• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sakallı ipten anneme yaptığım perde :))

teşekkr ediyorum herkese arkadaşlar :)) ben de internette rastalmıştım buna... yapılışı oldukça basit

üst kısmını kornişe takılan kısmını 7 ilmekten uzuuuunca bizim pencere 2.5 mtreydi o kadar ördüm bi parça örüyoruz. onun her ilmeği alttan ve üstten geçirmek için kullanıyoruz. simli sakallı ipler satılıyor incesinden yaptım ben aynı uuzunlukta kesiyoruz. mesela boyu 1 metre olacaksa 2 mtr kesiyoruz çnkü atkı püskülü geçirir gibi geçiriyoruz ikili olması lazım. o kesilen ipleri ördüğümüz uzun parçaya 1 ilmek takıp bir ilmeği boş bırakarak takıyoruz. çok sıkı takınca hoş durmadı ben seyrekleştirdim çok karanşık oldu.. ama istersenz o uzun kısmı örgüden değil de dantele yatkın olanlar kutucuk şeklnde de yapabilir iperi geçirmesi daha kolay olur. üst kısımlarına da korniş iplerini geçiriyoruz. arzu edenler ucuna boncuk da yapabilir aama ben üşendm sonradan eklerim belki :))) bu kadarcık

Bayılıyorum böyle yaratıcı kadınlara ellerine sağlık canım

Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Hangi siteden görmüştün linkini verebilir misin? Resimle nasıl yapıldığını anlatan birşey bulursam belki ben bile deneyebilirim:) Hem de evimde kendi ellerimle bişeyler yapmış olurum

Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Hangi siteden görmüştün linkini verebilir misin? Resimle nasıl yapıldığını anlatan birşey bulursam belki ben bile deneyebilirim:) Hem de evimde kendi ellerimle bişeyler yapmış olurum

ben bu sitede görmüştüm cnım :) el emekleri bölümünde

Benim de salonum açık mutfak ikisini ayıran kemere boncuk perde alacaktım bu çok daha güzel olmuş ellerine sağlık güle güle kullansın annen :6:

Back
X