• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım boşanacağız

Baska yorum okumadim hic, konuyu okuyunca yaptim yorumumu cunku cehalete katlanamiyorum gercekten hele ki bu bebegin babasi ise
Benim ilk esim de bir kac konuda inatlasmisti benimle sacma sapan , kolundan tutup onu da doktor kontrolune goturmustum doktordan azari yiyince bir daha sesini cikaramamisti
Yani bebek sahibi olan bir yetiskinin yetiskin gibi davranmasi gerekiyor
Bence gidebiliuorsaniz ailenizin evine gidin , bir sure ayri kalin , evden uzaklasinca daha saglikli karar verirsiniz , henuz bebek cok kucuk ani karar vermeyin , insanin dogum yaptiktan sonra 1 sene hormonlari normale girmiyor , uzak kalmakta fayda var
Ben de zaten eşime gel bir bilene danışalim eğer beni ciddiye almıyorsan dedim. Ona da gelmedi. Ben de bekleme taraftarıyım. Mutlaka benim de hatalarım vardır. Hem belki hatasını anlar. Çocuğumuz için diyorum. Sabır...

Boşanma için bi sebep yok diyenlere sasiriyorum acikcasi, adamin kaybetme korkusu zerre yok , ve baksaniza hatalarindada israr ediyo bosanma esigine geldikleri halde. Misal ben esimle küs oldugumuzda gelir yanima konusur konusur tmm kemdini de savunur ama o an bile sevgisini ve beni kaybetme korkusunu hissederim. Esiniz burda kadinin taknmasi gereken rolü kendi takinmis, su an sizin bosanmada israr ederken, onun uzlasmaya calismasi lazimdi. Ama vurdumduymaz

Boşanma için bi sebep yok diyenlere sasiriyorum acikcasi, adamin kaybetme korkusu zerre yok , ve baksaniza hatalarindada israr ediyo bosanma esigine geldikleri halde. Misal ben esimle küs oldugumuzda gelir yanima konusur konusur tmm kemdini de savunur ama o an bile sevgisini ve beni kaybetme korkusunu hissederim. Esiniz burda kadinin taknmasi gereken rolü kendi takinmis, su an sizin bosanmada israr ederken, onun uzlasmaya calismasi lazimdi. Ama vurdumduymaz
Ben aslında çocuğumuz için ortak nokta bulmak istedim. O umursamadı

Ben aslında çocuğumuz için ortak nokta bulmak istedim. O umursamadı
Bosanmaya dünden hazir beyefendi. Ee nolacak geri adimi siz atarak mi devam edeceksiniz , böyle olursa o davranislarina aynen devam eder ve sizin degerinjz pek kalmaz bence . Ama o bosanmamak icin cok israr ederse ve uzlasmaya yonelik konusursa, bu umursamaz tavirlari bırakırsa elbette yokunuza devam edebilirsnz bence

Ben de zaten eşime gel bir bilene danışalim eğer beni ciddiye almıyorsan dedim. Ona da gelmedi. Ben de bekleme taraftarıyım. Mutlaka benim de hatalarım vardır. Hem belki hatasını anlar. Çocuğumuz için diyorum. Sabır...
İnsallah hersey istediğiniz gibi olur
Ancak cok sinirlerinizi yipratmayin , bebeginiz sizi hisseder , mumkun mertebe sakin kalmaya calisin ki bebek de etkilenmesin bu durumlardan

