• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

libyana hazır seni bulmuşken tebrik etmek isterim, yemek tariflerine bayılıyorum ve takip ediyorum, ne kadar beceriklisin maşallah .

ellerine sağlık .

İmpaladeniz,çok teşekkürler:)
Eklediğim tariflerin hepsi denenmiştir,tabi ki aralarında favorilerim var,asla vazgeçemeyeceklerim ve her zaman garanti verdiğim..
Renkli börek çok hoş oluyor,hatta düzenlediğimiz YUFKALI TARİFLER yarışması vardı,linkini birazdan bulup veririm,mutlaka göz atın enfes tarifler var
Smeagol umuzun gökkuşağı böreği - o bahsettiğimiz renkli börek..
Muhteşem oluyor,tavsiye ederim:)

Leylisi,biz hep sarar buzluğa atarız,sürpriz misafirlerimiz için çok iyi oluyor.
Ama normal zamanda,kesinlikle tazesini tercih ederim..
Paçangaya gelince,baklava yufkası ağırdır bilirsin,yağı fazla lakin çıtır çıtır oluyor,burada normal yufka yok ben hemen bütün börek ve tatlılarımda -hazır yufka gerekiyorsa- helal baklava yufkası kullanıyorum.
Sigara böreği nasıl güzel oluyor onunla çıtır ötesi..

Acıgül hayırlı iftarlar şimdiden,fix mönü olayı süper ;)
Coturnix,Rahman c.c razı olsun,eksik olmayın gülüm.Sizler de öylesiniz,maşallah hepinize..

valla libim dünki puf hamurun resmi çekildi hazır
akşam eşim leptobunu getirsin ondan aktarıp resimleri benim bilgisayara koymaya çalışıcam inşallah
şu an zeytinyağlı barbunya pişiyor hazır olunca onun da resimleri çekilip becerebilirsem şayet koyarım.ama gel görki şu resim işini bi halledeyim artık bıkarsınız benden
libim bu hafta içi eşimin arkadaşlarını alıcam ya iftara inşallah zeytinyağlıyı sarıp buzluğa atıyım diyorum yarın sararım bugün malzemelerini hazır edeyim de inşallah
bişe olmaz dimi
bi de paçanga böreğini dışarda yiyorum evdeki yufkalar çok daha kalın geliyo bana
onu baklava yufkasıyla iki kat yapsam daha çıtır olur mu acaba bi denesemmiki

Aynenn canımm bende dışarda yediğim paçangaınn lezzetini hazır yufka ile bulamıyorumm..bazen sorayımm diyoruumm nasıl yapıyorlar diyee

Kızlarrr biri bana yardım etsin nolurrr...
Reçel yapmıştım sabah şimdi kavanozlara doldurayım diye gittim çok aşırı koyu olmuş... dökmeyi bırak kaşıkla bile alınmıyor... napabilirim... gitti mi çöpe kurtarmanın yolu var mı... nolurr var diyin çok üzüldüm yaa...

Canın sağolsun maicim,üzülme,bir iki denemeden sonra eli alışıyor insanın..Arkadaşlarım bir kaç yol önermişler.Ben de naçizane söyleyeyim.Eğer kayısı veya erik gibi çekirdeksiz bir meyveden yaptıysan reçelini blendırdan hafifçe geçirip marmelat olarak tüketebilirsin.O da olmadı soğuk suyla açıp tazecik meyve suyu olarak koyabilirsin sofrana..yerimseniben

[

buzdolabında 1-2 saat beklemesı mı gerekır pekı soguması ııcın bu güllacın?

gecen yıl sankı tarıflerle beraber fotograf paylsımı daha coktu bu yıl pek olmadı fotograf paylasımı

Yemyeşilcim ,2 saat beklettin mi müthiş oluyor soğukluğu ve kıvamı..yerimseniben

saolun kızlarr:1hug:

