Sanırım başlık “mecburi bayram ziyareti”

İnsan umduğuna kırılıyor.
Umma ki küsmeyesin demişler.
Umma Şerlok,ne halleri varsa görsünler.

Resmen özetledin bibli 🥹
Çok değer verdiğim için üzüldüm zaten, çünkü bir “nasılsın” demelerine çok ihtiyacım vardı. Kötü günümde yanımda olmadıkları için bu saatten sonra da ben hiçbir şey olmamış gibi davranmak istemiyorum çünkü kızgın olsaydım geçerdi de, kırgınlığım geçmiyor

Tavrımın ne için olduğunu biliyorlar, işte onlar aile içi sorunlara istemesem bile burunlarını soktukları için normalde aramasalardı garip geldi. Çok çok özel, kimseye anlatamadıkları sorunlarını bile benimle paylaşıyorlardı, eşleriyle olanlar da dahil. Bu sebeple kırıldım, yoksa eşimin diğer akrabaları da aramadı ama zaten normalde de telefon trafiğimiz olmadığı için hiç problem yapmadım onlarla bir sorunumuz yok, sıkça görüşürüz.
Bayramda gittiğiniz ziyaretler en fazla 30 dakika.
Bayramın güzelliği için güler yüzle gidip hayatınıza devam edin.
Bir daha çok samimi olmazsınız zaten sene de 2 defa gördüğünüz insanlar çok fazla anlam yüklemeyin

Resmen özetledin bibli 🥹
Çok değer verdiğim için üzüldüm zaten, çünkü bir “nasılsın” demelerine çok ihtiyacım vardı. Kötü günümde yanımda olmadıkları için bu saatten sonra da ben hiçbir şey olmamış gibi davranmak istemiyorum çünkü kızgın olsaydım geçerdi de, kırgınlığım geçmiyor
Dedim ya işte kötüyüm,iyi hissetmiyorum Ayşe arar,Fatma yazar dedin. Fos çıktı. Verdiğin değeri gösterir esasen.Ne ego,ne dikkat çekme çabası.

Geri gelseler bile bir şey değişmez sende artık, değişmemeli.15 dk otur kalk,keyfine bak.❤️

Bayramda gittiğiniz ziyaretler en fazla 30 dakika.
Bayramın güzelliği için güler yüzle gidip hayatınıza devam edin.
Bir daha çok samimi olmazsınız zaten sene de 2 defa gördüğünüz insanlar çok fazla anlam yüklemeyin

Dediğiniz gibi yaparsam sınırımı koruyamam, bu defa sık görüşmek isterler ve her defasında reddetmem sorun olur çünkü o şehre taşınacağım yakın zamanda bu defa “e güldük oturduk niye dengesizce davranıyor” a gelecek konu. Eşimle sıkça görüşüyorlar çünkü, aile bağları kuvvetli

Ben böyle durumlarda surat fln asmam daha doğrusu surat aşarak gideceğim bir yere kimse gel diyemez. Yakın bir akrabası ile fena gerilmistik ben haklıydım ki konu da ciddiydi ne gittim ne aradım sonra onlar davet etti ki kızdığım noktalardan biri hep gelmek isteyen ama asla çağirmayan insanlar olması idi. Gittim çok düzgün davranmislardi bir nevi özür oldu şimdi mesafeli ama karşılaşınca normalim
Vallahi değmez yok sayın onlar sizin niye mutlu olduğunuzu düşünüp yaklaşsin.
Eşiniz konusunda bir şey diyemem ama

Gidin, çocukları salın eve. Siz de baş köşeye oturup telefonla oynayın. Hiç konuşmayın, çocuklara da yalandan yapma oğlum, dur kızım deyin. Sonra dönün. Benim en sevmediğim misafir tipi bu. Herkesi rahatsız eder eminim. Siz de böyle yapabilirsiniz. Madem eşiniz böyle yapsın dedi, yapın valla.

