Sahte hayatlar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz dediniz diye iyi biri olmuyorsunuz benim gözümde
Hareketlerimden size ne? Size hangi davranışımı artımı gösterip ispatlayıp takdirinizi almam gerekiyor acaba? Ne gibi bir üstünlüğünüz olduğuna inanıyorsunuz da önünüze geleni eleştirme hakkı buluyorsunuz kendinizde? Ne sosyal medya kullananlar onlar hakkında düşündüklerinizi merak ediyor önemsiyor ne de ben. Açık net gördüğüm şeyler için düşüncelerim önyargı olmuyor ne yazıkki. Sorduğum sorulara hala cevap veremiyorsunuz bunu tahmin etmiştim zaten

Senin yazdıkların beni çok daha fazla yoruyor biliyor musun ? Ne üstünlüğü ? Sosyal medya hepimizin problemi iyisiyle kötüsüyle ama insanları zehirliyor bazı noktaları bunları dile getirdiğim bir yazı da tutup bana bunları yazmanız ne diyebilirim bilmiyorum :) iyi geceler

Burası da sosyal medya oysa ki.. beğenilmek, görünür olmak, onay almak kendisi için anonim olduğu bu platformda bile bu kadar önem arz ediyorken açtığı konu inanılmaz komik görünüyor…
Beğenmedim sayısı kadar günah yazılıyor sanki amel defterine çok enteresan

Elle tutulur bir konu değil ki,yani sizin gibi bazı üyeler istedikleri cevapları alamayınca agresifleşiyor ve alttan alttan laf sokmaya çalışıyor.Daha önceki konununuzda da deneyimlemiştik bunu Melike hanımcığım.Bir salalım insanları da herkes istediği şeyi paylaşsın,istediğini beğenip, istemediğini de beğenmesin.

Sus elit elit konuşma

Onlar istedikleri cevapları alamadı diye agrasifleşecek ve o agrasif hallerle yorum atacaklar biz de normal mi karşılayacağız ? Anlamadım sorun “beğenmedim “ atması değil sebebini belirttim, çok şey deneyimleniyor bu platformda

Güzellik ve mutluluk algısı denen şey sosyal medya olmadan da varmış şimdi globalleşmiş.
Önceden de beyazlık moda iken vücuduna garip şeyler süren ve erken yaşta ölenler varmış.
Küçük ayak kriter diye çocuklarının ayağını minnacık ayakkabılarda yamultan da varmış.
Bu hep varmış yani.
Teknoloji ve bilim ilerledikçe artmış.
Teknolojinin iyi yanları da var kötü yanları da bunun tutup münazarasını da yapabiliriz ama sosyal medya büyüyerek devam edecek her türlü.
Kendimizi varsa çocuğumuzu sadece okuryazar değil medyayı da okuryazar yapacağız işte olay bu.
Benim ergen kızım var bir şey söylesem aman sizler biz ne yapsak yanlış görüyorsunuz zaten diyor bunu da arkadaşları ile görüşmelerinden etkilenip diyor biliyorum çünkü benim hiç yapmadığım bir şeyi yapmışım gibi söylüyor.
Mesela ben odasının kapısını çalıyorum ve ses gelince giriyorum ama ona göre çalmamla girmem bir oluyor ve girerken höö napıyosun göster bakayım diye giriyormuşum ama alakası yok.

O arkadaşlarının anlattığından öyle hissediyor.
Cidden başta ne yazdığımı unuttum
Demem o ki biz bazı şeyleri anlayamıyoruz yaşımız gereği ama özellikle yeni nesil yeni kavramlara ve bu kavramlara karşılık gelen durumlara çok kolay adapte oluyor ve günlük diline katıyor.
Ben anlamayı seçiyorum başka türlü karmaşa olacak ve hiçbir şekilde orta yolda buluşamayacağım çünkü.
Yargılamak bir işe yaramaz. Yargılamak işini de iyi yapıyorlar çünkü.
Önemli olan orta yolu bulmak

İstediğim yere basarım hayırdır keyfimin kahyası mısınız?
On tane soru sordum bir tane cevap veremediniz benden mi cevap bekliyorsunuz. Tek tek her cümlenize yanıt verdim başka dilde mi anlatayım. Bana beğenmedim atıyoooo diye yakınıp butona takılan sizdiniz hanımefendi kafanız mı güzel? Neyi düşüneyim beğenmediğim mesajlara beğenmedim atmak hastalık mı tercih mi neyini düşüneyim paşa gönlüm beğenmedi atmak istedi attım. Butonlara basmadan duramıyorsanız filan çocuk musunuz siz ya ne saçmalıyorsunuz

Yaptığı hal hareketlerden çocuk kşm anladık aslında , üslub bu hayatta çok önemli yere sahiptir kullanmayı bilene , velhasıl ben buraya bütün cevaplarımı da döksem siz işinize geleni alacak ve ona cevap vereceksiniz bu da sabaha kadar sürer :)

Ben kimseyi kıskanmıyorum :) böyle sizi öfkeyle buraya kim yolluyor merak ediyorum ben sadece insanların düşüncelerini merak ettim

Istediginiz cevaplar gelmedi diye gerilen sizsiniz, o yuzden herkesi kendi yansimaniz olarak öfkeyle gelmiş saniyorsunuz. Gayet sakince yatiyorum neyine ofkeleneyim milleti kiskanmissiniz diye.
Ama bu yani bence mevzu, kendinize bile itiraf edemiyorken haklisin yazmanizi beklemiyordum zaten.

