Sahte hayatlar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayırlı geceler şimdiden hayırlı pazarlar diliyorum , ben bugün kendi derdimden değilde toplumda “ dert ve müsriflik olarak gördüğüm bir şeylerden bahsetmek ve sizlerinde görüşünü almak istiyorum
Konumu rica etsem taşımasanız olur mu ? 🙏🏻🤭
Sosyal medya üzerinde insanlara ne hayatlar var ? Dedirten sadece amaçları gösteriş olan insanlardan bahsetmek istiyorum 24 saat elinde kahve fincanıyla sunumuyla evini tavaf edenler , kınasında nişanında 5-6 kıyafet birden değiştirenler , en iyi yüzük olmadan evlenmem diyenler , mehiri araba isteyenler (en komiği 😁) her gün evinin şahane manzarasını çekip kocasını övenler makyaj malzemeleriyle hava atanlar , en iyi parfüm benim yarışları , en pahalı ayakkabıyı almak için savaşlar vb … Artık bunları görmemek için sosyal medyaya İnstagram vb) 3-4 gündir girmiyorum hepimiz bu kadar mükemmel hayatlar yaşıyorsak evliliklerinizde aile yaşantımızda arkadaşlık ilişkilerimizde neden bu kadar çok derde sahibiz? Kk de bir çok hayat örnekleri var üzüldüğümüz keşke öyle olmasaymış dediklerimiz mahkemeye koş boşan dediklerimiz belki de burada da bazıları “hayatında mutlu gibi yapanlardır “ bilemiyorum bugün bunları yazmayı çok istedim biz bence özümüzü derinlerdeki mutluluğumuzu unuttuk , Allah herkese cennet bahçelerinde yürüyormuş kadar kalp ferahlığı ve hayırlı yollar versin ne diyelim , şu an kim nerede ne derdi varsa dermanı bulur inşallah 🙏🏻
Bu konularda sizler neler düşünüyorsunuz ?…

NOT: eklemek zorunda kalıyorum , yanlış anlaşılmayı hiş sevmiyorum huyum kurusun😁ben böyle insanları takip etmiyorum sosyal medyadan uzaklaşma sebebim sosyal medyayı kapladı bu insanlar esir aldılar resmen 🤣 bu konuda siz neler düşünüyorsunuz diye sormak İstedim

BU YAZDIĞIM YAZI DA SOSYAL MEDYANIN İNSANLARI ÇOK FAZLA ZEHİRLEDİĞİNDEN BAHSETMEK İSTEDİM . Görüyorum ki çok anlaşılmamış herkes nasıl isterse öyle anlamış … daha da bir şey demiyorum düzenleme yapmıyorum 👍🏻
İnsanların gösteriş yaptığı ve her şeyi paylaştığı yorumunuza katılıyorum ancak ben kendi hesabımda bu tipleri asla takip etmiyorum. Yığınla yazar , sanatçı , yabancı yerli illüstratör vs dolu listem. Eğer yakın akraba eş dostsa bu paylaşımları yapan tabiki takibi bırakmıyorum sadece kısıtlıyorum . Hikaye ve gönderi önüme düşmüyor. O insanlar da öyle mutluysa öyle kullanacak hesaplarını. Buna çok takılmıyorum. Biri mehir olarak araba istiyorsa muhattabı da karşısındaki adamdır. Beni değil arabayı önemsiyor demesi gereken o. Bu sosyal medyada değil toplumda da böyle. Kafa yapım hiç uymayan bir sürü iş arkadaşım var. Bana temas etmediği sürece zararsız kendi hayatı kısmına müdahil olmuyorum rahatsız olmuyorum hiç, yorum yapmıyorum. Manayı kendimizde arayacağız diğerlerini düzeltmek gibi bir misyonumuz yok. Kaldı ki bizler de dört dörtlük değiliz

Sahtelik ya da gerçeklik kısmından ziyade, beni en irite eden şey, bu tarz kişilerin sizi sürekli olarak fotoğraf malzemesi olarak kullanmak istemesi. Ben gerisine karışmam, fakat ben kendi evimde ağırlarken de insanların fotoğrafını çekmem, açıkçası aklıma bile gelmez, o anı yaşarken. Fakat bir etkinliğe katıldığımda da en küçük şeyde malzeme çıkarmaya çalışan biri gördüğümde açıkası benden beklentisini karşılamıyorum. "Üzgünüm, ben fotoğraf istemiyorum siz çekinin" diyorum. Yıllardır da yaptığım bir şey. Mesela eşimin çevresinden zaten eş hatırına buluştuğum bir kaç arkadaş grubu olmuştu, arada bir etkileşim yok tüm akşam muhabbet yok, ama nedense instagrama atarken "çok kalabalığız ve eğleniyoruz". Tanımadığım kadınlar populer gözükecek diye fotoğrafım da olmayıversin. Benim tek kırmızı çizgim bunlara alet olmamak. Biri zorladığında tepem atıyor. Ben zaten instagramda saç, bakım, moda takip ediyorum kim ne yapıyor deseniz bilmem açıkçası.

