Sahte hayatlar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onlara göre değiyor demek ki. Zahmet gibi görmüyorlardır belki. Ben kahve fincanının altına tabak koymaya üşenirim, bir komşum var su bardaklarını tomurcuk güllerle süsler. O öyle mutlu, ben böyle mutluyum.
Bazıları gösteriş için yapıyor fincanı çekerken evini de çekiyor. Bende kahvemi süslemeyi, kendime yaptığım her şeyi süslemeyi çok severim. Kahvemin fotoğrafını çekerim arkadaşıma atarım akşama gelin size de yapayım der çağırırım. Birileri görsün diye değil ama görseler bana artısı ne olabilir ki zaten. Buradaki herkes evimi görse ( standart bir memur evi) elime ne geçer. Ama ben seviyorum fotoğrafı, bilemiyorum çocukken anneannemin apartmanda kahve günleri olurdu her gün birine kahveye giderlerdi. Kahveler böyle süslü gelirdi kimisi alman gümüşünden fincanlarını çıkarırdı. Kahveye önem verme olayı belki bana ordan kalma bişey. Komşunuz gibi beni de mutlu ediyor. Annem de sizin gibidir fincanını alır sigarasını alır balkona çıkar. O da öyle mutlu.

Sosyal medya artık kimisi için gelir kapısı. Reklamlar ve linkler üzerinden para kazanıyorlar. Geçen bir arkadaşımın arkadaşına denk geldik. Kız influencerlık yapıyor. İnstagramda cilt bakım ürünleri öneriyor ve hiç bilinmedik markalar. (markaya sözüm yok ama içeriği iyice incelenmeli, bazı markalar güven kazandı cilt konusunda nihayetinde) kıza sordum paylaştığın nemlendirici nasıl ilk defa gördüm dedim. Kız 1 kez video için sürdüğünü sonrasında kullanmadığını söyledi ama sürekli paylaşıyor nemlendirici kremi. Çünkü o ürün onun linki üzerinden satıldıkça o da prim alıyor ondan. Aldatmaca da bu noktada başlıyor. İnsanlar para kazanmak için sizi önce kendilerine hayran bırakıyor bakın evim, cildim, hayatım ne güzel. Sizde böyle olmak istiyorsanız benim aldıklarımı alın diyorlar, 😒 inanmamak lazım tabii ki

Sosyal medya artık kimisi için gelir kapısı. Reklamlar ve linkler üzerinden para kazanıyorlar. Geçen bir arkadaşımın arkadaşına denk geldik. Kız influencerlık yapıyor. İnstagramda cilt bakım ürünleri öneriyor ve hiç bilinmedik markalar. (markaya sözüm yok ama içeriği iyice incelenmeli, bazı markalar güven kazandı cilt konusunda nihayetinde) kıza sordum paylaştığın nemlendirici nasıl ilk defa gördüm dedim. Kız 1 kez video için sürdüğünü sonrasında kullanmadığını söyledi ama sürekli paylaşıyor nemlendirici kremi. Çünkü o ürün onun linki üzerinden satıldıkça o da prim alıyor ondan. Aldatmaca da bu noktada başlıyor. İnsanlar para kazanmak için sizi önce kendilerine hayran bırakıyor bakın evim, cildim, hayatım ne güzel. Sizde böyle olmak istiyorsanız benim aldıklarımı alın diyorlar, 😒 inanmamak lazım tabii ki
İnsanların da influencera inanmaması gerekiyor artık ya.
Çoğu kullanmadığı, kullanmayacağı şeyleri paylaşıyor.
Takip ettiğim bir anne vardi, çocukların beslenmesi konusunda çok hassas, eğitimci zaten kendisi de. Aptamil devam sütünün reklamı için video çekmişti en son. :olamaz: olumsuz yorum gelince, yorumları kapattı falan. İşin içine link giriyorsa o insanın paylaşımlarına, reklamına öyle bakmak lazım. Asıl amaç para kazanmak çünkü.