Öyle yapayım vallahi, çünkü hiçbir şey olmamış gibi davranırsam tekrar sık sık aramalar ve görüşmek istemeler başlayacak, aslında davranışımla bunun önüne geçmek istiyorum

Ben sevmediğim bir akraba ile mecbur karşılaşınca o anlık gülüyorum konuşuyorum hiç bir şey yok gibi. Akraba kapıdan çıkıp ufukta kaybolunca unutup gidiyorum onu. Aramıyorum sormuyorum ilgileniyorum.

Gittiğinde surat asma doğru olmaz bence. Hatta surat asmakla ilgili bir video paylaşacağım belki bir yol gösterir.
Bu kadının sınırlar aldı video serisinde var onuda tavsiye ederim.

Haha, güldürdünüz kızlar 🙈🤣

Tıpkı böyle yapacağım, aynaya çalışmaya gidiyorum dkfkf
Bir de A1 ingilizcenizle C1 konusanlari anlamaya çalıştığınızdaki yüz sekli. Adeta ortalıkta konuşulan dili anlamiyormussunuz gibi. Bihter gülüşü olmaz o çok manalı. Bunun bir derdi var diyecekler ama neyse dokunmayalim seviyesinde.

Ben aslında konumda anlattığımı düşünüyorum zaten, idare etme tarafındayım ancak eskisi gibi yakın olmak istemiyorum.

Kendi şehrimde oturamam çünkü eşimin annesi ve diğer akrabalarıyla görüşüyorum, bu kişinin evi de eşimin babasının mezarının yanında. Hiç gitmesem kayınpederimin mezarına gitmemem gerekecek bu defa, sadece onlara gitmesem mezarlıkta oturmam gerekecek, e zaten uğurlamaya çıktıklarında beni de görmüş olacaklar o da saçma olmaz mı?

İletişimi tamamen kesmek niyetindeyseniz isterseniz kaldırıma çıkın oturun saçma olmaz neticede amacınız eve gitmemek için dışarıda oyalanmak olur. İdare etmek tarafındaymışsınız madem gider asgari düzeyde muhabbet eder samimi olmadan dönersiniz. Hayatımız boyunca gerek iş gerek aile çevresinde illa sevmediğimiz/sorun yaşadığımız insanlarla bir araya gelmek durumunda kalıyoruz. Bi yarım saat bir saat idare edersiniz

8 bucuk yillik evliyim eş ailesinden birinin derdini cozmuşlugum yok onlar anlatmaz, ben de anlatmam. En samimi oldugum gorumcemle bile en fazla cikar kahve icer gezer tozariz gunluk sohbetler ederiz yani tadinda birakiriz. Bu mesafeye rağmen baska bir gorumcemle fena tartişmistik yillardir gorusmeyiz.

Gereksiz samimiyet kurup sonra herkesi silmek işte boyle sıkıntı yaratir ve mecbur kalirsiniz işte.
Cunku oyle veya boyle ailesinden birileri bu insanlar. Benim gorusmedigim gorumceyle eşim de gorusmuyor ama ortak ortamlar oluyor illa denk geliyoruz buna yapacak bir şey yok. 🤷

8 bucuk yillik evliyim eş ailesinden birinin derdini cozmuşlugum yok onlar anlatmaz, ben de anlatmam. En samimi oldugum gorumcemle bile en fazla cikar kahve icer gezer tozariz gunluk sohbetler ederiz yani tadinda birakiriz. Bu mesafeye rağmen baska bir gorumcemle fena tartişmistik yillardir gorusmeyiz.

Gereksiz samimiyet kurup sonra herkesi silmek işte boyle sıkıntı yaratir ve mecbur kalirsiniz işte.
Cunku oyle veya boyle ailesinden birileri bu insanlar. Benim gorusmedigim gorumceyle eşim de gorusmuyor ama ortak ortamlar oluyor illa denk geliyoruz buna yapacak bir şey yok. 🤷

Diğer akrabalarıyla bahsettiğin durumdan dolayı hiç bir sorunum yok, en başında nasılsak öyle devam ediyoruz, senede 2 kere görüyorum ancak gördüğümde çok mutlu oluyorum.

