• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Şampuanınızda Dimethicone varsa Dikkat

slm kızlar bende elidor kullanıodum krem ile birlikte bakmadım ama kesin vardır ya.bnde hep sey oluo sampuanı 1 kulanımda iyi geli o bitince 2.yi aldığımda kepek gibi oluo değiştrmk durumunda kalıorum bundan dolayı olabilr aslında.aslında en iyisi bitkisel otacı kullnmıştım pırıl pırıl oluo ama acılması zor ama silvia nın dediği gibi kremi de kullanılırsa sorun olmıcağını düşünüorum çok saol canım ya:) bilgi için

kuafør urunleri kullanmaya baslamistim ben silviacim, kuaførumun israri uzerine basladim sebastian kullanmaya, ha birde redken var, sonra memnun kalmadim hic, benim eskiden marketden aldigim sampuan daha iyi dedim hep, kuaførum beni kandirdi diye dusundum, meger silikon olmadigi icinmis, yani zamanla duzelir diyosun ølemi? ben hem sampuanini hem sac kremini hemde sekillendiriciyi kuaførumun ønerdigi markalardan aldim, saclarim fena degil ama eskiden daha parlakti, market sampuaniyla yani:1closedeyes:

kuafør urunleri kullanmaya baslamistim ben silviacim, kuaførumun israri uzerine basladim sebastian kullanmaya, ha birde redken var, sonra memnun kalmadim hic, benim eskiden marketden aldigim sampuan daha iyi dedim hep, kuaførum beni kandirdi diye dusundum, meger silikon olmadigi icinmis, yani zamanla duzelir diyosun ølemi? ben hem sampuanini hem sac kremini hemde sekillendiriciyi kuaførumun ønerdigi markalardan aldim, saclarim fena degil ama eskiden daha parlakti, market sampuaniyla yani:1closedeyes:

canım şunu söyleyimki silikonun faydasından çok zararı var...
evet yumuşatmasını ve parlaklık vermesini kimse inkar edemez ama onun dışında uzun vadeli kullanımda saçta birikinti yapıyor ve saçı ağırlaştırıyor..ve her yıkamada bu durum daha da çoğalıyor...siz saçı temizlemek amaçlı yıkıyorsunuz ama yıkadıkça daha da silikon birikiyor.... çünkü yıkadığınız şampuanda silikon var
saçını boyayan arkadaşlar kimi zaman saç boyalarının tutmamasından ve çabuk akmasından da şikayet ediyorlar..
boyanın tutmamasının sebebi de silikon... saç üzerinde birikmiş silikon tabakası olduğu için boya saça nufuz edemiyor..
ben söyleyim size....ayrıca bir süre sonra saç derisinde hissizlik de başlıyor..saç derisi silikonla tıkandığı için saçlar yıkanırken
kimi zaman başınızı ıslattığınızda saç derisinin ıslanıp ıslanmadığını anlamıyorsunuz bile...şahsen ben saç derime suyun değdiğini bile hissedemiyordum
bu işin uzmanı değilim ama saçımda çok kere deneme yanılma yaptım yıllarca...
bu bilgiye bir kadın dergisinde rastlamıştım ve doğruluğuna ihtimal verdim ve denedim..gerçekten de olumlu sonuç aldım...
saçı parlak göstermek için başka çeşitli yollar bulunabilir...bademyağı gibi yada parlaklık veren saç spreyleri gibi ne biliyim..
bence en büyük dert parlaklık olsun derim..

şu an tresanın şampuanını ve saç kremini kullanıyorum ve çok memnunum...tavsiye ederim..hele ki saç kreminin o silikon içeren saç kremlerinden hiçbir aşağı kalır yanı yok

bende bişey duymuştum.

şampuanın içinde 'amonium' varsa saçları döküyormuş.bnde dikkat ettim bazı şampuanlarda var bazılarında yok..

arkadaşlar ben 4 gundur zeytinyağlı sabun kullanıyorum saçlarımdaki erken yağlanma durdu 2 gunde yağlanırdı normalde bu sefer oyle bişi olmadı ilk kes saçımı yağlanmadan kendii isteğimle yıkadım :D kuru da olmadı saçlarım şimdilik memnunum ilerde ne olur Allah bilir

arkadaşlar bende hc adlı ürünü kulanıyorum çokta memnunum XXXXXXadresinde keşfettim üstelik bu ürün çeşitli bitkilerden hazırlanmış tamamen doğal bir ürün saçı dökülen,cansız saçlara sahip olan ve saçları kolayca şekil almayan herkese öneriyorum:)) ve bu üründen dolayı erc kozmetik'e teşekkür ediyorum.....