Öğretmenim ve zor bir meslek,yorucu ama zaman da daha çok kalıyor insana bu da bir gerçek.
Benim eşim yoğun çalışıyor, memleketten uzaktayım. Böyle olunca iki çocukla yorucu oluyor. Lisede çalışıyorum, dersler dörtte bitiyor. Yatana kadar oturma şansım olamıyor. Benim gibi çoook kadın vardır mesaiden çıkıp bir oh diyemeyen… hayat sanal ortam gibi akmıyor

Her şeyi anlarım da şu kahve çekip paylaşmayı hiç mi hiç anlayamicam hiç mi kahve görmediniz kardeşim🙄
kendini hicbir konuda gelistirmemis, cocuklarinin egitimleri umurlarinda olmayan, hayattaki tek dertleri baskalarinin evliligi ama ozellikle erkek kardeslerinin evliligine comak sokmaktan baska bir sey yapmayan kiskanc gorumcemlerin paylasimidir bu :KK70: her gun kahve paylasinca ne oluyor anlamiyorum. arkada da keyfime diyecek yok diye bir kezban sarkisi olmazsa olmaz. istisnasiz her gun

Hayırlı geceler şimdiden hayırlı pazarlar diliyorum , ben bugün kendi derdimden değilde toplumda “ dert ve müsriflik olarak gördüğüm bir şeylerden bahsetmek ve sizlerinde görüşünü almak istiyorum
Sosyal medya üzerinde insanlara ne hayatlar var ? Dedirten sadece amaçları gösteriş olan insanlardan bahsetmek istiyorum 24 saat elinde kahve fincanıyla sunumuyla evini tavaf edenler , kınasında nişanında 5-6 kıyafet birden değiştirenler , en iyi yüzük olmadan evlenmem diyenler , mehiri araba isteyenler (en komiği 😁) her gün evinin şahane manzarasını çekip kocasını övenler makyaj malzemeleriyle hava atanlar , en iyi parfüm benim yarışları , en pahalı ayakkabıyı almak için savaşlar vb … Artık bunları görmemek için sosyal medyaya İnstagram vb) 3-4 gündir girmiyorum hepimiz bu kadar mükemmel hayatlar yaşıyorsak evliliklerinizde aile yaşantımızda arkadaşlık ilişkilerimizde neden bu kadar çok derde sahibiz? Kk de bir çok hayat örnekleri var üzüldüğümüz keşke öyle olmasaymış dediklerimiz mahkemeye koş boşan dediklerimiz belki de burada da bazıları “hayatında mutlu gibi yapanlardır “ bilemiyorum bugün bunları yazmayı çok istedim biz bence özümüzü derinlerdeki mutluluğumuzu unuttuk , Allah herkese cennet bahçelerinde yürüyormuş kadar kalp ferahlığı ve hayırlı yollar versin ne diyelim , şu an kim nerede ne derdi varsa dermanı bulur inşallah 🙏🏻

NOT: eklemek zorunda kalıyorum , yanlış anlaşılmayı hiş sevmiyorum huyum kurusun😁ben böyle insanları takip etmiyorum sosyal medyadan uzaklaşma sebebim sosyal medyayı kapladı bu insanlar esir aldılar resmen 🤣 bu konuda siz neler düşünüyorsunuz diye sormak İstedim

