• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Hastaneye Kaldırılıyorum!

Ilacin ise yaramasi ayri , etki etmesi ayri. Ilaci alan zombi olur o ayri konu. Ise yarayip yaramadigini gormek icin hastayi en az bir kac ay kontrol altinda tutmak gerekir. Bu tip agir ilaclar da hastahaneye yatmadan verilmez.

olabilir ben bilmiyordum yani 1 hafta çok kısa geldi.o zaman doğruysa konu sahibine geçmiş olsun diyorum.
doğru bir hafta sonuç almak için çok kısadır dersiniz ama o hastalığa yakalanmadan bilemiyo insan..bir günün diğerini tutmuyo.ilaç kullandıkça 3 gün geçsin değişmeye başlıyosun tabi kullandığın ilaca bağlı..
Ilacin ise yaramasi ayri , etki etmesi ayri. Ilaci alan zombi olur o ayri konu. Ise yarayip yaramadigini gormek icin hastayi en az bir kac ay kontrol altinda tutmak gerekir. Bu tip agir ilaclar da hastahaneye yatmadan verilmez.
işe yaramasıda etki etmeside aynı süre içinde olan rahatsızlıklarda var.depresyon hastasına biranda ilacı verip 3 gün içinde etki etti diyemessiniz ama hergün halüsünasyon gören insana verdiğiniz bir haftalık ilaçla bir hafta halüsünasyon görmediyse etkide etmiştir işede yaramıştır..ağır hastalık geçirirken ağır ilaçları verdi 2.doktorum ve 2 hafta evde bitkisel hayatta yaşamış gibiydim krizle gittiğimde diğer doktor bu ilaçlar evdeyken verilirmi kliniğe yatırıyoruz demişti.doktrdan doktora fark ediyor tabi hastanede yerolup olmaması vs ayrı bir konu.

arkadasim islami rahatsizliklari psikolojik cok zannediyolar senin eski konunu okudum lutfen benimle irtibata gec senin gibi bir tanidigim bir hocaya gitti ve duzeldi belirtiler benzer..belkide gercekten tibbi biseydir ama hocaya gorunmeninde bir zarari olmaz..

teşhis: islami rahatsızlık
tedavi: hocaya git düzelsin.

bırrrravoooo

zaten çözüm basit, derdin mi var: ya hocaya gitcen ya kocaya

Beni haci hoca tayfasiyla karistiran birkac sivri zekaliya cok guldum birde cahilin kim oldugunun farkina varmadan cahillikle suclamislar beni bunada epey guldum..

1-psikoloji hakkinda bu forumdaki bircok kisiden daha bilgiliyim zira yuksek lisansimi psikoanaliz uzerine yapmak uzereyim :)

2-cehalet konusuna gelirsek din konusundada en az psikoloji kadar bilgiliyim ve suphesiz siz ikisi konusundada "hemen hastaneye git" "bir uzman yardimi al" demekten daha ileri boyutta bilgi sahibi degilsiniz lutfen 3 gram akliniz ve cahil cesaretinizle bana saldirma curretinde bulunmaya kalkmayin birdaha :)

3-sizin anlayabileceginiz seviyede bir bilgi vereyim :) panik atak denir? tedavisi nedir? niye milyonlarca insan ilac kullaniyor ve biraktigi an tekrarliyor ve omurleri boyunca bu beladan kurtulamiyorlar? niye doktorlar henuz tam olarak tanimlamasini yapamadilar?
cunku panik atak cinni bir hastaliktir..Bende cocukken cahil zamanlarimda dinle ilgili her bilmedigim basima gelmeyen konuda ahkam keser haci hoca takimi olmakla suclardim insanlari.

4-Ben burda ne kadar aciklama yaparsam yapayim basireti baglilara birsey gosteremem gozu kor olana anlatmak kolayda gonlu kor olana yillarca anlat ALLAH sizi umarim birgun kalp acikligina layik gorur :) bye

leyyn walla okadar acımızı paylaşıyoruz. özelimizi anlatıyoruz teselli vermeye uğraşıyoruz konusahibi arkadaşım ortalıklardanda kayboldun açtığın konu fakeyse valla benden günah gitti raporum var benim karışmam haa:37:

Beni haci hoca tayfasiyla karistiran birkac sivri zekaliya cok guldum birde cahilin kim oldugunun farkina varmadan cahillikle suclamislar beni bunada epey guldum..

