- 21 Aralık 2022
- 4.814
- 21.454
- 238
- Konu Sahibi Barta kulesi
-
Bence eşiniz için idare edin neticede ziyaret ve yakın zamanda da görüşmeyeceğiniz kişiler. Ne yazık ki akrabalar konusunda bizde bahtsızız annem çok düşkün akrabalarına ve onlar asla arayıp sormaz sadece bi şey alınacaksa işleri düşerse ararlar daha başka ne olayları da var tabi. Ben konuşmam açıkçası kan bağının önemi yoktur benim için ama böyle bayramlarda annemi yalnız görünce de üzülüyorum benim kalbim kırılıyor. O yüzden annem için konuşup güler yüzümü eksik etmemeye çalışıyorum yoksa selam bile verilecek kişiler değiller ama ailede kalabalık büyümüş biri bunun eksikliğini çok hissediyor ben tek çocuk olduğum için belki de hiç aramıyorum.
Kesinlikle öyle idare etmek, alttan almak, görmezden gelmek… bunlar insanı yıpratan ve her zaman strese sokan durumlar. Bende artık alttan almayı bırakalı o kadar çok oldu ki o yüzden köye gitmem hiç 5 6 yıl olmuştur bayramda bile uğramam ama annem yalnız bir kadın olduğu için özellikle de bayramlar da kendini çok mutsuz hissediyor. Bu halini görünce kötü oluyorum yoksa hiçbirinin akrabalık ilişkisi benimle devam etmez. O yüzden anlıyorum sizi görüşmek aynı ortamda bulunmak zor oluyor gerçekten. Ama işte fedakarlığı sadece değer verdiğin, sevdiğin insanlar için yapabiliyorsun o halini görmekte içimi acıtıyor. Nasılsa sık görüşmüyoruz olsun diyorum. Zaten eşiniz size hak veriyormuş bence hiç umursamayın görüşün gitsin.Genelde bende kendi akrabalarımın bir çoğuyla görüşmem, aslında insan ilişkilerimde “idare etmek” gibi bir yönüm ne yazık ki olmadığı için bilemedim bu konuda ne yapacağımı…
Eşimde tıpkı sizin gibi düşünüyor, “annem yalnız, annem onu seviyor, napsın annem bir tek onunla her şeyini konuşuyor” şeklinde. Eminim annesi o kardeşiyle o kadar samimi olmasa eşim hiç ziyarete gidelim falan demezdi ama annesi bayılıyor sıkı fıkı ilişkilere
O zaman hiç muhatap olmayın laf atarlarsa kısa cevaplar verin geçin bazen, bazı şeylerin mecburi üstünü örtmemiz gerekiyor eşimizden dolayı, bırakın onların yüzü kızarsın herkes anne olacak kimsenin yanına kalmaz, zor zamanları gelecektir o zaman sizde aramaz sormazsınızBunu aynı şekilde eşime söyledim, “ben üstüme alınmıyorum, sana saygı gösterdikleri kadar gösterebilirler bana, bu sana yapılan bir saygısızlık” dedim, eşim zaten mesafe koydu, 1,5 yılda sadece 1 kere gördü, çocuklarım 16 aylık bir kere kucaklayamadılar mesela, eşim hiç bu konuyla alakalı bir şey söylemedi.
benden istediği mecburi bayram ziyaretine gitmek, “zaten zorla gideceğini biliyorlar, salak değiller anlarlar sen benim için gidiyorsun” dedi ama o bile o kadar büyüyor ki içimde, içim almıyor ama “gitme” denecek pozisyonda da değilim evlerinin bulunduğu konum itibariyle ya o şehre gitmemem lazım -bu kayınvalideme de gitmemem demek” ya da gidip tavrımı sürdürmem lazım.
Gitmesem biliyorum ki “büyütüyorsun” diyecek, sonra ben “ama onlar beni aramadılar” diyeceğim derken hop eski mevzular açılacak. Bunu istemiyorum, çünkü gerçekten boktan bir lohusalık yaşadım tam 1 yıl depresyondaydım, kâbus gibiydi.
