Şizofreni olma korkum var Allah rızası için yardımcı olun

Evet almak istedim ancak psikiyatri ücretleri çok fazla 2000 tl isteyen oldu. Ben de öğrenciyim aileme de anlatıp üzmek istemiyorum bu konuyu. Önceden başka korkularımı anlatıp psikoloğa götürün dediğimde götürmemişlerdi gerek yok ihtiyacın yok diye . Büyük ihtimalle yine gçn

İnşallah öyledir ve atlatırım bu durumu aslında gece uyuyamamak da beni kötü etkiledi yatapa girerken ya bu gecede aklıma gelir de uyuyamazsam diye düşünüyorum
Devlet hastanesine gidin psikiyatri ve psikolog var önce psikiyatriye gidersiniz zaten psikolog için Dr yönlendiriyor

Hastalık hastasıyım çok şeyleri kafaya taktım. Her kötü hastalık için ya bende de olursa diye düşünüyordum. Bunları atlattım çok şükür. Ama şimdi de arkadaşım şizofren olunca ya ben de olursam korkusu başladı . O kadar kafaya taktım ki gece uyuyamıyorum düşünmekten.
Demek ki atlatamamışsınız. Devlet hastanesine randevu alın. Niye kendiniz çözmeye çalışıyorsunuz ki? Geçen zamana yazık.

Kendinizi nasıl hayal ederseniz hayatınızda o şekilde ilerler.
Daha çok gençsin hayatını biraz renklendir sosyal çevre edin, spora git, aktiviteler yap bu şekilde hayat geçmez.
Düşüncelerinle hayatına sürekli negatif enerji çekiyorsun:KK42:
Aslında sosyal çevrem vardı. Uzun bir ilişkim de var ama depremden sonra başka şehire taşındık burda sıkılıyorum çoğu zaman evdeyim ve kendi kendimi saçma düşüncelerle korkutuyorum aslında hasta olmadığımı biliyorum ama ya hasta olursam diye korkuyorum. Çok saçma olduğunun farkındayım ama elimde değil

Arkadaşlar ben her şeyi kafaya takan bir insandım. Ergenliğimden beri hastalık hastalığım var. En ufak şeyde acaba bu hastalık bende var mı diyorum. Bunu atlatmıştım aslında uzun süredir . Bir arada uyuyamama problemim vardı . Uyuyamıyordum geceleri 12. Sınıfta olmuştu ilk. Yine ara ara geliyor ama düzeliyordu senede 1 kez 1 hafta gibi. Neyse arkadaşlar hayatım güzel şekilde ilerlerken bi arkadaşım şizofreni tanısı aldı . Durumu çok kötü maalesef. Ben de bunu öğrendiğimden beri kafaya takıyorum ya bende de olursa diye . O kız da biraz kafasında kuruyordu bazı şeyleri ama benden daha kötüydü tabi ama şizofreni olmasını da beklemiyorduk çok zekiydi çok iyi bir üniversitede okuyoruz. Arkadaşlar arkadaşımın şizofreni olduğunu öğrendiğimden beri gece bu korku geliyo kalbim hızlı hızlı atıyo ve uyuyamıyorum ya ben de şizofreni olursam diye. İlk gün uyuyamadım 2. Gün uyudum son 2 gündür yine uyuyamadım günde 1 3 saat arası uyuyabildim . Bu gece ramazandan dolayı davul sesini falan duyduk uyumamıştım o sırada da . Neyse ondan sonra 1 saat uyudum tekrar uyandım sanki davul sesine benzer 1 sn süren ses geliyordu kulağıma anlayamadım beynim mi üretiyo yoksa apartmandan gelen bir ses mi. Ses uzaktan kısık geliyor gibi. Çok ama çok korkuyorum psikiyatriden randevu alacaktım fiyatlar 1500 den başlıyor. Anneme de söyleyip üzmek istemiyorum. Yine uyuyamadığımı söyledim kafana bir şey mi taktın dedi hayır dedim çünkü önceden bu tarz olaylar olduğunda o da üzülüyordu sonra ben atlatıyordum tabi her olayı. Bu olayı da kendi kendime atlatmayı bekliycem umarım atlatabilirim. Arkadaşım sürekli aklıma geliyor dua ediyorum inşallah iyileşir diye . Benim sorunum kaygı bozukluğu büyük ihtimalle ama böyle saçma düşüncelerle kendimi yıpratmak istemiyorum 21 yaşındayım kendi kendimi yıpratıyorum. Lütfen bana destek olacak şeyler söyleyin en ufak kötü yorumdan bile etkileniyorum hemen.
şizofreni genetik bir hastalık. ailenizde yoksa sizde çıkmaz endişe etmeyin. ama büyük ihtimalle anksiyete bozukluğunuz var bir doktora görünseniz çok iyi olur