İnsanların da influencera inanmaması gerekiyor artık ya.
Çoğu kullanmadığı, kullanmayacağı şeyleri paylaşıyor.
Takip ettiğim bir anne vardi, çocukların beslenmesi konusunda çok hassas, eğitimci zaten kendisi de. Aptamil devam sütünün reklamı için video çekmişti en son. :olamaz: olumsuz yorum gelince, yorumları kapattı falan. İşin içine link giriyorsa o insanın paylaşımlarına, reklamına öyle bakmak lazım. Asıl amaç para kazanmak çünkü.
Kesinlikle ben bilmiyordum yeni öğrendim bunu. Influencerın paylaştığı link üzerinden kurumsal bir firmadan alışveriş dahi yapsanız prim alıyormuş. Ayrıca reklam ücreti alıyormuş. İnsanlar burdan çok ciddi paralar kazanıyor. Dediğiniz gibi link varsa inanmamak, bakmamak lazım.

Tarzınız dijital baba gibi. Aman zehir aman şöyle zararlı böyle kötü herkes aslında mutsuz diye girmeniz tepki çekiyor.
Dozunu ayarlarsanız, gayet güzel bir olayı zehir diyemeyiz.
Benim oğlum var ilkokula giden, bazı veliler her tür ekrandan hala uzak tutuyorlar online gelen ödev kavgaları var mesela. Bana göre bu da dozunu aşmak.
Şu zamanda sosyal medyadan, internetten, uygulamalardan uzak kalmak mutlulukla bağlantılı değil basit bir tercih bana göre.
Kendi adıma sosyal medyayı severim ve kimseye bir şeyi göstermek için de paylaşmam. Mutluyum da çok şükür:
Ama arşivden bana beş sene önce bugün hatırlatmaları, geri dönüp o günün anılarına bakabilmek gayet yeterli bir motivasyon veriyor. Bu paylaşımlarıma bakarak benim hakkımda çıkarım yapanlar adına üzgünüm umrumda da mesela😄
Her şey kararında güzel. Hiç bir şey zehir değil sen dozunu ayarlarsan. Dozunu aşarsan fayda değil zarar olur tabii. Mühim olan medya okur yazarlığını geliştirmek. Çocuklara bunu öğretmek

Kesinlikle ben bilmiyordum yeni öğrendim bunu. Influencerın paylaştığı link üzerinden kurumsal bir firmadan alışveriş dahi yapsanız prim alıyormuş. Ayrıca reklam ücreti alıyormuş. İnsanlar burdan çok ciddi paralar kazanıyor. Dediğiniz gibi link varsa inanmamak, bakmamak lazım.
Eskiden normal diye takip ettiklerimiz de bir anda influencer oluyor ve paylaşımları ona göre değişiyor. Takip edenlerin de ona göre bakması gerekiyor bu paylaşımlara. Sosyal medya yerinde kullanırsan faydalı ama her paylaşılana inanırsan zararlı bir noktaya geliyor bunu da herkes kendi ayarlayarak. Hepten karalayıp kötülemeye de gerek yok tabi konu sahibi gibi. 🙃

Eskiden normal diye takip ettiklerimiz de bir anda influencer oluyor ve paylaşımları ona göre değişiyor. Takip edenlerin de ona göre bakması gerekiyor bu paylaşımlara. Sosyal medya yerinde kullanırsan faydalı ama her paylaşılana inanırsan zararlı bir noktaya geliyor bunu da herkes kendi ayarlayarak. Hepten karalayıp kötülemeye de gerek yok tabi konu sahibi gibi. 🙃
İnsanlara teklifler geliyor ve bu belli bir ücret karşılığında oluyor. Çoğu insan ek kazançtan ne zarar gelir diyip reklamı yapıyor. Orda zaten hepimizin mantık süzgeci devreye girmeli. Sosyal medyayı aktif kullanan biri değilim sadece izleyici modundayım. Ama şık sofralar görmeyi, güzel kahve sunumları görmeyi seviyorum. Kendime hazırladığım yemeğe bile özenmeyin seviyorum. Bunun aşağılık bişey olduğunu da düşünmüyorum. Yeri geliyor burda bile paylaşıyorum kahvemi. Yeni bişeyler demiyorum örneğin bir latte yapmaya çalışıyorum beceremesem bile atıyorum denedim böyle oldu biri fikir versin geliştireyim tarifimi. Konu sahibi gibi yargılamak yerine kendimize göre olanı tercih etmek daha doğru. Kendisi ve kendisi gibi rahatsız olanlar bu tarz paylaşım yapanları takip etmemeli. Sorun çözülür.

