Sancılı Adet (Dismenore)

Arkadaşlar ben başka forumlarda yazdım.. ben de adet günleri ara ara hastaneye gidip iğne yaptıran 3-5 tane apranax fort atan, son dönemlerinde majezigin en önemli müşterisi idim.

Kozmik beden temizliğni yaptım, artık adet dönemlerinde ağrı kesici kullanmıyorum. Yani karaciğer temizliği , şu Ahmet Marankinin televizyonlarda bahsettiği.. vücudumdan cok kötü şeyler çıktı.. deneyin derim..

o nasıl oluyor cnm yazarsan sevnrm

Arkadaşlar ben başka forumlarda yazdım.. ben de adet günleri ara ara hastaneye gidip iğne yaptıran 3-5 tane apranax fort atan, son dönemlerinde majezigin en önemli müşterisi idim.

Kozmik beden temizliğni yaptım, artık adet dönemlerinde ağrı kesici kullanmıyorum. Yani karaciğer temizliği , şu Ahmet Marankinin televizyonlarda bahsettiği.. vücudumdan cok kötü şeyler çıktı.. deneyin derim..

ay o çok kötü birşey değil mi ya cır cır oluyorsun, lavman gibi bişey... kafamçokkarıştı

evet lavman filan yapıyorsun, ama her ay o kadar sancıya göre lavman bence devede kulak kalır. Benden yesil yesil igrenc taslar cıktı, zift gibi balcık gibi birseyler de cıktı. Ama adet sancısı icin artık ilac kullanmıyorum. Organları temizledim bir nebze.. Bayanlarda zaten ilk olarak kadın hastalıklarına etki ediyormus. Adetleri düzene giren insanlar var. Bu konuda irade gösterebilecek iseniz mutlaka deneyin diyorum . Karaciger temizlemesi diye geciyor. Karacigerin 1 milyonun üstünde görevi varmış, vücudumuzda cok cok onemli bir organ..

bir de beslenmeye dikkat etmek gerekiyor biraz, ve ayagı mutlaka sıcak tutumaya. Ne kadar sebze meyve agırlıklı beslenirsem o derece rahat geciriyorum o adet dönemini, karacigerle alakalı bir durum.

Son düzenleme:
peki adet sancısı için doğum kontrol hapı kullanmak ne kadar doğru?açıkçası ben kullanmaktan korkarım fisfisfis

slm kızlar ,benim hafif adet sancılarım oluyordu.fakat 3 aydır 3 4 gün önceden belim ve boşluklarım falan felaket ağrıyor ve adetimin 1. günü bazen hem 1. hemde 2. günü dehşet ağrılarım oluyor ve parça parça bişiler geliyo .3 aydırda korunmuyoruz bununla ilgilimidir sizce varmı böyle bişi yaşayan CADIARZU

Bence adet ağrısı çeken herkesin kadın doğuma hatta ağrısı olmasa da senede 1 gitmesi gerekiyor.Bende de myom var ağrı yapıyordu

Karın ağrısı hem de nasıl kıvranıyorum.Yatamıyor,oturamıyorum ağrıdan.Mide bulantısı,kusma.Başından sonuna kadar ağrı şiddetli ancak son gününde az hissediyorum onun harici diğer 5 gün felaket:S
Dr.gittim kistten şüphelendiler ama temiz çıktı...

ooff arkadaşşlar bendee aynen böleyimm :KK43: bulantı,kusma yemek yiyememe :KK43: yokmuuuu yani bunu bi çözümü yokmu ? 4 kere doktra gittim hiç bişey yokk herşey tertemiz ömür boyu cekecesin diyorlarr ! ne olacak halimiizz bilmiyorummm ! sabah bi motil iğne vuruldum 2 saat saqolsun gecirdiii ve başladı yinee ölcemm yaaaa ::KK43::KK43::KK43:

Son düzenleme:
slm.adet sancısının kısırlıkla hiç bir alakası yok ,adet sancısının hiç bir rahatsızlık olmasa da psikolojik etkilerden dolayı da olabileceği gerçeği var .ben de evlenmeden önce inanılmaz sancılar yaşardım ,günlerce yatak döşek yatalaklar gibi yatardım ,bin tane doktora gitmişimdir ,sapasağlamsın dediler ama sancıya çare bulamadılar .evlendim ,doğum kontrol hapı kullanmaya başladım sancım kalmadı ,doğumun da etkili olduğunu çok kişiden duydum ..en önemlisi de stresi bi tarafa bırakmak ,...ben kendi vucudumda buna çok örnek buldum ..15 günde bir adet olduğum dönemler olurdu ..aslında hayatta herşeyin başı rahat olmak ,stres yapmamak ,gerisi hikaye ... bir de her durumun insandan insana farklı olabileceğini de unutmamak gerek ..

ah şu an işyerimde dismenorenin pençesindeyim. allahtan ağrı kesicim vardı yanımda, biraz rahatım. bunun bir sebebi olabileceği gibi hiç sebebi olmayabiliryormuş da. bilim henüz çözebilmiş değil a.s

kiminin karnı, kiminin beli, bacağı ağrıyor, midesi bulanıyor. başı ağrıyan bile var... kadınların çilesi işte. özellikle doğumdan sonra büyük olasılıkla geçiyormuş.