Aslında çoğu üye görmüyor ama beni en çok uzaklaştıran bu cehaleti. Mesleğim var isim yok. Eğer boşanma olursa bir süre bebeğime bakar sonra ben çalışırım ve anem bakar
Ama siz öyle anlatmıyorsunuz ki. Bu konuda eşiniz değil ailesinden bahsetmişsiniz. Almak istemediği sizin seçtiğiniz vitaminden falan. Eşinizin bu cehaleti birden çıkmamıştır. Önceki konunuzu okurken o hissiyat kapılmıştım ama bugün de emin oldum. Eşinizden bahsederken sanki tesadüfen evinize gelmiş bir adamdan, size tamamen yabancı bir adamdan bahsediyorsunuz. Aylık kontrole götürmek istememesi neden kaynaklı misal. Bu dönemde bir çok bebeğin kontrolleri aksadı virüs nedeniyle. Telafi de yapıldı. Eşiniz götürmediyse siz götürün. Bunun cehaletten mi yoksa üşengeçlikten mi kaynaklandığını bile okuyan anlamıyor Eşinizin huyun suyundan değil de tamamen ailesine müdahale etmemesinden kaynaklı şikayetleriniz var konuda.
Konular havada kalıyor yani. Ayrıca boşandığınız ve de aile evinde kaldığınızı varsayarak konuşuyorum şimdi ki şikayet ettiğiniz şeylerden daha kötüsüyle karşılaşacaksınız, bebeğiniz çok da sağlıklı bir ortamda büyümeyecek. Kendi ayaklarınızın üzerinde durduğunuz, oğlunuza çekirdek ailenizi kurabildiğiniz şartlarda ancak onu istediğiniz özgürlükte yetiştirebilirsiniz.

Bosanmaya dünden hazir beyefendi. Ee nolacak geri adimi siz atarak mi devam edeceksiniz , böyle olursa o davranislarina aynen devam eder ve sizin degerinjz pek kalmaz bence . Ama o bosanmamak icin cok israr ederse ve uzlasmaya yonelik konusursa, bu umursamaz tavirlari bırakırsa elbette yokunuza devam edebilirsnz bence
Şuan beklemedeyim. Çünkü sizin gibi dusunuyorum

Ama siz öyle anlatmıyorsunuz ki. Bu konuda eşiniz değil ailesinden bahsetmişsiniz. Almak istemediği sizin seçtiğiniz vitaminden falan. Eşinizin bu cehaleti birden çıkmamıştır. Önceki konunuzu okurken o hissiyat kapılmıştım ama bugün de emin oldum. Eşinizden bahsederken sanki tesadüfen evinize gelmiş bir adamdan, size tamamen yabancı bir adamdan bahsediyorsunuz. Aylık kontrole götürmek istememesi neden kaynaklı misal. Bu dönemde bir çok bebeğin kontrolleri aksadı virüs nedeniyle. Telafi de yapıldı. Eşiniz götürmediyse siz götürün. Bunun cehaletten mi yoksa üşengeçlikten mi kaynaklandığını bile okuyan anlamıyor Eşinizin huyun suyundan değil de tamamen ailesine müdahale etmemesinden kaynaklı şikayetleriniz var konuda.
Konular havada kalıyor yani. Ayrıca boşandığınız ve de aile evinde kaldığınızı varsayarak konuşuyorum şimdi ki şikayet ettiğiniz şeylerden daha kötüsüyle karşılaşacaksınız, bebeğiniz çok da sağlıklı bir ortamda büyümeyecek. Kendi ayaklarınızın üzerinde durduğunuz, oğlunuza çekirdek ailenizi kurabildiğiniz şartlarda ancak onu istediğiniz özgürlükte yetiştirebilirsiniz.
Size hak veriyorum. Çok bitkinim belki bundan izah edemiyorum

Size hak veriyorum. Çok bitkinim belki bundan izah edemiyorum
Doğrudur, insan doğumdan sonra uzun süre kendinde olmuyor gerçekten. Kolay değil yeni bir hayat. O yüzden bir üye de yazmıştı bir süre görüşmeyin eşinizle, çocuk için bile olsa. Bu konuları enine boyuna düşünün, aile evindeki ortamı da görün. Eşinizle bu konuyu yüz yüze bağımsız bir ortamda bu süreden sonra görüşün. İki ailenin de konuya dahil olmasına, hatta mevzu olmasına bile izin vermeyin. Sizin şikayetiniz sadece eşinizden kaynaklı. Taleplerinizi, arzularınızı ona yöneltin.iyi şanslar

