“Sana ne” ve “Bana ne”

böyle şey gibi sanki,
Karşılıklı iki kişinin konuşmasından bir bölüm kopyalamış, almış buraya yapıştırmış.
Konunun ne çıkış noktası belli, ne vardığı nokta belli, ne kime hitap edildiği belli. Bence böyle bir konunun dalgaya alınması gayet doğal.
İşte o üyenin aynen öyle yazım tarzı. Şimdi link atardım ama Mune abla kızar :)

Evlenmeden önce birlikte olmak ahlaksızlık diye kim yazmış göremedim? Öyle bir yorum görsem en önce karşı çıkan ben olurum. Ama eşini aldatmak ahlaksızdır.

Ama eşini aldatmak ahlaksızlık değildir diyeni de gormedim ben. Sadece anlatılan su, eşini aldatan kendisini etkileyecek birşey yapıyor. En fazla kendi küçük ailesini etkileyebilir. Ve bunun için toplumun ahlaki bozuldu yaygarası koparılması bana da saçma geliyor. Toplumun ahlaki esas çocuk gelinlerle, çocuk tecavuzleriyle, kadın cinayetiyle bozuluyor. Biz bunları konuşmak yerine bireylerin kendilerini etkileyen ahlaksizliklari konuştuğumuz sürece durum mahalle dedikodusunu asmiyor.

yeniden başladık :olamaz: benim güney ve berfinle alakam yok. nerden çıkarıyorsunuz biri bana izah edebilir mi? ben konumda "sorunlu erkeklerin peşinde koşan kadınları eleştirdiğimizde bize sanane diyorlar." diye konu açtım. hala konuyla alakasız bir tartışma dönüyor.

Henüz kendi yazdığını anlamayan, başka bir üyenin yorumuyla kendi yazdığını anlamlandırmaya çalışan ve üyeyi kabak gibi konunun üstünde patlatıp giden birinin söyledikleri çok ciddiye alındı.

yeniden başladık :olamaz: benim güney ve berfinle alakam yok. nerden çıkarıyorsunuz biri bana izah edebilir mi? ben konumda "sorunlu erkeklerin peşinde koşan kadınları eleştirdiğimizde bize sanane diyorlar." diye konu açtım. hala konuyla alakasız bir tartışma dönüyor.

peki neden konuya boyle yazmadiniz?

"sorunlu erkeklerin peşinde koşan kadınları eleştirdiğimizde bize sanane diyorlar."

Gerçekten o kadar alakasiz ki, ben kendime güvenirim esasen anlarım yani çoğu yazılanı.
Normal anlatmak varken neden boyle bir yazi? Sadece meraktan soruyorum.

Ama eşini aldatmak ahlaksızlık değildir diyeni de gormedim ben. Sadece anlatılan su, eşini aldatan kendisini etkileyecek birşey yapıyor. En fazla kendi küçük ailesini etkileyebilir. Ve bunun için toplumun ahlaki bozuldu yaygarası koparılması bana da saçma geliyor. Toplumun ahlaki esas çocuk gelinlerle, çocuk tecavuzleriyle, kadın cinayetiyle bozuluyor. Biz bunları konuşmak yerine bireylerin kendilerini etkileyen ahlaksizliklari konuştuğumuz sürece durum mahalle dedikodusunu asmiyor.
Hayır ben öyle düşünmüyorum. Eşini aldatan sadece kendisine zarar vermiyor. Ve evet bu yüzden toplum düzeni, ahlakı bozuluyor. Kadınlar perişan oluyor. Çocuklar perişan oluyor. Mahalle dedikodusu ile ilgisi yok bunun. Bir erkek hem eşini aldatıyor dövüyor sövüyor eve yeni bir kadın getiriyor. O kadın da belki evli. Onun da kocası perişan oluyor. Bir aileyi aşan şeyler değil mi bunlar sizce? Bu rezilliklerin içinde büyüyen çocuklar büyüdüklerinde topluma yararlı bir birey olurlar mı? Toplum böyle bozuluyor işte.

insanlar toplumsal ahlak ile bireysel ahlak anlayışı arasındaki farkı anlayamıyor ki. İki gündür o yapilan yorumların tamamını okudum, 1-2 kişi vardır ancak bunu anlayan.
Oysa gayet güzel açıklayan üyeler olmuş bunu.
O saydiginiz igrenclikler bizim ulkemizin normali olmuş artik, nadiren haber değeri taşıyorlar.
Bende aynı şeyi düşündüm yazılanları okurken
Bir de şu sorular hiç yok yazılanlarda
her bireyin yaptığı hata tüm toplumu etkiler mi?
Yada toplumun tamamının doğrudur dediği şey her zaman ahlaklı mıdır?

"sorunlu erkeklerin peşinde koşan kadınları eleştirdiğimizde bize sanane diyorlar."

Gerçekten o kadar alakasiz ki, ben kendime güvenirim esasen anlarım yani çoğu yazılanı.
Yorumları okudukça aydınlanma yaşadı.

Bende aynı şeyi düşündüm yazılanları okurken
Bir de şu sorular hiç yok yazılanlarda
her bireyin yaptığı hata tüm toplumu etkiler mi?
Yada toplumun tamamının doğrudur dediği şey her zaman ahlaklı mıdır?
İyi de dünyaca evrensel etik ahlak kuralları vardır. Dünyanın neresine giderseniz gidin aldatma ahlaksızlık olarak görülür.

