- Konu Sahibi Haziran1985
-
canım benim çook teşekkür ederim inşallahinşallah canım benim,sevindim senin adına ne güzel sorun da görülmemiş.Ya doğal yolla geç hamile kalanı çok duydum.Senin ki de öyledir diye umuyorum,dediğim gibi çok ta uzun değil iki yıl,yakında haberlerini alalım inşallah
Canım benim, bende 30 yaşımda evlendim okul iş derken bu yaşa kadar bekledik. Neyse evlendik, 2 yıl biraz kendimize gelelim dedik borçlarımız bitsin dedik. 1 yıldırda çocuk istiyoruz. Ben oldum 33 yaşında, şimdi çocuk olmuyor diye üzülüyorum. Hiç olmayacak diyede korkmaya başladım. İnsanlar soru sormaktan bıkmadı bense onlara cevap vermekten bıktım. Çocuk yokmu daha diyen insanlardan gıcık almaya başladım. Bu durumda o soruları soranlarla bir daha bir araya gelmemeye çalışıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum.
toplamda 6-7 ay denedik zaten 2-3 ay önce doktora gittim haşimato tiroidim olduğunu öğrendim ilaçla normale döndü değerim ertesi ay da rahmimde polip olduğunu öğrendim geçen ay da onun ameliyatını oldum 1 ay dinlendim bu ay olur inş. bu bekleyiş zor en kısa zamanda hepimize bekletmeden miniklerimizi gönderir inş. güzel Mevlam.. siz ne kadardır deniyorsunuz
merhabalar. ben de aynı durumdayım ve aile hekimiyim. her gün muayeneye bir sürü gebe ve bebek geliyor. Eskiden çocukları çok severdim ama şimdi çocuk ağlaması bile duymak istemiyorum. Muayene ederken boğazlarına tahta dil basacağını köküne kadar sokasım geliyor nerdeyse:) (tabi yapmıyorum). Hele bir de gebelik testi sonuçlarını açıklamak, hamile oldukları müjdesini vermek ölüm gibi geliyor bana. Her gün odamın kapısından girerken adeta bir maske takıp tiyatro oynuyorum insanlara karşı... İçim kan ağladığı halde onlarla birlikte seviniyormuş gibi yapıyorum. Siz şükredin ki benim gibi her dakika rol yapmak zorunda değilsiniz. Rabbim bizi dayanamayacağımız hiçbir şeyle imtihan etmesin. "OL!" dediği anda tüm kainatı yoktan var eden ALLAH bize bir evlat nasip etmez mi? Yeter ki biz istemeyi bilelim. Sevgiyle kalın kardeşlerim öpüyorum hepinizi:)
merhaba arkadaşım benimde troidim varama bir arkadaşımın haşimatosu var ve çok güzel bir kızı var oda denemiş 8 ay olmamış sonra kendiliğinden hamile kalmış inşallah sende hamile kalırsın canım
pelincim merhaba nasılsın bayağıdır konuşamadık seninle... ben özel bir hast. kadın doğuma gittim geçen gün alttan muayene etti hiç bir sıkıntın yok dedi aşılama dedim ilk önce doğal yollarla deneyelim gebe kalacakmısın bir ona bakalım en son çare aşılama dedi :) ayyy bi sevindim bubile bana yetti ama neden olmuyor düşüncesi aklımdan gitmiyor... bu aralar iyicene sardım bunalıma kafayı yemek üzereyim....
pelincim merhaba nasılsın bayağıdır konuşamadık seninle... ben özel bir hast. kadın doğuma gittim geçen gün alttan muayene etti hiç bir sıkıntın yok dedi aşılama dedim ilk önce doğal yollarla deneyelim gebe kalacakmısın bir ona bakalım en son çare aşılama dedi :) ayyy bi sevindim bubile bana yetti ama neden olmuyor düşüncesi aklımdan gitmiyor... bu aralar iyicene sardım bunalıma kafayı yemek üzereyim....