Benim elimde malzemem belli ama menüme karar veremedim henüzz
dün haşladıgım tavuğun suyu var az eti ile
yine dün yemek için kavurduğum etten var azcıkkk
bide koca koca 3 kabağım var yemeklik.. neler yapsamm

Tavuk suyu ve tavuk parçalarından eğer elinde haşlanmış nohut varsa güzel bir düğün çorbası yap.Kabağı kızartıp sarımsaklı yoğurtla buluştur.Kavrulmuş etle de tereyağlı bir pilav yap..delikafadulden

İmpaladeniz,çok teşekkürler:)
Eklediğim tariflerin hepsi denenmiştir,tabi ki aralarında favorilerim var,asla vazgeçemeyeceklerim ve her zaman garanti verdiğim..
Renkli börek çok hoş oluyor,hatta düzenlediğimiz YUFKALI TARİFLER yarışması vardı,linkini birazdan bulup veririm,mutlaka göz atın enfes tarifler var
Smeagol umuzun gökkuşağı böreği - o bahsettiğimiz renkli börek..
Muhteşem oluyor,tavsiye ederim:)

:kedi:

benim iftar menüm

pirinç pilavı
bamya
kıymalı yumurta
salata
ayran
tatlı olarak muhallebi

ve suuuuuuuuuuuuuuuu.

bugunku iftar menumuz

tavuklu şehriye çorbası

patlıcan güveç

şehriyeli pirinç pilavı

yoğurt, közleme salata babannuş

tatlı olarak da libyanamızın tarifini aldım...güllaç yapacağız...bol cevizli fındıklı....nar bulamadık malesef...

herkese şimdiden hayırlı iftarlar.......

Dün aylardan sonra ilk defa patates ve sosis kızartması yaptım iftarda.Yanında da kola ve limonata..Aman Allahım yedikten sonra bir rahatsız olduk anlatamam.Tövbe dedim bir daha ramazanda kızartmaya..Var mı şöyle güzel bir çorba salata gibisi..

Bugün yayla çorbası
Sarmısaklı yoğurtlu etli biber dolması
Salata
Makarna
Limonata
Ve suuuuuuu var
.İlk defa tatlı olarak kazandibi yaptım,bakalım nasıl oldu?....zemuszemus

Selamunaleyküm arkadaşlar...

Bugün bizim iftar menümüz şöyle.

Dünden kalan yayla çorbamız.
Salçalı Biftek
Nohutlu Şehriyeli Pirinç Pilavı
Lokma Tatlısı

yapacağım

Herkese şimdiden iyi iftarlar.

evet tesekkur ederım semeagol abla ben de sımdı kucultmek ıcın ugrasıyordum ama yapamadım sagolasın....

ıns tadı da guzel olmustur fıstık koyujaktım ama sıcaklardan fıstıklarım nedense kötu olmus kullanamadım o yuzden

Son düzenleme:

Ben senin yerine küçülttüm yemyeşil,istersen kendi resmini silebilirsin..
Ellerine sağlık,harika görünüyor bu arada...yerimseniben

Ahh Simim emeğine sağlık,ben de küçülttüm yüklenmedi bir türlü
Ailemizin iyilik meleği tenkk yüü;)

Su.ay ellerine sağlık,Çokoprens mmm kolay gelsin gülüm umarım beğenirsiniz güllacı,Redlight oo hoşgeldin :)
Sİmim voov bugün tam dişime göre mönün Yaşasın kızartma hihi:)
Bol Sekerli Aleyna&Aleykum selam..
Ellerine sağlık süper hepsi..

herkese hayırlı ramazanlar...ne güzel muhabbetler edilmiş ...libyana bloğunu zaten takip ediyorum
burada da paylaştıkların da özellikle benim gibi yeni evli mutfağa yeni yeni alışmaya çalışan:kedi: bayanlara büyük bir
heves getiriyor sağol canım marifetlerin bizlere de şevk veriyoropuyorumnanaktan

Back
X