Sancılı Adet (Dismenore)

evlenmeden önce benim de reglim korkunç sancılı geçerdi. ama evlenince özellikle ilk doğumun ardından tamamen geçti. bir de ben çok kansızdım.hamilelikte serumlarla demir takviyesi aldım. şimdi düşününce kansızlıktan da olabilir belki diyorum...

meraba, bendede kansızlık var.. dogumda bu sorun oluyor mu? yada hamilelikte..
hamilelikte alınan takviye vitaminlerin, ilaçların yararı oluyor degil mi

benim ağrım çok fazla olmuyor ama olacağım gün mutlaka midem çok bulanıyor..
ayrıca o kadar sinirli oluyorum ki anlatamam...peki bu sinire bir çare var mı acaba ?

neredeyse işimden oluyordum adet sinirim yüzünden..

benim ağrım çok fazla olmuyor ama olacağım gün mutlaka midem çok bulanıyor..
ayrıca o kadar sinirli oluyorum ki anlatamam...peki bu sinire bir çare var mı acaba ?

neredeyse işimden oluyordum adet sinirim yüzünden..

aynennn bendekii durum bunun bi çözümü yok sanırım. ağrı kesici ilaç kullanmak hafifletsede kesnlikle ilaca karşıyım artık. mide çok önemli bi organ ağrı kesicilerle ona çok zarar werior. adet oldğm dönemler ewe kapatıp kendmi aşırı mide bulantısı kusma yataktan çıkmama durumlarıyla atlatmaya çalışıyorum. son 3 aydr bunu deniorum. :KK43:

kızlar iki ay öncesine kadar adet sancısı hafif seyreden bir insandım.Arada şiddetlenirse ağrı kesici alıyordum.Geçtiğimiz ay iki kez regli oldum biri ayın başında ( ki bu normal olan) diğeri ayın ortasında. şok oldum, ben her ay düzenli regli olan ben ilk kez yaşadım böyle bir durumu. Bu ay ise sadece ayın ortasında oldum ve şu an adetimin 3. günündeyim 3 gündür sürekli ağrı kesici alıyorum.Ağrı şiddetli, çok şiddetli. Ne tavsiye edersiniz? Bir de ankarada tanıdığınız bildiğiniz bir doktor varsa özelden mesaj atar mısınız? :KK5:

o ağrılardan ne çektiğimi bir ben bilirim. kasık, karın bölgem hatta basenlerim bile ağrırdı. yürürken doğrulamazdım, idrarımı bile yapamazdım. sanki vidayı sokup çeviriyorlarmış gibi bir acı girerdi, duvarı yumrukladığımı bilirim. ateşim çıkardı hatta kustuğum zamanlar olurdu. tüm ağrı kesicileri denedim, haplar daha çok süründürüyordu. kist mi var diye gittim doktora, çok sık görülen küçük bir kist vardı, diğer adetimde atıldı hatta. ayrıca yüzümde kist şeklinde sivilce çıkıyordu. tüm hormonel değerlerim de normaldi. doktorumun tavsiyesi ile doğum kontrol hapına başladım. iki senedir kullanıyorum mecburen. çok memnunum hiçbir şikayetim yok ama neticede hap, kimyasal. kullanmak istemiyor insan. bir kez bırakayım dedim, öbür ay adet zamanımda 4 gün yattım. uzun zamandır bu kadar ağır geçmemişti. ve mecbur geri başladım. menepoza kadar kullanacak mıyım bu hapı inanın bilmiyorum. bizde genetik sanırım. kardeşimin durumu daha kötü. hem benim kadar ağrı çekiyor, hem de bir hafta sürüyor. benim 3-4 günde bitiyor tamamen. çocuğu öyle görünce içim parçalanıyor. yaşı da küçük doğum kontrol kullanmasını istemiyorum. muayene oldu, bir şey çıkmadı. ne yapıcaz bilmiyoruz.:18:

