Sahte hayatlar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese birşey demeniz, her hayat hakkında fikir yürütmeniz mi gerekiyor?
Üşenmeden her yazdığıma “ beğenmedim “ atacak vaktiniz var demek ki :) sizin de böyle hiç tanımadığınız insanlara 5 dakika da bilenmeniz mi gerekiyor ?

Gezdiğim ülkeleri, tattığım yemekleri, aldığım çiçekleri, hayvanlarımı, kitaplarımı, evimden köşeleri, kahvelerimi, tatlılarımı, sporumu, yeri gelir makyaj malzemelerimi gayet de paylaşırım; çünkü bu amaca hizmet eden bir platform. Detay çekim yapmayı severim. Durup dururken neden mutsuz oldum ki?

Bdv sosyal medya dedikodusu için değilde üyelerin dertlerini yazması için var "gerçek dertlerini". Ben mesela sevmediğim, bakmadığım bir şey hakkında konuşmam eleştirmem bile.
Düşüncenize saygı duyarım :) nezaket çerçevesi içerisinde her şeye saygı duyuyorum sağolun

Benim de şöyle bir iddam var: kimseye zararı olmayan kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlayan dandik kahve paylaşımına bile dertlenen, biri mutluluğunu paylaştığında veya gezdiği bir yeri belki de depolamak için kullandığında aman görgüsüz aslında bence aşırı mutsuz vs diye kendini kandırıp sıkı sıkıya takibi de bırakmayanlar aşırı mutsuz ve kıskanç. Burda konu açacak kadar takılmış kafanıza. Aşırı ilginç. Bu da benim varsayımım.

Ben mutlu olduğum anlarımı günlük nadiren paylaşırım ancak tatile gittiğimde çok fazla fotoğraf paylaşırım. Oraya özgü notlar, içimden geçenleri de yazarım. Fotoğraf çekmeyi çok severim. Cloud çöplüğünde binlerce foto arasında kaybolmadan kendimce en güzelimi çekip koyduğum ve depolama yapmamı sağlayan, diğer dünya gezginleriyle iletişim kurmamı sağlayan bir platform. Aynı şekilde bayılırım gezen gören gösteren insanlara. Sosyal medya hani? Ne paylaşsın insanlar sizi memnun etmek için gösteriş yapmıyor olmak için mesela? Kimi makyaj yapmayı sever kimi yemek. Kimi gezer kimi enstrüman çalar. Yani kullanmayın veya engelleyin bu kadar basit. Neyin derdi bu? Ne bekliyorsunuz?

Bir de size kötü bir haberim var. Aslında hepsi mutsuz değil.

Beğendim atılınca nasıl sorgulamıyorsanız, beğenmedim atınca da sorgulamayın. Fikrinizi beğenmiyorsa gayette atabilir beğenmedimi.

Bana başta böyle gelen bu tavırla gelen insanlarla başka nasıl bir perdeden konuşabilirim sizce ? Hayır fikirlerimi gayette belirtiyorum ama kim nasıl geliyorsa öyle genelde neden böyle dediniz şimdi ?

Beğendim atılınca nasıl sorgulamıyorsanız, beğenmedim atınca da sorgulamayın. Fikrinizi beğenmiyorsa gayette atabilir beğenmedimi.
Sorguladığım şey beğenmedim atması değil “ her şeye beğenmedim atacak kadar bana ne sebeple bilendiği ? :) sizce de fazla değil mi

Sorguladığım şey beğenmedim atması değil “ her şeye beğenmedim atacak kadar bana ne sebeple bilendiği ? :) sizce de fazla değil mi
Yo fazla değil. Bende birçok yazdığınıza katılmadım, beğenmedim ama emojiye basmaya üşendim. Her harekete anlam yüklemeniz saçma değil mi?

