Evet bebek konusunda kesinlikle benden çok daha bilgili ve çok daha araştırmacı. Normalde bu ilişkinin çok araştıran tarafı da benimdir mesela. Bu olayda resmen pasif kaldım. Bu da biraz dediğiniz gibi aşağılık kompleksi yaratıyor gibi.Aslında konu bebek değil erkek arkadaşınızın vizyonu geniş ve birçok şeyi araştırıp sorguluyor sizi rahatsız eden onun yanında yetersiz hissetmeniz... Ve bu durum böyle devam ederse aşağılık kompleksine girebilirsiniz. Bu da ilişkinizi kötüleştirir.
Bazen eşinizin ya da sevgilinizin bizden entellektüel olarak üstün olduğunu kabul etmemiz gerekir. Yapacak bişey yok o o sizde sizsiniz...
Evet bebek konusunda kesinlikle benden çok daha bilgili ve çok daha araştırmacı. Normalde bu ilişkinin çok araştıran tarafı da benimdir mesela. Bu olayda resmen pasif kaldım. Bu da biraz dediğiniz gibi aşağılık kompleksi yaratıyor gibi.
Evet evlendik ama işte ağız alışkanlığı sevgilim diye çıkıyor. Hem evli olmamız sevgili olmamızı engellemez bence yani umarım öyledirSevgili derken evlendik demiştiniz diye hatırlıyorum.
Sevgili değil artık karı koca ve şişkonun anne babasısınız:)
Kucağınıza aldığınızda, size ilk gülümseyisinde, minik ellerini yüzünüzde gezdirdiginde kocaymış, sevgiliymis başta sizin için arka planda kalacağı için bu sorularla kendinizi yormayacaksınız.
Ve evet onu çok seviyor.
Ama sizden çok değil
Size bağlı bir parça o. Bu yüzden ona verilen değer size verilir.
Doğduktan sonra da bu böyle..
Bebek 11.haftanın içinde şu an. Umarım öyle olur.Bebek kaç haftalık oldu suan? Hayır boyle bır baba adayıyla bence askınız devam eder. Mıllet evlı oldugu halde dogunca dahı babalık yapmıyor. Sız de dogunca anne olursunuz. Her anne adayı rahme dustugu an buyuk bır askla baglanamıyor, zorunda da degıl.
gaza gelmiş esin, bırak yapsın, yarin cocuk gece uyumayinca ya da zir zir ağlayınca annesi al bunu der :)Herkese merhaba. Ben burada biraz sık konu açmaya başladım farkındayım ama konuşmasam patlayacağım.
Daha erken belki ama ben anne olmayı beceremiyor muyum acaba diye düşünüyorum. Çoğu şeyi bilmiyorum. Sevgilim benim aksime çok fazla şey biliyor. Hamile olan o sanki. Hamilelikte yapılması gereken testleri hep o söylüyor mesela. Şöyle yat böyle kalk. Bunu da yesene bu çok yararlıymış. Sağolsun her akşam bir saat klasik müzik dinliyoruz. Beyni daha iyi gelişirmiş. Ben ki yılların rock'n rollcusuyum zırt pırt 40.senfoni mevsimler konçerto falan bir yere kadar. Bebek beslenmesi araştırıyor. Daha doğmadı bile. O istiyor diye yogaya başladık ben yogadan nefret ederim. Yani hamile temalı romantik komediler gibi geliyor ama ben hiç hoşlanmıyorum. Ama kıramıyorum da çünkü içten içe bebeğe karşı kendi ilgisizliğimin vicdan azabını çekiyorum Bebek odası için planlar yapıyor. O bebekle konuşuyor üstelik bebeğe adıyla sesleniyor. Ben konuşamıyorum çok tuhaf geliyor deli gibi göbeğimle mi konuşayım diyorum kendi kendime. Ben de seviyorum onu işte 3 cm bebek ne kadar sevilebilirse o kadar seviyorum ama... Ne bileyim işte... Bahsetmem gerekirse şişko diye bahsediyorum bebekten. Şu an bebek benim için sevimli bir karikatür karakteri gibi. Adı da şişko işte. Doktor kontrolünde benim aklıma hiçbir şey gelmiyor mesela. Doktor iyi olduğunu söylüyor ben ha tamam o zaman deyip kalkıyorum. Adam doktora bin tane şey soruyor. Ben de yanımda yabancı dilde konuşuluyor gibi dinliyorum. Sorumsuz muyum ben? Neden onun gibi olamıyorum? Bazen çok kızıyorum ona içimden ve dışa yansıtmak geliyor. "Ben senin çocuğun değilim bana ne yiyeceğimi söyleme. Çeşitli egzersizler için zorlama." diye kızmak istiyorum ama sonra da suçlu hissediyorum. Kıskanma senin yapman gerekeni o yapıyor işte ne kadar nankörsün diyorum. Ben bu bebeği onun kadar sevmiyor muyum, hak etmiyor muyum? Hiç beceremeyecek miyim? Ve bazen de bebeği beni sevdiğinden daha mı çok seviyor? Beni artık sevgilisi olarak değil sadece bebeğinin annesi olarak mı görüyor? Ve bebek doğunca artık iki sevgili değil sadece anne baba mı olacağız? Çokça bocalıyorum arkadaşlar, fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
Evet evlendik ama işte ağız alışkanlığı sevgilim diye çıkıyor. Hem evli olmamız sevgili olmamızı engellemez bence yani umarım öyledirya onların dünyasının dışında kalmaktan korkuyorum. Ve ben ilgisiz bir insan da değilim. En ufak konuda çok araştırırım farklı farklı deneyimler edinmeye çalışırım ama konu çocuk olunca ben afedersiniz ama biraz mal gibi kaldım niye böyle oldu onu da anlamıyorum.