Ya kim milletin yuzugu, parfumunu dert edinip "madem bu kadar mukkemell hayat yasiyorlardi..." diye giriş yapar? Ayakkabi, parfumle 2 kahve fotosuyla mukkemmmell hayat arasindaki baglantiyi bile kuramiyirum ben mesela, ne alaka yani parfumle filan. Anlayin işte

Aslında şimdi çok güzel bir konuda buluştuk sizinle neden biliyor musunuz ? Yazdıklarınız çok doğru devir değiştikçe dijitalleştikçe sorunlar farklılaşıyor sadece ama o algılar hep aynı bu çok doğru , kızınızla ilgili verdiğiniz örnekte çok yerinde bir örnekti bazen etkilendiğimiz her şey bize farklı dünyalar açabiliyor sizin gözünüzden baktığınızda çok farklı kızınızın gözünden çok farklı benim anneme hep kullandığım bir laf vardır “bazen şu parkeleri sabaha kadar silsem sana yaranamam diye “ siz de kızınıza ne kadar olumlu giderseniz gidin o kendi benliğinde öyle sinirli algılayacak
Yargılamak işini hemde çok iyi yapıyorlar
Sağolun

Sosyal medyayım bu denli insanları büyülediğinden bahsederken “kıskanıyorsunuz diye “ gelmeniz
sizin bu yorumunuza ben neye göre haklısınız yazayım
Daha beni anlamayan biriyle neyin hakkını konuşayım
İnsanları kıskanıp onları dert edecek kadar küçülmedim ama görüyorum ki bazı insanlar bazı şeyleri çok küçümsüyor :) hadi
İyi geceler

Bende onu diyorum hayırdır ne üstünlük tavırları?
Sosyal medya benim problemim değil, ailemin dostlarımın çevremin problemi değil. Beni yada çevremdeki kimseyi zehirlemedi. Bilirkişi de değilsiniz ayrıca değil mi? Yoksa sosyolog musunuz? Yok değilsiniz, onlar insanlarla kişisel polemiklere girmezler. Siz sosyal medyadan zehirleniyorsunuz diye herkes basiretsiz mi herkes büyük anlamlar mı yüklüyor herkes eğitimsiz mi sanıyorsunuz? Evet. Demekki sorun sosyal medya değil, sorun sizsiniz. Kendinizi ve evladınızı iyi eğitirseniz sağlam bir karakter oturtursanız kendiniz gibi de bir eşiniz olursa zehirlenmezsiniz

Çünkü insanlar öyle yaşamak istiyor kendisi yasayamasigi için de öyle yaşayanları takip ediyor. Bu insanlar da takip edilmek için miş gibi yapiyor.

Konu benim eğitimsiz olmama kadar gelmiş o kadar yerlere indik yani anladım …
Ben sosyal medyadan zehirleniyorum demedim çağımızın problemi bu hanımefendi kabul etseniz de etmeseniz de bu böyle … gerisini zaten okusam da anlamadım evlat eş falan oralara nerden geldik ?

Kendini eğiten insan hayatta bir duruşu bir bakışı olan insan başkalarının hayatlarını incelemez eleştirmez önemsemez aklına bile gelmez. Kendinizi eğitirseniz siz de böyle olursunuz, sizin gibi bir eşle evladınızı sapasağlam karakterli kendi hayatına odaklanmış faydalı amaçlar edinmiş olarak eğitirseniz o da şundan bundan etkilenmez zehirlenmez, toplumsal sorunlar böyle çözülür. Ayyyy kıııız bunlar hep yalan hayatlar yalan dolu dimiiiiii diye konuşa konuşa ancak dedikodu yapar içinizdeki haseti kompleksleri açık edersiniz.

Şu an bu yazdıklarınızın içinde “şahsıma edilen bir çok laf mevcut “ eğitim durumumu işimi bilmezsiniz ama konu insanlara harıl harıl laf yetiştirmeye gelince saatlerinizi harcayıp bir de üstüne onun yaşantısı ve bilmediğiniz eğitimi hakkında dem vurursunuz ? Belki göremiyorsunuz ama ne eğitimli ebeveynler var sosyal medya üzerinde çocuğu etkilenen ? Bakış açınızı değiştirmenizi şiddetle öneririm çünkü sanırım sosyal medyadan zehirlenmenin eğitimle yüksek lisansla falan halledilmeyecek bir konu olduğunu bilirsiniz , buraya yazan bir anne var yazısına denk gelip okumanızı öneririm , kendi hayal dünyanızda size bol şans
Son mesajım iyi geceler .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…