Ben YouTube da vs bir ürünün tanıtımını görüyorsam ve ürün gizleniyor, linki şurada burada deniyorsa yorumlardan o ürünü bulup trendyoldan yorum okuyarak anlıyorum. Asla o linklere tıklamıyorum. Mesela X kişisi garnier in C vitaminini de paylaşmış Lancome’un da. Biri 300 ise biri 3000. Sonra bakın cildim garnier sayesinde ışıl ışıl derken bir videosunda da Lancome’u düzenli kullanıyorum dedi. Ama ikisinin de linkini paylaşmış. Her bütçeden para kazanmak için bir sürü yalan söylüyorlar. Tamam herkes lancome alamaz ama biz de senin o ışıl ışıl dediğin cildin ucuz ürünlerle olmadığını biliyoruz yani.

Dişini yaptıran fenomen diş beyazlatms macunu ya da diş beyazlatma makinasının linkini paylaşıp BAKIN DİŞLERİM BU SAYEDE BEYAZ diyor. İşin acı yanı da çoook para kazananlar var yani

Ben YouTube da vs bir ürünün tanıtımını görüyorsam ve ürün gizleniyor, linki şurada burada deniyorsa yorumlardan o ürünü bulup trendyoldan yorum okuyarak anlıyorum. Asla o linklere tıklamıyorum. Mesela X kişisi garnier in C vitaminini de paylaşmış Lancome’un da. Biri 300 ise biri 3000. Sonra bakın cildim garnier sayesinde ışıl ışıl derken bir videosunda da Lancome’u düzenli kullanıyorum dedi. Ama ikisinin de linkini paylaşmış. Her bütçeden para kazanmak için bir sürü yalan söylüyorlar. Tamam herkes lancome alamaz ama biz de senin o ışıl ışıl dediğin cildin ucuz ürünlerle olmadığını biliyoruz yani.

Dişini yaptıran fenomen diş beyazlatms macunu ya da diş beyazlatma makinasının linkini paylaşıp BAKIN DİŞLERİM BU SAYEDE BEYAZ diyor. İşin acı yanı da çoook para kazananlar var yani
Dediğim gibi burada mantık süzgeci devreye giriyor. Bir kozmetik mağazasına girdiğinizde de satıcı kız bende kullanıyorum diye başlıyor cümleye. O kullanıyorsa sanki bize güven veriyor ürün. İçeriği tanımak, araştırmak ve yorumları okumak en güzeli.

Dediğim gibi burada mantık süzgeci devreye giriyor. Bir kozmetik mağazasına girdiğinizde de satıcı kız bende kullanıyorum diye başlıyor cümleye. O kullanıyorsa sanki bize güven veriyor ürün. İçeriği tanımak, araştırmak ve yorumları okumak en güzeli.
Ben ürün tanıtımlarını çok seviyorum mesela. Çünkü kozmetik ve bakım ürünleri çok kişiye özel, denemeden anlayamayacağınız şeyler. Ama yeni bir ürün çıkmışsa bunu da ürün tanıtımları sayesinde farkedip ihtiyacım olan bişeyse alıp deneyebiliyorum. Bazen çok memnun kalıyorum bazen süper kaliteli, pahalı bir ürün olsa da bana iyi gelmiyor mesela. Ya da bir parfüm mesela bir insana çok yakışırken bir başkasında çöp tenekesi gibi kokuyor.

Bu kadar takmaya gerek yok. Sosyal medya herkesin egosunu tatmin ettiği yer. Ben de kendime shop yapıyorum, ama gerçekte o kadar kusursuz değilim. Fazla takılmaya gerek yok bunun bilincinde olmak yeterli

Ben ürün tanıtımlarını çok seviyorum mesela. Çünkü kozmetik ve bakım ürünleri çok kişiye özel, denemeden anlayamayacağınız şeyler. Ama yeni bir ürün çıkmışsa bunu da ürün tanıtımları sayesinde farkedip ihtiyacım olan bişeyse alıp deneyebiliyorum. Bazen çok memnun kalıyorum bazen süper kaliteli, pahalı bir ürün olsa da bana iyi gelmiyor mesela. Ya da bir parfüm mesela bir insana çok yakışırken bir başkasında çöp tenekesi gibi kokuyor.
Sosyal medya doğru kullanıldığında faydalı olabiliyor gerçekten. Sosyal medya yasaklansın, kapatılsın demek yerine bilinçlenmeyi tercih etmeliyiz.