Evlenmeden önce çok şiddetli ağrı yaşıyordum fakat ağrı kesici içmiyordum vücuduma zararı olmaması için.Ancak evlendikten sonra ağrı kesici kullanmaya başladım.Ağrılara dayanma gücüm kalmamış :)))

iyi akşamlar kızlar benim adet günlerim çok kötü geçiyor belden aşağıya felç geçirmişe dönüyorum sürekli kusuyorum baş ağrısı da oluyor kaç kez acile götürdüler hatta bir defasında doktor adet ağrısı olduğuna inanmadı apandisit sandı 5 doktor değiştirdim hepsi aynı şeyi söyledi evlenince geçer dediler hiç birşey yok dediler evlenmeden önce başka bir dr kontrolle gittim düğünümde adet olacaktım dr gerina doğum kontrol hapı verdi evlenince GEÇMEZ çocuk doğurunca geçecek dedi ve düğün günüme kadar içtim iğrençti mahfetti benı yan etkileri çok kötüydü herkesle kavga ettim :) evlendim ağrım geçmedi düğünden öncede ARVELES kullanıyordum şu anki dr de ARVELESi önerdi ve sadece o kesıyor ağrımı gerisi boş

benimde başladığı ilkgünden beri çok kötü ağrılarım oluyo ne ağrı kesiciler ne bitkiler fayda etmiyor.iğne biraz hafifletiyor sadece.kaç doktor değiştirdim bişey çıkmadı evlen geçer dediler geçmedi tek umudum bian önce hamile kalıp normal doğum yapmak artık.her ay ölüyorum resmen

Bende her dönem ağrılı olmasada bazı dönemleri çok ağır geçiriyorum.Stresli geçen bir dönem bu ağrılara neden olabiliyor mu?

merhaba ben 24 yaşındayım ve çok garip derecede adetlerim düzenli yani her ay hiç şaşmaz şekilde aynı gün adet oluyorum sadece yeni yıla girdiğimizde ocak ayında değişiyor :KK70: güldüğüme bakmayın bu bir problemmi diyorum kendi kendime adet sürem ilk adet olduğum zamanlrda 10 gündü sonra azaldı bir kaç yıl 3 gün sürdü ve şimdi 5 gün oda düzene girdi.ama evvelden beridir adetlerim sancılı geçerdim kusardım bayılırdım terlerdim bir günüm baygın halde geçerdi kıvranaamzdım bile acının verdiği baygınlıkmış acildeki doktor kist olabilir dedi ama ben gitmedim korkumdan jinekolog konusunda beni korkutmuşlardı çünkü ama 22 yaşımdan beri artık eskisi kadar ağrı çekmiyorum bazen ayaklarımı çok üşüttüğümde ağrım oluyor,adet günlerimi tam olarak bildiğim için adet gününüm sabahı erkenden kalkarım ufak sancım varsa miğdem bulanmadan kahvaltımı yapıp beklerim eğer şiddetleneceğini hissedersem arveles içerim ve mis gibi bir sıcak su duşu alırım bu kaslarınızın gevşemesine yarıdmcı olur hemde sizi rahat hissettrir sıkıca giyinip sıcak sıcak çayımı içerim :KK70: işte budur belki sizinde işinize yarar :)

7 yıldır mens oluyorum 7 yıldır ağrı çekiyorum :)
Hiçbir oral ilaç ağrımı kesmiyor. Sağlıkçı olmanın avantajları her ay 1 arkadaşıma pıt diye Dikloron Ampul vurduruyorum bişeyciğim kalmıyor. :gaydiridubbakcemile:

benimde inanılmaz derece ağrım oluyor dizlerim bile tutmuyor çok zor her ay adet dönemi bana ölüm gibi geliyo ya :KK43:

benim de ağrılı oluyor doğumdan sonra geçer dediler ama devam ediyor maalesef:KK5:

daha 20 yasndaym ve bekarm. çok adet sancım oluyo ve son 3 aydr düzensz 2hftada bir oluyor.. stresten oldugunu düşünüyorm fakat iğne hap iğne hap bıktım artık sosyal hayatımı bile kısıtlıyor nereye kdr bu byle dewam edecek blmyrm.. kılo kaybediyorm sancyla beraber.. ztn kilo alma sorunum var .s bu konuda fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorm arkdşlarr

