Sahte hayatlar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam mehiri araba olarak isteyen ve sizi kıskançlıktan delirten kişi kim onu söyleyin bari 😂

‘Madem o kadar mutlular… sahte hayatlar işte… mehiri araba istemiş (en komiği)…’ diye başlayıp sürdürdüğünüz konunuzu tepki alınca bilimsel bir tartışmaymış gibi çevirip ‘sosyal medyanın çağımızdaki zararları, bizleri ve gençleri olumsuz etkilemesi’ konusu olarak evirme çabanızı da takdire şayan buluyorum. Belirtmeden geçemeyeceğim.

Şu an bu yazdıklarınızın içinde “şahsıma edilen bir çok laf mevcut “ eğitim durumumu işimi bilmezsiniz ama konu insanlara harıl harıl laf yetiştirmeye gelince saatlerinizi harcayıp bir de üstüne onun yaşantısı ve bilmediğiniz eğitimi hakkında dem vurursunuz ? Belki göremiyorsunuz ama ne eğitimli ebeveynler var sosyal medya üzerinde çocuğu etkilenen ? Bakış açınızı değiştirmenizi şiddetle öneririm çünkü sanırım sosyal medyadan zehirlenmenin eğitimle yüksek lisansla falan halledilmeyecek bir konu olduğunu bilirsiniz , buraya yazan bir anne var yazısına denk gelip okumanızı öneririm , kendi hayal dünyanızda size bol şans
Son mesajım iyi geceler .
Çok ağır saçmalıyorsunuz
Ben size okumaktan mezun olmaktan yüksek lisanstan mı bahsettim
İsterseniz 10 yüksek lisans yapın kendinizi eğitememişseniz neye yarar?
Okul eğitimiyle meslekle eğitimin kendini geliştirmenin karakterin ne ilgisi var?
Ben size okula gitmediniz mi dedim? Bana ne sizin işinizden mezuniyetinizden
Bir çocuğu eğitmek için okula yollamak yeterli değil, kendini geliştirmemiş “olmamış” ebeveynler o çocuklara ne verebilir?
Nice insanlar tanıyorum okuma yazması yok Çelik gibi pürüpak karakterli kendine ne amaçlar edinmiş evlatlar yetiştiren. Bu insanlar okula gitmemiş, meslekleri yok, ama kendilerini eğitmişler, çocuklarını eğitmişler, onlar da kendi çocuklarını eğitecekler. Sizin burada yazdıklarınız dedikodudan çekememezlikten boşluktan öteye gitmiyor, hani okullusunuz meslek sahibisinizya, o insanlar toplumun geleceğini kurtarıyor, bunu kim beğendi kim beğenmedi aklının ucundan bile geçmeyerek yapıyor, onların yaşam tarzları bu, kim mutluymuş kim mış gibi yapıyormuş kim ne yapmış umurlarında bile değil çünkü bir gayeleri var böyle boş işlerle harcayacak vakitleri yok, siz ise okullu halinizle benim dediğimi bile anlamıyorsunuz

Tamam mehiri araba olarak isteyen ve sizi kıskançlıktan delirten kişi kim onu söyleyin bari 😂

‘Madem o kadar mutlular… sahte hayatlar işte… mehiri araba istemiş (en komiği)…’ diye başlayıp sürdürdüğünüz konunuzu tepki alınca bilimsel bir tartışmaymış gibi çevirip ‘sosyal medyanın çağımızdaki zararları, bizleri ve gençleri olumsuz etkilemesi’ konusu olarak evirme çabanızı da takdire şayan buluyorum. Belirtmeden geçemeyeceğim.
Baştan başa okursanız eğer dikkate alarak yaptığım vurguların hepsi sosyal medyanın zehirlenmiş kısmı olay bu ha siz illa 3 yaşındaki çocuğa anlatır gibi
Detayda detay detayda detay istiyorum diyorsanız ben size misliyle sıralama yaparım , tepki alınca döndün falan ? Kendinizin yansıtmanızı dilerim zira başkalarının yaptığı yorumlarla size hiç bir şey dememişken gelip bir anda fikir savunuculuğu yapmanız da bana takdire şayan geldi …
Sen çok fazla şey de belirtsen aynı kafaya erişemeyeceğiz yorma kendini düşün düşün saatlerce yazmış olduğun cümlelerle :)