Bi de mutlu olan herkesin kötü olduğuna inanan bir güruh var.
Neden iyiler hep mutsuz diye dolaşıyorlar, görüyorum.
Durup dururken gülümsediğim için kötü müyüm acaba ben diye tereddüt ettiriyorlar insana:)

ay evet, geçen ay falan tam bu çizgide bir konu vardı burda. Kötüler mutluymuş, konu sahibi çok iyi olduğu halde çok mutsuzmuş. 😂

Yani düşünüyorum kimseye bile isteye bi kötülüğüm olmadı, yüzüne söyleyemeceğim şeyi kimsenin arkasından konuşmam, hak yemem hakkımı da yedirmem, başka hayatlarla çok ilgilenmem, evimin kapısını kapattığım anda her şey dışarda kalır benim için evime olumsuz şeyleri taşımam. Bunları yaparken ya da yapmazken kendi içimde mutlu olduğum için kötü insan kategorisine girebiliyorum 😂
hayat sürekli mutlu veya mutsuz ilerleyen stabil bişi değil
aslında herkes bunu kabul etse bi sorun kalmayacak
başkalarının mutluluğu veya mutsuzluğuyla uğraşmak akıl karı değil
birileri mutsuz diye sevinmek birileri mutlu diye üzülmek falan ne saçma şeyler
bu konu hayatın içinde başımıza gelen olumlu ve olumsuz gelişmelerin dışında
kişinin kendisiyle ve bakış açısıylada ilgili
çevremden gözlemlediğim şey şu
özellikle ölüme yakın deneyim yaşamış olan insanlar veya sağlığı bozulmuş ancak sonrasında iyileşmiş
sağlığına tekrar kavuşmuş insanlar ufak tefek şeyleri kafaya takıp dert etmiyorlar
hayatın kıymetini anlayabilmiş durumdalar
ben ne zaman abuk sabuk bişi yüzünden üzülsem o insanlarla konuşuyorum
amaan sino hayat çok kısa be , bugün varsın yarın yoksun ben o ameliyata girmeseydim şuan yoktum mesela
boşver düşünme bunu , yeni çay demledim bak dışarıda güneş var, balkonda içelim senle diyorlar
pamuk gibi oluyorum
mutluluk bu aslında kimi zaman

İnsanlara teklifler geliyor ve bu belli bir ücret karşılığında oluyor. Çoğu insan ek kazançtan ne zarar gelir diyip reklamı yapıyor. Orda zaten hepimizin mantık süzgeci devreye girmeli. Sosyal medyayı aktif kullanan biri değilim sadece izleyici modundayım. Ama şık sofralar görmeyi, güzel kahve sunumları görmeyi seviyorum. Kendime hazırladığım yemeğe bile özenmeyin seviyorum. Bunun aşağılık bişey olduğunu da düşünmüyorum. Yeri geliyor burda bile paylaşıyorum kahvemi. Yeni bişeyler demiyorum örneğin bir latte yapmaya çalışıyorum beceremesem bile atıyorum denedim böyle oldu biri fikir versin geliştireyim tarifimi. Konu sahibi gibi yargılamak yerine kendimize göre olanı tercih etmek daha doğru. Kendisi ve kendisi gibi rahatsız olanlar bu tarz paylaşım yapanları takip etmemeli. Sorun çözülür.
Benim de sosyal medyada görüp aldığım ürünler oldu oluyor, bu bir kitap oluyor bazen bazen kozmetik bir ürün. Şehrimdeki etkinliklerden bile takip ettiğim sayfalardan dolayı daha kolay haberdar oluyorum. O yüzden topyekun kötü demenin, karalamanin manası yok. Daha önce takip ettiğim ama sonradan linkten normal paylaşım yapamayan kişileri de takipten çıkıyorum. Bunu belirleyecek olan bizleriz, aynı noktaya geliyoruz. Ayrıca sosyal medyada en nihayetinde bize fayda sağlama amacı olan bir alan değil böyle bir derdi olan da kendini başka şeylerle meşgul etsin. Burası içinde durum aynı, bir sürü dert, tasa , garip hayatlar, değişik kişilikler dün akşam olduğu gibi 35 yaşıma kadar duymadığım küfürler, imalar okuyoruz. Kimse zorla tutmuyor bizi burda, çıkıp desem ki ay burası da şöyle böyle ne manasız olur. Beğenmeyen girmesin, görmesin yani.

