• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sakallı ipten anneme yaptığım perde :))

pureblue

Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
1.392
32
683
$P1020809.webp$P1020810.webp$P1020811.webp

uğraştım güzel oldu sanki :53: sizce nasıl olmuş bayanlar???

canım açıkçası başlığı görünce o ipten nasıl perde olur ya diyerek girdim ama çok beğendim. bi de nasıl yapıldığını anlatsan daha iyi olurmuş :)

Çok güzel gözüküyor gerçekten ellerinize sağlık... Bir ara ben de heveslenmiştim ama zaman bulamadım :50:

Aman Allah'ım bu nasıl bir güzelliktir. Tek kelimeyle BA-YIL-DIM. :16: Ayyy ben şu günlerde evime perde arıyordum. Dur ben ölçüleri alayım da ben de yapayım bundan. :16::16::16:

Vayy çok güzel olmuş ellerine sağlık peki nasıl yaptın bunu

teşekkr ediyorum herkese arkadaşlar :)) ben de internette rastalmıştım buna... yapılışı oldukça basit

üst kısmını kornişe takılan kısmını 7 ilmekten uzuuuunca bizim pencere 2.5 mtreydi o kadar ördüm bi parça örüyoruz. onun her ilmeği alttan ve üstten geçirmek için kullanıyoruz. simli sakallı ipler satılıyor incesinden yaptım ben aynı uuzunlukta kesiyoruz. mesela boyu 1 metre olacaksa 2 mtr kesiyoruz çnkü atkı püskülü geçirir gibi geçiriyoruz ikili olması lazım. o kesilen ipleri ördüğümüz uzun parçaya 1 ilmek takıp bir ilmeği boş bırakarak takıyoruz. çok sıkı takınca hoş durmadı ben seyrekleştirdim çok karanşık oldu.. ama istersenz o uzun kısmı örgüden değil de dantele yatkın olanlar kutucuk şeklnde de yapabilir iperi geçirmesi daha kolay olur. üst kısımlarına da korniş iplerini geçiriyoruz. arzu edenler ucuna boncuk da yapabilir aama ben üşendm sonradan eklerim belki :))) bu kadarcık

Bence oldukça şık duruyor keşke kısa değilde uzun yapsaymışınız daha hoş dururdu bence :23::23:

çok hoş olmuş, eminim annende çok sevinmiştir. Ben de yapmak isterim ama çocuklu evde tehlikeli oluyor böyle perdeler

çok güzel olmuş, eline sağlık.
fakat bunu kullanmak kolay olmasa gerek, zira çekmek falan gerekirse mesela ne yapıyorsunuz?
sadece güneşliğimi çekiyorsunuz..

çok güzel olmuş, eline sağlık.
fakat bunu kullanmak kolay olmasa gerek, zira çekmek falan gerekirse mesela ne yapıyorsunuz?
sadece güneşliğimi çekiyorsunuz..

ucunda korniş düğmeleri var çekebilirsiniz. ama sabitlerseniz korniş vidasıyla aralara, daha hoş duruyor. eğer sabitlerseniz kenarlara kruvaze gibi toplayabilirsnz o zaman da hoş duruyor. güneşliği çeknce oda yeternce ışı alıyor aslnda :3:

Back
X