• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Şampuanınızda Dimethicone varsa Dikkat

clear kullanıyorum içinde bu madde varmış.bide avonun kullanıyorum tabi akıllılar arkasını başka bi yazıyla kapladıkları için içindekiler okunmuyor. eczanede satılan şampuanlarda varmıdır acaba bu madde?

evet etkisi ne?
kullandığım güneş kremindede var vücut kremindede var bu...hepsinde çıkıyor..halbuki kaliteli ürünler...

evet schaumalarda yok...ben de schauma aldım..ve hayret ettim olmamasına rağmen krem de kullanmadığım halde saçını çok yumuşattı...
silikonun etkisini soran arkadaşlar lütfen konunun ilk mesajını üşenmeden okuyun anlayacaksınız zararlarını....en azından saça olan zararlarını...belki diğer kozmetiklerde olması gereken bir maddedir onu bilemem...kimyager değilim sonuçta :)

arkadaşlar ben şimdi markete gittim ve ipeğin tüm çeşitlerinde var.pantende var tresan alacaktım ondada var.kafam karıştı hepsinde var dikkat edin başına başka şeyler ekliyorlar ilk bakışta yokmuş gibi geliyor.şimdi sabunamı dönüş yapalım.kesin içinde bu madde olmayan şampuan varmı çünkü deli gibi hepsini inceledim bebe şampuanları hariç hepsinde var.bende gözümü yumup ipek aldım.kaliteliside madem zarar cebim zarar görmesin.

cnm önemli olan miktarı demek ki dove da çok yüksek seviyede değil bitkisel şampuanlarda tıbbi ilaçlarda da olabilir ama düşük seviyede onlar hesaplanıyor zaten

zaten dimethicone kadar tehlikeli olabilecek başka maddeler de var şampuanların içinde ayrıca hydrolized soy protein,wheat protein de silikonun başka çeşitleriymiş o yuzden önemli olan bitkisel ya da tıbbi açıdan da desteklenen bir şampuan almak onlarda dha dengelidir sebamed tresan prozinchair plus zincobenim bildiklerim

Arkadaşlar bide bebek şampuanları normal şampuanlara nazaran daha az kiyasal madde içeriyor çünkü bebeklerin hem cildi vede saçları hasas olduğu için bu yüzden şampuanları farklıdır cildi ve saçları tariş etmiyecek şekilde tasarlanmıştır içerisinde azda olsa kimyasal maddeler olsada bazı kişiler bu bebek şampuanlarını kullanıyorlar :1hug:

şimdi bu dimothicone yağlı saçlar için mi kötü bişey sadece?! benim saçlarım kupkuru! bana da zararlı mı? şampuanımı bırakamıyorum daa..

cnm bvir sürü farklı isimde de geçiyor o yuzden sadece dimethionce amodimethicone cyclomethicone yazmaması bir şey fark etmiyor bence gliss teki silikon seviyesi ile sebamed teki ya da başka bir şampuandaki aynı olmaz o yuzden dert etmeyin sadece silikona odaklanmayın ,silikonun olayı kimyasal olmasının yanısıra suyu tutuyor ciltte tabaka oluşturuyor zamanla saçı daha fazla dökebilir bu kremli şampuanlar için de böyle ama bazılarında böyle olmuyor tabi ki en mantıklısı böyle suni yumuşatıcıların olmadığı ya da çok az konulduğu şampuanlar tresan da hiç yok kuru saçlı olanlar hariç bence tresan ın şampuanıyla yıkanıp uçlara krem sürmek de mantıklı saç derisinde tabaka olmaması dışında ya da elma sirkesiyle durulayan arkadaş gibi yapılabilir yani ama kuru saçlar için önermiyorum

selam kızlar ben nivea kullanıyorum . bı tek onda silikon yoktu. ayrıca shauma da var diye biliyorum .iyice baktım var gibi yanılmış olabilirim ama. onu alacaktım bu kez görünce vazgectım. eski sampunanımdan aldım memnunumm ayrıca

ya arkadaşlar silikon sade saçı yıpratsa ne iyi kozmetilkte 100,200 civarı kimyasallar var bunlar zarar veren 400 tanesi yasaklı , zararlı kimyasalları araştırma çabasındayımtatlicadiarzu

Kızlar gözümüz aydın Tresan'a da silikon koymuşlarKötü Kazen kuru saçlar için olanında vardı ama normal/yağlı saçlar için olan ısırgan şampuanında yoktu.Niye değiştirdilerki içeriğini?Çok da memnundum şampuanımdan almış bulundum artık kullanacağım.

en güzeli hacı şakir sabun aslına.. eskiler hep öyle yıkıyomuş... ama ben hiç yıkamadım, kazık gibi yapar kesin.. ama denicem.. olsun kazık gibi, silikondan arınsında.. :D sağol silvia cım..

kesinlikle katılıyorum şekerim sana biz küçükken kıskardeşimle saçlarımız kalçalarımızdaydı hep annem hep hacı şakirle yıkardı .biraz biz büyüyünce okula başlayınca önce sabun sonrada şampuan kullanırdı .. kendimiz yıkanmaya başlayınca sıkı sıkı tembihlerdi sakın şampuanla yıkayıp çıkmayın önce sabun derdi bize . tabi sonra kendimiz şampuana döndük :mymeka:

ayrıca kayınvaldem saçına vucuduna yeşil sabun kullanır asla şampuan kullanmaz anne şampuan al derim yeşil sabunun kokusu iğrençç olmaz der ben öğle temiz hissediyorum der ama çok kıskanırım saçları 56 yaşında ve lüle lüle çok sağlıklı parlak saçları var asla dökülmez cildi deseniz bitene kırışık zor bulursunuz taş gibi..maşallah...

benim şampuanımda da var mesela ama ben sampuanımdan cok memnunum.hemde ilk kullanışlarım değil bu 2.kutu. hep değiştirrdim şampuanımı bitince.bunda değiştirmedim.
yani silikon var dye de değiştirmicem sanırım...bilmiyorum ama bana iyi geliyor.
bi yaz benim saçlarım sanki normalden daha cok dökülüyor gibiydi ozman kullanmaya başlamıştım hatta aldığımız yerdeki kız önermiş anneme.içinde baya vitamin var.öyle yazıyor.
dökülmemei normal periyoduna sokmuştu ama bunun yanında saç bakım yağları da kullanıyordum ki hala da kullanıyorum.

Son düzenleme:
benim şampuanımda da var mesela ama ben sampuanımdan cok memnunum.hemde ilk kullanışlarım değil bu 2.kutu. hep değiştirrdim şampuanımı bitince.bunda değiştirmedim.
yani silikon var dye de değiştirmicem sanırım...bilmiyorum ama bana iyi geliyor.
bi yaz benim saçlarım sanki normalden daha cok dökülüyor gibiydi ozman kullanmaya başlamıştım hatta aldığımız yerdeki kız önermiş anneme.içinde baya vitamin var.öyle yazıyor.
dökülmemei normal periyoduna sokmuştu ama bunun yanında saç bakım yağları da kullanıyordum ki hala da kullanıyorum.

canım,
kullandığın şampuanın markası ne acaba?
ben hala gölüme ve de saçıma göre bir tanesini bulamadım da :((((:1no2:

ben naturVital isimli bir şampuan kullanıyorum kuru saçlar için olanını.lacivert şişesi var. evet yanlız dediğim gibi silikon var ama ben memnunu baya:) yani eğer ben dediğim için yönlenecekseniz bu şampuana içeriğinde o maddeden var malesef arkadaşım.
şakkıdı

Back