Son düzenleyen: Moderatör:
silvia slm tresan sampuan sac kremi ve toniğini aldım fakat toniğinde küçük tortu gibi şeyler var sende tonik varsa bakarmısın seninkinde varmı acaba içindeki bitki yapmış olabilir mi... bide bn elidor bakım yağı alcaktım ama tresanın toniğini deniim dedim aynı işlevi görüomudur sizce

teşekkürler öneriniz için benim gibi uzun ve gür saça sahip olanlar ağırlıktan daima şikayet ederler gidip bir otocı almam lazım şimdi...

otacı..arkadasım konumuz gür ve uzun saç değil şampuanlarda olan bir maddeden konu acıldı..istersen gür ve uzun saclı hava atmak isteyen arkadslar diye baslık acarsın yanlış anlama ama cümleyi okuyunca bunu vurguluyosun sanki...buna gerek yok..amacım tartışma acmak değil ayrıca..

silvia slm tresan sampuan sac kremi ve toniğini aldım fakat toniğinde küçük tortu gibi şeyler var sende tonik varsa bakarmısın seninkinde varmı acaba içindeki bitki yapmış olabilir mi... bide bn elidor bakım yağı alcaktım ama tresanın toniğini deniim dedim aynı işlevi görüomudur sizce

merhaba begüm..tonikte o tortuların olması normal..senin de dediğin gibi içindeki bitkilerden yani yapısından kaynaklanıyor..kullanmadan önce çalkalayıp öyle kullanmalısın..zaten üzerindede öyle yazıyor olması lazım...
elidorun bakım yağı da güzel birşey ama sonuçta yağ olduğu için saçı yağlanmaya eğilimli kişiler için uygun olmayabilir..ben o açıdan tresanın toniğinin elidorun bakımyağına göre daha üstün olduğunu düşünüyorum

İçeriğinde "DİMETHİCONE veya DİMETHİCONOL '' yazan şampuanlarda saça zarar veriyormuş diye duymuştum bir doktor arkadaşımdan .Bende GLİSS kullanıyorum onda da var.Panthene ve Elseve de bile var.Şampuanım biter bitmez değişik bir şampuan bakıcam içeriğini okuyarak alıcam.

arkadaşlar ipek şampuan kullanabilirsiniz çünkü onun içinde Dimethicone yok.ben zaten ipek kullanıyordum bu haberi duydum artık hiç bırakmam...

benimde saçlarım boyalı ve kuru olmasına rağmen hemen yağlanıyo tutam tutam oluyo ve saçımın hafifliği gitti bi garip oldular,silikonu duymuştum dove kullanıyorum ama onda da var bugun değiştiricem şampuanımı:1closedeyes:

bilgilendirme icin cook tesekkur ederim. Hemen kalkip sampuanimin ve kremimimin icerigine baktim evet var evdeki tum sampuanlarin icerigini okudum var var var. hay allah demek ondan saclarim cabuk yaglaniyor. Aslinda kuru islem gormus saclarim var fakat her iki gunde bir yikamam gerekiyor yaglandigi icin. Yeni bir sampuan almam gerekiyor. silikonsuz olanini alip sonucunu yazacagim.
paylasimin icin tekrar tesekkurler.:1rolleyes:

bişey değil arkadaşlar..
hacı şakirin elmalı şampuanında da yok mesela...diğer çeşitlerine bakmadım..
siz markete gittiğinizde bakarsınız...
2 si 1 arada olan şampuanları tavsiye etmiyorum
bir de dikkat edin sadece dimethicone yada dimethiconol olarak değil
amodimethicone olarak da geçeni var...ipeğin kepeğe karşı etkili olan şampuanında rastladım...tam alıcaktım vazgeçtim...

ben yıllardır aynı sampuanı kullanıyorum.benimkindede silikon var.ama benim saclarım gayet normal.boyada tutuyo

Back