Sancılı Adet (Dismenore)

Ahh ah bütün hayallerim suya düştü yazıları okudukça... Evlenince geçer, çocuk yapınca geçer masalları her zaman olmuyormuş demekki...

Çok ağrıyor yaaaaaa doktora da gittim ne kist çıktı ne de başka bir sorun çıktı ama ağrıyor ağrıyor ağrıyoooooooooooooor senağlama

bazı arkadaşlar doğum kontrol hapı verdi doktorum diyo yaa
ee o da kısırlık yapıyo diyolarr
noolcak böyle ağrılarlaa:KK43:

valla kesin ben bi gün sancıdan bayılıvercem bugün hastalandım geberiyorum yarında İŞ GÖRÜŞMESİNE GİDİCEM YANDIM YANİ VALLA Bİ ÇÖZÜMÜ BİŞEYİ VARSA BİLEN PAYLAŞSIN ALLAH RIZASI İÇİN

Arkadaşlar.Neler çektiğinizi çok iyi anlıyorum.Yaşayan bilir diye boşuna dememişler.Sağlık sektöründe 9 yıldır çalışmaktayım.Adet dönemim benim için aciller,kramplar,ağlamalar ile geçen bir dönemdi.Ta ki bir kadın-douğum uzmanı arkadaşımın tavsiyesini dinleyene kadar.Adet ağrım başlayınca voltaren 150 mg fitil kullanıyorum.Böylece hem mide rahatsızlığı çekmiyorum hem de 10 dk içinde ağrım tamamen kesiliyor.Üstüne bir de bir bardak adaçayı.İşte bu kadar.Deneyin,bana dua edeceksiniz.

Allah'a şükür ne ağrım olur ne de sızım. var mı yok mu hiç hisstmem. 3 günde geçer. gerçi geçen ay adet geciktirici kullandım çok sancılı geçti ama. inşallah bundan sonrakileri etkilemez.

ay ne kadar güzel yaa keşke ben de sorunsuz bi adet dönemi geçirsem.ama nerdee,adetim gelir gelmez başlıyorum kıvranmaya.resmen taklalar açıyorum tespih böceği gibi,bütün yaşam fonksiyonlarım duruyo sanki böyle bi sancı olamaz.ilk günü sırf ilaçla geçiriyorum senağlama senağlama

benımde asırı agrım oluyo,hıc ıstemıyorum oyuzden gelmesını...

Arkadaşlar yazıldı mı bilmiyorum ama çok sıcak suya bolşeker atın şerbet gibi sıcak sıcak için adet ağrısını kesiyor.Geçmiş olsun.

Canım geçmiş olsun büyük dert bilirim CURA HEAT diye bir adet bandı var denemeni tavsiye ederim .Ped şeklinde oluyor 12 saat boyun ca ağrının olduğu yere sabit ısı veriyor bu da ağrının şiddetini azaltıyor denemeni tavsiye ederim 3 ped fiyatı 15 ytl çok uygun fiyatı

ben de bugn doktra gttm hormon tahlili istedi fakat ultrasonda 17mm kist çıktı sol overda doktorla yarın grşcez tahlil sonuçları çıkınca ama merak ediyorum ciddi bişey midir??

aynen ben de bunu hep yaşıorum kıslar yaa..evlen geçer dediler evlendim hala geçmedi yaa tabii sanki biraz daha ağrısı azaldı ama azalması bile yetiyor bana,şimdi de doğum yaparsan diyorlar bunlar laf yaaaaaaa , haa olanlar da var tabi bünye meselesi...benim kıs iken bi hafta önceden belim ağrır adet olduğumda ise 3 gün yataklık olurdum , ne ilaçlar ne doktorlar ne aciller..hepsi bana az geliyordu düşünün..şimdi ise okadar yataklık olmuyorum ama olacağımın ilk birkaç günü belim yine ağrıyor ha diyorum ben adet olacağım bazen de olacağıma işaret etmesini seviyorum ama ..sonra adet olduğumda ise ayaklarımı sıcak tutuyorum bol bol sıcak su yapıp karnıma ve ayaklarıma koyuyorum sıcak torbayı..dr demişti karın ve ayaklar sıcağı sever diye etkisi oluyor haa ilaç da içiyorum ayrıca...ilk birkaç günü geçirene kadar ilaç içince anlamıyorum ..bi de böle pıhtı şeklinde geliyor benim onu vucudum attığında fena hissediyorum bu neden anlamadım dr vajinanın yapısından olabilr demişti bilemiyorum sizde de oluyor mu...geçmiş olsun hepimize