Benim bildiğim şizofreni hastalarına hasta olduklarını bile kabul ettirmekte güçlük çekilir. Nerede kaldı şu şu belirtiler bende var deyip kendine teşhis koymak. Yapmayın yani mantıklı mı?

Farklı bir rahatsızlığınız var ki takıntı yapmışsınız. Onu da yüzyüze görüşen doktor teşhis eder.

Demek ki atlatamamışsınız. Devlet hastanesine randevu alın. Niye kendiniz çözmeye çalışıyorsunuz ki? Geçen zamana yazık.
D
şizofreni genetik bir hastalık. ailenizde yoksa sizde çıkmaz endişe etmeyin. ama büyük ihtimalle anksiyete bozukluğunuz var bir doktora görünseniz çok iyi olur
teşekkür ederim. Ailemde yok. Anksiyetem var evet çok fazla şeyi kafaya takıp korkuyorum. Bazen bunlar geçiyor bazen tekrar ediyor

Ben bunu yıllarca çektim hem paranoyak hemde inanılmaz şüphecydm herşeyin altında neler arardım biri beni arasa hakkımda ne duydu da aradı kim bilir diye günlerce düşünürdm acaba biri bana iftira mi atiyor neler yayılıyor hakkımda diye heryerden mikrop bulaştı zannedip sirke ile yıkanırdm 🧐🤦 ama şuan iyiyim çok yardım aldım başta bir fayda göremedim kendi aklinda bitirmlelisin çok farklı hobiler edindim resim gibi ibadete asildm nasıl iyi geldi ... Sonra evlendim bebeğim oldu başlarda ona bişey olacak diye günlerce başında beklesemde oda bana çok iyi geldi ve şuan aynı diğer insanlar gibiyim şükürler olsun. Umarım sende iuilesirsn özelden konuşmak istersen yardımcı olurum
Merhaba sizle olan özel konuşmalarım silinmiş kafaya taktım şimdi bunu. Siz silince benden de siliniyor mu acaba yeni üye olduğum için bilmiyorum

Hastalık hastasıyım çok şeyleri kafaya taktım. Her kötü hastalık için ya bende de olursa diye düşünüyordum. Bunları atlattım çok şükür. Ama şimdi de arkadaşım şizofren olunca ya ben de olursam korkusu başladı . O kadar kafaya taktım ki gece uyuyamıyorum düşünmekten.
Siz istesenizde şizofreni olmassınız merak etmeyin
Sizdeki okb ve anksiyete bozukluğu
Bendede var 42 yaşındayım bazen alevlenir sonra söner ve hayatınıza devam edersiniz öldürücü birşey değil
😉daha öncede atlatmışsınız yine atlatırsınız.Birşeye üzülğnce yada yakından biri hastalanınca ölünce vs vs hortlar sonra tekrar biter gider.bi doktora gidin antidepresan verir oda çok iyi geliyor.Rabbim şifa versin ama tekrar söyleyeyim bende böyleydim şizofreni olmassınız merak etmeyin.Yalnız değilsiniz okadar çok böyle insan varki normalmpsikolojide insan kalmadı nasıl kalsın pandemisiydi depremiydi yangınıydı virüsüydü normal şeyler bunlar anormal olan !normal olan bence🤣

