Sancılı Adet (Dismenore)

mazejık kullarsan hem adetin kesılmez hemde hiç agrın olmaz canım.. aklında bulunsuzn birde bir arkadasın dediği gibi civan percemi ile sarı kantaron otlarını karıstırıp içersende iyi olur agrın hafıfler..
son olarak muayenede sana soruyrlar bekarmısın evlımısın dıye kı sen zaten bekarsın.. ozaman normal sikatetını dınloıyor senın ve eger bişi varsada ultrosona gonderıyor ... yok evlıyım drsen alltanda kontrol edıyor acıkcası.

(ben evlenmeden önce kadın dogum hast.calısmıstım doktoların yanında ordan bılıyorum) ayrıca mazejıkı zaten ağrı kesıcı olarak doktorlar veriyor sana.. benım ilgili oldugum doktor kız kardesı için alırdı ilaç mumessillerinden beleşe hemde baya bi çok :)))

evet bugün arkadaşımlada konuştum muayanesi vardı bugün hani korkulcak birşey yok abartıyorsun dedi eğer evli değilim deyince ultrasyonla bakıyorlarmaş eğer korkumu yenebilirsem gidicem çünkü annem bu sefer benimm yanıma ağlayarak gelme diyerekten tehdit ediyoreyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

Evlenince geçer mi diye sormuş bi arkadaş, şöyle cevap veriyim. Benimki geçmedi. Ağrının sebebine bağlı olarak değişiyordur evlenince geçip geçmemesi. Rahim kasları zayıfsa, ya da vajen çok darsa evlenince kasların güçlenmesi ve vajenin genişlemesiyle bir miktar geçiyordur belki bazı kişilerde. Mantıksız değil tabii. Ama demek ki benim adet sancılarımın sebebi bu anlattıklarım değilmiş ki, evlenince de geçmedi. Çocuk doğurunca geçer vaadleri var şimdi de ama ben ona da inanmıyorum artık :umursamaz: Sanırım en temel sebep stres. Adet dönemi yaklaşınca ben strese giriyorum, yine ağrıyacak, acaba nerede yakalanıcam, o dönem seyaht etmem gerekecek mi vs. diye bin tane plan yapıyorum, ben bunları yaptıkça ağrı artıyor, arttıkça ben bi dahaki sefere yne plan yapıyorum.Bildiğin kısır döngü. Ama kantaron ve civan perçemi iyi. Sağolsunlar varolsunlar opuyorumnanaktan
inş. kısa sürede geçer sizin sancılarınızda bende çok stres yapıyorum hele bir gün geçtiyse başlaıyorum neden acaba kesin sancım çok oluycak vs. bu sefer hiç aldrış etmiycem bakalım nasıl geçiçek

adet sancısı çekmenin ne olduğunu iyi bilirim 27 yaşındayım 13 yaşımdan beri mahvoluyorum..okuldan işten az izin almadım bu yüzden..doktora giittim ultrasona baktılar ve bi sorun yok dediler annemin teyzemin kadeşlerimin kuzenleriminde ağırlı oluyor bizde..dr genetik olabilir dedi..çünkü hepimiz bu durumdayız..bende birde mide bulantısı oluyor ve istifra etmeden kendime gelemiyorum.ilk gün kanama az olduğu için olurmuş ve o kirli atılması gerekn kan vücüdumu zehirliyormuş. dr korkulacak bişey yok demişti rahim temiz kist v.s bişey görünmüyormuş.doktora 4-5 yıl önce giittim.son zamanlarda genelde eskiye nispeten daha az ağrılı oluyor .ama olduğu zaman başım belim bacaklarım ağrıdan ölüyorum..ayaklarım uyuşuyor resmen ayrıca adet olmadan bir hafta önce başlıyor bel ve bacak ağrısı..senağlamasenağlama.ağrı kesici içince geçiyor ve genelde ilk gün ağrıyor.dr bana ayaklarını üşütme de demişti buda şiddetlendirirmiş ağrıyı..bide sıcak su bacaklarımın arasına koyuyorum çok iyi geliyor sıcak su damarları açtığı için kan dolaşımı hızlanıyor ve ağrının acısı da azalıyor aklınızda olsun bayanlar.....:1rolleyes:a.s

