- 25 Haziran 2017
- 216
- 81
-
- Konu Sahibi minikorganizer
Bu sene de gittim geçen sene deŞimdi yeni sistem geldi sonuçta belki de puanlar da düştü. Ben anlamadım tam müdür yardımcısına bu sene mi gittiniz geçen seneki puanınız ile?
Evet sistem değişti ama çok saçma değil mi üniversite mi bu da ben uzağa gidiyorumBu sene de gittim geçen sene de
sosyal medyada dile getirmiyorum ailemle bile konuşmadım bu konuyu sadece buradaki bilir kişilere danışmak istedim,şu an verdiğim karar ise ailemin emeğini boşa çıkarmamak ve bunun için elimden geleni yapacağıma inanıyorum.inşallah öyle olur cevabınız için de teşekkür ederim :)Bu haksızlığa senin gibi maruz kalan öğrencilerim var.
Tek tavsiyem, bunu asla sosyal medyada, toplum içinde dile getirme.
Boyun eğmek desinler, ne derse desinler.
Yıla başka bakanla başlayıp
Başka bakanla bitirdiniz.
Haksızlık bu. Şanssızlık değil.
Ama telafisi olacak durum yok ortada.
Lütfen lise hayatın boyunca azimle çalış,
Hiç kimse olduğu yerde baki değil,
Olabildiğince politik ol.
Başarılar güzel kızım :)
Hemde ne fena yerden :)Bir twit okumuştum. Müdür yardımcısı çocuğun birini azarlıyor bu kafayla birşey olamazsın sanayiye gidersin diye. Bu çocuk büyüyor milli eğitim bakanlığında twit atıyor müdüre “sanayide işe başlamamı istemiştiniz ama şu an siz evinizin yanındaki okula atanmak istiyorsunuz hiç bekleme güzel hocam atamayacağım sizi” diye bir twitti. Böyle hatırlıyorum. Ama ne vurmuş yerden yere değil mi?
Boş verin hiç takılmayın. Devam edin 4 yıl hemen biter.
Babam esnaf olduğu için taşınma gibi bir fırsatımız yok maalesef onlar sürekli sağlık meslek lisesine geçmemi istiyor evimize yakın olarak bir tek orası olduğu içinOkul için puan önemli değil, sıralamaya bakılıyor. Sizde sorular kolaydır 470 alırsınız ama onda zordur 230 olur. Sistem değiştiği için yöneticiler de bir şey yapamaz. Aileniz taşınmayı düşünmedi mi? Başka bir çözüm bulabilirdiniz.
Evet öyle olmuşsenin gecen sene giremedigin okul nitelikli okul olmaktan cikmistir..Adrese yakin olanlar gitmistir..
Ben sürekli uykusuz kaldığım için biraz üzülüyorum hemde masraflar olunca ailemi zor durumda bırakmak istemedime bu hayatın her yerinde oluyor. şimdi zannediyor musun ki o okulun kalitesi aynı kalacak? 230 puanlı öğrenciyi 450 puanlık okula alırsan o okul mezun vere vere o yüksek puanlı öğrencileri gönderdikten sonra hiçbir numarası kalmayacak ki sistem değişmediği sürece. boşuna üzülüyorsun.
bu bahsettiğin şey o kadar da önemli değil inan. ben 4 yaşımdan liseyi bitirene kadar senin bahsettiğin şekilde gittim geldim okula. yaklaşık 14 yıldan bahsediyorum. hiçbir sıkıntısını yaşamadım. programını ona göre yaparsın, ders çalışacağın vakitleri öyle ayarlarsın, en azından kaliteli bir okul mezunu olursun.
Okul için puan önemli değil, sıralamaya bakılıyor. Sizde sorular kolaydır 470 alırsınız ama onda zordur 230 olur. Sistem değiştiği için yöneticiler de bir şey yapamaz. Aileniz taşınmayı düşünmedi mi? Başka bir çözüm bulabilirdiniz.
Yani tamamen devletin yaptığı bir sorunTamam haklısınız da, okul müdürü ne yapsın. Aldığınız puana göre o yıl o okula girememişsiniz. Şimdi sistem değişti. Yapacak bir şey yok.
Benim kızımda aynı durumdaydı. Geçen sene aldığı puanla daha düşük bir okula girebildi oysa ki bir önceki yıl aynı puanla en kaliteli okula gidebiliyordu.
Mesela 2016-2017 öğretim yılında 450 puan alan öğrenci ile 2017-2018 öğretim yılında 450 alan öğrenci arasında dağlar kadar okul farkı var. Baksanız ikisi de aynı puanı almış.
Yani bu yıl 330 la girilen okula bir sonraki yıl 430 le bile giremiyebilirsiniz. Yada tam tersi olabilir.
Okul yerleştirmelerinde puandan önce yüzdelik dilimin daha önemli olduğunu anlamış bulunmaktayım.