“Sana ne” ve “Bana ne”

Kimse de yalanciya,hirsiza,ugursuza,dolandiriciya ahlaksiz demiyor yaa. Mevzu hep dötten,memeden bacaktan. Ne namusmus arkadas,cikaramadik iki bacagimizin arasindan.

Yukarıda saydiklarinizin bir telafisi var. Yalan anlaşılır, doğrusu öğrenilir, para çalınır, öyle veya böyle yerine konur. Ama kucumsediginizahlaksızlık çeşidinin bir telafisi yok.
Bir kadının peşine takılıp ailesini dağıtan adamdan daha ahlaksız kim olabilir?
Az önce konu açan üyenin ( çocuğa şiddet) yengesi herifin biriyle nikahsız yaşaması, dayısının da çocukları sürekli dövmesi nasıl telafi edilir? Ya taciz tecavüz olayları?
Hangi hırsız hangi dolandırıcı hangi yalancı bunlardan daha ahlaksız olabilir?

Ya üyenin biri konu açtı. Türkiye'de ahlaksızlık yayılıyor aldatmalar artıyor vs. diye. Diğer üyeler de ona sana ne dediler.
Ben anlamadım yaaa.
Demek ki insanlar çok memnun bu durumdan.
Herkes istediğini yapmakta özgürse evli erkeklerle ve kadınlarla birlikte olan kadınlar veya erkekler de özgürüz derler.
Bize ne o zaman değil mi?

Herkes kendi cicuguna baksın herkesin doğrusu kendine
Herkes kendi cicuguna sahip çıksaydı zaten taciz de olmazdı
Bu ahlaksız kavramıyla cinselligi nasıl bagdastiriyorsunuz ya
Ahlak sadece cinsellik mi
Hırsızlık , hadsizlik,eş döven bir koca vs . Çocuklara kötü gözle bakanlar Bunlar ahlaksız değil mi
İki seven insan size ne naparsa yapsın
Bize neee

Kısacası kadınlar, efendi adamlar yerine serserileri tercih ediyor. Adamlarda efendilikte iş yok, işi piçliğe vuralım diyor. Ortaya vurdulu kırdılı, sağlıksız dengesiz ilişkiler çıkıyor. Üzülen yine biz kızlar oluyoruz diyorsun. Öyle mi?
Çeviri yapan var mı acaba diye tekrar göz atıyordum:KK9:

Yukarıda saydiklarinizin bir telafisi var. Yalan anlaşılır, doğrusu öğrenilir, para çalınır, öyle veya böyle yerine konur. Ama kucumsediginizahlaksızlık çeşidinin bir telafisi yok.
Bir kadının peşine takılıp ailesini dağıtan adamdan daha ahlaksız kim olabilir?
Az önce konu açan üyenin ( çocuğa şiddet) yengesi herifin biriyle nikahsız yaşaması, dayısının da çocukları sürekli dövmesi nasıl telafi edilir? Ya taciz tecavüz olayları?
Hangi hırsız hangi dolandırıcı hangi yalancı bunlardan daha ahlaksız olabilir?
İsim veremiyoruz maalesef. Ben daha toplumsal olaylardan bahsediyorum ki benim gozumde sizin dusundugunuz gibi aman nolacak telafisi olur tarzinda kucuk seyler degil. Bİlmem kimin yengesi nikahsiz yasiyormus beni ilgilendirmez. TOplumun ahlaki nikahsiz iliskiyle ,tecavuz eden kisiyle bozulmuyor,goz yumulan hirsizliklarla,izin verilen yolsuzluklarla ,tecavuzcuye caydirici ceza veremeyen sistemi yaratmakla,birilerinin cebi dolsun diye yapilan duzenlemelerle,cocuklarimizin gelecegini etkileyen egitim sistemini yapboz tahtasina cevirmekle bozulur arkadasim. Keske Bireysel ve toplumsal ahlakin farkini anlayabilsek de toplumu hangisi etkiliyor onu algilayabilsek de kucucuk dusunmesek

Ben anlamadım yaaa.
Demek ki insanlar çok memnun bu durumdan.
Herkes istediğini yapmakta özgürse evli erkeklerle ve kadınlarla birlikte olan kadınlar veya erkekler de özgürüz derler.
Bize ne o zaman değil mi?