BU YAZDIĞIM YAZI DA SOSYAL MEDYANIN İNSANLARI ÇOK FAZLA ZEHİRLEDİĞİNDEN BAHSETMEK İSTEDİM . Görüyorum ki çok anlaşılmamış herkes nasıl isterse öyle anlamış … daha da bir şey demiyorum düzenleme yapmıyorum 👍🏻
bana siz o gösterişli hayatları izlerken -ki bu ünlü olmasa da olur arkadaşlarınız da mesela bu kategoriye gider- lan herkes bu kadar mutlu mu diye kendi kendinizi yiyip sosyal mesaj verme süsüyle burdan ya saçmalama tabi ki gösteriş, Allah bilir neler yaşıyorlardır lafını duyup rahatlamak istiyorsunuz gibi geldi😁
kendi düşünceme gelince bazıları anlamadığım şekilde nispet yapmaya çalışıyor birilerine tuhaf aforizmalar eşliğinde. bazıları gerçekten mutlu ve bunu paylaşmak istiyor bazısı da o kadar b.ktan bi hayatı var ki bunu örtbas etmeye çalışıyor. ha kim hangisidir bilemem. sizin çevreyi tanımıyorum😁

Benim eşim yoğun çalışıyor, memleketten uzaktayım. Böyle olunca iki çocukla yorucu oluyor. Lisede çalışıyorum, dersler dörtte bitiyor. Yatana kadar oturma şansım olamıyor. Benim gibi çoook kadın vardır mesaiden çıkıp bir oh diyemeyen… hayat sanal ortam gibi akmıyor
Benim de 15.45te bitiyor. Yol 45 dakika sürüyor. Eşim 17.45te evde oluyor genelde.
Dedim ya eş yoğun çalışıyorsa atıyorum eve 21den sonra geliyorsa zor.
Diğer türlü kendine zaman ayırabilirsin.
Hayat tabii ki sanal ortam gibi akmıyor gerçek hayattan örnek veriyorum zaten.
Çocuk sorumluluğunu tek başına almıyorsan alan yaratabilirsin meslekle alakası yok demiştim ama sizin eşiniz yoğunmuş işte orası zor bence sizin için

Benim de 15.45te bitiyor. Yol 45 dakika sürüyor. Eşim 17.45te evde oluyor genelde.
Çocuk sorumluluğunu tek başına almıyorsan alan yaratabilirsin meslekle alakası yok demiştim ama sizin eşiniz yoğunmuş işte orası zor bence sizin için
eş desteği
çocukların yaşı
iş yükü
hatta branş bile fark ediyor bence. ama öncelikler önemli. mesela çocuğu eşe bırakıp çıkabiliyorsunuz. yemeği ne zaman yapıyorsunuz ne zaman yiyorsunuz
sofra ne ara toplanıyor 😁
bunların hepsi etken.

Ben sahilden kötü porselen bardakla americano fotoğrafı paylaşmıştım. Şimdiki sevgilim o şekilde yürüdü bana 😄 Normal fotoğraflarıma yanıt vermek istememiş, bir kahvesever olarak onu bahane ederek muhabbet açmıştı. Kahve fotoğrafı var kahve fotoğrafı var heheh

Topiği okuyanlar durmasın paylaşsın o zaman bardak ne kadar kötü olmalı😁😁😁

Mesela deseniz ki herkes geziyor ben gezemiyorum üzülüyorum anlaşılır Suan ben öyleyim hamilelikten eve tıkıldım 🤣
Ama insanlar ne isterse paylaşırlar aktif hayattayken ben de paylaşıyorum paylaşanları da takip ediyorum etkileşim kuruyorum
Teknoloji çağındayız sosyal medyada hayatı ele geçirdi döneme uyum sağlamakta zorlanıyor bazı insanlar onu da anlayabiliyorum.
Bir kaç arkadaşım hiç sosyal medya kullanmıyor saygı duyuyorum ama kullanana da laf edenler bana saygısız geliyor

Nasıl yani ev hep temiz mi oluyor bu durumda her gün toplamak gerekiyir evi🤐🤐🤐😁
Özellikle anne olanlar çoluğu çocuğu bırakıp deli gibi sabahtan akşama kadar temizlik reelsleri cekiyorlar. Yetmezmiş gibi birde yotubede uzun uzun temizlik videoları atıyorlar. Ben o evde yetişen çocuklara çok üzülüyorum. Çünkü çok fazla kimyasal deterjan kullanıyor o evlerde. Bir klozeti yıkarken bile 4-5 çeşit renkli renkli deterjanlari döküp duruyorlar yazık günah vallahi. Çocuklarla ne zaman vakit geçiriyorlar anlamıyorum. Gerçi tablet ve teli veriyorlar ellerine beyinleri uyuşuyor o garibanlarımın da...