Arkadaşlar ben her şeyi kafaya takan bir insandım. Ergenliğimden beri hastalık hastalığım var. En ufak şeyde acaba bu hastalık bende var mı diyorum. Bunu atlatmıştım aslında uzun süredir . Bir arada uyuyamama problemim vardı . Uyuyamıyordum geceleri 12. Sınıfta olmuştu ilk. Yine ara ara geliyor ama düzeliyordu senede 1 kez 1 hafta gibi. Neyse arkadaşlar hayatım güzel şekilde ilerlerken bi arkadaşım şizofreni tanısı aldı . Durumu çok kötü maalesef. Ben de bunu öğrendiğimden beri kafaya takıyorum ya bende de olursa diye . O kız da biraz kafasında kuruyordu bazı şeyleri ama benden daha kötüydü tabi ama şizofreni olmasını da beklemiyorduk çok zekiydi çok iyi bir üniversitede okuyoruz. Arkadaşlar arkadaşımın şizofreni olduğunu öğrendiğimden beri gece bu korku geliyo kalbim hızlı hızlı atıyo ve uyuyamıyorum ya ben de şizofreni olursam diye. İlk gün uyuyamadım 2. Gün uyudum son 2 gündür yine uyuyamadım günde 1 3 saat arası uyuyabildim . Bu gece ramazandan dolayı davul sesini falan duyduk uyumamıştım o sırada da . Neyse ondan sonra 1 saat uyudum tekrar uyandım sanki davul sesine benzer 1 sn süren ses geliyordu kulağıma anlayamadım beynim mi üretiyo yoksa apartmandan gelen bir ses mi. Ses uzaktan kısık geliyor gibi. Çok ama çok korkuyorum psikiyatriden randevu alacaktım fiyatlar 1500 den başlıyor. Anneme de söyleyip üzmek istemiyorum. Yine uyuyamadığımı söyledim kafana bir şey mi taktın dedi hayır dedim çünkü önceden bu tarz olaylar olduğunda o da üzülüyordu sonra ben atlatıyordum tabi her olayı. Bu olayı da kendi kendime atlatmayı bekliycem umarım atlatabilirim. Arkadaşım sürekli aklıma geliyor dua ediyorum inşallah iyileşir diye . Benim sorunum kaygı bozukluğu büyük ihtimalle ama böyle saçma düşüncelerle kendimi yıpratmak istemiyorum 21 yaşındayım kendi kendimi yıpratıyorum. Lütfen bana destek olacak şeyler söyleyin en ufak kötü yorumdan bile etkileniyorum hemen.
devlet hastanelerinden randevu alabilirsin.

Siz istesenizde şizofreni olmassınız merak etmeyin
Sizdeki okb ve anksiyete bozukluğu
Bendede var 42 yaşındayım bazen alevlenir sonra söner ve hayatınıza devam edersiniz öldürücü birşey değil
😉daha öncede atlatmışsınız yine atlatırsınız.Birşeye üzülğnce yada yakından biri hastalanınca ölünce vs vs hortlar sonra tekrar biter gider.bi doktora gidin antidepresan verir oda çok iyi geliyor.Rabbim şifa versin ama tekrar söyleyeyim bende böyleydim şizofreni olmassınız merak etmeyin.Yalnız değilsiniz okadar çok böyle insan varki normalmpsikolojide insan kalmadı nasıl kalsın pandemisiydi depremiydi yangınıydı virüsüydü normal şeyler bunlar anormal olan !normal olan bence🤣
Çok haklısınız . Bu seferde 4 gecedir uyuyamıyorum. Günde 1 saat max uyuyabiliyorum ne yapıcam bilmiyorum ya kendi kendime dert üretiyorum

Psikolog Barış Gürkaş’ın Hemen Uykuya Dal! iismli bir videosu var. Gece yatarken bu videoyu açarsan, bebek gibi uyursun.

Sabah uyandığın zaman ilk işin, bugünüm mucizelerle dolu, şükürler olsun de. Ve nefes çalışması yap. Nefesin ciğerde kalmasın, diyafram nefesi almaya çalış.

Burundan nefes al 4 e kadar say.
4 e kadar içinde tut
Ve 8 kadar burnundan bu nefesi boşalt. Gece yatağa girdiğinde de bunu yap.

Gün içinde de yap hatta. Disiplinle yaparsan emin ol hayatın ferahlar.

Bir de zihnin konuşmaya başladığında, mesela şizofren olabilirsin vs dediğinde hemen beyin topraklaması yap. Arka arkaya şunu söyle;

Her şey düzdür, düz olan terstir.

Beyin bunu çözmeye çalışacak ama çözemeyecek ve susacak. Daha çok yöntem var ama şimdilik bunları yapabilirsin.

X