Ya işte öyle değil. Konu acan sanki bu forumdaki kadınların aldatmalara felan alkış tuttuğunu ve kadınların giderek ahlaksizlastigi (tabi ki O hariç, çünkü O Ter Temiz!) gibi bir görünüm yaratmaya çalıştı. Bırakın şu "demek ki insanlar çok memnun" muhabbetini. Bu forumda eşini aldatan bir kadının linç yemediğini görmedim. Daha burdaki kadınların neyi savunduğunu anlamıyorsaniz yapacak birşey yok.

İsim veremiyoruz maalesef. Ben daha toplumsal olaylardan bahsediyorum ki benim gozumde sizin dusundugunuz gibi aman nolacak telafisi olur tarzinda kucuk seyler degil. Bİlmem kimin yengesi nikahsiz yasiyormus beni ilgilendirmez. TOplumun ahlaki nikahsiz iliskiyle ,tecavuz eden kisiyle bozulmuyor,goz yumulan hirsizliklarla,izin verilen yolsuzluklarla ,tecavuzcuye caydirici ceza veremeyen sistemi yaratmakla,birilerinin cebi dolsun diye yapilan duzenlemelerle,cocuklarimizin gelecegini etkileyen egitim sistemini yapboz tahtasina cevirmekle bozulur arkadasim. Keske Bireysel ve toplumsal ahlakin farkini anlayabilsek de toplumu hangisi etkiliyor onu algilayabilsek de kucucuk dusunmesek
Nikahsız yaşaması tamam. O kimseyi ilgilendirmez. Çünkü bu durum başka birine zarar vermiyor. Ama aldatma öyle değil. Eşini aldattığın zaman, eşine zarar verirsin. Evli bir erkekle birlikte olduğun zaman, o erkeğin karısına zarar vermiş olursun. Bu durumda kimsenin aldatma durumlarında "Kime ne" demesini doğru bulmuyorum. Yanlış mıyım?

Nikahsız yaşaması tamam. O kimseyi ilgilendirmez. Çünkü bu durum başka birine zarar vermiyor. Ama aldatma öyle değil. Eşini aldattığın zaman, eşine zarar verirsin. Evli bir erkekle birlikte olduğun zaman, o erkeğin karısına zarar vermiş olursun. Bu durumda kimsenin aldatma durumlarında "Kime ne" demesini doğru bulmuyorum. Yanlış mıyım?
Aldatma durumlarinda toplum ahlaki bozulmuyor. Kisilerin kendi ahlaki degeri ile alakali bir durum. Aldatan ben degilsem bana ne? Aldatilan ben degilsem bana ne? Beni ilgilendiren kendi ailem. Bireysel konular toplumun ahlakini bozmaz. Tasvip ettigimiz bir konu elbette degil ama gitti toplumun namusu da denecek bir durum degil. Herkes kendinden sorumlu cunku

Toplumun ahlakı tecavüz eden kişiyle bozulmuyor mu??? Bu ne demek açıklar mısınız?????
Soru isareti bir tane koysaniz algilayabiliyoruz.

Toplumun ahlaki tecavuz eden kisiyle bozulmuyor,tecavuz edene gerekli cezayi veremeyen sistem ve bu sistemin yaraticilarinin varligi ile bozuluyor.

Kadınlar hamamında hunharcasına birbirine girmiş gibisiniz.Tosu paşa hamam sahnesi aklımda canlanan. Komikli, gülmeli laf sokmalarla başlayıp, banlanmaya doğru giden yol.
Ayrıca konu içerisinde, yararlı bakterileri sırf bakteri diye öldürme kısmı hoşuma gitti. Düşündürdü beni.
Asıl yorumum; diğer konuya yazdığımı tekrarlayayım, siz boşverin, kendinize ve çevrenize bakın. Nasıl kişiler istiyorsanız, çevrenizde öyle insanları tutun.

X