Cnm merhaba bu dediklerinin aynısını bırebır ben uasadım esımın kuzenlerı ablası annesı kayınvalıdrm yanı en zor anlarımda kusursısca abartmıyorum yanlsrımda oldum su an hamıleyım tebrık eden bıke uok neden bılıor msn herkeze guzel bır dılle sorumlulukları nı hatırlattıhım ıcın ben 3 sene mucadele vercdm ben yasadgmı yaptıhımı soyluorm senın tam olarak ne yasadıhını bılemem aöa ben bı ıkı kere sans verdım baktım aynı heburluklar kıskanclıklar kayınvalıdem oglundan abkası bekar eda eltımlede bır omus kocasınıdıda yalan yanlıs bana karsı doldurmus aılenn en tek zengını ben ve esım bu arada maddı olark hayayım herseyım onla ıcın sıkıntı yanı ben yıne cogu seyfr ınsanlık bndr kalsım dedım ınsanlık olum bar dedım annem bemı oule yatıstırmedı cnku bumarada yasım 28 bunları ysadmdaaa 27 yasmdym 3 senem gıttı bunlsr yzunden ha yıme mıtluydum ama demek ıstdıgm su bak hamıleyım ne kayınvalıdem ne dıherlerı aramıyor sulaleyle konusmuorö trıplıler nıe olduhumu bılöjorö herkezı bana karsı doldurmuşlar tek sebeb kıskanclık bem bı kac kere esım uzulöesın dıe adım attım ınsamlk namıma hayya esımle catısıp bodanma noktasıma bıke geldim onlar yuzunden am sebgı kazamdı cok sevıorz esımde gerceklero hordu aılesını reddettı ben barıstrdö ben hıc bırıyle gorusmuırm 7 ay sonra dogum yapıcam yıne gorusmuıcem en zor anlarıöı esımle atlatıorm. Yanı kotu ınsan kotu degısmıor ha esım onlsr yuzunden hskkımı savumdö susmadım dıe bnm aıle me tabır bıle aldı jstta su an aılemle be gorusturmuorm. Bnde h7cbırııyle gorusmuırm bı eltım bı kaynım hatıc onlar cok ıyı allah razı olsun kurumnn yanında yadı yakmadım demem o kı esımle bosanmayı bıke goze alıp onlards kosede bosanmamızı bekledı. Hıcbırıyoe gorusmem e kararı aldım be dsha mutlıyıuzz sana gelınce gorus horusme dıyemem esın bu konuda esım gıbı katı sanırım bm 2 senede yendı onu vok sukur haklı oldgumu anladı ama yuvana zarr verıyorsa benn uzak duruyrm uzak durmalı cnku her zaman pusuda bekleyecdklerıdr kotuler kı oyle. Bırde kıskanclıktan oluolar yıne ben mutlıyum sen kocanla ıyı olmaya bak akıllı davran bn oyle yaptım yoksa coktan bosan ıstık onların dılındem konustumKızlar selam, uzatmadan anlatmaya çalışacağım.
Zor bir lohusalık yaşadım, kayınvalidemle ciddi sorunlarımız oldu hatta eşimle de, neyse yaşandı bitti hallettik o kısma girmek istemiyorum.
Eşimin teyzesi ve kuzenleriyle öncesinde çok samimiydik, her dertlerinde ararlardı beraber yol bulurduk ancak lohusalığımda biri bile arayıp sormadı, beter halde olduğumu bildikleri halde. Hatta eşimle boşanma eşiğindeydik, “neler oluyor, nasılsın” gibi bir telefon çok bekledim ama gelmedi.
Sonrasında bir kere karşılaştık geçen sene, kuzenlerinden biriyle eskisi gibi konuştuk falan, diğeri tavırlı, teyzesiyse bana karşı biraz mahcup gibiydi, eskisi gibi konuştuğumuz kuzen bizimle aynı semtte yaşıyor, çocuğunun doğum günü olmuş ama uzak şehirlerdeki kuzenlerini bile çağırmış bizi aramadı, sonra beni hikayelerini görmemem için kısıtlamışlar, bende farkedince direkt çıkardım onları arkadaşlarımdan.
2 bayram geçti, bir şekilde gitmedim teyzeye ama eşimle sorun yaşadık çünkü başka hiçbir akrabası yok. Muhtemelen bu bayram gitmek isteyecek çünkü teyzesi çocuklarımı 16 ayda bir kere gördü. Geçen sene gidip gitmeme kavgasında eşim “gider suratını asar oturursun, anlarlar zaten istemeden gittiğini” demişti. O bu konuda bana hak veriyor biraz.
Şimdi sormak istediğim şey şu; mecburen gideceğim, gitmesem biliyorum ki benim ailemi ziyaret ederken eşim beş karış sürat asacak, bayram zehir olacak ve inanın çok yoruldum kavgalardan. Ben bu kadının evine gittiğimde nasıl davranayım?
Asla eskisi gibi, samimi, hiçbir şey olmamış gibi davranamam ama nasıl soğuk yaparım onu da bilmiyorum, bana bir yol gösterseniz ya kk’mın güzel kadınları..