Birde benim evi görseler bütün odaların duvarları minik bebiklerimin eserleriyle dolu 🤣 Bir gün büyüyecekler ve ben o dağınıklığı o duvarlardaki pastel boyaları özlemle çok arayacağım biliyorum oyuzden kizmiyorum evimi de o şekilde seviyorum. Hatta bende o duvarlarımı paylaşıyorum storylerimde 🤣🤣🤣 aşırı titiz hanımcıklar gelmesin diye

eş desteği
çocukların yaşı
iş yükü
hatta branş bile fark ediyor bence. ama öncelikler önemli. mesela çocuğu eşe bırakıp çıkabiliyorsunuz. yemeği ne zaman yapıyorsunuz ne zaman yiyorsunuz
sofra ne ara toplanıyor 😁
bunların hepsi etken.
Tabii ki etken hepsi ama en önemlisi eşin çalışma saatleri ve paylaşımcı olması diğerleri bir şekilde hallediliyor. Çocuk yaşı da çok önemli tabii iki yaş üstü olunca daha kolay.
Bazı arkadaşlarım online yoga yapıyorlar mesela öyle halleden de var.
Hayat şartları zor özellikle biz kadınlar için daha da zor biliyorum ama zaman ayırmak önemli ya,belirli dönemlerde zor olur bu ama sonrasında kolaylaşır.

Mesela deseniz ki herkes geziyor ben gezemiyorum üzülüyorum anlaşılır Suan ben öyleyim hamilelikten eve tıkıldım 🤣
Ama insanlar ne isterse paylaşırlar aktif hayattayken ben de paylaşıyorum paylaşanları da takip ediyorum etkileşim kuruyorum
Teknoloji çağındayız sosyal medyada hayatı ele geçirdi döneme uyum sağlamakta zorlanıyor bazı insanlar onu da anlayabiliyorum.
Bir kaç arkadaşım hiç sosyal medya kullanmıyor saygı duyuyorum ama kullanana da laf edenler bana saygısız geliyor

Hanımefendi kimseye cevap vermiyordum artık sıkıldığım için ama şu şöyle gezemiyorsunuz demek ki üzülüyorum diyin falan falan 🤣🤣 yapmayın bak hamilelikten hormonlar vardır falan saygı duyuyorum da yapmayın böyle şeyler nice hamileler var gezen kendi teyzemden örnek vereyim 9 aylık haliyle doğu turuna çıkmıştık şimdi kendi bünyenizi de herkesle bir tutmayın :) saygısızlık çok şey var bahsettiğim yazıya kadar dünyada ne saygısızlık var boşverin siz

Mesela ben de sosyal medyada çok aktifim ama eşimi ilişkimi hiç paylaşmıyorum sadece özel hayatıma dair bir tane bebek paylaşımım var o da insanların haberi olsun diye 🤭 gerisi full goygoy, gezi ve kendi paylaşımlarım. Ben sadece birinin eşi birinin annesi değilim. Bireysel bir hayatım bireysel görüşlerim var o yüzden sayfamdakiler çok sıkılmıyor benden galiba 🤣

Özellikle anne olanlar çoluğu çocuğu bırakıp deli gibi sabahtan akşama kadar temizlik reelsleri cekiyorlar. Yetmezmiş gibi birde yotubede uzun uzun temizlik videoları atıyorlar. Ben o evde yetişen çocuklara çok üzülüyorum. Çünkü çok fazla kimyasal deterjan kullanıyor o evlerde. Bir klozeti yıkarken bile 4-5 çeşit renkli renkli deterjanlari döküp duruyorlar yazık günah vallahi. Çocuklarla ne zaman vakit geçiriyorlar anlamıyorum. Gerçi tablet ve teli veriyorlar ellerine beyinleri uyuşuyor o garibanlarımın da...

Birde benim evi görseler bütün odaların duvarları minik bebiklerimin eserleriyle dolu 🤣 Bir gün büyüyecekler ve ben o dağınıklığı o duvarlardaki pastel boyaları özlemle çok arayacağım biliyorum oyuzden kizmiyorum evimi de o şekilde seviyorum. Hatta bende o duvarlarımı paylaşıyorum storylerimde 🤣🤣🤣 aşırı titiz hanımcıklar gelmesin diye
Ne güzel beni anlayan biri daha cidden anlaşılmak güzel bir şey 🤭 ve haklısınız o evde büyüyen çocuklar o sürekli solunan temizlik kokusu daha neler neler …

