Sahte hayatlar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşağılık kompleksi olan insanlar, sonradan görmeler hayatlarında Show yapmayı severler sonrası derin depresyon

Neydi bu Kudra’nın kaderi, herkesler kadına salça olup mutsuz diyor, Kudra keyfinde aleminde gülüp eğleniyor.
Konu sahibi sevinebilir, bugün mutsuzum. Baş ağrısıyla uyandım, dışarda deli yağmur var hava çok sıkıcı. Şimdi kk’ya mutsuzluğumu saçacam 🙄

İnstegramın algoritması şu şekilde, hangi videoyu geçmeden izlersen o ve benzerlerini süreli önüne çıkartır.

Benim kediler, köpekler, psikologlar, çocuk gelişimi, dil kursları gibi gibi şeyler çıkıyor... Kısaca izlemezseniz görmezsiniz 🤣

Arkadaslarla bir araya gelince fotograf cekip atmak ya da yiyecek icecekleri cekip birbirimizi etiketlemek hic aklıma gelmiyor.Gecen haftasonu esim kizim ben gezmeye gittik tabiat harikasi bir yere bir tane dahi story cekmek aklima gelmedi evde keyif yaparken de öyle anı yaşamak daha önemli.Bir elimde telefonla fotograf cekme story cekme telasina anı yaşayamıyorum yok begenmeler yok yorumlar kac kisi görmüş derken dikkatim dağılıyor benim olaydan kopup gidiyorum.Kocasinin hediyelerini gittikleri yerleri kocasinin mukemmelligini paylasan bir tanidigim var mesela arka planda esinden o kadar sikayetci ki sürekli kavga ediyorlar ve kadin bunu kendi anlatiyor.Bir gün kendimi tutamadim cok sasırdım hic sosyal medyada aranız kötü gibi degil ama dedim dostlar alışverişte görsün hesabı kocami tabii ki överim millet öyle sansın dedi ben şok

Allah aşkına şu insanları bir salın ya! Ne yapmak ne göstermek istiyorlarsa onu yapsınlar yani bize ne! Mesela biri güzel bir şey paylaşınca “aaa aslında me kötü hayatı var kim bilir” demiyorum hiç düşünmüyorum da açıkçası. Çok mutlu oluyorum valla. Hep mutlu olsunlar istiyorum. Tanımadığım insanları zaten takip etmiyorum. Link paylaşanları takip etmiyorum, doktorları vs faydalı insanları takip ediyorum. Bir de komik bir iki kişiyi linklerine rağmen ediyorum çünkü çok beğeniyorum.
Yani demem o ki bence siz tamamen silin bu uygulamaları, size göre değilse silin yani. İnsanlara da karışmayın bırakın kim nasıl istiyorsa onu yaşasın.
Belki sadece öyle mutlu oluyordur, isterseniz onu da ellerinden alalım?!! Sebep ne?
Tam olarak düşüncelerimi yazmışsınız,insanların mutsuz olmasından keyif alan bir kitle var.Ben bı dönem çok paylaşım yapardım,güzel içerikler üretirdim, dekorasyona hep ilgim oldu,yapı olarak temiz düzenli biriyim,evim genelde topludur.Çocuklarımla günlük rutin,seyahatlerinizi,meslek hayatımı paylaşırdım.Gayette mutlu olduğum dönemlerdi.
Ama çevrem sürekli paylaşma,en ufak sorunda bak nazar geliyor diye diye bende paylaşmayı bıraktım.Ama izlemekten keyif alıyorum
.
Bı dönem mesleğim ile ilgili başarı belgesi almıştım,ciddi emek verdiğim bı projeydi.Ve kaymakamlık duyunca çagırdılar belge verdiler,onda bile kesin torpili vardır o yüzden aldı diyen bir kesim oldu

Özetle insanlar hep birilerinin mutsuz olmasıni istiyor ve bu insanlar kendileri mutsuz başkanlarınında aynı ruh haliyle yaşamasını istiyor cidden çok garip

Kahve storysini hele hic anlamiyorum sırf fotoğraf cekince storylerde güzel ciksın diye özel sunum tepsisi ve pecetesi alan tanıdıklarim var ne gerek var ki mesela normal tepside servis edince ne oluyor ? 🤣
Şu gerek var; canları öyle istiyor. Güzel sunum yapınca mutlu oluyorlar. Size niye dert oluyor ki?

Mutlu olsunlar kimse olmasin demiyor sirf story icin bunca zahmete deger mi diyorum sadece iceceksin bitecek
Canı öyle istiyordur, sunum seven arkadaşlarım var ve öyle mutlular. Beni silahla tehdit edip sen de çekeceksin demiyorlar, o nedenle sorun yok.

Mutlu olsunlar kimse olmasin demiyor sirf story icin bunca zahmete deger mi diyorum sadece iceceksin bitecek
Onlara göre değiyor demek ki. Zahmet gibi görmüyorlardır belki. Ben kahve fincanının altına tabak koymaya üşenirim, bir komşum var su bardaklarını tomurcuk güllerle süsler. O öyle mutlu, ben böyle mutluyum.

benim facem ve instagramım yok .
kullanmıyorum .
paylaşım yapanlar değişiklik amaçlı yada iyi yönden motive amaçlı yapıyor olabilirler.