1-psikoloji hakkinda bu forumdaki bircok kisiden daha bilgiliyim zira yuksek lisansimi psikoanaliz uzerine yapmak uzereyim :)

2-cehalet konusuna gelirsek din konusundada en az psikoloji kadar bilgiliyim ve suphesiz siz ikisi konusundada "hemen hastaneye git" "bir uzman yardimi al" demekten daha ileri boyutta bilgi sahibi degilsiniz lutfen 3 gram akliniz ve cahil cesaretinizle bana saldirma curretinde bulunmaya kalkmayin birdaha :)

3-sizin anlayabileceginiz seviyede bir bilgi vereyim :) panik atak denir? tedavisi nedir? niye milyonlarca insan ilac kullaniyor ve biraktigi an tekrarliyor ve omurleri boyunca bu beladan kurtulamiyorlar? niye doktorlar henuz tam olarak tanimlamasini yapamadilar?
cunku panik atak cinni bir hastaliktir..Bende cocukken cahil zamanlarimda dinle ilgili her bilmedigim basima gelmeyen konuda ahkam keser haci hoca takimi olmakla suclardim insanlari.

4-Ben burda ne kadar aciklama yaparsam yapayim basireti baglilara birsey gosteremem gozu kor olana anlatmak kolayda gonlu kor olana yillarca anlat ALLAH sizi umarim birgun kalp acikligina layik gorur :) bye

panik atak cinni hastalık?? psikoanaliz eğitimi? peki iyi günler size :ssz:

bu arada ansiyete bozuklukları, yüzlerce bilimsel makale... serotonin etki mekanizması... bunların hepsi boşuna yani.

Son düzenleme:
Hangi psikolojik ilaç 1 hafta da etki gösteriyormuş merak ettim. kk da konular çok çabuk çözüme kavuşmaya başladı.:ssz:

:1: :1: :1: :1: :1: :1:

yatacaaaadım, vazcaydım, uykum kaçtı ya la :52: ne güldüm yaa

hacı, sen psikanalizle uğraşma, bugün yarın freud amca ruhuyla gelir sana anlatır nasılsa. ya da sen freudla jungun konuştuklarına şahit olup, gelir burda dedikodularını yaparsın. ahaahaahahaa

Hangi psikolojik ilaç 1 hafta da etki gösteriyormuş merak ettim. kk da konular çok çabuk çözüme kavuşmaya başladı.:ssz:
ben ilacımın adını veriyimmi şimdi burda olmazki yazsam..istersen deneye bilirsin inanki 75 likten başla direk hülyalı hülyalı kuşmisali olursun majör depresyondan:1:3 gün garanti
güldüğümede bakmayın hakkat bu ilaçlar çok ağır yaa..bana bir defasında izin diye çıktım 300 mglık ilacı vermiş başka hemşire bi içtim 12 saat uyudum kalkamadım beni kaldırııın boynumdan tutuuun diye diyede anca kalkabildim..allah kimseye yaşatmasın çok beter birşey.. bir benmi yaşadım ya böyle kimseyokmu hastalanan..beni kimse anlamooor yav

Son düzenleme:

psikanalitik yüksek lisansı(!) hangi hocadan alıyon ya, iyiyse biz de gidek de bi kurşun döktürek sevabına

Psikoanaliz, 3 gram akıl ? Peki size de bye :27:

kullanılan ilaç antipsikotik olduğu zaman, yan etkileri biraz ağır olduğu için (aşırı uyuma gibi), yan etkiler hemen ortaya çıkınca bu ilaç işe yaramaya başladı diye düşünülmüş herhalde. ama ilacın terapötik etkiye ulaşması için gereken bir zaman vardır, bu da 1 hafta gibi kısa bir süre olamaz bence de.

bu arada trisiklik antidepresanların da yan etkileri biraz ağırdır, uyku yapabilir yan etki olarak. yan etki=terapötik etki değildir...

Son düzenleme:
işe yaramasıda etki etmeside aynı süre içinde olan rahatsızlıklarda var.depresyon hastasına biranda ilacı verip 3 gün içinde etki etti diyemessiniz ama hergün halüsünasyon gören insana verdiğiniz bir haftalık ilaçla bir hafta halüsünasyon görmediyse etkide etmiştir işede yaramıştır..ağır hastalık geçirirken ağır ilaçları verdi 2.doktorum ve 2 hafta evde bitkisel hayatta yaşamış gibiydim krizle gittiğimde diğer doktor bu ilaçlar evdeyken verilirmi kliniğe yatırıyoruz demişti.doktrdan doktora fark ediyor tabi hastanede yerolup olmaması vs ayrı bir konu.