Teşekkürler. Oğlum bana ilerde kızlarsa diye korkuyorum. Yoksa o laflardan sonra birlikte olmak benim de içime sinmiyor

Bu sebeblerle annem babamı boşsaydı annemi affetmeyebilirdim. Çok emin değilim.
Düzelmeyecek bir şey yok gibi. Hep oğlum, oğlum demişsiniz ama o birtek sizin oğlunuz değil. Siz boşansanızda babasıyla o boşanmayacak. Hep görüşmek zorunda kalacaksınız. O beğenmediğiniz aileye gidecek haftasonlarını geçirecek bir süre sonra. Belki yaz tatillerin bir kısmını. Eşiniz ilaki yeni bir evlilik yapacak, başka çocuklar olacak. Kardeşlerim babam ile büyüyorken ben neden annemin ailesiyle yaşıyorum diye düşünecek belkide. Sizi suçlayacak. Yani çok çözülmez sorunlar değil gibi ama siz bence eşinizi sevmiyorsunuz, kafanızda bitmiş. Zaten bu şekilde hayır gelmez. Hakkınızda hayırlısı.

Doğrudur, insan doğumdan sonra uzun süre kendinde olmuyor gerçekten. Kolay değil yeni bir hayat. O yüzden bir üye de yazmıştı bir süre görüşmeyin eşinizle, çocuk için bile olsa. Bu konuları enine boyuna düşünün, aile evindeki ortamı da görün. Eşinizle bu konuyu yüz yüze bağımsız bir ortamda bu süreden sonra görüşün. İki ailenin de konuya dahil olmasına, hatta mevzu olmasına bile izin vermeyin. Sizin şikayetiniz sadece eşinizden kaynaklı. Taleplerinizi, arzularınızı ona yöneltin.iyi şanslar
çok teşekkürler 🤗

Bu sebeblerle annem babamı boşsaydı annemi affetmeyebilirdim. Çok emin değilim.
Düzelmeyecek bir şey yok gibi. Hep oğlum, oğlum demişsiniz ama o birtek sizin oğlunuz değil. Siz boşansanızda babasıyla o boşanmayacak. Hep görüşmek zorunda kalacaksınız. O beğenmediğiniz aileye gidecek haftasonlarını geçirecek bir süre sonra. Belki yaz tatillerin bir kısmını. Eşiniz ilaki yeni bir evlilik yapacak, başka çocuklar olacak. Kardeşlerim babam ile büyüyorken ben neden annemin ailesiyle yaşıyorum diye düşünecek belkide. Sizi suçlayacak. Yani çok çözülmez sorunlar değil gibi ama siz bence eşinizi sevmiyorsunuz, kafanızda bitmiş. Zaten bu şekilde hayır gelmez. Hakkınızda hayırlısı.
Bunları da düşünüyorum. Teşekkürler

Merhaba. Siteye uzun süredir gelmiyordum. Tesadüf konuyu görünce yazmadan edemedim. Ben 23 yıllık ilkokul öğretmeniyim. Sınıflardaki problemli çocukların büyük bir yüzdesi boşanmış aile çocuklarından oluşuyor. Buna yıllardır şahidim. Sizin ne kadar iyi bir aileniz olursa olsun çocuk için anne ve baba kavramlarının yerini doldurmak hiç de o kadar kolay olmuyor. Özellikle çocukların akılları iyice ermeye başlayınca psikolojilerinde olumsuz derin izler bırakıyor. Bazıları aşırı hiperaktif bazıları içine kapanık oluyor. Çocuktan çocuğa değişiyor. Bence boşanmaya karar vermeden önce bir kez daha , sonra bir kez daha , sonra bir kez daha........düşünün. Eşinizin yaptığı hatalara karşılık olarak onu çocuğundan ayrı büyütmak gibi bir ceza vermeyi mi düşündünüz? Bu sorunun cevabını bana değil kendinize verin lütfen. Her evlilikte yanlış davranışlar sergilenebiliyor maalesef. Ama bunların faturasını çocuğunuza ödetmeyin bence. Tavsiyem suların durulmasını bekleyin. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Belki eşiniz pişman olur gelir özür diler. O karakterde biri mi? bilemem tabiki. Ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Bu tür konularda sabırlı davranmak çok zordur. Allah yardımcınız olsun. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Ya ben seni cok iyi anlıyorum sen suanda yorgun ve üzüntülü olduğun için kendini ifade edemiyorsun pek, o yüzden arkadaşlar boşanmak icin sebep göremedim diyor.