Ekleme: tavrımı belli etmek istememin sebebi, eskiden sıkça görüşmemiz. Hiçbir şey olmamış gibi davranırsam eskisi gibi olmak isteyecekler çünkü sıkça görüşme konusunda. Yoksa kimsenin evine gidip husursuzluk yaratmak gibi bir isteğim yok.
kötü durumlar yaşandıysa siz ve kayınvalide ya da siz ve eşiniz arasında yaşanmış. bu teyze ve kuzenlerle ne kadar samimi olsanız da, ne kadar kendilerini defalarca anlatsalar da böyle konularda aramamakla bence iyisini yapmışlar. yani ben de eşimin teyze kızını çok severim, denk gelince çok uzun süre muhabbet ederiz ama eşimle kötü geçen bir dönemimde bu konuyla ilgili beni arayıp sormasını istemem açıkçası, nitekim boşanmamışsınız da. bunlar aile içinde ve özeldir. kayınvalidem ve kayınpederim yeni boşandı, kayınvalidem konusunu açmadan ben ona bile nasılsın diye sormam. konuşmak isteyip istemediğini bilemem çünkü, hassas konular. bundan dolayı kırılmanız kendi adıma mantıksız geldi. eşiyle arası bozuk herhangi biri beni arayıp özellikle anlatmadan, duyduğumla arayıp kimseye nasılsın diye sormam..
diğer konuya gelirsek, bence çok takılmışsınız. gidip normal davranabilirsiniz. daha da yakın olmak isterlerse o zaman "müsait değilim, çocuklarla uğraşıyorum vs vs" diyerek mesafenizi koyarsınız.
tahmin etmiştimDertleri şu ki, kayınvalidem mağduru oynadığı için taraf tuttular, halbuki bana kayınvalidemin dedikodusunu yapmaya çalışmışlardı kaç kere. Muhtemelen “zaten boşanacaklar” gözüyle baktılar.
gidersen kisa sureli oturup misafir gibi dabran hiv yerinden kalkma..ama misafirligi kisa tutmak onemli ..baska yere ziyaret varsa onu sonraya birskip xx e de gidecegiz daha deyip durmayinKızlar selam, uzatmadan anlatmaya çalışacağım.
Zor bir lohusalık yaşadım, kayınvalidemle ciddi sorunlarımız oldu hatta eşimle de, neyse yaşandı bitti hallettik o kısma girmek istemiyorum.
Eşimin teyzesi ve kuzenleriyle öncesinde çok samimiydik, her dertlerinde ararlardı beraber yol bulurduk ancak lohusalığımda biri bile arayıp sormadı, beter halde olduğumu bildikleri halde. Hatta eşimle boşanma eşiğindeydik, “neler oluyor, nasılsın” gibi bir telefon çok bekledim ama gelmedi.
Sonrasında bir kere karşılaştık geçen sene, kuzenlerinden biriyle eskisi gibi konuştuk falan, diğeri tavırlı, teyzesiyse bana karşı biraz mahcup gibiydi, eskisi gibi konuştuğumuz kuzen bizimle aynı semtte yaşıyor, çocuğunun doğum günü olmuş ama uzak şehirlerdeki kuzenlerini bile çağırmış bizi aramadı, sonra beni hikayelerini görmemem için kısıtlamışlar, bende farkedince direkt çıkardım onları arkadaşlarımdan.
2 bayram geçti, bir şekilde gitmedim teyzeye ama eşimle sorun yaşadık çünkü başka hiçbir akrabası yok. Muhtemelen bu bayram gitmek isteyecek çünkü teyzesi çocuklarımı 16 ayda bir kere gördü. Geçen sene gidip gitmeme kavgasında eşim “gider suratını asar oturursun, anlarlar zaten istemeden gittiğini” demişti. O bu konuda bana hak veriyor biraz.
Şimdi sormak istediğim şey şu; mecburen gideceğim, gitmesem biliyorum ki benim ailemi ziyaret ederken eşim beş karış sürat asacak, bayram zehir olacak ve inanın çok yoruldum kavgalardan. Ben bu kadının evine gittiğimde nasıl davranayım?
Asla eskisi gibi, samimi, hiçbir şey olmamış gibi davranamam ama nasıl soğuk yaparım onu da bilmiyorum, bana bir yol gösterseniz ya kk’mın güzel kadınları..
Ekleme: tavrımı belli etmek istememin sebebi, eskiden sıkça görüşmemiz. Hiçbir şey olmamış gibi davranırsam eskisi gibi olmak isteyecekler çünkü sıkça görüşme konusunda. Yoksa kimsenin evine gidip husursuzluk yaratmak gibi bir isteğim yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?