• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Şampuanınızda Dimethicone varsa Dikkat

ben naturVital isimli bir şampuan kullanıyorum kuru saçlar için olanını.lacivert şişesi var. evet yanlız dediğim gibi silikon var ama ben memnunu baya:) yani eğer ben dediğim için yönlenecekseniz bu şampuana içeriğinde o maddeden var malesef arkadaşım.
şakkıdı

olsun canım.ben yine de deneyeceğim. benim de şampuanlarım hep silikonluydu. tresan aldım silikonsuz diye ama,kazık gibi oldu.
silikonlu şampuan benim şaçımda dökülme yapmıyor.
benim sadece saçlarımın uçları kuru ve biraz canlansın istiyorum.
teşekkürler,yarın gidip dediğin şampuana bakacağım.
a.s.

olsun canım.ben yine de deneyeceğim. benim de şampuanlarım hep silikonluydu. tresan aldım silikonsuz diye ama,kazık gibi oldu.
silikonlu şampuan benim şaçımda dökülme yapmıyor.
benim sadece saçlarımın uçları kuru ve biraz canlansın istiyorum.
teşekkürler,yarın gidip dediğin şampuana bakacağım.
a.s.

kullan bakalım umarım ters etki yapmaz da ben de mutlu olurum canım. bu arada saç kremi de kullanıyorum ama sonrasında o da gliss pembe kaplı olanı yabani gül yağlıymış:)

eee alex? kullandın mı benim şampuandan merak ediyorum. ama kullanıp iyi gelmediyse üzülürüm vallaa

insanlık kendi sonunu kendi hazırlıyor.... yenilen, içilen, sabunu, deterjanı, şampuanı, plastiği ne varsa zararlı hayatımıza soktular... ne diyim... bir gün hesap verecekler..

duymuştum ama henüz izlemedim...en kısa zamanda izleyeyim bari... saol yesilkurbaga....

kizlar butun yazdiklarinizi okudum cok sasirdim bu maddenin bu kadar zararli oldugunu duyunca butun sampuanlarimda var hepsini attim simdi carsiya cikip zeytinyagli sabun yada bebe sampuani alcam amma bide kremlerime baktim avon advance techniques daily results durulanmayan sac kreminde yok iyice okudum yok gozzumden kactimi diye bir daha baktim yok kizlar zaten bu krem sacima cok iyi geliyor ve cok guzel kokuyor siddetle tavsiye ederim acik yesil rengi 2 yildir kullaniyorum ayni urunun sampuaninda var bu madde attim onu :)

saçınızı slikondan arıtmak istiyorsanız ve derinlemesine temizlik istiyorsanız aktardan zeytinyağlı sabun alın

bioksin bitkisel diye seviniyordum ama bioksinde de var.hobbyde de var.Aslında en iyiysi zeytin yağı ve defne sabunu.Erkan Topuzda bunları öneriyor zaten.

ben bir süredir jonhsons baby bebek şampuanı kullanıyorum ve saçım ve saç derim silikondan arındı..artık kaşıntı ve yağlanma sorunum olmuyor..ve saç derimdeki hissizlik durumu geçti...yani su değdiği zaman rüzgar estiği zaman yada parmaklarımla kaşıdığım zaman hissedebiliyorum yani..duyarsızlığı geçti çok şükür..demekki ferahlamış
saç kremi kesinlikle kullanmıyorum gerek de duymuyorum..

defne sabunu ve defne şampuanı denedim 2 sinde de zeytinyağı vardı ve saçı ve saç derisini yağlandırıyor..sanırım içine fazlaca cömertce yağ koymuşlar..
yağlanmaya meyilli kişilere asla tavsiye etmem
zor kurtuldum onun yağlanmasından
onun dışında tresan da iyi bir şampuan onu da beğendim...ve de papatya özlü olanı yıkadıkça saçın rengini de açıyor...silikon da yok
elimdeki bebek şampuanı bitince tresan papatyalı alıcam tekrar..

Son düzenleme:
Bende yazilanlari okudum okudum gidip evdeki bioxcin sampuaniin arkasini okudum.
Veee onun icindede var bu madde.
Fakat esimin senelerdir dökülen saclarini bu ürün(üstelik icinde slikon maddesi var denilen) durdurdu!!!!
E simdi ne olacak.Denilenemi yoksa gördüklerimemi inanayim

arkadaşlar ben panten,elidor,blendaks.....hepsini kullandım döktü saçımı
bebek şampunı da saçımda köpürmüyo saçlatım uzun
hacışakir aldım başlarda dökülmesi azaldı ama saçlarım kurudu matlaştı
şimdi de elseve kullanıyorum yumuşak oldu ama için de dimethicone var
ipek şampuanu hiç kullanmadım tavsiye edermisiniz?
birde gliss boyalı saçlar için olanında dimethicone yokmuş benim saçım boyalı değil kullansam iyi gelir mi?