adet döneminde yapılan ufak egzersizler var arkadaşlar onları deneyebiliriz bi ağrı kesicinin yanında. ama tabi düzenli olarak bi doğum kontrol uzmanına muayene olmakta fayda var. onun size önereceği yöntem çok önemli. hepimize geçmiş olsunyerimseniben

Benim önceden 7 gün filan oluyordu ama artık adetim az sürüyor bi ilk gün ağrı sancı oluyor az sürede bitiyor acaba neden artık eskisi gibi uzuzn sürmemesinin sebebi ne olabilir bu arada hiç doktora gitmedim..

merhaba arkadaslar, ben de adet zamanlari inanilmaz otesi cok agri cekenlerdenim, kivraniyorum resmen, duvarlari tirmaliyorum, hic bi agri kesici gecirmiyor, ancak igne ve serum olursam hafifler.
adet olmamdan yarim saat once felan bi baslar ilk gun artik tum gun cekerim o agriyi, hic bi is yapamam, ayakta duramam, hatta oturamam bile, yatakta da dooru duzgun yatamam kivranmaktan aglamaktan. tek ben degil etrafimdakilerin, sevenlerimin de o anlarda hayatini mahvediyorum. bana yardim etmek icin cildiriyorlar ama yapacaklari bise yok, bi annemin sesini duymak iyi gelir bana o anlarda, o da duygusalliktan sanirim:)
bu agrilar ilk adet olmaya basladigimdan beri senelerdir boyle. yani suan 25 yasindayim,12 yasindan beri her ay boyle cildiririm agridan, defalarca dr. a gttm, bir suru baska dr. a da gttm, hic bir anormal durum yok, iliskiye girdikten sonra gecer demislerdi,yok oyle de gecmedi, yillardir yan etkilerinden cekindigim icin dogum kontrol hapi kullanmamak icin direnirdim, en sonunda agrilara dayanamadim ve gecen sene onu da kullandim 8 ay hem de, dr.um bu sefer kesin gececek hic agri yasamayacaksin artik demisti, cok inanmistim ama yok yine deli gibi agri cekiyorum, ustelik dogum kontrol hapinin o artik eskide kaldi yan etkiler artik hic etkisi yok denilen tum etkilerinden de muzdarip oldum, yani hic almadigim kadar cok kilo aldim, surekli mutsuzdum, sinirliydim o donem. sonra onu da biraktim ve kendime geldim ama agrilarim hala var her ay!
simdi de cocuk dogurunca gecer diyorlar ama inanin benim inancim yok:)
cunku benim teyzem de gencliginde deli agrilar cekermis adet zamani, 2 cocuk dogurmus, suan 45 yasinda ama hala agri ceker, sanirim ona cekmisim bu yonden :KK43:

sanirim yapacak bir sey yok, her ay bu kadar cok sanci cekmeye muhtacim :KK43:

Benim önceden 7 gün filan oluyordu ama artık adetim az sürüyor bi ilk gün ağrı sancı oluyor az sürede bitiyor acaba neden artık eskisi gibi uzuzn sürmemesinin sebebi ne olabilir bu arada hiç doktora gitmedim..
Bende de aynı sey var eskiden 6-7 gun yogon gelirdi,simdi5 gun geliyo ve daha az geliyo neden olur bu kızlar ya bir bilen yok mu?
bu arada benim de ınanılmaz sancılı oluyo bi agrı kesici kullanıyorum ,buseferde adetteki azalma daha da artıyo nıye boyleyız bız yaaa:umursamaz:

mrb arkadaslar..
benımde cok sancılı gecıyor maalesef.. ozelıkle ilk 3gunb yataktan cıkamıyorum o derece kotu oluyorum :KK43:(( ve agrı kesici kullanmama ragmen boyle oluyor yani..
ben majezik kullanıyorum gunde 4 kez alıyorum aslında daha fazla almak istiyorum ama sakıncası olacak diye içemiyorum fazla.
birde ilerde bebıs konusunda bana bi zararı olur mu acaba? çok fazla kullanıyorum bu ilacı cunku.ama kullanmazsan da acillik olurum buda kesın.
benımde ilk 4gun çok yogun gelıyor sonrakı 4 gun ise çok az leke seklınde gelıyor yani sizce bu normal mi?

bunun bir çaresi varsa bende öğreneyim kızım aynı dertten muzdarip bizde onunla her 20 günde acı çekiyoruz mide bulantısı bel ağrısı sanki 20 gündebir doğum yapıyor artık yolunu bulduk sancılar başlayınca acile hemen ilaçla serum oh tamam başka çare yok ne avrupa ne asya kaldı araştırmadığımız çare yok mesela en son termal yakı getirttik viyanadan hiç banamısın demedi doğum yaparsa geçer diyorlar şu an bekar inşallah o çare olur .

X