Umarım öyle olur, teşekkür ederimDaha çok yeni çünkü o moda hemen herkes giremez:)
Güzel olacak güzel merak etmeyin..
Gerçekten büyük işler yapıyor muyum?Sevgili konu sahibesi, ne buyuk nimetin icinde oldugunu zaman gecince anlayacaksin. Kendine yuklenme; ye, ic, dinlen, keyfine bak. Sen zaten hormonlarinla bas etmeye calisiyorsun suan fark etmesen de buyuk isler yapiyorsun. O adami da sakin kacirma. Bir daha da mumla arasan bulamazsin bu turler 1 ya da 2 tane kalmistir, 1i sende iste. Tadini cikar.
Asla planlı değildi. Ben sanırım biraz yetersiz hissediyorum onun yanında. Bir de bana güvenmiyor mu da acaba sürekli yapmam gerekenler konusunda konuşuyor?Daha yolun çok başındaymışsınız
Çok planlı bir gebelik değilse belki o sebepten tam konsantre olamamış olabilirsiniz
Sevgiliniz konusuna gelince de bence tadını çıkarın
Ne güzel işte birbirinizin eksikliklerini tamamlıyorsunuz
Tam bir eş gerçek anlamda
Beni değil yalnızca bebeği mi düşünüyor artık ben yoğum sadece bebek mi var gibi düşüncelere kapılmaya başladım. Tüm bu eylemler bebeğe yönelik.Ne güzel işte sizi, senden çok düşünüyor :)
Benim eşim de öyledir ama ben çok seviyorum bu huyunu.
Önemsenmek, beni düşündüğünü bilmek beni çok mutlu ediyor.
Helal olsun eşinize .Biz kadınlara ıyı knsanlar yaramıyor hep altında bişeyler arıoruzHerkese merhaba. Ben burada biraz sık konu açmaya başladım farkındayım ama konuşmasam patlayacağım.
Daha erken belki ama ben anne olmayı beceremiyor muyum acaba diye düşünüyorum. Çoğu şeyi bilmiyorum. Sevgilim benim aksime çok fazla şey biliyor. Hamile olan o sanki. Hamilelikte yapılması gereken testleri hep o söylüyor mesela. Şöyle yat böyle kalk. Bunu da yesene bu çok yararlıymış. Sağolsun her akşam bir saat klasik müzik dinliyoruz. Beyni daha iyi gelişirmiş. Ben ki yılların rock'n rollcusuyum zırt pırt 40.senfoni mevsimler konçerto falan bir yere kadar. Bebek beslenmesi araştırıyor. Daha doğmadı bile. O istiyor diye yogaya başladık ben yogadan nefret ederim. Yani hamile temalı romantik komediler gibi geliyor ama ben hiç hoşlanmıyorum. Ama kıramıyorum da çünkü içten içe bebeğe karşı kendi ilgisizliğimin vicdan azabını çekiyorum Bebek odası için planlar yapıyor. O bebekle konuşuyor üstelik bebeğe adıyla sesleniyor. Ben konuşamıyorum çok tuhaf geliyor deli gibi göbeğimle mi konuşayım diyorum kendi kendime. Ben de seviyorum onu işte 3 cm bebek ne kadar sevilebilirse o kadar seviyorum ama... Ne bileyim işte... Bahsetmem gerekirse şişko diye bahsediyorum bebekten. Şu an bebek benim için sevimli bir karikatür karakteri gibi. Adı da şişko işte. Doktor kontrolünde benim aklıma hiçbir şey gelmiyor mesela. Doktor iyi olduğunu söylüyor ben ha tamam o zaman deyip kalkıyorum. Adam doktora bin tane şey soruyor. Ben de yanımda yabancı dilde konuşuluyor gibi dinliyorum. Sorumsuz muyum ben? Neden onun gibi olamıyorum? Bazen çok kızıyorum ona içimden ve dışa yansıtmak geliyor. "Ben senin çocuğun değilim bana ne yiyeceğimi söyleme. Çeşitli egzersizler için zorlama." diye kızmak istiyorum ama sonra da suçlu hissediyorum. Kıskanma senin yapman gerekeni o yapıyor işte ne kadar nankörsün diyorum. Ben bu bebeği onun kadar sevmiyor muyum, hak etmiyor muyum? Hiç beceremeyecek miyim? Ve bazen de bebeği beni sevdiğinden daha mı çok seviyor? Beni artık sevgilisi olarak değil sadece bebeğinin annesi olarak mı görüyor? Ve bebek doğunca artık iki sevgili değil sadece anne baba mı olacağız? Çokça bocalıyorum arkadaşlar, fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
Beni değil yalnızca bebeği mi düşünüyor artık ben yoğum sadece bebek mi var gibi düşüncelere kapılmaya başladım. Tüm bu eylemler bebeğe yönelik.