Çok şükür canım, iyiyim. Valla doğal yolla deneyelim diye diye zamanlar geçmek bilmiyor. Bir hamile kalamıyoruz diye stresten ölüyoruz. Sana öyle hak veriyorum ki aynı şeyler yaşıyoruz. Çok şükür tatile girdik. Tatilden önce adet olmuştum, o da çok yoğundu klomenden dolayı 2 ay gecikmişti. Neyse şimdi gene aynı adet oldum sandım az leke geldi geri gitti bir olsam temizlenip bende özel hastahaneye gideceğim. Kontrolden geçmek istiyorum. Kilo aldım demiştim. Tatilde olunca dışarıda bol bol bisiklet sürüyorum terliyorum. ama kocaman bir karnım oluştu. O bir türlü inmiyor. Hayırlsı inşallah canım sende bu sefer iyi şeyler yolunda gider. Takipteyim, öptüm seni.
hakkında hayırlısı olur inşallah canım gelişmelerden bizide haberdar et...
bende 10 haftalık bebeklerimi 20 gün önce kaybettim. 6 haftalıkken kalbi durmuş ikizlerimin. Biri geç döllenmeyle iki hafta gerideydi gelişimi sanırım ondan oldu dedi doktor. İlk gebeliğimdi. Duyunca çok sevinmiştik ama ilk kontrolden sonra her şey olumsuzlaşmaya başladı ve aldılar. İlk hafta daha güçlüydüm sanki ama 3 hafta oldu şuan ama ben kendimi çok kötü hissediyorum. Çok zoruma gidiyor kuzenim hamile allah affetsin başkasının hamile olduğunu duyak bile beni kötü yapıyor sonra dua ediyorum allah onun bebeğinin sağlıkla doğmasını nasip etsin benmi çok kötüyüm niye böyle kıskançlık yapıyorum diye kendime kızıyorum bebek eşyaları gördükçe dışarda çocuklu ya da yeni bebekleri olan insanları görünce içim gidiyor resmen, benim gibi hisseden var mı bu duyguyla nasıl başa çıktınız. Meşgul olduğumda çok düşünmüyorum ama bu ara yapacak işimde yok evde de tekim eşim gelene kadar sürekli bebeğimi düşünüp ağlıyorum. Rabbim en kısa sürede bende dahil en kısa sürede isteyen herkesi bebeğine kavuştursun hayırlısıyla.
allah herkesin cocuguna saglik versin asla gozum yok kiskanmakta deil benimkisi kiyamam bebeklere bise olsun istemem amaa inatla benden cook cok sonra evlenen herkesin cocuklari oldu inat gibi arayan karim hamile diyo.esime bizeneyse hamileyse hamile deseniz ne oluyo yaa bizene ben asla sorulmadan hamileyim demicem kimsenin icini acitmicam rabbim bu duyguyu bana yasatirsa gostere gostere yasamicam hamillegimi icim benimde cok yaniyor 1 aydir artik dayanilmaz boyuta geldi 4 yil hep sakindim olacak dedim ama artik olmuyor farkindayim ve tedavi olmaya psikolojik gucum yok 😔😔😔😔
birbirimizi en iyi biz anlarız cnm. Ama umudunu asla kaybetme ve gücünü toplayıp bir adım at. İstersen ilk önce psikolojik destek almayla başla işe. Bir de adetlerin düzenli mi? Hormon tahlillerinde bir sorun var mı? ve yaşın kaç? Bunları soruyorum çünkü ben hekimim. Elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım. Ne zaman bunalırsan bana yazabilirsin...
hicbir sorun yoktu horminlarla alakali suan bilmiyorum tabi tek sorunumuz rahim filmi temiz cikip sonrasi enfeksiyon kapmam bana gore birde ben apandisit ameliyati olmustum ergenlikte sanirim o yapisiklik yapiyormus benim iki tupumde acik hicbirsey cikmadi fakat tuplerin onunde bir sislik oldgunu soyledi ultrasondan baktiginda bilmiyorum iste baska bir sorun yok 28 gunde adet goren 25 yasinda hic gebeelik olusmadi tesekkurler ilgin icin ama benim beklmekten baska carem yok suan
kürler var belki biliyorsundur soğan incir kürü vs. Beklerken boş durma bunları dene istersen. Daha yaşın çok genç tıp hızla ilerliyor bence büyük ihtimalle olur. Eşiniz sperm tahlili yaptırdı mı?