Ama bu teyze ve kuzenler diğerleri gibi değil tamamen cahilliğime geldiği için samimi olma çabalarına engel olmayı akıl edemedim, yaş olarak küçüktüm o dönem, çok haklısınız, çizemediğim sınırın sıkıntısını yaşıyorum. Teyzesi her gün arar bir şeyler anlatırdı sevgiliyken bile, kırıcı olmak istemedim, müsait değilim desem 2 saat sonra arayıp “işin bitmedi mi?” diyen cinstendi. Şimdiki aklım olsa asla müsaade etmezdim böyle bir yakınlığı

Kızlar selam, uzatmadan anlatmaya çalışacağım.

Zor bir lohusalık yaşadım, kayınvalidemle ciddi sorunlarımız oldu hatta eşimle de, neyse yaşandı bitti hallettik o kısma girmek istemiyorum.

Eşimin teyzesi ve kuzenleriyle öncesinde çok samimiydik, her dertlerinde ararlardı beraber yol bulurduk ancak lohusalığımda biri bile arayıp sormadı, beter halde olduğumu bildikleri halde. Hatta eşimle boşanma eşiğindeydik, “neler oluyor, nasılsın” gibi bir telefon çok bekledim ama gelmedi.

Sonrasında bir kere karşılaştık geçen sene, kuzenlerinden biriyle eskisi gibi konuştuk falan, diğeri tavırlı, teyzesiyse bana karşı biraz mahcup gibiydi, eskisi gibi konuştuğumuz kuzen bizimle aynı semtte yaşıyor, çocuğunun doğum günü olmuş ama uzak şehirlerdeki kuzenlerini bile çağırmış bizi aramadı, sonra beni hikayelerini görmemem için kısıtlamışlar, bende farkedince direkt çıkardım onları arkadaşlarımdan.

2 bayram geçti, bir şekilde gitmedim teyzeye ama eşimle sorun yaşadık çünkü başka hiçbir akrabası yok. Muhtemelen bu bayram gitmek isteyecek çünkü teyzesi çocuklarımı 16 ayda bir kere gördü. Geçen sene gidip gitmeme kavgasında eşim “gider suratını asar oturursun, anlarlar zaten istemeden gittiğini” demişti. O bu konuda bana hak veriyor biraz.

Şimdi sormak istediğim şey şu; mecburen gideceğim, gitmesem biliyorum ki benim ailemi ziyaret ederken eşim beş karış sürat asacak, bayram zehir olacak ve inanın çok yoruldum kavgalardan. Ben bu kadının evine gittiğimde nasıl davranayım?

Asla eskisi gibi, samimi, hiçbir şey olmamış gibi davranamam ama nasıl soğuk yaparım onu da bilmiyorum, bana bir yol gösterseniz ya kk’mın güzel kadınları..

Ekleme: tavrımı belli etmek istememin sebebi, eskiden sıkça görüşmemiz. Hiçbir şey olmamış gibi davranırsam eskisi gibi olmak isteyecekler çünkü sıkça görüşme konusunda. Yoksa kimsenin evine gidip husursuzluk yaratmak gibi bir isteğim yok.
Size yapılan yanlış eşinize de yapılmış olması gerekiyor eşinizin de tavır takıması gerektiğini düşünüyorum. Benimde böyle bir muhabbetim var eşimin tarafı çok kalabalıktır bana da zamanında güzel davrandılar daha sonra hepsi konuşmamaya başladı sebepsiz, eşimde hepsiyle muhabbeti kesti böyle olması gerekli bence istenmeyen bir yere tek onlar var diye gitmem eşim çok istese bile zaten mimiklerim beni ele verir😂 daha çok huzur bozarım 😂

Size yapılan yanlış eşinize de yapılmış olması gerekiyor eşinizin de tavır takıması gerektiğini düşünüyorum. Benimde böyle bir muhabbetim var eşimin tarafı çok kalabalıktır bana da zamanında güzel davrandılar daha sonra hepsi konuşmamaya başladı sebepsiz, eşimde hepsiyle muhabbeti kesti böyle olması gerekli bence istenmeyen bir yere tek onlar var diye gitmem eşim çok istese bile zaten mimiklerim beni ele verir😂 daha çok huzur bozarım 😂