Bebekle ilgilenmesi güzel ona bir şey demiyorum. Daha çok ben neden o kadar ilgili değilim, yapamayacak mıyım, tüm ilgisi bebeğe kaydı bizim ilişkimiz n'olacak gibi kaygılar benimki. Bir de gerçekten sinir bozucu geliyor yani haydi Beethoven dinliyoruz, yoga kolay doğum hadi yapalım, şunları mutlaka yemelisin... Kendimi aktivite saatleri planlanmış bir çocuk gibi hissediyorum.Helal olsun eşinize .Biz kadınlara ıyı knsanlar yaramıyor hep altında bişeyler arıoruz
Güvenmese sizinle çocuk sahibi olmak istemezdi herhaldeAsla planlı değildi. Ben sanırım biraz yetersiz hissediyorum onun yanında. Bir de bana güvenmiyor mu da acaba sürekli yapmam gerekenler konusunda konuşuyor?
Evet güvenmezse benimle çocuk sahibi olmak istemezdi mesela bu benim aklıma gelmedi. Çocuk IQ'mu emdi bugünlerde iyice.Güvenmese sizinle çocuk sahibi olmak istemezdi herhalde
Anlattıklarınızdan aklı başında birine benziyor ondan böyle yorumladım yani
Koskoca 9 ay var ya
Öğrenirsiniz bence internet bilgi dolu sonuçta
Teşekkür ederimNe kadar iyi bir eşiniz var.sorumluluk almış sizi ve bebeği sahiplenmiş.şükretmek lazım bence.sizin durumunuz normal bende hamile olsam aynı şeyleri hissederdim.çocuk sahibi olmak geri alınamaz bir dönüm noktası.hayatın ne getireceği belli değil böyle bir sorumluluk ile başa çıkmak çok zor.bebeği doğurmayı seçtiğinize göre bu sorumluluğu kabul ediyorsunuz bu bile büyük birşey.annelik gökten vahiy ile inecek değil sizde zamanla öğrenirsiniz,alışırsınız.
Sizi gazlamak icin soylemedim. Gercekten fark etmeden buyuk isler yapiyorsunuz. Bir uye size bebeginize sisko demenin sevgisizlik belirtisi olabilecegini soyledi, bir sonraki yorumunuzda hemen oyle degildir dimi ya seklinde uzuntuye dustunuz. Bakin bunu mesela hormonlariniz yapiyor. Normalde olur mu canim oyle sey deyip gecmeniz gerekirdi ama suanki hamilelik hormonlari buna izin vermiyor. Ben hamileligin kolay bir surec oldugunu dusunmuyorum. Siz zaten zor bir yuku yuklendiniz birakin esiniz de bu yukun altina elini koymaya devam etsin.Gerçekten büyük işler yapıyor muyum?
Ben hiç bu açıdan düşünmemiştim bakın. Kendime sarılasım geldi. Bu yorum için gerçekten çok teşekkür ederimSizi gazlamak icin soylemedim. Gercekten fark etmeden buyuk isler yapiyorsunuz. Bir uye size bebeginize sisko demenin sevgisizlik belirtisi olabilecegini soyledi, bir sonraki yorumunuzda hemen oyle degildir dimi ya seklinde uzuntuye dustunuz. Bakin bunu mesela hormonlariniz yapiyor. Normalde olur mu canim oyle sey deyip gecmeniz gerekirdi ama suanki hamilelik hormonlari buna izin vermiyor. Ben hamileligin kolay bir surec oldugunu dusunmuyorum. Siz zaten zor bir yuku yuklendiniz birakin esiniz de bu yukun altina elini koymaya devam etsin.
Teşekkür ederimBu 2. Anneligim olmasina ragmen karnimdaki bebege cok bir sey hissedemiyorum suan.. bu cok normal geliyor.. yani kucagima almadim emzirmedim gormedim ki daha.. yani tabi ki varligi mutlu ediyor dualarla sahip oldum ona.. sukrediyorum o cok ayri.. ama anlatmak istedigim sey suan saglikli mi,yasiyor mu,iyi mi tek meselem bu.. baska bir sey hissedemem suan bu dönemde..
Yani bana gore cok normalsiniz..
Ben ilk cocugumu kucagima adigimda da vaow olmamistim.. zamanla alistim simdi canimdan cok seviyorum onu..
