''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

dün kü menüm
salata
cacık
baklava
yayla çorbası
fırında patatesli köfte
plaw

bugun
bahçeden yeni taze fasulye topladım tereyaglı etli yapıcam

dünden plavım var içine az patlıcan kızartıcam (buda bahçeden)( minik minik dogranmış) ve plavı ısıtırken katıcam içine

çorba( hazır kullandıgım için son dakka karar vericem)

becerebilirsem lahmacun birdee

vee bolboll kola içicemm ( kızlar duymasın)
kurusogan ve domatesli salata

kızlar dün;
fırında patatesli tavuk, salata, pilav, tavuksuyunda telşehriyeli patatesli çorba vardı ..

bugun; dünkü çorbam, bulgur pilavı, kuru fasulye ve salatavar

ay bende kayınvaldemin memüsünü yazam size ordaydıkta
mercimek çorbası
fırında poşette tavuk
pilav
patlıcnmusakka
p.kızartması
şakşuka
salata
su böreği
tatlıolarakta yufkatatlısı

selam kızlar, harıka bir başlık olmuş...
Beni bugünkü menüm şöyle: mantı çorbası, biber dolması, salata-yoğurt-komposto-tatlı olarakta muzlu puding...
sahuraha kahvaltılık düşünüyorum.çayla güzel oluyor. zaten kociş de sahurda başka bi şey yemiyor...
bu arada közlenmiş patlıcanla karnıyarık süper oluyor ben devamlı yaparım.
şimdiden afiyet olsun...a.s.

kızlar topik süper barzeyi tebrik ederim alkisalkisalkis
kesinlikle takip edip burdan menü hazrlıcam kendimedelikafadulden
benim bugünki menümde;
şehriyeli tarhana çorbası
kadınbudu köfte
pilav
sosyete mantısı
börülce salatası
havuç slatası
mevsim salata
tatlı olarakta misafirlerimden kalma baklavam var..
ama ben sudan başka bişey istemiyorum:1no2:

bu arada maaşallah öyle menüler yapıyorsunuzki kendimi yemekteyiz programında sandım bir an

güzelim bence sen kocana bir çorba yap hatta ekmek bile verme
anladın sen onudelikafadulden

Kuzum;buyur gel her zaman beklerim Şeniz
Atla uçağa...
Hepinizin başımın üstünde yeri var...yerimseniben

Citol;pidenin fotoğrafını çekmiştim ; anca atabildim pc ye..

Birazdan da tarifi ekleyeceğim..

Tavsiye ediyorum arkadaşlar çok güzel oluyor...

Son düzenleme:
amaniiiiin naptın sen yadelikafadulden
offfffffffff............
ellerine sağlık ama ben bittim bugün bir tatlı bir bu tmm doydum bencokacimcoook
gerçektende süper olmuş görünen köy klavuz istemez valla :hooray:

oooyyyyyy anammmm bu da nekiiiineeee kafamçokkarıştıcokacimcoook:1shok:

eline sağlık libyanaa.. ama akşam akşam buda yapılmazki bize keşke iftardan sonra koysaydın.. kaydirigubbakcemile3

bende yaptım yemeklerimi zamanın gelmesini bekliycem
dolma biberimi yaptım kus kusumu da yaptım çorbam var bide karpuz kavun keserim tamam

bugun mantı bamya pilav salata karpuz var iftara az kaldı hadi herkese iyi iftarlar:ecrin_bebek:

bizde dolma biberi pişirdik tarhana çorbası bide karpuz şimdide babamı güllaç aldırmaya yolladım çok canım çekti yaww

amaniiiiin naptın sen yadelikafadulden
offfffffffff............
ellerine sağlık ama ben bittim bugün bir tatlı bir bu tmm doydum bencokacimcoook
gerçektende süper olmuş görünen köy klavuz istemez valla :hooray:

oooyyyyyy anammmm bu da nekiiiineeee kafamçokkarıştıcokacimcoook:1shok:

eline sağlık libyanaa.. ama akşam akşam buda yapılmazki bize keşke iftardan sonra koysaydın.. kaydirigubbakcemile3

Su yum benim Şeniz
Çok teşekkür ederim ...

Yiğitim:kedi:
Canım aslında eklememeyi düşündüm;ben de..
Yanlız sonra iftar için fikir olur dedim ..
Arkadaşlar sorup tarif istemişti çünkü
Hakkını helal et yaumafoldumben

arkadaşlar bu aksaş ki menümü yazayım bende; domatesli şehriye çorbası, hünkar beğendi, salata, köz kırmızı biber. yanına makarna pilav yapmadım çünkü çok geliyor,iki kişiyiz. yapılışlarını yazayım gerçi herkes biliyordur amma; köz kırmızı biber için, pazardan şu an mevsimi olan kırmızı biber alınır fırında pişirilir ve soyulur, bıçakla dilimlenir, salata kasesinde zeytınyagı nar ekşisi limon dövülmüş sarmısak çırpılır biberlerle karıştırılır dogruca mideyeeee

hunkar begendi, pazardan topan patlıcan alınır, fırında közlenır, soyulur, genış bir tavada un ve margarın kavurulur sonra patlıcanlar eklenır sonra az az süt eklenır ve azıcıkta tuz ve pul pul biber seven çiğ biber de ekleyebılır. kıvam tutunca hazırdır, üzerıne salçalı et veya salçalı kıyma koyulur parmaklarınızla beraber yenilir.

sahur içinde karnıyarık böregı yaptım. patateslerı haşladım ezdim. karabıber tuzla karıştırdım. buyuk bir sigara böregı gıbı sardım yufkayla ve en üstüne bıçakla kesik attım. uzerıne yumurta surup pişiriliyor. pişmeye yakın yarık kısmına kaşarda eklıyorum. nefıs oluyor afıyet olsun arkadaşlar.

Benim bugun ki monum;

yayla corbasi
firin posetinde kasarli kofte ve patates,
kizarmis mozarella peynirli salata,
icecek olarak cola, ayran
tabii bir de nefis yumurtali ramazan pidesi...

Daha burda iftara 2 bucuk saat var ama acikmadim cok sukur,
sahurun faydasi oldu demek ki :)))))))))))))

bu akşam biz dışarıdayız.çok seviorm kalabalık iftar sofralarını.rabbim yalnız iftar yaptırmasın inşallah...buradaki menüyü yazıyorum..kızartma,salata, tavuklu pilav,yoğurt,ekmek kadayıfı dondurma...herkesin orucunu allah kabul etsin ballarım afiyet olsun...

Arkadaşlar bugünkü mönümüz:
Anneciğimin yaptığı tarhana çorbası;beşamelli sebze yemeği;pilav;inegöl köftesi-patates kızartması,sigara böreği;salata;iftariyelikler;baklava..

Türkiyeden yufka gönderdi annem burada bulunmuyor malesef..
Oturdum onları sardım ..
3 çeşit yaptım;klasik sigara böreği;sütlü mantar-sosisli börek;paneli çıtır börek..
Bugünlük ayırıp gerisini buzluğa kaldırdım ramazanlık çok iyi oluyor..

Paneli spagettili börek ve sütlü mantarlı böreği deneyin derim nefis oluyor..
Tarifi iftardan sonra yazarım inşaAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…