Şu gerek var; canları öyle istiyor. Güzel sunum yapınca mutlu oluyorlar. Size niye dert oluyor ki?
Ve de gerçekten emek, çaba gerektiriyor bu işlerle uğraşmak . Ben beceremem mesela ,insanlara keyif alana saygı duymak çok zor geliyor .

Son düzenleme:
Ve de gerçekten emek, baba gerektiriyor bu işlerle uğraşmak . Ben beceremem mesela ,insanlara keyif alana saygı duymak çok zor geliyor .
İnsanların farklı karakterleri, farklı mutluluk kaynakları, zevk aldıkları farklı şeyler olduğunu kabullenemiyorlar bence. Onların beğenileri, zevkleri mantıklı, onlarınkine uymayanlar mantıksız, gereksiz, boş iş.

Arkadaslarla bir araya gelince fotograf cekip atmak ya da yiyecek icecekleri cekip birbirimizi etiketlemek hic aklıma gelmiyor.Gecen haftasonu esim kizim ben gezmeye gittik tabiat harikasi bir yere bir tane dahi story cekmek aklima gelmedi evde keyif yaparken de öyle anı yaşamak daha önemli.Bir elimde telefonla fotograf cekme story cekme telasina anı yaşayamıyorum yok begenmeler yok yorumlar kac kisi görmüş derken dikkatim dağılıyor benim olaydan kopup gidiyorum.Kocasinin hediyelerini gittikleri yerleri kocasinin mukemmelligini paylasan bir tanidigim var mesela arka planda esinden o kadar sikayetci ki sürekli kavga ediyorlar ve kadin bunu kendi anlatiyor.Bir gün kendimi tutamadim cok sasırdım hic sosyal medyada aranız kötü gibi degil ama dedim dostlar alışverişte görsün hesabı kocami tabii ki överim millet öyle sansın dedi ben şok
Hem çok gezip eğlenen, an'ı asla kaçırmayan hem de bol bol fotoğraf çekip saklayan ve sosyal medyayı da aktif kullanan biriyim ve çok şükür mutluyum da. Kim bakmış, kaç kişi görmüş, ne yorum gelmiş gibi telaşlarım yok, seviyorum, hoşuma gidiyor, kendim için paylaşıyorum. Sonrasında arşive girip anılarıma bakınca da mutlu oluyorum.
Kimi de sizin gibi fotoğraf çekince an'ı yaşayamadığını düşünüp telefonu eline almıyor, bu da olabilir.
Kocasını paylaşıp gerçekten mutlu olan da var, paravan olarak sosyal medyayı kullanan da. Insanlar sevdiği şeyleri paylaşmak isteyebilir; bu bi kahve de olabilir manzara da.
Böyle şeyleri genellemek, birilerini yaftalamak, mutsuz oldukları için aktifler vs demek çok anlamsız.

İnsanların farklı karakterleri, farklı mutluluk kaynakları, zevk aldıkları farklı şeyler olduğunu kabullenemiyorlar bence. Onların beğenileri, zevkleri mantıklı, onlarınkine uymayanlar mantıksız, gereksiz, boş iş.
Bi de mutlu olan herkesin kötü olduğuna inanan bir güruh var.
Neden iyiler hep mutsuz diye dolaşıyorlar, görüyorum.
Durup dururken gülümsediğim için kötü müyüm acaba ben diye tereddüt ettiriyorlar insana:)

Bi de mutlu olan herkesin kötü olduğuna inanan bir güruh var.
Neden iyiler hep mutsuz diye dolaşıyorlar, görüyorum.
Durup dururken gülümsediğim için kötü müyüm acaba ben diye tereddüt ettiriyorlar insana:)
ay evet, geçen ay falan tam bu çizgide bir konu vardı burda. Kötüler mutluymuş, konu sahibi çok iyi olduğu halde çok mutsuzmuş. 😂

Yani düşünüyorum kimseye bile isteye bi kötülüğüm olmadı, yüzüne söyleyemeceğim şeyi kimsenin arkasından konuşmam, hak yemem hakkımı da yedirmem, başka hayatlarla çok ilgilenmem, evimin kapısını kapattığım anda her şey dışarda kalır benim için evime olumsuz şeyleri taşımam. Bunları yaparken ya da yapmazken kendi içimde mutlu olduğum için kötü insan kategorisine girebiliyorum 😂

Burada bir üye gidecekleri tatilde çektirecekleri fotoğraf için alışveriş yapmayı düşünüyordu, istediği gibi alışveriş yapamazsa tatilin gününü azaltacaktı falan. Yani bir kesimin yaptığı paylaşımlara sağlıksız bir anlam yüklediğini düşünüyorum amma velakin herkes de böyle değil. Paylaşımlar üzerinden bir niyet okumaya, çok mutlu çok mutsuz çıkarımı yapmaya gerek yok. Fotoğraflarda insanlar mutlu anlarını, özel bulduğu, estetik olarak hoşuna giden şeyleri paylaşır. Hayatının bütünü böyle olmayabilir ve olsa bile niye rahatsızlık versin bu. Gerçekten mutlu olan insanlar var.
Bunu kabul etmek ve sosyal medya da olsa insanların hayatlarına bu kadar kafa yormamak gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X