hayat sürekli mutlu veya mutsuz ilerleyen stabil bişi değil
aslında herkes bunu kabul etse bi sorun kalmayacak
başkalarının mutluluğu veya mutsuzluğuyla uğraşmak akıl karı değil
birileri mutsuz diye sevinmek birileri mutlu diye üzülmek falan ne saçma şeyler
bu konu hayatın içinde başımıza gelen olumlu ve olumsuz gelişmelerin dışında
kişinin kendisiyle ve bakış açısıylada ilgili
çevremden gözlemlediğim şey şu
özellikle ölüme yakın deneyim yaşamış olan insanlar veya sağlığı bozulmuş ancak sonrasında iyileşmiş
sağlığına tekrar kavuşmuş insanlar ufak tefek şeyleri kafaya takıp dert etmiyorlar
hayatın kıymetini anlayabilmiş durumdalar
ben ne zaman abuk sabuk bişi yüzünden üzülsem o insanlarla konuşuyorum
amaan sino hayat çok kısa be , bugün varsın yarın yoksun ben o ameliyata girmeseydim şuan yoktum mesela
boşver düşünme bunu , yeni çay demledim bak dışarıda güneş var, balkonda içelim senle diyorlar
pamuk gibi oluyorum
mutluluk bu aslında kimi zaman
Aslında hiç birimiz sürekli mutluyuz, hayatımız gökkuşağı gibi, pembe bulutlar üzerinde seke seke yürüyoruz demiyoruz. Genel olarak mutluyuz diyoruz.

Tam da dediğiniz gibi, sağlıkla ilgili çok zor zamanlar geçirmiş bir insan olarak bende ya da ailemden birilerinde sevdiklerimde sağlık sıkıntısı olmadığı sürece hiçbir şeyi kafaya takacak kadar önemsemiyorum ben. Sağlıklıysak mutluyum. Gerisi fasa fiso.

Tam olarak düşüncelerimi yazmışsınız,insanların mutsuz olmasından keyif alan bir kitle var.Ben bı dönem çok paylaşım yapardım,güzel içerikler üretirdim, dekorasyona hep ilgim oldu,yapı olarak temiz düzenli biriyim,evim genelde topludur.Çocuklarımla günlük rutin,seyahatlerinizi,meslek hayatımı paylaşırdım.Gayette mutlu olduğum dönemlerdi.
Ama çevrem sürekli paylaşma,en ufak sorunda bak nazar geliyor diye diye bende paylaşmayı bıraktım.Ama izlemekten keyif alıyorum
.
Bı dönem mesleğim ile ilgili başarı belgesi almıştım,ciddi emek verdiğim bı projeydi.Ve kaymakamlık duyunca çagırdılar belge verdiler,onda bile kesin torpili vardır o yüzden aldı diyen bir kesim oldu

Özetle insanlar hep birilerinin mutsuz olmasıni istiyor ve bu insanlar kendileri mutsuz başkanlarınında aynı ruh haliyle yaşamasını istiyor cidden çok garip
Ben sizi tebrik ederim, kimsenin lafına bakmayın. Ben pek paylaşım yapmıyorum arada sırada. Evlatlarımla vs tatilleri falan. Kayınvalidemin dilinde tüy bitti paylaşma diye diye. Ben de kime ne diyorum direk. İnadına paylaşıyorum eheheheeh
Çocuklar benim, koca benim, ev benim, hayatım benim, çalışıyoruz kazanıyorz para benim en helalinden, çay benim, kahve benim ve en önemlisi de sayfa benim beğenmeyen yallah gidebilir diyorum :) Siz de öyle söyleyin boşverin milleti takacak vaktimiz olmaması lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X