- 1 Temmuz 2023
- 2.030
- 2.468
Salonda masam var misafiri çok gelen biri olarak inanılmaz rahat oluyor kalabalık bile olsak hiç zorlanmıyorum. Yemek dışında çay saatlerinde de kullanıyorum sehpaya tek tek taşı sığdır derdi olmuyorSalon yapmamıştım ve evim de zaten küçüktü. Oturma odamda 3+3+1+1 bir koltuk takımım ve TV unitem var. 1+1di evim. Şimdi orta buyuklukte bir eve geçeceğiz ve salon yapmalıyım. Misafirlerim falan geldiğinde yatıracak ağırlayacak bir oda daha olsun diye. Fakat sorun şu ki gececegimiz evde salon olan oda o kadar da büyük değil yemek odası alsam çok boğacak. Ama mutfak makul büyüklükte zaten mutfak masam da eskimisti oraya büyük bir yemek masası takımı mi alsam kararsız kaldım. Ama gittiğim her evde bogsa bile salonda yemek masası takımı görüyorum. Salon olacak odaya sadece şık bir koltuk takımı ve konsol alsam uzerine objeler dizsem tuhaf kaçar mı ? Fikrinizi beyan ederseniz memnun olurum. Sevgiler.
kıl payı kurtardım kendimi linç loading idi
Pikniği benim gibiler yapar onlar barbekü partisi yapar hey yavrum heeyO kadar da değil gerçekten. Çocukken hiç mi balkonda piknik yapmadık
He ivet güzemiş
Pikniği benim gibiler yapar onlar barbekü partisi yapar hey yavrum heeyO kadar da değil gerçekten. Çocukken hiç mi balkonda piknik yapmadık
O kadar da evin var, konsolu bilmiyorsun. (Kahve çekirdeği damlar şimdi ahsjsjjs)He ivet güzemiş
ben minimalistim öyle klasik eşyam dekorum yokO kadar da evin var, konsolu bilmiyorsun. (Kahve çekirdeği damlar şimdi ahsjsjjs)
Doğrudur tercih meselesiEvet annemin karnından çıkıp masaya oturdumo ahşap ayaklı yer sofrasında hayatımda bir kere 80+yaşta insanların evinde yedim. Alıntıladığınız mesajımda geçen yere örtü serip sofra olarak kullanmayıysa hiç yaşamadım. Yer sofrası dediğiniz benim gözümde canlanan geçmiş senelerde kırsal kesimde belli bir yaş üstü insanlar. 2023 senesinde şehir hayatında genç insanların kullanmasına şaşırıyorum evet
İşte bu işin doğrusu yok bence, tamamen kişinin düzeniyle alakalı.ben minimalistim öyle klasik eşyam dekorum yokçoluk çocuk da yok misafirim de yok ne bilem altan. tüm evimin dizaynı konforuma hizmet amaçlı.hani misafir gelse ne olacak kaygısı yok belki ondandır
Celal Şengör müydü İlber Ortaylı mıydı neydi diyor ya entelektüel olmak için ailede üç kuşak üniversite okumuş olmalı. Sizinki de o hesap kuşaklarca memur olunca siz de elit olmuşsunuz be kuzumValla şehir veremiyoruz ya kusura bakma
Annemle babam 60’lı yıllarda evlenmiş. O yıllarda dahi masada yemek yiyorlarmış. Köken olarak doğu güneydoğu olsa da sanırım şehirli ve memur ailesi olmaktan kaynaklı. Dedemin dedesine kadar soy ağacı hep memur. Köy yok zaten, küçükken bizim niye köyümüz yok diye günlerce ağlamıştım bi keresinde
Valla elitmişim haberim yok. Bundan sonra elitim ben diye gezecem ortalıkta. Piknik mangal yerine de barbeküğğ dicem artık mecburenCelal Şengör müydü İlber Ortaylı mıydı neydi diyor ya entelektüel olmak için ailede üç kuşak üniversite okumuş olmalı. Sizinki de o hesap kuşaklarca memur olunca siz de elit olmuşsunuz be kuzum
Doğrudur tercih meselesiAnadolu çocuğu olarak evlenene kadar yer sofrasında yedik hep bana çok normal geliyor o yüzden. Evlendikten sonra da yer sofrasına devam ettim, hem mutfak hem salon masam olduğu halde.Çünkü çok daha sıcak ve rahat geliyor bana ve tabii ki benim için en önemli unsur Peygamberimin sünneti
Celal hoca diyor. Bence doğru da diyor.Celal Şengör müydü İlber Ortaylı mıydı neydi diyor ya entelektüel olmak için ailede üç kuşak üniversite okumuş olmalı. Sizinki de o hesap kuşaklarca memur olunca siz de elit olmuşsunuz be kuzum
Ne bu konuda ne de başka konuda benimde bir şey kanıtlamam gerekmiyor. İnanmadıysan basarsın beğenmedi mi geçersin. ya da ciddi aldıysan ararsın bir Gastroenteroloji bunun aslı astarı var mı diye sorarsın.Bu kadar kesin bir dille söylüyorsanız ve researchten bahsediyorsanız elbette görmek isteyeceğiz. Destekleyen ya da aksi yönde iddiada bulunmadım dikkat ederseniz. Dolayısıyla kanıt, benim sorumluluğum değil.
Yani yemek masası olmasa anlarım ama varken mutfakta ağırlamanın nesi normal?Hay çok yaşayın. Valla ben de linç edilirim korkusuyla yazmamıştım açık açık. Daha geçen hafta bir arkadaşıma gittik toplamda 6 kişiyiz. Akşam oldu arkadaşım mutfağa girdi yemek hazırlamaya ben ne yapayım dedim sofrayı kurabilirsin dedi. Gittim bir güzel salondaki masanın örtüsünü katladım üstündekileri aldım gittim örtü sormaya dedi yok orada değil mutfakta yiycez. 6 kişi mantar gibi dizildik sıkış sıkış mutfakta yedik ben hala anlamadım neden öyle bir şey yaptığını. Yorumlara şaşırdım normalmiş demek ki mutfakta misafir ağırlamak bana çok garip gelmişti