- 6 Nisan 2016
- 1.992
- 6.152
Bu mesaja o kadar güldüm ki gerçekten Lily ve Marshall gibi, harikasınızİç güdülerinize güvenin demeye geldim ben. How ı met your Mother Marshall ve lily gibi geldiniz bana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu mesaja o kadar güldüm ki gerçekten Lily ve Marshall gibi, harikasınızİç güdülerinize güvenin demeye geldim ben. How ı met your Mother Marshall ve lily gibi geldiniz bana
Yoo müzikten taviz veremem. Genelde kulaklıkla dinler ve dans ederim. Ama klasik müzik işini abarttığı zamanlar televizyondan yüksek sesle rock müzik açıp koltuklarda zıplayarak dans ederek tepkimi gösteriyorum.Senlik olmayan şeyler yapıyorsun ondan bağ oluşturamıyor olabilirmisin?
Hadi şimdi hamilesin ama doğduktan sonra böyle devam edersen mutsuz bir anne olursun ve bu en kötüsü
Bari müzik zevkine sahip çık
Valla su an oğlum bir yandan arabalariyla oynuyor telde de rihannanin better have my money çalıyor... ve bu hep böyleydi müziksiz bir gün dusunemiyorum
Yalnız babaya bayıldım
Yinede önceliğin kendin ve bu bencillik değil verimlilik
Aa ama gerçekten doktor ne diye sıpa diyor ki ya? Ben de kızardım. Hiçbir şey hissetmiyor değilim seviyorum da diyebilirim bir ölçüde ama nasıl desem çok sempatik bir çizgi film karakterine duyulan sevgi gibi bir sevgi bu.Bebeğimi doğumda görene kadar hiçbir şey hissetmemiştim, kızçem çok ağladı diye doktor “Aaa sıpaya bak susmuyor” demişti, “Sıpa demeyin benim kızıma o ne biçim laf” diye haşlamıştım yattığım yerden, o an hissettim anne olduğumu, emek verdikçe de sevgim çoğaldı arttı, ortaya çıkıp kucağıma alana kadar sevemiyorum ben , sonra deliriyorum onlar için, anneeemmm kuzuuuumm iyki doğurmuşum diye geziyorum öyle
Aa ama gerçekten doktor ne diye sıpa diyor ki ya? Ben de kızardım. Hiçbir şey hissetmiyor değilim seviyorum da diyebilirim bir ölçüde ama nasıl desem çok sempatik bir çizgi film karakterine duyulan sevgi gibi bir sevgi bu.
Yoo doğrudur ben de dediğim gibi öyle çok kutsal bir sevgi hissetmiyorum sevdiğim bir çizgi film karakteri gibi işte şu an benim için.O da kendince sevgi sözcüğüymüş öyle açıkladı sonrasında özür dilercesine ya çok klişe ama anne olmadan tahmin edebileceğin bi sevgi değil ne yazık ki
Herkese merhaba. Ben burada biraz sık konu açmaya başladım farkındayım ama konuşmasam patlayacağım.
Daha erken belki ama ben anne olmayı beceremiyor muyum acaba diye düşünüyorum. Çoğu şeyi bilmiyorum. Sevgilim benim aksime çok fazla şey biliyor. Hamile olan o sanki. Hamilelikte yapılması gereken testleri hep o söylüyor mesela. Şöyle yat böyle kalk. Bunu da yesene bu çok yararlıymış. Sağolsun her akşam bir saat klasik müzik dinliyoruz. Beyni daha iyi gelişirmiş. Ben ki yılların rock'n rollcusuyum zırt pırt 40.senfoni mevsimler konçerto falan bir yere kadar. Bebek beslenmesi araştırıyor. Daha doğmadı bile. O istiyor diye yogaya başladık ben yogadan nefret ederim. Yani hamile temalı romantik komediler gibi geliyor ama ben hiç hoşlanmıyorum. Ama kıramıyorum da çünkü içten içe bebeğe karşı kendi ilgisizliğimin vicdan azabını çekiyorum Bebek odası için planlar yapıyor. O bebekle konuşuyor üstelik bebeğe adıyla sesleniyor. Ben konuşamıyorum