Aaa bak çocuk gece ağlarken bana ittirmeye çalışırsa hatırlatırım ben ona o klasik müzikleri. Zaten bir noktada odaya geçip kulaklığı takıp rock dinleyerek deli danalar gibi zıplıyorum. Napabilirim. Evet doğum dedik aklıma geldi o da çok büyük gerilim. Ben ki yoğun regl ağrılarında isteğe bağlı olarak rahim aldırmak mümkün mü acaba diye düşünen insanımgaza gelmiş esin, bırak yapsın, yarin cocuk gece uyumayinca ya da zir zir ağlayınca annesi al bunu der :)
be bebegin sevgisi oyle bir anda gelmiyor. ben cocuk olmadan once realist bir insan oldugumu düşünüyordum, su an annen kurban olsun sana modundayim:) erkeklerin zaten bebeğe adapte olması zor oluyor. o yüzden ilgilenmesi iyi. senin bir şey yapamaman, yapmak istememen de normal, kendini kasma. onemli olan saglikli beslenmen, stres olmaman ve sigara/alkol vs kullanmaman. esin istiyorsa yapsın antin kuntin seyler ama klasik müzik dinlemesinin çok büyük bir etkisi olacagini sanmam :) spor da tavsiye ederim dogum icin çok kolaylık olur, daha rahat acilir kanalin.
Adam iyii o okey ama ben niye böyleyim ya? Ben sanki biraz beni yönlendirdiği için kızıyorum beni yetersiz mi görüyor diye. Ki bu da belki benim kendimi yetersiz görmemdendir.İlgisiz bir baba olsaydı üzülürdün
Bence kıymetini bil
Adam gibi adam bulmuşsun
Keyfini çıkar derim ben
Şu an hassas bir dönemdesinAdam iyii o okey ama ben niye böyleyim ya? Ben sanki biraz beni yönlendirdiği için kızıyorum beni yetersiz mi görüyor diye. Ki bu da belki benim kendimi yetersiz görmemdendir.
Hiç merak etmeyin, hayatınız o olacak ve buna siz bile şaşıracaksınızBebek 11.haftanın içinde şu an. Umarım öyle olur.
Aaaa o şekilde hiç düşünmemiştim aslında bu şekilde doğumdan sonra angarya işleri o yapabilir. Yoga sıkıcı ama ya yok ben sevemedim. İlla spor yapılacaksa dans etmeyi seviyorum ben yeterince havalı ve spiritüel değil diye dansın ne günahı var ki? Sanki daha disiplinli daha planlı taraf o olacak ben daha eğlenceye yoğunlaşacağım.Aynı tantanalardan ben de geçtim. Yogaya falan gidemedim ama bakınmıştım yani
Daha doğmadan bu kadar abartınca doğum ve sonrası çok yoğun geçiyor. 2 yaşta saldım ben mesela, salmış halimde bile etkinlik planlama, sağlıklı beslenme, her şeyin vaktinin olması gibi şeyler mevcut. Uğraşsın biraz, o da o şekilde keyif alıyor ne güzel doğum sonrası da giyiminden emziğine iyisini bulup araştırır size iş kalmaz