Hanımefendi kimseye cevap vermiyordum artık sıkıldığım için ama şu şöyle gelemiyorsunuz demek ki üzülüyorum diyin falan falan 🤣🤣 yapmayın bak hamilelikten hormonlar vardır falan saygı duyuyorum da yapmayın böyle şeyler nice hamileler var gezen kendi teyzemden örnek vereyim 9 aylık haliyle doğu turuna çıkmıştık şimdi kendi bünyenizi de herkesle bir tutmayın :) saygısızlık çok şey var bahsettiğim yazıya kadar dünyada ne saygısızlık var boşverin siz
Of tam saçmalamıssınız iyice ya , canım istese elbet gezerim hasta değilim yurtdışı yurtiçi sürekli gezen biriyim hamilelikten doğru düzgün yiyemiyorum alkol içemiyorum zamanı heba etmek istemediğim için gezmiyorum hepsi doğumdan sonra.
Neyse siz yorgan altı ağlamaya devam 😀 belli dert etmişsiniz sosyal medyadaki insanları

Of tam saçmalamıssınız iyice ya , canım istese elbet gezerim hasta değilim yurtdışı yurtiçi sürekli gezen biriyim hamilelikten doğru düzgün yiyemiyorum alkol içemiyorum zamanı heba etmek istemediğim için gezmiyorum hepsi doğumdan sonra.
Neyse siz yorgan altı ağlamaya devam 😀 belli dert etmişsiniz sosyal medyadaki insanları
Bu önyargılarınız yüzünden hiç ciddiye alıp da ciddiye almış şekilde yorumda bulunmadım :) yorgan altı ağlamak falan siz bence gezemediğiniz için kendi içinizde yer edenleri benden ve bu yazıdan çıkarıyor gibisiniz 🤣 neyse siz de bari doğuma kadar evde kalmaya devam ne yapacaksınız mecbur demi ?

Valla pandemiye kadar haftanın yarısında evde yoktu öyle söyleyeyim, çocukların tam küçğk zamanlarıydı. Yoruldum, hastayım sana getireyim demeye annem, kv falan yok. Yoksa gece yatılı bırakanları biliyorum kafalar rahat… Şimdi cilt bakımım aksamıyor mesela. küçük okula başlayınca pilatese de yazılmayı umuyorum 🙂

Sizinle benzer sebeple bende sosyal medya kullanımına ara verdim,insan mutlu anları ya da güzel bir manzara da silinmesin kenarda kalsın istiyor ancak çok çiğ hale geldi herşey.En yakın arkadaşım eşini başka kadınla yakalamıştı iş yerinde ilişkiye girerken basmıştı sonra kavga kıyamet tabi.. Saatlerce telefonda konuştum fikir verdim ondan çpk ağladım dertlendim.Sonra bir baktım ertesi gün instada yanak yanağa pozlar,şamatalar..Herkes mutlu olsun tabi derdim o değilde burnumun dibi bile bu kadar sahte iken sosyal medyadan hepten midem bulandı.Demem o ki gördüğümüz o abartılı mutlulukların hepsi yalan.Gerçekten keyifli huzurlu yuvalar ,ortamlar,anlar gösterilmeye ihtiyaç duymaz.

Sosyal medya artık kimisi için gelir kapısı. Reklamlar ve linkler üzerinden para kazanıyorlar. Geçen bir arkadaşımın arkadaşına denk geldik. Kız influencerlık yapıyor. İnstagramda cilt bakım ürünleri öneriyor ve hiç bilinmedik markalar. (markaya sözüm yok ama içeriği iyice incelenmeli, bazı markalar güven kazandı cilt konusunda nihayetinde) kıza sordum paylaştığın nemlendirici nasıl ilk defa gördüm dedim. Kız 1 kez video için sürdüğünü sonrasında kullanmadığını söyledi ama sürekli paylaşıyor nemlendirici kremi. Çünkü o ürün onun linki üzerinden satıldıkça o da prim alıyor ondan. Aldatmaca da bu noktada başlıyor. İnsanlar para kazanmak için sizi önce kendilerine hayran bırakıyor bakın evim, cildim, hayatım ne güzel. Sizde böyle olmak istiyorsanız benim aldıklarımı alın diyorlar, 😒 inanmamak lazım tabii ki

Bana da bu garip geliyor duyulmamiş yeni cikan ne varsa linki veriliyor ve kapış kapış gidiyor deneniyor hemen.
Yani bu işi yüz yıldır yapan ve iyi yapan markalar varken, X kişinin X marka önerisine bu kadar coşmanin anlamini bulamiyorum.
Param yoksa da bilmem ne asitini kullanmam yani olmasa da olur. O nun yerine sorun varsa bir cildiye dermatolga giderim daha iyi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X