Sagoyu ilk olarak 2005yılında tanıdım.
Fakat Türkçe Rapi 1995 yılında Cartel grubuyla tanımıştım.
Gel gel gel Cartele gel
Carteldekiler kan kardeşler kaydirigubbakcemile3
Sago türkiyedeki melankolik rap müzik akımının önemli bir temsilcisidir.
Vasiyet adlı şarkısıyla tanındı sanırım 2005 yılıydı video müzik ödüllerinde yılın en iyi klip ödülünü aldı. Türkçe rapte büyük bir yere sahiptir.Sago sayesinde abluka alarm(Leadri ve Savaş)raffine zet gibi rapçilerde tanındı tabi karısı kolera da sırnaşık şey
Sago mu Ceza mı diye çok tartışmalar oluyor fakat ikisini nasıl aynı kefeye koyuyorlar anlamıyorum.Bi kere tarzları çok farklı. Sago melankolik rap yapıyo ceza bi gangsta
Melankolikte Sagonun üstüne tanımam. Ama daha çok Cezanın tarzında söyleyenler var Türkçe Rap'te...İkiside kendi dallarında çok iyiler.Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. zemuszemus
Ama mesela sevgilim de Sagonun tarzında söyler yani melankolik rapi iyi yapanlarda var Sagoyla kıyaslamıyorum sonuçta Sago Melankolik Türkçe Rapin Babasıdır.
Sagonun hangi albümü güzel derseniz seçmek mümkün değil.Sago hiçbir zaman gerilemez hep ileri gider.Bu aralar onu fazla dinlemesemde zamanında çok dinlemiş biriyim ama fazla dinlemiyorum desemde sagoyu günde en az bir saat dinlerim yani kaydirigubbakcemile3
Nasıl anlatılırki bu bambaşka biri işte.
Ama sagoyu dinleyenler Abluka Alarmı(Savaş ve Leadrinin grubu) ve Vale'yi (seside Sagoya benziyor ve şarkı sözleri ve beatleri ile kalitesi süper bi rapçi)kesinlikle dinlemeli çok seveceklerine eminim. Ayrıca hepsi melankolik söylemiyor ama şu rapperleri tavsiye ederim herkese
Abluka Alarm,Zet,Raffine, Mozole Mirach,Vale,A.P.O,Yunus Emre,Frekans,Sansar Salvo,Rahdan Vandal, Micrap Kerim,Rapozof,Savlet,Pit10 bunlar erkeklerden
Bayanlardan da Kolera dışında Medusa(bu aralar rapi bıraktı ama çok iyi parçaları var) ve Rapizm çağla kesinlikle süper iş çıkaran bayan Mc'lerden
Yakında bende bir bayan Mc olcam inşallah zemuszemus