• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Hastaneye Kaldırılıyorum!

oyyy yarebbim ben anlatamadım sanırım..yahu şimdi ara ara halüsünasyon gören bir insan düşün,birde MAJÖR depresyon( intihar eden yada meyilli,çevresindekilere zararı olan) vs hastasını düşün.bana hemşireler 2.sinin daha ağır olduğunu söylemişlerdi.şimdi majör depresyon halindeki insanın intihar girişimlerini vs içtiği ilaçla bir haftalık zaman içerisinde ister uyku yoluyla ister farklı yollarla işe yarayan ilaçla engelleyebliyorsa doktor bunda ne var..söylemişte olabilir böyle.olmaz olmaz demeyin canım.hem ben böyledir demiyorumki mesela diyorum..ben ordaki hastaların ve kendi gördüğüm tedaviyle bağdaşlaştırıp söylüyorum..belkide hastanede yer yoktr bir hafta beklemek istemiştir doktor..msela:44:

olmasın inş. canım tek temennim bu:31::31:

majör depresyon ilacı ile halüsinasyonu olan hastanın kullandığı ilaç bir değil ama. dolayısıyla etki mekanizmaları, etkileri, yan etkileri vs. farklı iki ilaç...

oyyy yarebbim ben anlatamadım sanırım..yahu şimdi ara ara halüsünasyon gören bir insan düşün,birde MAJÖR depresyon( intihar eden yada meyilli,çevresindekilere zararı olan) vs hastasını düşün.bana hemşireler 2.sinin daha ağır olduğunu söylemişlerdi.şimdi majör depresyon halindeki insanın intihar girişimlerini vs içtiği ilaçla bir haftalık zaman içerisinde ister uyku yoluyla ister farklı yollarla işe yarayan ilaçla engelleyebliyorsa doktor bunda ne var..söylemişte olabilir böyle.olmaz olmaz demeyin canım.hem ben böyledir demiyorumki mesela diyorum..ben ordaki hastaların ve kendi gördüğüm tedaviyle bağdaşlaştırıp söylüyorum..belkide hastanede yer yoktr bir hafta beklemek istemiştir doktor..msela:44:

Hangisinin agir olduguna biz karar veremeyiz aslinda ama halusinasyon gercekten cok tehlikeli olabilir. Hasta rahatsiz oldugunu kabul etmeyebilir. Baska mesajlar alabilir. Dolayisiyla baska davranislarda bulunabilir. Ilacsiz gecme imkani da yoktur -ki bazen ilacla bile gecmeyebilir. Sadece kontrol altina alinir. Major depresyonla ilacini alip hayatini rahatlikla surduren hastalar var.

majör depresyon ilacı ile halüsinasyonu olan hastanın kullandığı ilaç bir değil ama. dolayısıyla etki mekanizmaları, etkileri, yan etkileri vs. farklı iki ilaç...
tabi canım orasını biliyorum.zaten ilaçlar farklıda, bizim orda şizofrenler okey oynarken masada ben ve anksiyete arkadaşım birimiz denge bozukluğundan duvara toslarken diğerimizde ellerinin titremesinden kaşık tutamıyodu.ama etki mekanizmasını soracak olursan bizdenn önce gittiler orasını biliyorum:31:sende psikiyatri duruşu var yoksam senmisin:29:

Mortishya nın kastettiği o değil arkadaşlar bazı rahatsızlıklar (inanan olur yada olmaz herkesin kendi tercihidir ) insan dışı varlıklar tarafından kaynaklı olabiliyor . Kimseyle polemiğe girmek için yazmıyorum ama bende daha önce bu tarz sıkıntılar yaşamıştım ve çokta inançlı olmayan bir psikolog , psikolojik mi yoksa rahatsız edilme durumumu önce onu anlamamız lazım demişti . Yani yaşadığı sıkıntılardan ötürüde bu rahatsızlık oluşmuş olabilir , rahatsız ediliyorda olabilir . 3.cül varlıklara inanmıyan kişilere elbetteki saçma gelicektir ama inanan kişiyede toplu linç yapmanın alemi yok . 3.cül varlıklara inanan kişide haliyle çözümü dua sure yoluyla arayabilir . Ama bunla hiç alakasıda olmayada bilir ailesel sıkıntısı vardır ağır tramvalar yaşamıştır ve hastalık böyle meydana çıkmıştır . Onu ancak psikiyatrist çözebilir .