Bunu aynı şekilde eşime söyledim, “ben üstüme alınmıyorum, sana saygı gösterdikleri kadar gösterebilirler bana, bu sana yapılan bir saygısızlık” dedim, eşim zaten mesafe koydu, 1,5 yılda sadece 1 kere gördü, çocuklarım 16 aylık bir kere kucaklayamadılar mesela, eşim hiç bu konuyla alakalı bir şey söylemedi.

benden istediği mecburi bayram ziyaretine gitmek, “zaten zorla gideceğini biliyorlar, salak değiller anlarlar sen benim için gidiyorsun” dedi ama o bile o kadar büyüyor ki içimde, içim almıyor ama “gitme” denecek pozisyonda da değilim evlerinin bulunduğu konum itibariyle ya o şehre gitmemem lazım -bu kayınvalideme de gitmemem demek” ya da gidip tavrımı sürdürmem lazım.

Gitmesem biliyorum ki “büyütüyorsun” diyecek, sonra ben “ama onlar beni aramadılar” diyeceğim derken hop eski mevzular açılacak. Bunu istemiyorum, çünkü gerçekten boktan bir lohusalık yaşadım tam 1 yıl depresyondaydım, kâbus gibiydi.

Eş akrabaları ile samimi olmayı doğru bulmuyorum. Benim pek kimsede numaram bile yoktur 8 9 yıllık evli olmama rağmen. Denk gelirsek merhaba nasılsın bu kadar.
Neden bu duruma geldiniz hiç konuşulmadı mi? Eğer gitmezseniz belli ki eşiniz büyük problem çıkaracak ( o da ayrı problem ya neyse)
Arada çok büyük problemler tartışma vs olmadıysa bi yarım saat idare edilir sanki

Kızlar selam, uzatmadan anlatmaya çalışacağım.

Zor bir lohusalık yaşadım, kayınvalidemle ciddi sorunlarımız oldu hatta eşimle de, neyse yaşandı bitti hallettik o kısma girmek istemiyorum.

Eşimin teyzesi ve kuzenleriyle öncesinde çok samimiydik, her dertlerinde ararlardı beraber yol bulurduk ancak lohusalığımda biri bile arayıp sormadı, beter halde olduğumu bildikleri halde. Hatta eşimle boşanma eşiğindeydik, “neler oluyor, nasılsın” gibi bir telefon çok bekledim ama gelmedi.

Sonrasında bir kere karşılaştık geçen sene, kuzenlerinden biriyle eskisi gibi konuştuk falan, diğeri tavırlı, teyzesiyse bana karşı biraz mahcup gibiydi, eskisi gibi konuştuğumuz kuzen bizimle aynı semtte yaşıyor, çocuğunun doğum günü olmuş ama uzak şehirlerdeki kuzenlerini bile çağırmış bizi aramadı, sonra beni hikayelerini görmemem için kısıtlamışlar, bende farkedince direkt çıkardım onları arkadaşlarımdan.

2 bayram geçti, bir şekilde gitmedim teyzeye ama eşimle sorun yaşadık çünkü başka hiçbir akrabası yok. Muhtemelen bu bayram gitmek isteyecek çünkü teyzesi çocuklarımı 16 ayda bir kere gördü. Geçen sene gidip gitmeme kavgasında eşim “gider suratını asar oturursun, anlarlar zaten istemeden gittiğini” demişti. O bu konuda bana hak veriyor biraz.

Şimdi sormak istediğim şey şu; mecburen gideceğim, gitmesem biliyorum ki benim ailemi ziyaret ederken eşim beş karış sürat asacak, bayram zehir olacak ve inanın çok yoruldum kavgalardan. Ben bu kadının evine gittiğimde nasıl davranayım?

Asla eskisi gibi, samimi, hiçbir şey olmamış gibi davranamam ama nasıl soğuk yaparım onu da bilmiyorum, bana bir yol gösterseniz ya kk’mın güzel kadınları..