Baştan başa okursanız eğer dikkate alarak yaptığım vurguların hepsi sosyal medyanın zehirlenmiş kısmı olay bu ha siz illa 3 yaşındaki çocuğa anlatır gibi
Detayda detay detayda detay istiyorum diyorsanız ben size misliyle sıralama yaparım , tepki alınca döndün falan ? Kendinizin yansıtmanızı dilerim zira başkalarının yaptığı yorumlarla size hiç bir şey dememişken gelip bir anda fikir savunuculuğu yapmanız da bana takdire şayan geldi …
Sen çok fazla şey de belirtsen aynı kafaya erişemeyeceğiz yorma kendini düşün düşün saatlerce yazmış olduğun cümlelerle :)
Evet asla cevap vermiyorsunuz yazıklarıma muhtemelen veremiyorsunuz. Bir anda gelip fikir savunuculuğu yapmak mı? Yavaş yavaş mı gelmeliydim?

Bir de gerçekten üstüne saatlerce düşünüp düşünüp yazmış kadar havalı mı geldi söylediklerim? 😅

Evet asla cevap vermiyorsunuz yazıklarıma muhtemelen veremiyorsunuz. Bir anda gelip fikir savunuculuğu yapmak mı? Yavaş yavaş mı gelmeliydim?

Bir de gerçekten üstüne saatlerce düşünüp düşünüp yazmış kadar havalı mı geldi söylediklerim? 😅
Şöyle platformu dolandım da her yerde bir yorumunuz var belli kk ye baya emek harcıyorsunuz bu kadar harıl harıl laf anlatmakta kk den eğitimlisiniz demek ki 🤣🤣 neden cevap veremeyeceğim kimsiniz siz , sıktınız biliyor musunuz cidden , günlük hayatta iki kelimeyi bir araya zor getiren insanlar klavye başında saatlerce kavga etmekten ne anlıyorsunuz acaba ? Şimdi buna tekrar cevap gelecek falan ama boşa atmış olacaksın kim bilir kk ye bir daha ne zaman girerim :) Akıl akıl gel nolur artık bazılarına takıl ya .

Şöyle platformu dolandım da her yerde bir yorumunuz var belli kk ye baya emek harcıyorsunuz bu kadar harıl harıl laf anlatmakta kk den eğitimlisiniz demek ki 🤣🤣 neden cevap veremeyeceğim kimsiniz siz , sıktınız biliyor musunuz cidden , günlük hayatta iki kelimeyi bir araya zor getiren insanlar klavye başında saatlerce kavga etmekten ne anlıyorsunuz acaba ? Şimdi buna tekrar cevap gelecek falan ama boşa atmış olacaksın kim bilir kk ye bir daha ne zaman girerim :) Akıl akıl gel nolur artık bazılarına takıl ya .
Çok şirinsiniz yahu ❤️😂

Ben sahte hayatlar demedim , bazılarının olayı bu Burada 3-4 kişi sadece kaos ve başkalarının yazdıklarıyla eğlenip konuyu başka yerlere çekmek , bu durum da bana yaşı ileri olup kendi hayatında eğlendiği ve olgun olması gerektiği halde olmayıp burada başkalarıyla dalga geçenler var ya bana itici geliyor . Ay tüh
Bi sen doğrusun ve millet de senin çizginde olmak zorunda, değilse yanlış ve mutsuz, öyle mi:KK53: Ayar vermeye çalışmak, yaftalamak, haddini bilmemek de çok itici. Tüh.

Yaptığı hal hareketlerden çocuk kşm anladık aslında , üslub bu hayatta çok önemli yere sahiptir kullanmayı bilene , velhasıl ben buraya bütün cevaplarımı da döksem siz işinize geleni alacak ve ona cevap vereceksiniz bu da sabaha kadar sürer :)
Çok zorlama bi tipsin ya:KK53:🥲 Şirin ve kibar imajı çizmek istedin, etkileşim almak, popüler olmak için açtığın konuda istediğin gibi bi ilerleme olmayınca belli ettin esas tarzını. Çelişkilerle dolu cümlelerin ve milletin cümlelerini saptırıp kendince kıvırman da işi hafifletiyor, milleti mutsuzlukla suçlayınca da manipüle edebilmiş olmuyorsun. Bak ben de seninle ilgili bi sürü çıkarım yaptım, nolcak şimdi?
Boşver cidden:KK53:

Son düzenleme:
Tamamen merakimdan soruyorum, ara ara mesajlarinizda rahatsiz olduğunuz kesimi "sosyal medyanin zehirlenmiş kismi" diye nitelemissiniz.