Senin ailen ona cok yüz vermiş.. önce oyle diyim. Şaşırdım mi? Hayir. Çünkü zaten yuvayı erkek tarafı bozuyor. Kız tarafı damadına gayet iyi davranıyor. Ailenin evine gelipte yaptığı bu konuşmalar falan aşırı saygısızca. Madem boyle kabarıyor aslan oluyor hem sana karsi hem de ailene sende hic alttan alma.

Ben anneme babama bisey diyemiyorum uyaramıyorum diye birşey yok. Sende karısısın o babasıysa yengesiyse abisiyse. Boyle erkeklere acayip sinir oluyorum
Başka zaman annesine babasına off annee tamam hee baba derler. Telefonu suratına kaparlar. Babaları analarinin bir işi düşse yapmazlar. Yapsalar da söylenerek. Her türlü saygısızlığı da yaparlar ama evlenince karılarına karşı guyaaa erkek tarafı geleneği uygularlar babama bisey diyemem mis. Kendi işi olsa der ama ha. Güya sen el kızısın falan

Çocuk yetiştirme konusunda da haklısın. Evet adam bilerek yapmamış ama o tırnağı düzgün kesebilirdi!
D vitamini zararlıysa senin dediğin vitamini de alabilirdi.. bence zaten bisey de bilmiyor o yarim akıllı ailesinin yaptıklarını matah zannediyor çünkü üzgünüm ama kocan da onlara benziyor!
Valla boşanır misin boşanmaz misin bilmem kocan yeterince sınır bozucu bir insan..kartı elinden almak ne demek? Cocuk mu terbiye ediyor cocuga ceza mi veriyor. Saygısız.

Sen simdi çalışmıyorsun ya hani ona muhtaçsın sözüm ona. Boyle erkekler icin cok konuşurum da sayfalar yetmez. Mesleğin varmis ailen arkandaymış ben normalde boşan yazmam kimseye ama senin o sinekten korkan kocan ama sana aslan olan kocan kesinlikle degismiyecek. Ailesine karşı da susacak.

Senin annen ve ya baban cocugu yanlis tutsa cocugu düşürse cocugu ellese yıkasa cevap vermez misin ya uyarmaz misin ben şahsıma uyarırım. Hatta sesim de yükselebilir. Eşin aşırı pasif. Madem gözü seni ve oğlunu görmüyor senin de gözün onu görmesin

Son düzenleme:
dünyada bir tek sizin kiziniz yok dedi. İster gelir ister
Konunuzdaki en büyük sorun bu bence. Nutkum tutuldu. Bu nedir?

Sevmeden mi evleniliyor? Yani nasıl bu hale geliyor ben anlamıyorum.

Gerçekten çok kırıldım bu cümleye.

Ortada ele avuca gelir bir sebep yok. Kestirip atmadan evvel biraz ayrı kalmayı kararlaştırıp o sürede düşünelim deseydiniz bari. Bu kadar kolay yıkılmamalı yuvalar. Aranızda zıtlaşma olmuş, pişman olursunuz ikiniz de bence.