çok tuhaf geliyor deli gibi göbeğimle mi konuşayım diyorum kendi kendime. Ben de seviyorum onu işte 3 cm bebek ne kadar sevilebilirse o kadar seviyorum ama... Ne bileyim işte... Bahsetmem gerekirse şişko diye bahsediyorum bebekten. Şu an bebek benim için sevimli bir karikatür karakteri gibi. Adı da şişko işte. Doktor kontrolünde benim aklıma hiçbir şey gelmiyor mesela. Doktor iyi olduğunu söylüyor ben ha tamam o zaman deyip kalkıyorum. Adam doktora bin tane şey soruyor. Ben de yanımda yabancı dilde konuşuluyor gibi dinliyorum. Sorumsuz muyum ben? Neden onun gibi olamıyorum? Bazen çok kızıyorum ona içimden ve dışa yansıtmak geliyor. "Ben senin çocuğun değilim bana ne yiyeceğimi söyleme. Çeşitli egzersizler için zorlama." diye kızmak istiyorum ama sonra da suçlu hissediyorum. Kıskanma senin yapman gerekeni o yapıyor işte ne kadar nankörsün diyorum. Ben bu bebeği onun kadar sevmiyor muyum, hak etmiyor muyum? Hiç beceremeyecek miyim? Ve bazen de bebeği beni sevdiğinden daha mı çok seviyor? Beni artık sevgilisi olarak değil sadece bebeğinin annesi olarak mı görüyor? Ve bebek doğunca artık iki sevgili değil sadece anne baba mı olacağız? Çokça bocalıyorum arkadaşlar, fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim. Keşke tıp biraz daha gelişse de doğana kadar dönüşümlü taşısak biraz o biraz ben.Hazir olmadigin bir gebelik yasiyorsun.
Kendini suclama.
Hayatin birden degisti, hormonlarin da suan cok degisken. Vucudunda cok buyuk bir degisim oluyor, icinde bir canli yasatiyor ve buyutuyorsun.
Zaman zaman huzursuz olman, rahatsiz olman, bu degisime kolay adapte olamaman cok normal.
Şişkonun babasi senin kadar degisim yasamadi, o henuz toz pembe kismi yasiyor.
Hamileligi devam ettirme kararin icin kutlarim ayrica
Biraz vakit geçsin o zaten alınacaklar diye bir liste yapacaktır zamanı eğlenceli geçirmek istiyorsan sevdiğin şeyleri yapman lazım. Ben hiç spor yapmadım ama kolayca normal doğum yaptım. Bazı şeyler faydalı olabilir ama kendimi de strese sokamam.Aaaa o şekilde hiç düşünmemiştim aslında bu şekilde doğumdan sonra angarya işleri o yapabilir. Yoga sıkıcı ama ya yok ben sevemedim. İlla spor yapılacaksa dans etmeyi seviyorum ben yeterince havalı ve spiritüel değil diye dansın ne günahı var ki? Sanki daha disiplinli daha planlı taraf o olacak ben daha eğlenceye yoğunlaşacağım.
Off evet ya keman virtüözü mü yetiştireceğiz nedir? Tamama yetiştirelim de çocuğa da sormak lazım o istiyor mu Mozart Jr olmak? Ben sal beni demiyorum. Abartınca rock müzik açıp koltukta zıplayarak tepkimi belli ediyorum. Öyle de olgun bir insanım yani.On haftalık hamile kadına zorla Mozart mi dinletiyor??
Kabus ya, aynı benim ex. Her şeyi en iyi o bilir yerinde olsam 'bir sal beni adam yaaa' derdim.
Senlik bir şey yok, buldumcuk olan o.
Boşver,hevesini kırma, her dediğini de duyma.
Herkes klişeleri yaşamak zorunda değil, 'kalp atışını duydum ağlamaya başladım. Yaşamayan bilmez, ona aidim şimdiden' falan.
Ben de o tayfaya uyuz oluyorum, dinleyesim kaçıyor. Arkadaş, bir kliseden uzaklaş daa :)
Normal olan sensin kesinlikle. İyi annelik iyi babalıgin sevgilinizin yaptığı şeylerle hiç alakası yok. Hevesli biri, o kadar.