Sosyal medyanin zehirlenmemis kismi icin birkac ornek hesap adi verebilir misiniz, biz de engin bilgilerinizden faydalanalim, o hesaplari inceleyelim, zehirlenmis beyinlerimizi temizleyelim.

Ya ben yaptım aslında işten çıktım bebeğimle ilgilendim ve eşim gelince bebeğimizi ona verip yüzmeye gittim bazen de kardiyoya.
Şimdi de haftada üç iki senedir pilatese gidiyorum çünkü spor beni mutlu ediyor.
Sardığım sporu yapıp sonra başkasına geçiyorum eşim şehir dışında çalışsa yapamazdım onun dışında çok mümkün bir olay yani.
Zorluk olarak görünürse spor da bakım da yapılmaz zevk alınan bir durum olarak görününce pestili çıkmış insanı ayağa kaldıracağını bilir insan aslında.
Özellikle spor öyle bir şey
Ne iş yapıyorsunuz?

Bunun çözümü; hoşlanmadığınız bir alanda bulunmamaktır. Ben yıllardır böyle yapıyorum.
Ama kalkıp da, o niye içtiği kahveyi paylaşmış, bu niye parfümünü övmüş, bu niye kocasına methiyeler dizmiş de demiyorum.
Bana ne?
İnsanların bu konuda ne düşündüğünü de merak etmiyorum. Bunu yozlaşma olarak da görmüyorum. Bunlar hep vardı. Sadece şimdi hayatlar dijital olduğu için haberimiz oluyor en fazla. Yoksa herkes her dönem eşini de övdü, çocuğunu da, evini de, eşyasını da.
Çünkü insanlar kaosun içinde mutlu olmak için bir bahaneye tutunmak istiyor belki.
Kendini kandırmak beyne olumlu sinyal gönderir ayırca. Çünkü beyin, onun gerçek olup olmadığını sorgulamaz. Düşünceni olmuş gibi algılar ve titreşir.
Yani onlar dediğiniz güruh kahve içip mutluluk pozu verirken, beyinleri gerçekten mutluluk hormonu salgılar. Ne var ki bunda?
Neden sosyal medya kullanan herkes mutsuz deniyor anlamıyorum.
Hepimiz zaman zaman mutlu da oluruz, mutsuz da. Bunlar mutlak ve sabit değil ki. Boş verin böyle şeyleri.

Son düzenleme:
Her şeyi anlarım da şu kahve çekip paylaşmayı hiç mi hiç anlayamicam hiç mi kahve görmediniz kardeşim🙄
Ben sahilden kötü porselen bardakla americano fotoğrafı paylaşmıştım. Şimdiki sevgilim o şekilde yürüdü bana 😄 Normal fotoğraflarıma yanıt vermek istememiş, bir kahvesever olarak onu bahane ederek muhabbet açmıştı. Kahve fotoğrafı var kahve fotoğrafı var heheh

Ben hayatımda bu kadar çok ve bu kadar boş konuşan bir insan görmedim. Sayfa sayfa mesajlar ama ne bir sorulan soruya cevap var, ne anlamlı ve tutarlı bir cümle. Felsefe yapma çabasıyla anlamsız kelimeler yan yana dizilmiş sanki 😂
Mutsuz bi kadın olduğun için konu sahibini anlamaman normal.

sevmiyorum huyum kurusun😁ben böyle insanları takip etmiyorum sosyal medyadan uzaklaşma sebebim sosyal medyayı kapladı bu insanlar esir aldılar resmen 🤣 bu konuda siz neler düşünüyorsunuz diye sormak İstedim

ekleme yapmışsınız da kınasında bilmem kaç kıyafet giyeni nasıl gördünüz?
neye bakarsanız ona benzer şeyler çıkıyor neticede karşınıza.
bende sosyal medya kullanıyorum. ama ortalık ayağa kalkınca kimmiş bu dilan polat diye google dan arama yaptım öyle öğrendim mesela.

