• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Şampuanınızda Dimethicone varsa Dikkat

Maalesef arkadaşım bioblasta dimethicone var çok dikkatli okursan görebilirsin.ilk bakışta tam anlaşılamıyo ama ...................dimethicone diye başında şu an hatırlayamadığım bi kelime var.yani doğrudan dimethicone yazmıyo o yüzden görememiş olabilirsin..ben bioblası kullandım bi müddet içeriğinde olacağını hiç tahmin etmemiştim ama bi gün dikkatlice okudum ve maalesef onda da var..bende diyorum bu saçlarım neden böle acayip şekilde yumuşak oluyo..benim saçımda boya yok o yüzden bana hiç iyi gelmemişti sanki kremli saç gibi oluyodu saçlarım..bende hayatta kullanmam krem filan.boya olmadığı için saçımı söndürüyoo..benneyaptımki

galiba amodimethicone diyosun canım...direkt dimethicone diye başlamayan bikaç isim daha var da ilk aklıma bu geldi....
evet o tip isimlere de dikkat edelim arkadaşlar...önüne ek isim getirebiliyorlar...

bi tane de ben ekliim, bioblastaki bu işte :Trimethylsiylamodimethicone:1shok:
ne biçim de kamufle etmişler haa. savaş açtım silikona:oklava:

evet ben bioblasın şampuanında yok sanıyordum.ama dikkatli okuyunca gördüm. ama bu dimethicone yüz kremlerinde temizleme jellerinde bile var. mesela loreal in yüz kremi temizleme jeli ve toniğinde bile var ne ilginç ve çoğu kremde de vardır eminim. ama glissin ipek sıvılı şampuanını almıştım onu iyice inceledim yok yalnız wheait protein var . bu proteinde mi zararlı bişey.

evdeki tüm şampuanlara baktım kızlar ve sonuç.dove, gliss, clear silikon içeriyo.ipek almış bi de annem ona da bakim dedim onda yok:1shok:bundan sonra ipek kullanmayı düşünüyorum.
çok sağol canım bilgilendirdiğin içina.s.

biz uzun yıllardır ipek kullanıyoruz,bende üzüldüm ipekte kesin vardır diye
senin mesajı görünce çok sevindim,çünkü şampuan değiştirmek benim için büyük bir külfet;)

Evet aynen budapestin yazdığı gibi yazıyo..zaten biz kendisiyle bioblasa savaş açtık silikon var diyee..:jeyyar: kaydirigubbakcemile5

evet ben bioblasın şampuanında yok sanıyordum.ama dikkatli okuyunca gördüm. ama bu dimethicone yüz kremlerinde temizleme jellerinde bile var. mesela loreal in yüz kremi temizleme jeli ve toniğinde bile var ne ilginç ve çoğu kremde de vardır eminim. ama glissin ipek sıvılı şampuanını almıştım onu iyice inceledim yok yalnız wheait protein var . bu proteinde mi zararlı bişey.

dediğin maddenin türkçesi buğday proteini canım...ben bi keresinde büyük bi hata edip elseve in nutrigloss adındaki şampuanını almıştım..içindede inci proteini vardı...ayrıca silikon da vardı..o zamanlar bilmiyordum bunları...neyse ilkinde farketmedim durumu ..sonraki yıkayışlarda saçlarım bi yağlandı...1 yıkadığım 1 gün sonra yağlanır olmuştu hemde böyle normalin üstü...saçlarım da boyalı üstelik...yani normal şartlarda yağlanmaması lazım....sonra şampuanı bırakmama rağmen uzun süre etkisinden kurtulamamıştım
ondan beridir proteinin ne türlüsü olursa olsun kaçıyorum

Son düzenleme:
ha bu arada arkadaşlar önemli birşey söyleyim..biz bu dimethicone...veya adı herneyse işte...
bu maddeden silikon diye bahsediyoruz kısaca ama...aslında bu madde tam anlamıyla silikon bile değil..
adının tam olarak türkçeleştirilmişi silikon yağı" saçımıza bilmeden yağ sürüyoruz yani temizleyelim derken....

Son düzenleme:

evet ya, hatta en belirgin örneği, avonu silikonlu el kremi var, adı silikonlu el kremi yaaa sürünce anında yumuşacık yapıo ama deri üstünde katman bırakıo resmen! gliss in asia beaty si vardı bende de, onda da silikon yok, ama saç kremi, sprey kremleri, serumları, maskeleri hep silikonlu, hatta silikon yağlıÇok üzgünüm çoook

demekki bu maddeleri içeren kremler de yüzümüzün nefes almasını engelliyor..
belki bir kısmımızın sivilce ve yağlanma problemi bundan bile olabilir..
yağlı cilt için olan nemlendiricilerde bile inadınaymış gibi olabiliyor...

maalesef neyden ne çıkacağı belli olmuyor o yüzden adına sanına bitkiseline güvenmemek lazım canım..

evet hacı şakirdede silikon yok fakat ondada protein var..onu da o yüzden almadım...
inşallah sana iyi gelir..protein de bazı saçlara yaramıyor..silikon gibi etki edip yağlandırıyor..

valla güneşcim artık neyi kullanacağımı şaşırmış durumdayım , hacı şakirde dimetcihone yok ama silikon varmış evet yaa , ama ne bilim kullanıyorum şimdilik dur bakalım ..
ya ne kullancaz biz , belki bunların içermediği şampuanlar vardır ama onlarda eminim çok pahalıdırlar yaa :(:(

valla güneşcim artık neyi kullanacağımı şaşırmış durumdayım , hacı şakirde dimetcihone yok ama silikon varmış evet yaa , ama ne bilim kullanıyorum şimdilik dur bakalım ..
ya ne kullancaz biz , belki bunların içermediği şampuanlar vardır ama onlarda eminim çok pahalıdırlar yaa :(:(

canımcım ben en son hobby nin jojobalı olanından aldım...gördüğüm kadarıyla proteinli falan demiyo ve dimethicone falan da yok...ama hobbynin keratinli olanında dimethicone türevi var...

canımcım ben en son hobby nin jojobalı olanından aldım...gördüğüm kadarıyla proteinli falan demiyo ve dimethicone falan da yok...ama hobbynin keratinli olanında dimethicone türevi var...

Ben bugün Dfn Garlı şampuan aldım.
Onun içinde de yok dimethicone.
Umarım memnun kalırım...kaydirigubbakcemile

gözümüz aydın arkadaşlar...bütün hobbylere de dimethicone koymuşlar...
yedekleyim dedim o da nasip olmadı..iyiki aynı şampuan diye arkasını okumamazlık etmemişim

gözümüz aydın arkadaşlar...bütün hobbylere de dimethicone koymuşlar...
yedekleyim dedim o da nasip olmadı..iyiki aynı şampuan diye arkasını okumamazlık etmemişim

Şuan Dfn Garlı'da yok canım aman aramızda kalsın hangisinin adını ansak hepsine koydular şu silikonu:delphin:

ipektede var malesef,kepeğe karşı etkili olanda

güneş tresanı sen kullanıyordun,nasıl memnunmusun,bide saç kremi olarak ne kullanıyorsun?
dimethicone olmayan..

Back