- 12 Temmuz 2006
- 55.561
- 213.223
- 52
- Konu Sahibi ankaralim778
köpekler nasıl eğitiliyor biliyor musunuz? aç bırakarak. köpeğin tek içgüdüsü var. hayatta kalmak. sahibi istediği haraketi yapması karşılığında köpeğe yiyecek veriyor. böyle eğitiliyor.
sosyal medyada para paylaşıp görgüsüzlük yapan erkeklerin videolarının altına kadınlar "görgüzlük" yazsa böyle şeyler olmaz. erkeğin cinsellik içgüdüsü kadınlardan gelen tepkiye göre haraket ediyor. kadınlar tarafından seçilmemeyi içselleştiriyor. "seçileni örnek alıyor" bu örnek alma, seçilen kişinin davranışlarını örnek alma şeklinde oluyor. annenin susarsan şeker alırım demesi gibi. ödüle ulaşmak için dengesiz haraketler yapılması gerektiğini düşünüyor. çünkü bu dengesiz erkeklerin yanında kız eksik olmuyor.
Eğitmenleri bilemem ama bir evcille yaşayan, gerçekten onu severek yaşayan bir insan aç bırakarak eğitmez, sevgiyle öğretir herşeyi, çocukluğumdan beri birçok evcilim olduğundan kendi tecrübeme dayanarak yazıyorum bunu.
Eskiyle yeniyi kıyaslamışsınız, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 47 yaşındayım, eskiden herşey güllük gülistanlık mı sanıyorsunuz? Şiddet yok muydu? Bir kadın baba evinden koca evine yollanırken gelinliğinle çıktığın bu eve kefeninle geri dönersin diye uğurlanırdı, gerçi hala bunu diyen aileler var.
Kadın eş, kayın, kayınpeder, kayınvalidenin olduğu eve gelin gider, hepsine hizmet eder, memnun kalınmazsa hepsi birden döver ama anasına babasına dayak yediği için dert yanamazdı, çünkü o kadındı susmalıydı, boşanmak ayıptı, hem anası da zamanında aynı şeyleri yaşamıştı, ne vardı canım koca döverdi de severdi de.
Siz gerçekten eskiden bütün erkeklerin kadınlara şiir okuduğunu mu sanıyorsunuz?
Tekrar tekrar aynı şeyi yazıyorsunuz, benim cehaletim hala ne anlatmak istediğinizi anlamıyorum zira cümlelerinizin arası kopuk, bir yerden kopyala yapıştır gibi, sizin düşüncelerinizi aktarmıyor gibi, üstelik yazdığım yoruma da cevap gibi değil.
Demek istediğiniz erkek şiddetinin artmasıysa, erkek şiddeti eskiden beri var ne yazık ki, kadın cinayetleri de vardı, aldatmalarda ama medya bu kadar yaygın değildi, erkek şiddetini belki tümüyle yok etmek mümkün değil ama bir nebze durdurmak bizim elimizde, bunun yolu da kaslı erkeklere prim veriyorlar diye kadınları suçlamak değil, kadınları eğitmekten geçiyor zira bugün kadınları döven, öldüren, tecavüz edeni de bir kadın yetiştiriyor, kadın önce kendini, sonra ailesindeki erkekleri ve diğer kadınları eğitecek ki bir şeyler değişsin.
Yoksa sizin gibi suçlaması kolay olan yol, zor olan ailemizden başlayarak çevremizi bilinçlendirmeye çalışmaktır, sosyal medyayı doğru kullanmayı bilirsek geniş kitlelere ulaşırız, bu platformda bunun için uygun bir yer, siz yeter ki hemcinslerimi bilinçlendirmek istiyorum deyin.