Halusinasyon goren hastanin durumu depresyon goren hastaya gore cok daha ciddidir. Ikisinde de bir haftalik ilac ise yaramaz. Atiyorum normal doz 300 mg'sa , 50 mg dan baslanir. Belli araliklarla dozaj yukseltilir. Grip degildir bu antibiyotik gibi bir hafta verilsin ve oo hadi ise yariyormus, hadi devam edelim denilsin. Lutfen yanlis bilgi vermeyin.

Son düzenleme:
ben ilacımın adını veriyimmi şimdi burda olmazki yazsam..istersen deneye bilirsin inanki 75 likten başla direk hülyalı hülyalı kuşmisali olursun majör depresyondan:1:3 gün garanti
güldüğümede bakmayın hakkat bu ilaçlar çok ağır yaa..bana bir defasında izin diye çıktım 300 mglık ilacı vermiş başka hemşire bi içtim 12 saat uyudum kalkamadım beni kaldırııın boynumdan tutuuun diye diyede anca kalkabildim..allah kimseye yaşatmasın çok beter birşey.. bir benmi yaşadım ya böyle kimseyokmu hastalanan..beni kimse anlamooor yav

Teşekkür ederim ihtiyacım yok :27:

:1: :1: :1: :1: :1: :1:

yatacaaaadım, vazcaydım, uykum kaçtı ya la :52: ne güldüm yaa

hacı, sen psikanalizle uğraşma, bugün yarın freud amca ruhuyla gelir sana anlatır nasılsa. ya da sen freudla jungun konuştuklarına şahit olup, gelir burda dedikodularını yaparsın. ahaahaahahaa
dalga geçme kı ben hastanedeyken ananemler banada okutmuşlar hocaya:31:sen ondan sonra daha iyileştin diyorlar :30:

canım psikiyatride ilaçlar düşük doz başlanır hafta hafta ilaç doz etki ilişkisine bağlı doz arttırlır. bir kerede yüksek doz başlamak ya da bir kerede ilacın dozunu azaltmadan kesmek doğru değildir. o yüzden etkinliği görmek için 1 hafta çok kısa bir süre.

dalga geçme kı ben hastanedeyken ananemler banada okutmuşlar hocaya:31:sen ondan sonra daha iyileştin diyorlar :30:

dua etmek başka bişey, benim tiye aldığım durum dua değil; nirvanaya ulaşan hacı hoca takımı ve onların (mortingen miydi neydi nicki) ufak çekirgeleri.

ahhh zavallım benim. :9: bilgi ve okul yarıştırması yapacaksak o halde ben 7 yıl imam hatip ardından 4 yıl ilahiyat üstüne bir yıl pedagojik formasyon, üstüne islam hukukundan tezini bitirmediğim bir yüksek lisans, üstüne de şu an üzerinde çalıştığım din psikolojisi yüksek lisansı. tez dönemindeyim. yani yüksek lisansı fiilen yapıyorum hem de psikoloji alanında hem de din psikolojisi hem de iki yıldır...

demek psikanlizden yüksek lisans yapmak üzeresin. şu an hayran oldum sana. yüksek lisans yapmak üzereyim ne demek allah aşkına? :1:

cinlerin hastalık verdiğini düşünecek kadar cahil olman konusunda tek kelime bile etmek istemem. çünkü düşüncelerinin neresini alayım yorum yapayım bilemedim. sen sus bence. en güzeli bu olur. :34:

Halusinasyon goren hastanin durumu depresyon goren hastaya gore cok daha ciddidir. Ikisinde de bir haftalik ilac ise yaramaz. Lutfen yanlis bilgi vermeyin.
oyyy yarebbim ben anlatamadım sanırım..yahu şimdi ara ara halüsünasyon gören bir insan düşün,birde MAJÖR depresyon( intihar eden yada meyilli,çevresindekilere zararı olan) vs hastasını düşün.bana hemşireler 2.sinin daha ağır olduğunu söylemişlerdi.şimdi majör depresyon halindeki insanın intihar girişimlerini vs içtiği ilaçla bir haftalık zaman içerisinde ister uyku yoluyla ister farklı yollarla işe yarayan ilaçla engelleyebliyorsa doktor bunda ne var..söylemişte olabilir böyle.olmaz olmaz demeyin canım.hem ben böyledir demiyorumki mesela diyorum..ben ordaki hastaların ve kendi gördüğüm tedaviyle bağdaşlaştırıp söylüyorum..belkide hastanede yer yoktr bir hafta beklemek istemiştir doktor..msela:44:
Teşekkür ederim ihtiyacım yok :27:
olmasın inş. canım tek temennim bu:31::31:

Back