Belki fikriniz olur hanımlar içeriğinde "DİMETHİCONE veya DİMETHİCONOL '' olan ürünleri listeledim (liste evimdeki şu andaki mevcut markalarla sınırlı)

DİMETHİCONE veya DİMETHİCONOL olan ürünler

Avon El kremi
Bıoder Tüz azaltıcı krem
Arko nem el&vücut kremi
Arko meyveli soft losyon
8x4 deodorant
Dove şampuan
Dove saç kremi
Clear şampuan
Elidor saç kremi 7x24 (durulanmayan)
Otacı Bitki özlü şampuan
Tresan ısırgan otu şampuanı
Rejoıce şampuan
HacıŞakir saç kremi
Akat Gardi saç sprey

DİMETHİCONE veya DİMETHİCONOL olmayan ürünler

Fa Deodorant
Hoby saç kremi
Hoby ısırgan otu şampuanı
Wella saç köpüğü

Belki fikriniz olur hanımlar içeriğinde "DİMETHİCONE veya DİMETHİCONOL '' olan ürünleri listeledim (liste evimdeki şu andaki mevcut markalarla sınırlı)

DİMETHİCONE veya DİMETHİCONOL olan ürünler

Avon El kremi
Bıoder Tüz azaltıcı krem
Arko nem el&vücut kremi
Arko meyveli soft losyon
8x4 deodorant
Dove şampuan
Dove saç kremi
Clear şampuan
Elidor saç kremi 7x24 (durulanmayan)
Otacı Bitki özlü şampuan
Tresan ısırgan otu şampuanı
Rejoıce şampuan
HacıŞakir saç kremi
Akat Gardi saç sprey

DİMETHİCONE veya DİMETHİCONOL olmayan ürünler

Fa Deodorant
Hoby saç kremi
Hoby ısırgan otu şampuanı
Wella saç köpüğü

tek tek uğraşıp liste yapmışsın...eline sağlık canım..epey faydası dokunacaktır bize :)

ben şuanda Elseve'in Arı sütü şampuanını kullanıyorum. malesef onda da Dimethicon var..ben de bile bile aldım...:(
çünki saçım zaten çok kabarıyor, biraz yumuşaması lazım...DefnGarlı şampuanı düşünüyorum, onda silikon yok. bu şişe bitince ona geçicem.

bir de, Shauma'nın kuru saaçlar için Shea Yağı olan şampuanında yoktu silikon...isteyenler deneybilir =)

Kızlar nisanın sormasıyla araştırdım
baktım ve hobby'de bu madde yok
demekki zararlı birşeymiş ve şampuanımda olmamasına sevindim kaydirigubbakcemile2
hobby'nin şampuanını saç kremini çok seviyorum birde saç maskesini deneyeceğim gerçekten şimdiye kadar denediğim her ürününden çok memnun kaldım:teytey:

md,vichy gibi dunyanın en pahalı,en tercih edilen cilt ürünlerinde var hatta md formulationun ''dimetcone'' li diye övdügü,ön plana çıkarttıgı özel ürünü var

zaten dimethicone kadar tehlikeli olabilecek başka maddeler de var şampuanların içinde ayrıca hydrolized soy protein,wheat protein de silikonun başka çeşitleriymiş o yuzden önemli olan bitkisel ya da tıbbi açıdan da desteklenen bir şampuan almak onlarda dha dengelidir sebamed tresan prozinchair plus zincobenim bildiklerim

canım bu bilgiyi de eklediğin için çok sağol :)
evet aynen söylediğin gibi protein içeren şampuanlar da saçta yağlanmalara ve saç derisinde tıkanmalara yol açıyor...o yüzden ben de protein içerdiği belirtilen şampuanlardan da kaçıyorum...saçımızın yapısında zaten protein var..dışarıdan fazlasını kabul etmez bence saç...onun yerine yediklerimizden içtiklerimizden almalıyız ihtiyacımız olan proteini..

bu arada bahsettiğin maddelerin türkçe adlarını da söyleyim...sıvılaştırılmış soya proteini ve buğday proteini demek oluyor.....ben gerçi ne proteini olursa olsun proteini de görünce kaçıyorum...elsevein inci proteinli bi şampuanını almıştım parlaklık veriyo diye aman allahım..şampuanı bıraktığım halde yağlanmayı zor atlatmıştım 2 ay boyunca...

bir de sonu "paraben" le biten maddeler var....bu parabenlerin de çokçeşidi biraradaysa o şampuan da içime sinmiyor...mesela bakıyorum "ethylparaben, methylparaben, probylparaben" 3 ü birden aynı şampuanın içinde...
bu parabenler de bildiğim kadarıyla "nem tutucu" maddeler...yanlış hatırlamıyorsam...çünkü kremlerde losyonların içindede var..

Son düzenleme:
Back