Selam kızlar.
Benim regl sürem 10 gün ve bu 10 gün boyunca hiç ağrım geçmez ilk gün mutlaka hastaneye kaldırılırım sancılardan dolayı her ay iğne yiyorum düşünün artık eyvahedigeldismile
Hem reglm çok düzensiz 1 ay oluyorum 2 ay olmuyorum gün takibi yapamıyorum düğün günüme denk gelmesin diye dua etmeye başladım rahmimde hiç bir sorun yokmuş ama doğum kontrl hapı veriyorlar ama ben tehlikeli olduğunu düşünüyorum belkide yanılıyorumdur o hapı kullanınca sanki hiç çocuğum olmicakmış gibi hissediyorum tırsıyorum ne yapmak lazım kullansam mı sizce. Ağrılarımı da bir tek majezik hafifletiyor apranax ta içiyorum ama o çok ağır baş ağrısı yapıyor sanki ağrılarım azmış gibi birde baş ağrısı çekiyorum

Selam kızlar.
Benim regl sürem 10 gün ve bu 10 gün boyunca hiç ağrım geçmez ilk gün mutlaka hastaneye kaldırılırım sancılardan dolayı her ay iğne yiyorum düşünün artık eyvahedigeldismile
Hem reglm çok düzensiz 1 ay oluyorum 2 ay olmuyorum gün takibi yapamıyorum düğün günüme denk gelmesin diye dua etmeye başladım rahmimde hiç bir sorun yokmuş ama doğum kontrl hapı veriyorlar ama ben tehlikeli olduğunu düşünüyorum belkide yanılıyorumdur o hapı kullanınca sanki hiç çocuğum olmicakmış gibi hissediyorum tırsıyorum ne yapmak lazım kullansam mı sizce. Ağrılarımı da bir tek majezik hafifletiyor apranax ta içiyorum ama o çok ağır baş ağrısı yapıyor sanki ağrılarım azmış gibi birde baş ağrısı çekiyorum

Allah yardımcın olsun canım. Kesinlikle insanın hayat kalitesini azaltanbir şey bu.Şanssız kadınlar kulübü üyeleriyiz malesef :dilcikar: Dün eşime de söyledim, şu her ay çektiğimiz ağrıyı bi erkek yılda bi kez çekse ermişe döner valla. Sonra da "erkekler hep çocuk kalır".Kalırlar tabii, şu ağrıyı çekseler ne çocukluk kalır ne de tozpembe bi dünya a.s
Neyse, damarımda feminizm rüzgarları esti yine.-tatlicadiarzu-

kıslar sıcak su torbası birebir gelio tamam tamamen gçirmio ama yinede azaltıo birde üşütmmeye bakın bel üşüdümüde artıo birde sey soracam size sizinde adetinizin 3 gününden sonra daha fazla bi agrıyla et parcası gibi biey geliomu ama kırmızı kan pıhtısı deil pembe et parcası gibi benim o gelirken çok agrıo elim ayagım tutmuo ama gelidikten sonra da rehatlıom ve adetim azalıo kan pıhtısı deil o peceteyle bastırınca parcalanmıo kan pıhtısı gibi

kıslar sıcak su torbası birebir gelio tamam tamamen gçirmio ama yinede azaltıo birde üşütmmeye bakın bel üşüdümüde artıo birde sey soracam size sizinde adetinizin 3 gününden sonra daha fazla bi agrıyla et parcası gibi biey geliomu ama kırmızı kan pıhtısı deil pembe et parcası gibi benim o gelirken çok agrıo elim ayagım tutmuo ama gelidikten sonra da rehatlıom ve adetim azalıo kan pıhtısı deil o peceteyle bastırınca parcalanmıo kan pıhtısı gibi

Evet geliyor. Hatta bazen böbreğim filan koptu mu diye düşündürecek kadar büyük bi parça geliyor. Parçalanan yumurtadan son kalan parçalar o gelenler. Ağrının sebebi de o parçayı atmak için rahimin kasılması. Zaten o pıhtı geldikten sonra ağrı geçiyor, adet de 1 gün daha sürüp bitiyor.