kızlar mrb benimde sizin gibi çok kötü geçiyo agrılarım 2 gün hiçbişey yapamıyorum kasılıp kalıyorum adeta.ama mazejik içinde biraz hafifliyo.benim size sormak istedigim başka bişey var aslında ,daha önce konu açmıştım cevap veren olmadıgı için tekrar açmak istemedim.bi ekipte dansçıyım ve gösterimiz icabı 5 gün sonra yolculuga çıkacaz 3 gün boyunca evde olmayacam ve adet günüme denk geliyo kasıldıgım içinde oynayamıyacam:bbo: ama geceiktirici kullanmayı düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varmı zararı olurmu acaba veya ondanda kasılırmıyım hareketlirim kasılırmı yardımcı olurmusunuzz

kızlar mrb benimde sizin gibi çok kötü geçiyo agrılarım 2 gün hiçbişey yapamıyorum kasılıp kalıyorum adeta.ama mazejik içinde biraz hafifliyo.benim size sormak istedigim başka bişey var aslında ,daha önce konu açmıştım cevap veren olmadıgı için tekrar açmak istemedim.bi ekipte dansçıyım ve gösterimiz icabı 5 gün sonra yolculuga çıkacaz 3 gün boyunca evde olmayacam ve adet günüme denk geliyo kasıldıgım içinde oynayamıyacam:bbo: ama geceiktirici kullanmayı düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varmı zararı olurmu acaba veya ondanda kasılırmıyım hareketlirim kasılırmı yardımcı olurmusunuzz

benim de aynı durum össye gireceğim zman başıma gelmişti doktor duphaston vermşti geciktirici olark ama sanırım 6 7 gün önce kullanmaya başlamk gerekyo yoksa etki etmz zararını görmedim hasta olmayacağın ağrı yada kasılma da olmuyo

genç kızlığımda her adet öneminde acile giderdik iğne yemeden sancılarım geçmezdi evlendikten sonrada devam etti ama kızım doğduktan sonra ne sancı kaldı ne ağrı adet düzensizliği devam ediyor fakat artık ağrı yaşamıyorum bazen geldiğini bile hissetmiyorum,doğum yapmak gerçekten bu olayın çözümü gibi en azından bende doğumdan sonra geçti,bu sorunu yaşayan herkese acil şifalar diliyorum gerçekten doğum sancısına yakın bir ağrı doğumda yaşadığım sancıyla nerdeyse eşdeğerdi benim ağrılarım.her kadında aynı etkiyi yaparmı bilmem ama doğum benimkini çözdü.genç kızlarımız için durum kötü gerçekten umarım çaresi bulunur.

benim annemde de genç kızlığında varmış bu durum, kaç kez acile gitmişler iğne yapmışlar. bu ağrılarının nedeni ise rahmi ters tarafa dönük olması, fizyolojik bir durum yani. bence bir kadın doğum doktoruna görünmek lazım, rahimdeki şekil bozukluğundan da kaynaklanabiliyor

ayy kızlar benm de aynı şekilde çok ağrım oluo mutlaka okudan eve gönderiolar yataklara düşüyorum tırnaklarım morarıo artık ağrıdan apranx fort içersem en başında belki biraz hafifletiyor bide ben sıcak su torbasına sıcak su koyup ayaklarıma ve karnıma koyuyorum o biraz iyi geliyor tavsiye ederim hepinize

ben iki ayrı kadın doğum uzmanına gittim ikisi de bi problem yok ama bu ağrı ancak normal doğum yapınca geçer dediler bide adet günümü 2 3 gün kala kas gevşetici içmemi önerdiler ağrıyı azaltıomuş demekki ben bu ağrıyı daha uzun yıllar çekicem

valla benmde adetım doğumdan öncesı tam 10 gun sürerdi ama sımdı doğumdan sonra hem ağrılarım azaldı hemde adetım 5 yada 6 gun sürüyo hakıkatten doğum kadını bastan yaratıyomus buna ınandm allah herkese o guzel annelık duygusunu yasatır inşş

valla bir molit bir majezik çözüm diyorum ..ben iğnesiz asla ayakata duramıyordum asla....iğneyle bile yataklarda kıvranıyordum sımdı ıyıyım......bir molit bir majezik .....

bende cok kotu sancilar yasiyorum..aglattigi gunler bile oldu, kramp seklinde sanki kasik taraflarima bicak sokar gibi sancilarla bogusuyorum ilk 2 gun..bu ay migde bulantisi, halsizlik ve asiri derecede kan kaybi yasadim..acaba dogumkontrol hapina basladigim icin olabilirmi bu..cunku afedersiniz kusma falan yeni basladi bende..cevap bilen varsa cevaplarsa mutlu olurum.

tskler

X