- Konu Sahibi badbadgirl
kızlar aranızda psikiyatri yada psikolok olanınız varmı...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
oyyy yarebbim ben anlatamadım sanırım..yahu şimdi ara ara halüsünasyon gören bir insan düşün,birde MAJÖR depresyon( intihar eden yada meyilli,çevresindekilere zararı olan) vs hastasını düşün.bana hemşireler 2.sinin daha ağır olduğunu söylemişlerdi.şimdi majör depresyon halindeki insanın intihar girişimlerini vs içtiği ilaçla bir haftalık zaman içerisinde ister uyku yoluyla ister farklı yollarla işe yarayan ilaçla engelleyebliyorsa doktor bunda ne var..söylemişte olabilir böyle.olmaz olmaz demeyin canım.hem ben böyledir demiyorumki mesela diyorum..ben ordaki hastaların ve kendi gördüğüm tedaviyle bağdaşlaştırıp söylüyorum..belkide hastanede yer yoktr bir hafta beklemek istemiştir doktor..msela:44:
olmasın inş. canım tek temennim bu
oyyy yarebbim ben anlatamadım sanırım..yahu şimdi ara ara halüsünasyon gören bir insan düşün,birde MAJÖR depresyon( intihar eden yada meyilli,çevresindekilere zararı olan) vs hastasını düşün.bana hemşireler 2.sinin daha ağır olduğunu söylemişlerdi.şimdi majör depresyon halindeki insanın intihar girişimlerini vs içtiği ilaçla bir haftalık zaman içerisinde ister uyku yoluyla ister farklı yollarla işe yarayan ilaçla engelleyebliyorsa doktor bunda ne var..söylemişte olabilir böyle.olmaz olmaz demeyin canım.hem ben böyledir demiyorumki mesela diyorum..ben ordaki hastaların ve kendi gördüğüm tedaviyle bağdaşlaştırıp söylüyorum..belkide hastanede yer yoktr bir hafta beklemek istemiştir doktor..msela:44:
tabi canım orasını biliyorum.zaten ilaçlar farklıda, bizim orda şizofrenler okey oynarken masada ben ve anksiyete arkadaşım birimiz denge bozukluğundan duvara toslarken diğerimizde ellerinin titremesinden kaşık tutamıyodu.ama etki mekanizmasını soracak olursan bizdenn önce gittiler orasını biliyorumsende psikiyatri duruşu var yoksam senmisinmajör depresyon ilacı ile halüsinasyonu olan hastanın kullandığı ilaç bir değil ama. dolayısıyla etki mekanizmaları, etkileri, yan etkileri vs. farklı iki ilaç...
doğru söylüyosun..konu majör depresyonsa tedavisi var..hasta ilaçlarını aksatmadığı sürece..Hangisinin agir olduguna biz karar veremeyiz aslinda ama halusinasyon gercekten cok tehlikeli olabilir. Hasta rahatsiz oldugunu kabul etmeyebilir. Baska mesajlar alabilir. Dolayisiyla baska davranislarda bulunabilir. Ilacsiz gecme imkani da yoktur -ki bazen ilacla bile gecmeyebilir. Sadece kontrol altina alinir. Major depresyonla ilacini alip hayatini rahatlikla surduren hastalar var.
keşke bütün ruhsal hastalıklar geçici olsa...bende kalıcı hastalardanım:44:bana nasıl ehliyet verdiler bak onu bilmiyorum işte
Buradayım diyeyimde ne olur ne olmaz...
Major depresyonla ilacini alip hayatini rahatlikla surduren hastalar var.
bugüne bugün raporumuz var heraldaaman diyim ehliyeti alabilmek için kaç takla attım zaten..ilaçımı bile içemediğim oldu aracı kullanırken bişey olcek diye korkumdanNickin bile bagiriyor ben burdayim diye. Ehliyetini aldigin yeri soyle de yarin bir telefon edeyim .
üzerime alınıyorum doğal olarak vay arkadaş insanın adı çıkcana canı çıksınBuradayım diyeyimde ne olur ne olmaz...
ayıp ettin gardaşş raporumuz var bizim dolapta stokluyom ben sanada yollarız bikaç kutu lafımı olur aramızdabana bu ilaçtan lazım
Mortishya nın kastettiği o değil arkadaşlar bazı rahatsızlıklar (inanan olur yada olmaz herkesin kendi tercihidir ) insan dışı varlıklar tarafından kaynaklı olabiliyor . Kimseyle polemiğe girmek için yazmıyorum ama bende daha önce bu tarz sıkıntılar yaşamıştım ve çokta inançlı olmayan bir psikolog , psikolojik mi yoksa rahatsız edilme durumumu önce onu anlamamız lazım demişti . Yani yaşadığı sıkıntılardan ötürüde bu rahatsızlık oluşmuş olabilir , rahatsız ediliyorda olabilir . 3.cül varlıklara inanmıyan kişilere elbetteki saçma gelicektir ama inanan kişiyede toplu linç yapmanın alemi yok . 3.cül varlıklara inanan kişide haliyle çözümü dua sure yoluyla arayabilir . Ama bunla hiç alakasıda olmayada bilir ailesel sıkıntısı vardır ağır tramvalar yaşamıştır ve hastalık böyle meydana çıkmıştır . Onu ancak psikiyatrist çözebilir .
bazı arkadaşlar hoca falan deyince dalga geçmiş de benim teyzem bizzat bu durumu yaşadığı için biliorum...
hayır yani olabilir, doktorların bile yetersiz geldiği zamanlar... yer gök dua ile..
bi arkadaşın dediği gibi 3. varlıklar kimilerine musallat olur ve bunu dua ile aşabilirsin..
teyzem aynen o şekilde idi..
kaç dr kaç psikyatr gezdi ama nafile..
sonunda köyümüzde yaşlı bi amcamız, hocamız vardı ona götürdüler..
adam bir hafta boyunca okudu, üfledi, muska yazdı teyzem eski haline döndü...
büyüye inanan bi insan, buna da inanmalı diye düşünüorum...
Hic bir doktor boyle demez. 1 haftada ise yarayan ilac yoktur, ozellikle sizofrenik bulgular gosterdiginde. Konunun gercekliginden suphelendim simdi.