi ya gerçekten seven bir erkek karısına bunları yaşatır mı bu acıları çektirir mi?Ne olur şu hayat acı çekmek için çok kısa bırakın ben ortada kurtarılacak bir evlilik göremedim anlatığınıza göre böyle hayat mı geçer allasen.Bebeği aldırmakla da doğru bir karar vermişsiniz lütfen duygusal değil mantıklı düşünün biraz.O psikolojiyle o ruh hastası aileyle o ilgisiz kocayla nasıl büyütecektiniz o çocuğu.Daha çok gençsiniz mesleğiniz var aileniz arkanızda inşallah bu zor günleri atlatır yeniden mutu olursunuz evlat sahibi olursunuz.Ama ne olur biraz sağduyu biraz mantık bırakın artık aşkmış sevgiymiş.Ve lütfen boşanırken de biraz çirkefleşin mümkünse hakkınız neyse alın para ev mal mülk uğruna bi yuvayı yıkan bu aileye haddini bildirin.Allah size güç versin lütfen güçlü olun.
Aynen ailesiyle birlikte beni adim adim suruklediler o noktaya.annesi benimle hasta halimle kavga edip sonra da karsima gecip gulmeye basladi ben perisan heldeyken.oyle kin ve nefret doluyum ki anlatamam.o kadindan cikmali bu yaptiklarinin acisiayrıca bu çocuk aldırma meselesinde önce imza verip ve siz hamileyken boşanalım demesi sonra da aldırmasaydın olurdu demek nedir ya.Çocuk öldüğü gün biz de öldük ne demek yani zaten siz daha aldırmadan boşanalım diyip durmuş bu adam.Ben burada çok kötü niyetli yaklaşım görüyorum.Burada amaç sizi tamamen psikolojik olarak çöküntüye uğratmak annelik içgüdülerinizi harekete geçirmek ve sizin daha çok üzülmenizi sağlamak.Adam gibi sizin arkanızda dursaydı ailesinin aklıyla değil de kendi aklıyla hareket etseydi siz zaten o bebeği aldırmazdınız yani.Ama sizi buna mecbur bırakmışlar başka bi yol bırakmamışlar o yüzden kendinize eziyet etmeyi bırakın.Çok uzun yazıyorum kusura bakmayın ama gerçekten sinir oldum ve üzüldüm allah yardımcınız olsun.
Aynen desem de o anda susuyor.tamam ben de sucluyum kendimi de affedemiyorum bu yuzden bizden olmaz bosanmaliyiz diyor.senin karnindaydi eger istemeseydin kimse aldiramazdi diyor.yetmezmis gibi babasi da babami arayi bebegi siz aldirdiniz eger kizina sahip ciksaydin bebek alinmasaydi hersey cok guzel olurdu diyor...bu kadar da haddini bilmez terbiyesizler ailece...bence bebeği öne sürerek bir bahane arıyor boşanmak için içini rahatlatacak.yarın bir gün soran olursa yada vicdan yaparsa çocuğumu istemedi aldırdı dicek bende boşandım sebep bu.çünkü aileniz çok yardımcı olmuş onlara karşıda mahcup size karşıda mahcup ezik adam ailesi karşısında duramamış bu bahanenın ardına saklanıyor demedinmi sende imza attın madem öle gel aldırmayalım bebeğimizi deseydi eziğin önde gideni
Hayir asla kendimi hatali bulmak degil.ikimizin arasinda ikili bir sorunumuz hic olmadi bugune kadar.cok severek evlendik.hep ailesiyle yasananlar problem oldu.alkol kumar aldatma vs...sorunlari yasamadim.ama tabi yasadiklarim da az degildiEşin de maşallah, insiyatif alması gerektiği yerde hiç sesini çıkarmıyor, sonra ihaleyi sana yıkıyor. Madem bebeği bu kadar istiyordu, neden imzası var o kağıtta? Bazı insanlar ciddi kararlar alamaz, başkaları onlar için yapsın, sonra da bir ömür boyu suçlayabileyim isterler. Muhtemelen suç biraz sende, biraz onda. Çok zalim bir adam ben görmedim anlattıklarında. Ama bu ilişki bitmiş. O devamlı sana mesaj atmış, babası babanı aramış, neden daha dönmek istiyorsun ki, kendini mi hatalı buluyorsun bu ayrılıkta?