Meraktan çatladığı hâlde cool görünmek için, KK'ye öylesine giriyor ve fazla takılmıyor, önemsemiyor izlenimi vermek için bu hesaptan giriş yapmayacak şimdi bi süre, tüh:KK53: Gelince de, "mutsuz ve işsiz olduğunuz için hep buradasınız, burada mutsuzluğunuzu unutuyorsunuz, hayatınız yok çünkü, bakın, ben yazdığımı bile unutmuştum" diyecek🥲 Ah Melikecik ah.. Olmuyor, zorlama🥲

Hayırlı geceler şimdiden hayırlı pazarlar diliyorum , ben bugün kendi derdimden değilde toplumda “ dert ve müsriflik olarak gördüğüm bir şeylerden bahsetmek ve sizlerinde görüşünü almak istiyorum
Konumu rica etsem taşımasanız olur mu ? 🙏🏻🤭
Sosyal medya üzerinde insanlara ne hayatlar var ? Dedirten sadece amaçları gösteriş olan insanlardan bahsetmek istiyorum 24 saat elinde kahve fincanıyla sunumuyla evini tavaf edenler , kınasında nişanında 5-6 kıyafet birden değiştirenler , en iyi yüzük olmadan evlenmem diyenler , mehiri araba isteyenler (en komiği 😁) her gün evinin şahane manzarasını çekip kocasını övenler makyaj malzemeleriyle hava atanlar , en iyi parfüm benim yarışları , en pahalı ayakkabıyı almak için savaşlar vb … Artık bunları görmemek için sosyal medyaya İnstagram vb) 3-4 gündir girmiyorum hepimiz bu kadar mükemmel hayatlar yaşıyorsak evliliklerinizde aile yaşantımızda arkadaşlık ilişkilerimizde neden bu kadar çok derde sahibiz? Kk de bir çok hayat örnekleri var üzüldüğümüz keşke öyle olmasaymış dediklerimiz mahkemeye koş boşan dediklerimiz belki de burada da bazıları “hayatında mutlu gibi yapanlardır “ bilemiyorum bugün bunları yazmayı çok istedim biz bence özümüzü derinlerdeki mutluluğumuzu unuttuk , Allah herkese cennet bahçelerinde yürüyormuş kadar kalp ferahlığı ve hayırlı yollar versin ne diyelim , şu an kim nerede ne derdi varsa dermanı bulur inşallah 🙏🏻
Bu konularda sizler neler düşünüyorsunuz ?…

NOT: eklemek zorunda kalıyorum , yanlış anlaşılmayı hiş sevmiyorum huyum kurusun😁ben böyle insanları takip etmiyorum sosyal medyadan uzaklaşma sebebim sosyal medyayı kapladı bu insanlar esir aldılar resmen 🤣 bu konuda siz neler düşünüyorsunuz diye sormak İstedim

BU YAZDIĞIM YAZI DA SOSYAL MEDYANIN İNSANLARI ÇOK FAZLA ZEHİRLEDİĞİNDEN BAHSETMEK İSTEDİM . Görüyorum ki çok anlaşılmamış herkes nasıl isterse öyle anlamış … daha da bir şey demiyorum düzenleme yapmıyorum 👍🏻
Yani aslında gösteriş yapmak için bile bi miktar mutlukuk lazım,ibretlik hayatı olupta instgrmda göbek atan insan olmaz heralde,inanması güç,çok fazla mutsuz insan var ama iyi insanlara denk gelmiş mutlu,hayatları çok yolunda giden insanlarda var,kuzenim çok paylaşım yapar,hergün bi cafede,bi arkadaş toplantısında,her akşam kocasıyla fotoğraf paylaşır,ama çok mutlu yakınen biliyorum,haftada bir çiçek alır kocası,sürekli dışarıda yerler,bir evlenme teklif etti sağır sultan bile duydu vs.geçen gün yıllardır ağlamıyorum nasıl bişeydi unuttum diyordu😂😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X