Hangisinin agir olduguna biz karar veremeyiz aslinda ama halusinasyon gercekten cok tehlikeli olabilir. Hasta rahatsiz oldugunu kabul etmeyebilir. Baska mesajlar alabilir. Dolayisiyla baska davranislarda bulunabilir. Ilacsiz gecme imkani da yoktur -ki bazen ilacla bile gecmeyebilir. Sadece kontrol altina alinir. Major depresyonla ilacini alip hayatini rahatlikla surduren hastalar var.
doğru söylüyosun..konu majör depresyonsa tedavisi var..hasta ilaçlarını aksatmadığı sürece..
keşke bütün ruhsal hastalıklar geçici olsa...:50:bende kalıcı hastalardanım:44:bana nasıl ehliyet verdiler bak onu bilmiyorum işte:31:

Son düzenleme:
Nickin bile bagiriyor ben burdayim diye. :27: Ehliyetini aldigin yeri soyle de yarin bir telefon edeyim . :1:
bugüne bugün raporumuz var heralda:34:aman diyim ehliyeti alabilmek için kaç takla attım zaten..ilaçımı bile içemediğim oldu aracı kullanırken bişey olcek diye korkumdan:30:

Buradayım diyeyimde ne olur ne olmaz...
üzerime alınıyorum doğal olarak :37:vay arkadaş insanın adı çıkcana canı çıksın:27:

bana bu ilaçtan lazım :ssz::ssz:
ayıp ettin gardaşş raporumuz var bizim dolapta stokluyom ben sanada yollarız bikaç kutu lafımı olur aramızda:ssz::ssz::29:

bazı arkadaşlar hoca falan deyince dalga geçmiş de benim teyzem bizzat bu durumu yaşadığı için biliorum...
hayır yani olabilir, doktorların bile yetersiz geldiği zamanlar... yer gök dua ile..
bi arkadaşın dediği gibi 3. varlıklar kimilerine musallat olur ve bunu dua ile aşabilirsin..
teyzem aynen o şekilde idi..
kaç dr kaç psikyatr gezdi ama nafile..
sonunda köyümüzde yaşlı bi amcamız, hocamız vardı ona götürdüler..
adam bir hafta boyunca okudu, üfledi, muska yazdı teyzem eski haline döndü...
büyüye inanan bi insan, buna da inanmalı diye düşünüorum...

Eski konunu da okudum çok üzüldüm...

Doktorun bir hafta şeklinde müddet tanıması çok normaldir.

Sonuçta bir ilaç bir haftada etki etmeye başlayabilir.Doktor değiliz ki ondan daha iyi bilelim.

Konu sahibi umarım eski sağlığına kavuşursun .

Mortishya nın kastettiği o değil arkadaşlar bazı rahatsızlıklar (inanan olur yada olmaz herkesin kendi tercihidir ) insan dışı varlıklar tarafından kaynaklı olabiliyor . Kimseyle polemiğe girmek için yazmıyorum ama bende daha önce bu tarz sıkıntılar yaşamıştım ve çokta inançlı olmayan bir psikolog , psikolojik mi yoksa rahatsız edilme durumumu önce onu anlamamız lazım demişti . Yani yaşadığı sıkıntılardan ötürüde bu rahatsızlık oluşmuş olabilir , rahatsız ediliyorda olabilir . 3.cül varlıklara inanmıyan kişilere elbetteki saçma gelicektir ama inanan kişiyede toplu linç yapmanın alemi yok . 3.cül varlıklara inanan kişide haliyle çözümü dua sure yoluyla arayabilir . Ama bunla hiç alakasıda olmayada bilir ailesel sıkıntısı vardır ağır tramvalar yaşamıştır ve hastalık böyle meydana çıkmıştır . Onu ancak psikiyatrist çözebilir .

