Merhaba arkadaslar, son 5 yil her ay bu kabusu bende yasadim. Ondan once hic agrim olmazdi cok rahattim. Agri yuzunden yada baska sebeplerle doktora her gidisimde bana net cevaplar veremedi cogu ve bazilari olaganmis abartiyormusum gibi davranip agri kesici yada en fazla dogum kontrol haplariyla gonderdiler. Bende kaderimmiscesine kabullendim mecbur. Her ay regli olmak kabusa dondu. Agri sanci aglatip bagirtiyordu, bas donmesi migde bulantisi oyle siddetliydiki istifra ediyordum. Adetim 2 gunde bitiyodu ve cok az geliyordu. Bu durum tup bebek tedavisine baslayip rutin kontrollerim sirasinda rahimde yapisiklik gorulmesiyle ve gecen ay ameliyat olmamla son buldu nihayet. Bu ay ameliyat sonrasi ilk kez adet oldum ve Allahim sancisiz adet olmak ne guzel bir duyguymus :) Doktoruma sordum bu durumu daha once neden anlasilmadi ve neden olur diye. Bana soyledigi rahmin durumunu ancak kalinlastiginda ve tecrubeyle fark edebildikleri. Genelliklede tupbebek doktorlari farkedebiliyormus zaten. Rahmi neredeyse gun gun takip ettiklerinden olsa gerek. En iyi anlama sekli ise ofis histeroskopi yaptirmak. Neden olan seylerin basinda ise siddetli iltihap olmasi yada kurtaj ve benzeri bir islem gecirilmesi geliyormus. Anlayacaginiz agrili adet olmaya sebep olan boyle bir durumda var aklinizda olsun. Biraz uzun oldu biliyorum ama belki aranizdan 1 kisiye de olsa fikir verebilir dolayli yoldan yardimci olabilirim diye dusunup tecrubemi paylasmak istedim. Umarim sizlerde en kisa zamanda cozum bulursunuz. Sancisiz agrisiz guzel gunler :)