Ya benimde cok agriyor hele bazen hic yataktan kalkamiyorum gercekten sicak su torbasi iyi geliyor benimde geliyor et parcasi gibi bisey evlenince gecer dediler hic gecmedi hatta cogaldisenağlamasenağlamasenağlama

simdi 2 tane majezik ictim de gozum acildi... o kadar kendimi sicak tutuyorum ay boyunca ama yine de ise yaramiyor... majezik de olmasa zaten halim harap olurdu...eyvahedigeldismile

simdi 2 tane majezik ictim de gozum acildi... o kadar kendimi sicak tutuyorum ay boyunca ama yine de ise yaramiyor... majezik de olmasa zaten halim harap olurdu...eyvahedigeldismile
normal agri kesicilerin zararli oldugunu duydum ben kac yildir icmiyorum o yuzden dayanmaya calisiyorum dayanamazsam ozel adet haplarinin ceyregini iciyorum ama genelde dayanaiyorum daha dogrusu yatiyorum

canım bende majezik içerdim eskiden ama bi arkadaşımın dayısı doktor ve sakın içmeyin demiş.majezik kısırlıktan tutun da ani kalp krizine kadar bir çok yan etkisi varmış.
bunu duyduktan sonra ağrıdan kıvransamda içemedim bir daha

canım bende majezik içerdim eskiden ama bi arkadaşımın dayısı doktor ve sakın içmeyin demiş.majezik kısırlıktan tutun da ani kalp krizine kadar bir çok yan etkisi varmış.
bunu duyduktan sonra ağrıdan kıvransamda içemedim bir daha

canim annem de ayni seyi duymus ama inan 10 yildir her ay ayni sanci. hayatim alt ust oluyor her seferinde. yarin sinavim var mecbur bugun almam gerekirdi. yarin da agriycak biliyorum mecbur alicam yine. Allah korusun insallah kotu bir sey olmaz sonucundaeyvahedigeldismile

aynen kızlar benimde felaket oluyor ilk gün ölüyorum yani sosyal hayat sıfıra iniyor,
bende bir karın ağrısı ile başlıyor karnım geçiyor bacaklarımın ağrısına duramıyorum sonra böbreklerime vuruyor felaket bir baş dönmesi çarpıntı soğuk soğuk terliyorum bayılıcak gibi oluyorum :bbo:
bende artık majezik felan işe yaramıyor ben bir ara 5 tane birden içtiğimi hatırlıyorum banamısın demedi, dikloron yada apranax kullanabiliyorum ama son 3 aydır kendi kendime karar verdim iyice fenalaşmadan hap içmiyorum dayanabildiğim kadar dayanıcam ki 3 aydı hap içmedim..

Daha önce acile kaldırmışlardı işyerinden doktorlar başımda toplandı düşünün bayıltın beni nolur diye yalvarıyormusum doktora :Saruboceq: rahmimde kist patladı sanmışlar ultrasonlar felan baktılar kan+ idrar tahlili bişey çıkmadı ama 9 ay sonra evleniyorum artık o zaman normal muayeneye gidicem a.s

Arkadaşlar şu kantaron civan perçemi karışımını hafife almayın. Kantaron bilimsel olarak ispatlı ve antidepresan yerine bir çok psikiyatr tarafından öneriliyor. Civan perçemi için de şöyle birşey okumuştum.Kadınlar arada bir bile içselerdi, üreme sistemleriyle ilgili bir çok hastalıkla hiç tanışmazlardı yazıyordu. Bu ikiliyi bana eczacı olan bi tanıdığım önermişti. Düşünün ilaç önermedi, bunları önerdi. Adet dönemi yaklaşırken günde 1 bardak için derim. ışe yararsa da sizle paylaştığım için dua edin annem iyileşsin :)

Arkadaşlar şu kantaron civan perçemi karışımını hafife almayın. Kantaron bilimsel olarak ispatlı ve antidepresan yerine bir çok psikiyatr tarafından öneriliyor. Civan perçemi için de şöyle birşey okumuştum.Kadınlar arada bir bile içselerdi, üreme sistemleriyle ilgili bir çok hastalıkla hiç tanışmazlardı yazıyordu. Bu ikiliyi bana eczacı olan bi tanıdığım önermişti. Düşünün ilaç önermedi, bunları önerdi. Adet dönemi yaklaşırken günde 1 bardak için derim. İşe yararsa da sizle paylaştığım için dua edin annem iyileşsin :)

mrb a.s.
sizin yazdıklarınızı okudum ve aktardan civan percemı ve sarı kantaron aldım.
size sorum bunları ıkısıne karıstırıp mı icecegım bide bi tutam kadar yeterli olur mu yanı nane kaynatır gibimi yapacagım ?