Doktora yüz milyon tane soru soracaksın da ne olacak,daha on haftalık bebek için? En iyisini yapmışsın. Bizim insanımız sırf anneis de duysun, kocası da duysun diye , ay bugün kötü hissediyorum diye ,sebepli sebepsiz ultrasona girip duruyorlar, sorsan 'cok ilgili anneyim'
Gelişmiş ülkelerde kadınlar doktor yüzü gormuyor, ultrasonda kalp atışı sesine hasret kaliyor. Avrupa'dan pek çok türkü takip ediyorum, hamile misin? Güzel,bugün git 3 ay sonra gel diyorlar:)) kuzey ülkelerinden bir kadınının bloğunu takip ediyordum, devlet Hastanesi'nde, ultrasona girmekten çekinen anneler için daha ilkel bir şeyle,eski usul kontrol ettiklerini anlatmıştı uzun uzun. Doğum zamanı geldiğinde de daha önce tanımadığı, o an orada olan ebeyle iki ikinıp , karanlık ve insansiz bir ortamda,huzur içinde doğurmuştu. Ama bizde parlak florasan isikli hastane odasına bebek ikram masası yapmayıp yedi ceddini ağırlamayan hemen yaftalaniyor 'ilgisiz anne'
Valla bana çok komik geliyor, ve çevremde olunca tahammül edemiyorum bu boş ilgili anne triplerine..
O yüzden kendini sorgulamaya son ver. Çocuğuna iyi anne ol,yeter. İnan ki çoğu çocuk o pek hevesli annelerinden, cam fanusta yaşamaktan, piremses gibi büyütülmekten memnun değiller. Onlar mutlu olsa,inan cevresindekiler mutlu degil
Ben de Red Hot Chili Peppers, The Knack, Coldplay, Duman, Athena dinletiyorum. Kimlik bunalımı yaşamaz inşallah.sanırım mizaç meselesi bu şey kendini kasmana gerek var mı bilmiyorum.
Ben ve eşim de senin gibiyiz farkında değiliz sürecin saldık gidiyoruz. Ama ynımdaki adam seninki gibi olsa çocuk gibi hissederdim rahatsız olurdum. Doğal bir süreç yaşıyoruz milyonlarca yıldır kadınlar nasıl doğurduysa öyle doğuracağız öyle seveceğiz. Pinpiriklenmeye gerek yok.
Ben de doktorda kalkıyorum ve aklıma soru bile gelmiyor. Ha eşim benimle hiç gelmedi bile şimdiye kadar.
Arkadaşlarım diyor ki doktorun tüm sorularına cevap veriyor mu? Soru mu sormam gerekiyordu kafasındayım. Bilmediğim bir süreç hakkında ne sorabilirim bilmem gerekeni doktor söylüyor.
Sen galiba daha yeni olayın da şokundasın biraz. Hareketlerini hissetmeye başlayınca biraz daha o kafaya giriyorsun sanırım.
Ha bu arada benim eşim neşet ertaş dinletiyor iç anadolu olduğunu hissetsin damardan diye sksksk
Ben de Red Hot Chili Peppers, The Knack, Coldplay, Duman, Athena dinletiyorum. Kimlik bunalımı yaşamaz inşallah.
Normal doğum da korkutucu geliyor aslında yapamazmışım gibi. Ama sezaryen daha da korkutucu geliyor dikişler kesikler bilmem neler... Neyse ki daha çok var.Biraz vakit geçsin o zaten alınacaklar diye bir liste yapacaktır zamanı eğlenceli geçirmek istiyorsan sevdiğin şeyleri yapman lazım. Ben hiç spor yapmadım ama kolayca normal doğum yaptım. Bazı şeyler faydalı olabilir ama kendimi de strese sokamam.
Genlerinin yarısı benimken mecburen kafa bir miktar kırık olacak ona çare yok da zatenben müzik zevki olan bir insan değilim radyo dinlerim evde. Pal nostalji açar takılırım. Hepsinin kafası güzel olacak bence.
Ben sezaryen günü almıştım bir gece bir şeyler ters gidiyor diye gittim meğer doğuruyormuşumNormal doğum da korkutucu geliyor aslında yapamazmışım gibi. Ama sezaryen daha da korkutucu geliyor dikişler kesikler bilmem neler... Neyse ki daha çok var.
Bizimki de rock dinledi babadan dolayı. Sonuç; daha hareketlerini hissedemezsin dedikleri hafta pıtır pıtırdı bizimki. Biraz klasik müzik dinginleştirebilirBen de Red Hot Chili Peppers, The Knack, Coldplay, Duman, Athena dinletiyorum. Kimlik bunalımı yaşamaz inşallah.