Tamam . Emek var ortada
Bence eşinizi de geçtim sadece çocuğunuz için tedavi olun bunu ard niyetli söylemiyorum ruh haliniz hiç iyi değil artı bebeğinizle beraber ailenizle yaşayamazsınız bahsettiğinize göre orasıda bayağı sıkıntılı sizin içinde eşiniz içinde üzüldüm çünkü psikolojik problemleriniz var(aynı fiziksel hastalıklar gibi) tedavi olun yoksa hayatı hem kendinize hem bebeğinize bem çevrenize zehir edersiniz. Bi tanıdığım manyak gibi elinde tabakla çocuğa yemek yediriyor bahçeye inip bakıyor koşma oğlum terleme çocuğum şuan su içme tamam şimdi iç şimdi biraz top oynayın dur öksürme şimdi merdiveni çıkma bekle şimdi şöyle yap şimdi böyle yemin ediyorum elli kat fazlası var eksiği yok çocuk da 9 yaşında tam bir ruh hastası gibi davranıyor çok üzülüyorum o çocuk içinde kurmalı oyuncak gibi ve aşırı derecede kıskanç etrafındakilerden birisi başkasıyla ilgilendiği an arkadaş komşu akraba anne baba vs krizlere giriyor gidip zarar veriyor o kişinin birşeyine daha 9 yaşlarında böyle 19-29 da ne olur hiç bilmiyorum. Sizin de ruh halinizin iyi olmadığını düşünüyorum laf sokmak terslemek dalga geçmek için değil gidin bi psikiyatriye bi konuşun hatta geçmişe yönelik açtığınız konuları bile sırayla okusanız sizin hakkınızda yeterli şeyleri söylerler Allah yardımcınız olsun eşinizinde ailenizinde ama en çok bebeğinizin

Siz diğer sayfalarda (yanlış hatırlamıyorsam 8. Sayfaydı) konu sahibinin eski konularını bi okuyun da yeniden yoruma bakalım 😲

Bence eşinizi de geçtim sadece çocuğunuz için tedavi olun bunu ard niyetli söylemiyorum ruh haliniz hiç iyi değil artı bebeğinizle beraber ailenizle yaşayamazsınız bahsettiğinize göre orasıda bayağı sıkıntılı sizin içinde eşiniz içinde üzüldüm çünkü psikolojik problemleriniz var(aynı fiziksel hastalıklar gibi) tedavi olun yoksa hayatı hem kendinize hem bebeğinize bem çevrenize zehir edersiniz. Bi tanıdığım manyak gibi elinde tabakla çocuğa yemek yediriyor bahçeye inip bakıyor koşma oğlum terleme çocuğum şuan su içme tamam şimdi iç şimdi biraz top oynayın dur öksürme şimdi merdiveni çıkma bekle şimdi şöyle yap şimdi böyle yemin ediyorum elli kat fazlası var eksiği yok çocuk da 9 yaşında tam bir ruh hastası gibi davranıyor çok üzülüyorum o çocuk içinde kurmalı oyuncak gibi ve aşırı derecede kıskanç etrafındakilerden birisi başkasıyla ilgilendiği an arkadaş komşu akraba anne baba vs krizlere giriyor gidip zarar veriyor o kişinin birşeyine daha 9 yaşlarında böyle 19-29 da ne olur hiç bilmiyorum. Sizin de ruh halinizin iyi olmadığını düşünüyorum laf sokmak terslemek dalga geçmek için değil gidin bi psikiyatriye bi konuşun hatta geçmişe yönelik açtığınız konuları bile sırayla okusanız sizin hakkınızda yeterli şeyleri söylerler Allah yardımcınız olsun eşinizinde ailenizinde ama en çok bebeğinizin
Ben internet üzerinden bu şekilde teşhis koyan insanları gerçekten anlamıyorum. Mesela bu konuda böyle dusunmenize neden olacak ne yapmış olabilirim. Bunu çok ciddi soruyorum

Back
X