Hamileyken asiri baglanmamak gerektigine de inaniyorum( bu biraz moral bozucu olabilir bede hamileyim ama öyle dusunuyorum siz alinmayin lütfen..
Birde hamilelige adapte olmak icin cok baslardasiniz zamanla sizde ne yapmaniz gerektigini anlayip ona gore hareket edersiniz..
Ayniii bennOn haftalık hamile kadına zorla Mozart mi dinletiyor??
Kabus ya, aynı benim ex. Her şeyi en iyi o biliryerinde olsam 'bir sal beni adam yaaa' derdim.
Senlik bir şey yok, buldumcuk olan o.
Boşver,hevesini kırma, her dediğini de duyma.
Herkes klişeleri yaşamak zorunda değil, 'kalp atışını duydum ağlamaya başladım. Yaşamayan bilmez, ona aidim şimdiden' falan.
Ben de o tayfaya uyuz oluyorum, dinleyesim kaçıyor. Arkadaş, bir kliseden uzaklaş daa :)
Normal olan sensin kesinlikle. İyi annelik iyi babalıgin sevgilinizin yaptığı şeylerle hiç alakası yok. Hevesli biri, o kadar.
Doktora yüz milyon tane soru soracaksın da ne olacak,daha on haftalık bebek için? En iyisini yapmışsın. Bizim insanımız sırf anneis de duysun, kocası da duysun diye , ay bugün kötü hissediyorum diye ,sebepli sebepsiz ultrasona girip duruyorlar, sorsan 'cok ilgili anneyim'
Gelişmiş ülkelerde kadınlar doktor yüzü gormuyor, ultrasonda kalp atışı sesine hasret kaliyor. Avrupa'dan pek çok türkü takip ediyorum, hamile misin? Güzel,bugün git 3 ay sonra gel diyorlar:)) kuzey ülkelerinden bir kadınının bloğunu takip ediyordum, devlet Hastanesi'nde, ultrasona girmekten çekinen anneler için daha ilkel bir şeyle,eski usul kontrol ettiklerini anlatmıştı uzun uzun. Doğum zamanı geldiğinde de daha önce tanımadığı, o an orada olan ebeyle iki ikinıp , karanlık ve insansiz bir ortamda,huzur içinde doğurmuştu. Ama bizde parlak florasan isikli hastane odasına bebek ikram masası yapmayıp yedi ceddini ağırlamayan hemen yaftalaniyor 'ilgisiz anne'
Valla bana çok komik geliyor, ve çevremde olunca tahammül edemiyorum bu boş ilgili anne triplerine..
O yüzden kendini sorgulamaya son ver. Çocuğuna iyi anne ol,yeter. İnan ki çoğu çocuk o pek hevesli annelerinden, cam fanusta yaşamaktan, piremses gibi büyütülmekten memnun değiller. Onlar mutlu olsa,inan cevresindekiler mutlu degil
Gerçekten kim niye benim bebeğimin ismimi buzdolabına asmak istesin ki? Kutlamaları severim ama her şeyin partiye çevrilmesi de bana saçma geliyor. Baby shower, hastane odası süsleme, diş buğdayı, zart kınası zurt mevlidi... Müthiş bir tüketim çılgınlığı ve o bebek o kadar süsün içinde kendisi de zaten süs gibi dururken ne kadar mutlu bir anı olacak bu onun için?Ayniii benn
Her ay konrtollere yalniz giderim esim geleyim bende der kalabalik etme orda diyorum.. sonra bakiyorum tek basina gelen bi ben varim
15 hastalik bebegin nesini gorecek ki.. dogunca görsun iste kafasindayim..
Ultrason resimlerini hic saklamadadim ilk cocugumda da boyle olmustum
Hele ki oda susleme magnet olaylari beni benden aliyor.. kim benim bebegimin ismini buzdolabina assin ki..
Dogurup hadi eve gidelim deyip normal siradan hayatima geri dönuyorum
Kendimi bu konuda kotu hissetmedim hic 5 yasinda oglum var dogum günü bile yapmadik hic en cok bu yönüm elestirildi..
Sevmiyorum bu kutlama seylerini.. varligi beni mutlu ediyor zaten sevdigimi her an söyluyorum gosteriyorum bunu butun aleme duyurmam gerekmiyor..
Cocuguma telefon tablet vermemek tv izletmemek aksama kadar onunla oyun oynamak bana daha kiymetli geliyor..
Annelik anlayisimiz cok degisti artik gösteris uzerine dönuyor hersey..