Ekleme: tavrımı belli etmek istememin sebebi, eskiden sıkça görüşmemiz. Hiçbir şey olmamış gibi davranırsam eskisi gibi olmak isteyecekler çünkü sıkça görüşme konusunda. Yoksa kimsenin evine gidip husursuzluk yaratmak gibi bir isteğim yok.
Bence eşiniz için idare edin neticede ziyaret ve yakın zamanda da görüşmeyeceğiniz kişiler. Ne yazık ki akrabalar konusunda bizde bahtsızız annem çok düşkün akrabalarına ve onlar asla arayıp sormaz sadece bi şey alınacaksa işleri düşerse ararlar daha başka ne olayları da var tabi. Ben konuşmam açıkçası kan bağının önemi yoktur benim için ama böyle bayramlarda annemi yalnız görünce de üzülüyorum benim kalbim kırılıyor. O yüzden annem için konuşup güler yüzümü eksik etmemeye çalışıyorum yoksa selam bile verilecek kişiler değiller ama ailede kalabalık büyümüş biri bunun eksikliğini çok hissediyor ben tek çocuk olduğum için belki de hiç aramıyorum.

Eş akrabaları ile samimi olmayı doğru bulmuyorum. Benim pek kimsede numaram bile yoktur 8 9 yıllık evli olmama rağmen. Denk gelirsek merhaba nasılsın bu kadar.
Neden bu duruma geldiniz hiç konuşulmadı mi? Eğer gitmezseniz belli ki eşiniz büyük problem çıkaracak ( o da ayrı problem ya neyse)
Arada çok büyük problemler tartışma vs olmadıysa bi yarım saat idare edilir sanki

Eşimin ailesi geniştir ama bir tek konudaki kişilerle samimi olduk çünkü çok seviyorlar sıkı fıkı olmayı. Benimde cahilliğime geldi ne diyeyim, yaşım küçüktü, bilemedim mesafe koymayı.

Onlarla hiç konuşmadım, sadece geçen bayram gitmemem üzerine eşimle konuşurken beni hikayelerinden kısıtlamış olduklarını farkettiğimi söyledim eşime, sonra eşim kızmış, farkedeceğini anlamadınız mı gibisinden.

Bir de doğum gününe davet edilmediğimiz için artık o kuzenle hiçbir şekilde görüşmek istemediğimi söyledim, mevzu doğum günü değildi bu arada, yüzyüzeyken hiçbir şey olmamış gibi davranıp 1 hafta sonra yaptığı doğum gününe tüm kuzenleri çağırıp bizi çağırmadığı için tutarsız hatta dengesiz buldum, bir tavır varsa bence hiçbir şey olmamış gibi samimi konuşulmaya çalışmamalı insan.

Kendileri beni hiç aramadığı, karşılaşmadığımız için konuşmadık, açıkçası “ya bi konuşalım mı, yanlış anlaşıldık” gibi bir konuşmayı başlatacak karaktere de sahip değiller. Bu yüzden konuşmadık, gerek de yok, sadece gittiğimde onları görmekten hoşnut olmadığımı ama eşim için mecburen katlandığını farketmelerini istiyorum. Bir kere içten gülümsesem mesafe, sınır dinlemeyecekler çünkü

Ben birinden gorulen bir haksizlik veya saygisizliga aşırı sekilde tepki koyulmasi duvarlar orulmesi taraftari olsam da, bu tarz dertsizlikten dert üretir tarzda "beni aramadilar, beni sormadilar, artik sicak davranmiyorlar" tarzi meselelere takilip kalmayi hic dogru, hakli ya da mantikli bulmuyorum. Onlar size mesafeli davranıyorsa siz de mesafeli davranirsiniz olur biter. Acaba neden boyle oldu diye dusunup dertlenmeye triplere girmeye gerek yok. Kimse kimsenin yakinligina muhtac degil. Boyle bi mesele icin eşinizi de arada birakmamalisiniz bence. Gidin, hatta aranmamaya cok icerlemis, onlarin muhabbetine cok deger veriyormus da bundan yoksun kalinca cok sinirlenmissiniz gibi tavir yaparak degil, basbaya hicbir sey yokmus gibi normal guler yuzle oturun yedi kat el gibi bayramlasin dönün. Onemsemediginizi gosterin. Ben genelde oyle yaparim. Hic umursamam arkamdan mi konusulmus, karsimdaki benim hakkimda ne dusunmus. Zaten asiri mesafeliyim , evine gidip de ona trip atinca ne gececek elime

Back