bende sarı kantorunu hamıleler içmesin dusuk rıskı oluyormus diye duymustum (gerci bu hamısler için) dogrulugu nedir bılmıyorum

bu arada annenizede Allah acil sifalar versın :Saruboceq:

kizlar birde mazejıkte gunde 3 dozdan fazla alınması sakıncalıymıs oyle yazıyor prespektusunde.. sabah oğle aksam olarak içiyorum bende yemeklerden sonra..

diş doktorlarıda ;diş agrısını kessin diye verıyor bu ilacı (eşime vermıstı aslında prospektusunu okuyunca adt sancısına iyi geldıgını ogrenınce ben zaten abonesi oldum bu ılacın mecburen)

mrb a.s.
sizin yazdıklarınızı okudum ve aktardan civan percemı ve sarı kantaron aldım.
size sorum bunları ıkısıne karıstırıp mı icecegım bide bi tutam kadar yeterli olur mu yanı nane kaynatır gibimi yapacagım ?

bende sarı kantorunu hamıleler içmesin dusuk rıskı oluyormus diye duymustum (gerci bu hamısler için) dogrulugu nedir bılmıyorum

bu arada annenizede Allah acil sifalar versın :Saruboceq:

Merhaba, hamileler içmesin tabii evet, ama hamileler adet olmayacakları ve bu forumu zaten okumayacakları için uyarma gereği duymadm kaydirigubbakcemile3 Zaten hamilelerin içmeme sebebei ve adete de iyi gelme sebebi kanın yoğunluğunu azaltıyor olması, yani bir nevi kanamayı kolaylaştırıyor.
Ben bi bardak kaynamış sıcak suya bi çay kaşığı civanperçemi 1 çay kaşığı da sarı kantaron koyuyorum, bi 5 dakika demlendikten sonra süzüp içiyorum. Ama suyla birlikte kaynatma, o zaman çok acı çıkıyor içemezsin. Eğer yine de acı gelirse miktarını azaltıp da demleyebilirsin.

kizlar birde mazejıkte gunde 3 dozdan fazla alınması sakıncalıymıs oyle yazıyor prespektusunde.. sabah oğle aksam olarak içiyorum bende yemeklerden sonra..

diş doktorlarıda ;diş agrısını kessin diye verıyor bu ilacı (eşime vermıstı aslında prospektusunu okuyunca adt sancısına iyi geldıgını ogrenınce ben zaten abonesi oldum bu ılacın mecburen)

mıgrenım var auralı, gelecegını hıssettıgımde yarım saat arayla apranax ıcebılırsın demıstı doktorum,
bır gun yanıma apranax yerıne majezık almısım okulda gelecegını anladım hemen 2 majezık aldım ve aksam hastanelık oldum.
serum attılar oyle kendıme geldım...kesınlıkle cok tehlıkelı bır ılac majezık benım de reglım cok felaket gecıyor ama o gunden sonra cok korktum agzıma surmuyorum..

arkadaşlar bende yıllardır cekiyorum bu ağrıları ağrıdan sancıdan hastanelikmi olmuyorum ağlayıp zırlayıp evdekileride ayağamı kaldırmıyroum.. her ay farklı bi şekilde sancılanıyorum.. zaten ilk günüm iptal çalışırkende çok zor oluyor bilirsiniz.. şu civanperçemini hiç denemedim bi bitkisel ilaçlar kaldı zaten denemediğim.. majezik buscopan falan kar etmiyor bana ellerim ayaklarım uyuşuyor karnım parçalanıyo sanki böyle ortadan ikiye ayırsalar beni okadar acı cekerim.. ilk anda apranaks belki o ay cok sancılanmıcaksam işe yarayabiliryor ev de yatmak sartı ile.. ama genelde kas gevşetici iğne vuruluyroum.. uyuyup rahatlıyorsunuz..

X