Hayır ben öyle düşünmüyorum. Eşini aldatan sadece kendisine zarar vermiyor. Ve evet bu yüzden toplum düzeni, ahlakı bozuluyor. Kadınlar perişan oluyor. Çocuklar perişan oluyor. Mahalle dedikodusu ile ilgisi yok bunun. Bir erkek hem eşini aldatıyor dövüyor sövüyor eve yeni bir kadın getiriyor. O kadın da belki evli. Onun da kocası perişan oluyor. Bir aileyi aşan şeyler değil mi bunlar sizce? Bu rezilliklerin içinde büyüyen çocuklar büyüdüklerinde topluma yararlı bir birey olurlar mı? Toplum böyle bozuluyor işte.

Görüşünüze saygı duyuyorum, haklı olduğunuz taraflar var. Belliki farklı düşünüyoruz bazı şeyleri, ya da düşündüğümüz ve önem verdiğimiz konuların öncelik sırası farklı. Boşuna tartışıp uzatmaya gerek yok bence.

Bir de biri yazmış ki aldatma bireyleri ilgilendirir. Aldatan ben değilsem banane, aldatılan ben değilsem banane demiş. Bu mantığa göre o zaman para dolandırıcıları için de aynı şeyi söylemek lazım. Dolandıran ben değilim banane, dolandırılan ben değilim banane. Trajikomik :)

bu forumda sürekli sorunlu erkekler tartışılıyor ama genç kızlar bir kafeye gittiğinde yine o ağır abiye aşık oluyor. herkes böyle yapıncada toplumu dejenere ediyorlar. efendi adamları sünepe diye beğenmiyorlar ama yararlı bakteriler gibi aslında erkekler arasında kadına nasıl davranılması gerektiğini gösteriyorlar.

bu tür erkekleri seçen kızlar kendince bu ağır abileri haklı gösteriyor. bu erkeklerin matelitesini. böyle anlattığın zaman sanane diyorlar. oysa bi kadının bi erkeği seçmesi bu kültürde bir ödüldür. diğer erkeklere cezadır. ödül-ceza ile toplumun yapısını değiştiriyorlar.

bu yüzden bu kişilerin ortamlarından uzaklaşacaksınki bunlar normalleşmesin. "erkektir vurur" mantığı yayğınlaşmasın.

bu forumda sürekli sorunlu erkekler tartışılıyor ama genç kızlar bir kafeye gittiğinde yine o ağır abiye aşık oluyor. herkes böyle yapıncada toplumu dejenere ediyorlar. efendi adamları sünepe diye beğenmiyorlar ama yararlı bakteriler gibi aslında erkekler arasında kadına nasıl davranılması gerektiğini gösteriyorlar.

bu tür erkekleri seçen kızlar kendince bu ağır abileri haklı gösteriyor. bu erkeklerin matelitesini. böyle anlattığın zaman sanane diyorlar. oysa bi kadının bi erkeği seçmesi bu kültürde bir ödüldür. diğer erkeklere cezadır. ödül-ceza ile toplumun yapısını değiştiriyorlar.

bu yüzden bu kişilerin ortamlarından uzaklaşacaksınki bunlar normalleşmesin. "erkektir vurur" mantığı yayğınlaşmasın.
Neden böyle bilmece gibi yazdınız o zaman? İnsanları birbirine düşürmek için mi?

tamam çok güzel, yine benim dediğim gibi kendi çevirinizi yapmışsınız.
Neden konuda böyle yazmadınız ilk mesajda diyorum? Amacınız neydi diyorum? Daha mı zeki göründüğünüze inanıyorsunuz öyle yazınca?

Yalnız mismo'nun açıklamasından sonra bir daha okudum, gerçekten nasıl anlamamışım konuyu şaşırdım.

'eleştir, yerden yere vur, küfürler et ama bir kafede gördüklerin arasında yine ona aşık ol.''

Şuradan bile o kadar belliki ana tema. Odaklanmadan direkt yorumlara bakınca insan nasılda yönleniyor.

Bu dediğiniz senelerdir var zaten demekki toplum baştan beri bozuktu
50 yıl önce dost tutmak kuma getirmek gibi kavramlar yok muydu?
TV reality şov programlarında Almanyadan Rusyadan gelip öz anne babasını arayan 30 yaş üstü insanlar dolu
Bunlar bir on yıl öncesinden başlamadıki insanlık var olduğu müddetçe bunlar vardı

Bir de bu forumda kolay kolay evli kadının başka biriyle olması yada kadının evli adamla olmasını destekleyen kadın görmedim
Hatta bu tür konularda altına linç geliyor falan diye yazarlar

Bu dediğiniz senelerdir var zaten demekki toplum baştan beri bozuktu
50 yıl önce dost tutmak kuma getirmek gibi kavramlar yok muydu?
TV reality şov programlarında Almanyadan Rusyadan gelip öz anne babasını arayan 30 yaş üstü insanlar dolu
Bunlar bir on yıl öncesinden başlamadıki insanlık var olduğu müddetçe bunlar vardı

Bir de bu forumda kolay kolay evli kadının başka biriyle olması yada kadının evli adamla olmasını destekleyen kadın görmedim
Hatta bu tür konularda altına linç geliyor falan diye yazarlar
Aman boşverin konu zaten başkaymış :KK33:

X