Sancılı Adet (Dismenore)

Sanırım benim rahatsızlığım Primer dismenorede şikayetlerimle çok uyuşuyor .

Son düzenleme:
4 senedir aprol fort kullanıyordum her ay ağrı kesici iğne vuruluyordum ağrılsrım geçmiyordu çünkü geçen ay laparoskopi amaliyatı oldum tüplerim kapalı diye o zaman bağırsaklarım yapışıkmış ayırmışlar ve bunun karın agrısı yaptıgını ögrendim bir ay oldu amaliyat olalı ama şükür çok ağrım olmadı ben çok doktora gittim ama hiç birsey bulamışlardı sorun olarak böyle birşeyi duymuş olsaydım mutlaka tedavi olurdum sebepsiz agrı olmaz arkadaşlar mutlaka araştırılmasını isteyim

Adet günüm gelecek diye ödüm kopuyor. Böyle bir ağrı,böyle bir acı yaşatmasın kimseye. Ağrıdan,acıdan ne yemek yiyebiliyorum ne bişey. Sadece karnım olsa keşke öyle bir yayılıyor ki her yanımda ağrıdan ölüyorum sanıyorum. istifra ederek raişhatlıyorum biraz sonrada ağrı kesici alıp uyumam gerekiyor. Çalıştığım günlerde işkence gibi...

arkadaslar sancili adet ile cocuk olmamasi arasinda bi baglanti varmi? bilgisi olan varmi? ozellikle doktorunda boyle bisey duyan!?

canımbenimde adet sancılarım çekilmez bi durumda.üstelik iki yıllık evliyim çocuğumuz yok.sancılar çocuk olduktan sonra azalıyomuş ama çocugun olmamasını sancılara bağdaştırma doktora gitmek her zaman için en iyisi.

benimde ilk adet olduğumdan beri adetim sancılıdır. hatta 1 hafta önce ağrılarım başlar. evlenince geçer dediler geçmedi :KK43: şimdide doğum yapınca geçer diyolar :KK43:

Benim de adetlerim sancılı geçiyor!
Yataklık oluyorum, bir iki gün işede gidemiyorum!
Bacaklarım şişiyor!
Sancılar yetmiyormuş gibi fazladan kanda kaybediyorum! Tuvaletten cıkamıyorum!
Yüzümde renk diye bir şey kalmıyor!

dün gece tam yedi saat ağlattı beni bu ağrı.. ağrı kesiciler de fayda etmiyor.. bugün midem bulanıyor, soğuk soğuk terliyorum, çok yorgunum :KK43:

Son düzenleme:
tek benim bu kadar sancılı oluyor sanıyordum ama hakikaten benden kötüleri de varmış... ben de ilk gün hüngür hüngür ağlıyorum resmen...o nasıl bir ağrıdır...yemeden içmeden kesiliyorum... bazı arkadaşlarıma bakıyorum o kadar rahat geçiriyorlar ki... hatta kaç sefer acile gittik gece iğne vuruldum öyle uyuyabildim...

benim de adetlerim çok sancılı geçer hele geçen ay akşama kadar yataktan çıkamamıştım arada sırada böyle yorgan döşek yatırıyor beni ama genede çok sancılı oluyor birkaç sene önce doktorluk olmuştum o zaman evlendikten sonra veya doğum yaptıktan sonra geçer demişti ama bu ay biraz daha rahat geçirdim bugün bitti adetim dün çok az kanama olmuştu çok rahatladım valla ne göğüs ağrısı ne tatlı krizi ne karın ağrısı çok hafifledim en güzel günler bu günler adetten hemen sonraki günler

benm de her zmn düzensiz ve sancılı adet dönemlerim olmuştur.şu an hamileyim doğum sonramda sancılarım kalmaz inşallah dcem ama illa normal doğum mu yapmak lazım? bazı arkadaşlar doğum sonrası adet sancıları kalmıyor yazmış onu merak ettm.ben 10 gün sonra sezeryan olacam kısmetse.....

ilk gün ve karnım çekiliyo gibi sanki, üstelik işteyim sıcak su koydum saatlerdr fayda etmedi ağrı kesici de içmek istemiyorum ooof of:95::95:

Ya bu ağrının nedeni nedir bi rahatsızlık belirtisi değildir değil mi bir de ben şunu duydum ama doğru mu acaba böyle şiddetli adet ağrısı çekenler doğum ağrısı çekmez diyolar ne kadar doğrudur acaba öyleyse bi bakıma süper de :p ama öncesinde bu ağrı pofff :OO

Son düzenleme:
ah zeppim ahh eger tıp buna bır care bulursa ilk olacak benımmmm bıktım artık valla bu sancılarda gelmesını falan istemıyorummmm ruhum daralıyor o gelınceee bıran önce buna care bulunsa keske delikli kevgire döndüm valla ıgne yemektenn

aynen öyle arkadaşım bu sancılar öldürüyo:26:

çok adet sancısı çeken arkadaşlar bir doktora görünmenizde fayda var.
çünkü kistlerde adet sancısı yapıyor.Bilginiz olsun.

Son düzenleme:
arkadaşlar bende adet ağrısı çekenlerdenim dicloflam diye bir ağrı kesici var adeti kesmeden ağrıyı kesiyor kullanmadan önce adet döneminde kıpırdayamazdım şimdi gayet rahatım önerdiğim tüm arkadaşlarımda memnun denemek isterseniz

benm de her zmn düzensiz ve sancılı adet dönemlerim olmuştur.şu an hamileyim doğum sonramda sancılarım kalmaz inşallah dcem ama illa normal doğum mu yapmak lazım? bazı arkadaşlar doğum sonrası adet sancıları kalmıyor yazmış onu merak ettm.ben 10 gün sonra sezeryan olacam kısmetse.....

doğumdan sonra ağrısı kesilenler büyük ihtimalle kistlere bağlı ağrısı olanlar çünkü doğumla birlikte bu kistler de atılıyor diye biliyorum ben.

doğumdan sonra ağrısı kesilenler büyük ihtimalle kistlere bağlı ağrısı olanlar çünkü doğumla birlikte bu kistler de atılıyor diye biliyorum ben.

M.A. sana katılıyorum benim de aynı sorunum var . ablam 3 sene önce normal doğum yaptı fakat hala adet dönemi sancılı , kistik durumlardan kaynaklanan sancılar evet dogum sonrası gecebılıyormus fakar kronık olanlar malesef devam...:KK50:

X