kızlar merhaba yanlış bildiğim birşeyi söylemek istiyorum normalde benim bildiğim her ayın belli günleri adet olunca o düzenli oluyormuş yani martın 5 i ile nisanın 5i adet olmaktan bahsediyorum fakat yeni duydum ne kadar doğru araştırmadım adet günleri 28 gün oluyormuş her ay 2 3 gün geriye atarak adet olmak gerekiyormuş benim normalde ayın 4ünden 4üne oluyordu son 4 aydır 9 gün 5 gün hatta 25 gün gecikiyor her ay aynı günlerde 1 2 gün ara ile yada acillik olup iğğe yiyorum birde üstüne afedersiniz çoğu insanda olmuyormuş ama ishal oluyor ikisinin sancısı beni mahvediyor kadın doğuma git ağrın için dediler gittim bişeyin yok dedi doğum kontrol hapı verdi bişey yokken kullnmadım kıllanma ve kilo yapıyormus . ama ağrıların ve gecikmelerin sebebi kıist dediler baktırdım bişey yoktu adetli ilke gitmeyin kızlar doktor parçalanan yumurtalıkları kıist olarak görüyormuş arkadaşım gitti adetken 6 adet bitince 4 tane kistin var demiş aynı doktor

:KK14: sancıdan ölüyorum şuan her ay aynı şeyler ya ishal kusma bel agrısı bacak ağrısı halsizlik baş dönmesi 10 senedir aynı ve doktorun dediği tek şey evlenince geçer ama doğumdan sonra bile geçmediğini söyleyenler var doğumdan sonra gittiniz mi peki doktora o zaman ne diyorlar ?

Ben 2 3 yıl oncesine kadar hic bilmezdim adet olgumu bile ama son yıllarda o kadar kotu geçiriyorum ki ayak parmaklarımı bile kipirdatamiyorum yataktan çıkamıyorum acidan agliyorum duvarı yumrukladim bugun. her adetin ilk gunu biter bitmez doktora gidecem diyorum unutuyorum acısı geçince ama yaşarken oyle kötüymüş ki gun sanki 24 saat değilde 240 saat gibi geliyor.kusma iştahsızlık onları saymıyorum bile yok mu kızlar bunun çözümü ya :KK14: bıçak sokasim geliyo karnıma o derece kotu oluyorum :KK14:
Her ay sinirden ailemle sevgilimle kavga ediyorum bıktım valla aglamaktan

Foruma bazen giriyorum bazen giremiyorum. siteyle aramda sorun var:)

yıllardır adet sancısı çektim.gece gündüz uyuyamıyor.hatta hüngür hüngür ağlıyordum.ilk gün sancısı çok olurken zamanla 3-4 gün sonra 10-15 i derken bir ay içerisinde ağrısız sancısız günüm geçmiyordu... dr lar normal diyordu. oysa ben sancıdan ağrıdan ölüyordum.niye oluyor ya o zaman diyordum. cevapsız kalıyorlardı..

en son alerji testi yaptırmıştım. yumurtaya,buğday,ayçiçek,susam vs birçok gıdaya alerjim var.en çok bunlara.. bunları yememeye başladım. o bitmek bilmeyen ağrılar sancılar geçti. maalesef tamamen kesmedim şuan ama adetliyken karnım ağrıyınca dr un verdiği ağrı kesici içiyorum geçiyor.ona da şükür.

yani ilk başta kadın hastalıkları dokturuna gidin. ultrasonla da bakıyorlar. yine geçmezse özellikle benim gibi sancılarınız ağrılarınız varsa gıda alerjisi yaptırın derim. çünkü gerçekten ağrının sancının bir sebebi var. kendinize işkence etmeyin. dr lar bu anlamda sadece ilgi alanlarıyla bakıyorlar. ki çoğu zaman onları bile ilgilenemiyorlar..olursa geçici ilaçlarla çareleri oluyor ama sebebini bilmeden yediğiniz içtiğiniz birşey size ağrı ve sancı olarak dönüyor.

bende cok sancılı adet gecırıyorum bu donemde ayakları sıcak tutmak lazım bende gıttım doktor bana aprol fort verdı bıraz rahatlatıyo :KK31:

X