bende 10 haftalık bebeklerimi 20 gün önce kaybettim. 6 haftalıkken kalbi durmuş ikizlerimin. Biri geç döllenmeyle iki hafta gerideydi gelişimi sanırım ondan oldu dedi doktor. İlk gebeliğimdi. Duyunca çok sevinmiştik ama ilk kontrolden sonra her şey olumsuzlaşmaya başladı ve aldılar. İlk hafta daha güçlüydüm sanki ama 3 hafta oldu şuan ama ben kendimi çok kötü hissediyorum. Çok zoruma gidiyor kuzenim hamile allah affetsin başkasının hamile olduğunu duyak bile beni kötü yapıyor sonra dua ediyorum allah onun bebeğinin sağlıkla doğmasını nasip etsin benmi çok kötüyüm niye böyle kıskançlık yapıyorum diye kendime kızıyorum bebek eşyaları gördükçe dışarda çocuklu ya da yeni bebekleri olan insanları görünce içim gidiyor resmen, benim gibi hisseden var mı bu duyguyla nasıl başa çıktınız. Meşgul olduğumda çok düşünmüyorum ama bu ara yapacak işimde yok evde de tekim eşim gelene kadar sürekli bebeğimi düşünüp ağlıyorum. Rabbim en kısa sürede bende dahil en kısa sürede isteyen herkesi bebeğine kavuştursun hayırlısıyla.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Benim de 12 gün önce 6 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için alındı. Ama senin hikayene benziyor sanki. Biz en son 6 + 5 de kalp atışını görmüştük. O gün tek kese demiştidoktor. Sonra doktor 4 hafta sonra görüşelim dedi. Biz de tam 10+0 da gittik bi görelim diye. Doktor ultrasona bakınca önce dedi ki 1 tane daha kese var haberiniz var mı dedi. Biz bi şaşırdık ama benim aklım ilk bebekte idi. Doktorun yüzü değişmişti çünkü. Sonra doktor kalp atışının durduğunu söyledi. Yani anlamadık biri sonradan ortaya çıktı geç döllendi de ona zarar mı verdi? Bu arada tüp bebek tedavisi ile olmuştu bebeğim. 2 tane embriyo transfer edilmişti. Biz birinin tuttuğunu düşünmüştük. Şimdi genetiğe gönderildi sonucunu bekliyoruz. Biraz uzun anlattım galiba. Sana doktorun ne dedi? Kürtajdan sonra yapman gereken bir şey söyledi mi?
canım benim Allah yardımcın olsun sadece sana şunu söyleyebilirim hamile kalabiliyosun yine bebeğin olur ben 2 yıldır uğraşıyorum ama hiç hamile kalamadım. Allahım hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize...
Sanada çok geçmiş olsun canım. Evet hemen hemen aynı durumu yaşamışız. Sadece ben normal yolla hamile kalmışım. Biz hastaneye gittiğimizde zaten bebek bayağı aşağı kaymış ikinci bebek gene gözükmüyordu. Kanamam falanda yoktu sanırım o düştü siz fark edemediniz dedi. Diğeride çok aşağıda sadece onu vakumla çekecez dedi. 3 tane ilaç verdi. Bir hafta sonrasında da kontrol vardı. zaten kanamam durmak üzereydi gittiğimde 3 pıhtın kalmış o da bitsin her şey çok güzel rahmin tertemiz gözüküyor, Yumurtalıklarında çok iyi durumda dedi. Bir daha terslik olursa gel dedi çok şükür yok. 4-6 hafta arası adet olmam gerekiyormuş, olmazsan gel dedi. Birde burda insanlar çok cahiller kürtaj olup 2-3 hafta sonra hamileyim diye tekrar geliyorlar sakın 3 haftayı beklemeden ilişkiye girmeyin çok kızarım size diye uyardı. 4. haftaya girdik adet belirtisi yok ama korun ya da korunma demedi inşallah tekrar hamile kalırım diye umuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?