Şampuan ve Saç Kremleri Şampuanınızda Dimethicone varsa Dikkat

Peki arkadaşlar bi sorum olacak..

İçinde silikon,protein ve paraben (3ü birden) olmayan tek bir şampuan ve saç kremi kaldı mı?:1shok::uhm:

bence boşuna uğraşıyoruz şampuanımızı değiştirmekle. ben nekadar medikal şampuan ve bitkisel şampuanlar denediysem tamam sağlıklıydı ama saçlarımı tiftik gibi yaptı hepsi. bu kozmetik şampuanların ise içerisinde bulanan sadece Dimethicone değil SLS, SLES hatta daha bir sürü madde de zararlı diye yazıyor çoğu yerde ve mesela içerisinde bu SLS nin olmadığı hiçbir kozmetik şampuan yok o zaman hepside mi sağlığa zararlı peki o zaman niye üretiyorlar bunları. ya hepsi zararlı ya da hiçbiri. marketlerden alacağınız şampuanların hepsi aynı o yüzden boşuna değiştirmeyin bence. sağlıklı olsun istiyorsanız medikal bi şampuan kullanacaksınız o zamanda saçlarınızın görünümünden olacaksınız. ya da o zararlı denilen kozmetik şampuanları kullanacaksınız güzel görünecek saçlarınız. Ama tek sorun şu bence kimse kesin olarak bu maddelerin zararlı olup olmadığını bilmiyor.bence önce buna bi cvp aramalıyız.

Bana kalırsa direk sabuna dönelim bizdelikafadulden ilk başta kazık gibi yapar sonradan güzelleşir.kaydirigubbakcemile3:icecream:

dimethicone sacı dıs etkılerden koruo bu yonden iyi aama :S,

ama sacın nefes almasını da engellıo aynızamanda :S

bence saçlar daha doğal saç boyalarıyla boyanırsa ve doğal renginden en fazla 3 ton açığı kullanılırsa problem olmaz...ama siyah saçınızı sarıya boyayanlardansanız yani kendi doğal renginizden uzak renklere boyuyosanız yada röfleliyseniz işiniz daha zor tabi...
o tip saçlarda oluyo çünkü kurumalar yanmalar vesaireler...

ben saçımı amonyaksız boyayla ve doğal saç rengimle aynı renge boyuyorum şampuan olarak da silikonsuzları tercih ediyorum ve saçlarım şu an en az boyasız saç kadar sağlıklı ve parlak...tıpkı pantene reklamındaki koyu saçlar gibi ışık ışıl gözüküyorlar (tek farkı, ben pantene kullanmıyorum)

Peki arkadaşlar bi sorum olacak..

ıçinde silikon,protein ve paraben (3ü birden) olmayan tek bir şampuan ve saç kremi kaldı mı?:1shok::uhm:

canım hiçbir zararlı maddenin olmadığı şampuan bulmak mümkün değil :)
ama önemli olan...bu maddelerin sayıca en az çeşidini içerenini bulmak...
ne kadar az olursa o kadar iyi bizim için...
ben saçlarım boyalı olduğu halde hiç kuru saçlar için olan veya boyalı saçlar için olan şampuan kullanmam...özellikle normal saç veya hertür saç için olanları kullanıyorum..onlarda hepsinden daha az kimyasal madde oluyor...çünkü ne kuru saçı nemlendirmeye yönelik abuk subuk nemlendiriciler ne de gereksiz kalabalık maddeler olmuyor..aynı şekilde kepekli saçlar yağlı saçlar için olanların da içleri çok kalabalık...
en sakini normal saç için olanlar..çünkü saçın yapısını değiştirmeye yönelik değil...

cok iyi oldu bu bilgi,bende hemen gidip bakayim,benimde saclarim son zamanlarda cok basiklasti belki sebeb budur,sagol canim paylastigin icina.s.

senin kullandığın şampuanın ismi nedir

senin kullandığın şampuanın ismi nedir

canım ben şu an belli bir marka kullanmıyorum...evdeki kullandığım şampuan bittiği zaman markete gidip ne kadar şampuan çeşidi varsa arkasındaki içeriğini okuyarak alıyorum..
marka veya saç tipini kıstas almıyorum...protein,dimethicone olup olmamasını ve içeriği en az kalabalık olanları kıstas alıyorum..

ama artık bu maddenin olduğu markaları ezberledim artık onları okumadan esgeçiyorum..
mesela clear, pantene,blendax,elidor ve dove un tüm çeşitlerinde bu maddeler var..onları tekrar okumaya gerek bile duymuyorum...

en son dermokilin yağlı saçlar için olanını almıştım bu madde yok diye..ve içine bal katıp kullanıyordum...bittikten sonra tekrar markete gittiğimde onu bulamadım hobby aldım şimdi..
tabi yine arkasını okuyarak...

tamam çok teşekkürler bilgi için. bende en son Gliss aldım cansız ve donuk saçlar için ipeksi görünüm yazıyor üstünde ama içindekilere baktım dimethicone yok. inşallah iyidir bu da

ya bende otacı almıştım ama arkasını okuduğumda bu dimetcihone olduğunu gördüm halbuki bitkisel şampuan diye güvenip almıştım arkasını okumadan .

geçende hacı şakir aldım bu kez okuyup ama , bu madde yok görünüyor , hadi bakalım şimdilik bunu kullanıyorum

tamam çok teşekkürler bilgi için. bende en son Gliss aldım cansız ve donuk saçlar için ipeksi görünüm yazıyor üstünde ama içindekilere baktım dimethicone yok. inşallah iyidir bu da

önemli değil canım..inşallah iyi gelir :) dediğin şampuanın kabını ve içeriğini tam hatırlamıyorum..o yüzden yorum yapamıycam :)

maalesef neyden ne çıkacağı belli olmuyor o yüzden adına sanına bitkiseline güvenmemek lazım canım..

evet hacı şakirdede silikon yok fakat ondada protein var..onu da o yüzden almadım...
inşallah sana iyi gelir..protein de bazı saçlara yaramıyor..silikon gibi etki edip yağlandırıyor..

Bioblas' ta Dimethicone yok =)))

Maalesef arkadaşım bioblasta dimethicone var çok dikkatli okursan görebilirsin.ilk bakışta tam anlaşılamıyo ama ...................dimethicone diye başında şu an hatırlayamadığım bi kelime var.yani doğrudan dimethicone yazmıyo o yüzden görememiş olabilirsin..ben bioblası kullandım bi müddet içeriğinde olacağını hiç tahmin etmemiştim ama bi gün dikkatlice okudum ve maalesef onda da var..bende diyorum bu saçlarım neden böle acayip şekilde yumuşak oluyo..benim saçımda boya yok o yüzden bana hiç iyi gelmemişti sanki kremli saç gibi oluyodu saçlarım..bende hayatta kullanmam krem filan.boya olmadığı için saçımı söndürüyoo..benneyaptımki

oooooooooff ne kullanacağız o zaman biz hepsinde de mutlaka zararlı bi madde var. şöyle saçları gerçekten temizleyen ve yumuşacık yapan bi şampuan yok muu(

valla dermokilin sadece yağlı saçlar için olanında silikon yok..bal katıp kullanıyordum..
onun dışında hobby de göremedim silikon...
tresandada yoktu ama sonradan koydular diye okudum...ama onun da papatya özlüsü bazı kişilerin saç renginde açılmalar yapıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…