bazı arkadaşlar hoca falan deyince dalga geçmiş de benim teyzem bizzat bu durumu yaşadığı için biliorum...
hayır yani olabilir, doktorların bile yetersiz geldiği zamanlar... yer gök dua ile..
bi arkadaşın dediği gibi 3. varlıklar kimilerine musallat olur ve bunu dua ile aşabilirsin..
teyzem aynen o şekilde idi..
kaç dr kaç psikyatr gezdi ama nafile..
sonunda köyümüzde yaşlı bi amcamız, hocamız vardı ona götürdüler..
adam bir hafta boyunca okudu, üfledi, muska yazdı teyzem eski haline döndü...
büyüye inanan bi insan, buna da inanmalı diye düşünüorum...

hala cinden bahsediyorsunuz. tamam inanıyor olabilirsiniz hatta bütün psikolojik rahatsızlıklar size göre cinden şundan bundan da olabilir. ama burda durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz... burda halüsinasyon görüyorum diyor, gerçeklikle hayalin farkında değil muhtemelen. siz şimdi bir de cin dediniz, bir de cini de takarsa kafasına bu kız, durumu daha da ciddiye giderse. bunun sorumlusu siz olacaksınız. farkında mısınız? bence bu cinle ilgili olan bütün mesajlar silinirse çok iyi olur, kızın aklına bir de bu girmesin...

Yahu yil olmus 2013 hala cinni hastalik diyorsunuz ya..

Tamam bende inaniyorum varliklarina ama sizin gibi her hastaliga cinni hastalik diyenleri, bebek genetik bozukluk ile dogunca seytanin isi diyenleri vs allah islah etsin gercekten.

Biri de yazmis ki siz cahilsiniz ben psikoanalizde uzmanlik yapacagim bu cinni bir hastalik diye. Kusura bakma arkadasim ama senin durumun konu sahibinden kotu yani. Konu sahibinin sahip oldugu mantikligin zerresi yok konuya yorum yapan bazilarinda.

Bir de ozelden mesaj at hoca ismi vereyim demissin. Acaba hoca sen misin? Ya da suc islediginin bilincinde misin cahil olmayan bir insan olarak??

Sastim kaldim gercekten bu zamanda boyle yorumlar..

yok konu sahibi için demedim ben onu konu sahibinki belli zaten çünkü olayları kendi zihninde yaşıyor mesela arkamda oturan kız saçımı kesicek zannediyorum zamanla kızdan nefret ediyorum diyor yani bariz psikolojik sıkıntıları var olmayan şeyleri var gibi düşünüp buna inanıyor psikolog hatta psikiyatristten başka çaresi yok .
Ayrıca bütün hastalıklar bundan kaynaklanır demedim böyle bir inancıtaşıyan insanlar için iki seçenek vardır dedim , korkmasını gerektirck bir durum yok dışarıdan bir müdahale yokki kendi kendine düşünüp inanıyor yaşıyor olay tamamen onun zihninde gerçekleşiyor .

Son düzenleme:
Hic bir doktor boyle demez. 1 haftada ise yarayan ilac yoktur, ozellikle sizofrenik bulgular gosterdiginde. Konunun gercekliginden suphelendim simdi. :19:

ben intahar ettıgımdede doktora gıtmıstım ve ılaclar hıvbır ıse yaramamıs benı daha beter etmıstı sımdı bu doktor dozunu dusurdu etkılı olmazsada hastaneye kaldırılacaksın dedı.sanırım bunu dırek bıze hastaneye yatırlıcak dıyemedıgı ıcın yaptı.yada belkı bı umut gordu.yani sonuç olarak bır hafta vermesının sebebı benım bu ılacları kullandıgım zaman kotu seyler yasamam.anlatabildiysem ne mutlu

Hangi hastaneye gittiniz merak ettim ama Oral yolla, evde alınan hiç bir ilaç 1 hafta gibi bir sürede etki etmez, ilaç kullanımınıza göre 1 hafta sonra sizi hastaneye yatırmayı düşünen doktorda da zaten bir tuhaflık var.. yazdıklarınız doğruysa zaman kaybetmeden yatırması gerekirdi. En iyi yükseltilmiş dozdaki ilaçların etkisi bile 15 günden öne belli olmazken verdiği ilacın oldukça etkili ve artırılmış dozda verildiğini varsayalım şuan sizin uyuyor olmanız gerekir...

Buraya yazdıklarınız da iç sesiniz olabilir mi? :)

Back