Üşenmeden her yazdığıma “ beğenmedim “ atacak vaktiniz var demek ki :) sizin de böyle hiç tanımadığınız insanlara 5 dakika da bilenmeniz mi gerekiyor ?
Hiçbir yazdığınızı beğenmedim, öpücük mü atacaktım? Evet vaktim çok problem ne?
Size bilenmem için bana, sevdiklerime yada bir masuma zarar vermeniz hakaret etmeniz vs gerekiyor. Benim için herhangi bir önem taşımıyorsunuz. Soruma cevap vermek yerine olayı çarpıtma amacınız nedir?

İyi biri olarak güzel bir tavsiye de bulunayım mı ? insanları kendinize cephe almak ve sadece eleştirel konuşmaktan başla bir hareketiniz göremedim , şimdi siz söyleyin bana bu kadar önyargıyla gelen birine ne demeliyim ?

Bana başta böyle gelen bu tavırla gelen insanlarla başka nasıl bir perdeden konuşabilirim sizce ? Hayır fikirlerimi gayette belirtiyorum ama kim nasıl geliyorsa öyle genelde neden böyle dediniz şimdi ?
Ee anlattım ya siz mutlu anlarını paylaşan insanları yerdiniz ve size ee mutlu anlarını paylaşıyor işte mutsuz mu paylaşsın ve yeri burası değil diyen insanlara bir ton yakıştırma yaptınız.
Size de mutsuz ve kıskanç denilince iki cümlemden bunu çıkarıyorlar aaa dediniz siz de aynısını yapıyorsunuz aslında dedim.
Açık değil mi?
Neden böyle dediniz diyorsunuz şimdi.

Bu konuyu açtım okumaya başladım, fikirleri benimkine uyanlara beğendim, sizin gibi fikirleri bana uymayanlara beğenmedim attım. Bu seçenekler bize sunulmuş değil mi? Fazla değil mi derken, yönetim bir kota koymamış dimi şu kadar beğeneceksiniz bu kadar beğenemezsiniz diye. Gidip başka konulardaki yorumlarınızı bulup onlara beğenmedim atmışım gibi triplere girmenize ne gerek var. Ben beğenmedim de ne oldu bir yerinizden birşey mi eksildi, ne kadar ciddiye aldınız yaw, ben sizi bilenecek kadar ciddiye almıyorum inanın, bu kadar kafaya takmanız sizce de fazla değil mi?

Ben mutlu anlarını paylaşanları yermedim hala bana aynı şeyden bahsediyorsunuz dr yazıyor adınızda o mantıkla konuşayım sizinle “sosyal medyanın ne kadar zehirleyici etkisi olduğundan bahsettim sahte hayatlar mı diye yazmamın sebebi de insanların bu konu hakkındaki düşüncelerini görmekti :) neyse cidden anlaşamayacağız

Ben öyle paylaşımlar yapanları görünce kendi içimde yadırgamak yerine keyif alıyor ki paylaşıyor demek ki kendi bilir deyip geçiyorum eğer paylaşımlarından hoşlanmıyorsamda takibi bırakıyorum veya hikayelerini sona alıyorum.

Her olayin altindan felsefi bir derinlik cikarmak sizi yormuyor mu? Hayatlari sahteyse sahte bakmayin, heryeri kapladilarsa rahatsizsaniz o "heryerde" bulunmayin? Gormeyin.

Ben cok darlaniyorum boyle herseyin altinda bir mâna arayan insanlardan. Sizin kendi hayatiniz sahte mi, cevabiniz hayirsa salın insanları, takiplemeyin, ortamlarina girmeyin, gormeyin, uzmeyin kendinizi.

Burası da sosyal medya oysa ki.. beğenilmek, görünür olmak, onay almak kendisi için anonim olduğu bu platformda bile bu kadar önem arz ediyorken açtığı konu inanılmaz komik görünüyor…

Bla bla bla bir tane elle tutulur istediğim cevap göremedim ? O zaman bu butonlara bu kadar takılan bence sizsiniz ki eliniz alışkanlık yapmış butonlara basmadan duramıyorsanız bunda büyük bir problem bence önce bunu düşünün ?

Yahu belki o da yaptığı makyaj güzel mi değil mi merak ediyor da paylaşıyor???
Neden anlamak istemiyorsunuz???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…