Sagocuların alanı

Yarını olmayan dünlere yazılmış her şiir ve şair olmuş her fikir ki kaleme düşmüş her sözü.
Hep karanlık anlatıldı şarkılarda günyüzü. Yalpalayan ömürler aşikar hüzün görüntüsü.
Yalnızlıkla sevişir oldun, karanlık hep zifir ve gökyüzünde güneşin doğum sancılarını
bekledin. Doğmamış çocuktu doğacak, her ışık hazin sihir ki; hediye olacak her yarın
manevi hazinedir, vasiyetimdir, cümlelerimin her kelimesi sahi asi, Sagopa yorgun tek
tabanca 26 arifesi. Kimler önüne geçebilir zamanın akışının, cümlelerimin noktalarına kaç
zamanda ulaşırım. Yaşarım iskeletler diyarında bir et parçasıyım. Varımı yoktan aldım.
Daldım çoktan derin uykuma vardım, beklemekle geçti yıllarım ve kar beyazdı saçlarım,
karamsar yazdı rhyme'larım ve tarumardı sabrım,harbi yaşadım benliğimle çok savaştım
yazdım olmadı ve kaçtım, rap uzattı elini çekti kulağımı. 'yaz' dedi! Emir bir farzdır. Farzın
adresinde sen ikamet halinde, bu Tanrı'dan bir arzdır. Öylesine güç oldu, böylesine bir
gidişi resmetmek, kalemi makina yaptım, her çizikte kareler aldım, sundum önüne
Yaradanın ve bekledim cevabını, hep cevapsız kaldı çağrım, bağırdım!...

Raks edemedim yine yenildim, aksimi göremedim kör oldum
Haksızın vuramadım şakağına, baksın kör gözlerime...

sago1dk1.jpg

Sagoyu ilk olarak 2005yılında tanıdım.
Fakat Türkçe Rapi 1995 yılında Cartel grubuyla tanımıştım.

Gel gel gel Cartele gel
Carteldekiler kan kardeşler kaydirigubbakcemile3

Sago türkiyedeki melankolik rap müzik akımının önemli bir temsilcisidir.
Vasiyet adlı şarkısıyla tanındı sanırım 2005 yılıydı video müzik ödüllerinde yılın en iyi klip ödülünü aldı. Türkçe rapte büyük bir yere sahiptir.Sago sayesinde abluka alarm(Leadri ve Savaş)raffine zet gibi rapçilerde tanındı tabi karısı kolera da sırnaşık şey

Sago mu Ceza mı diye çok tartışmalar oluyor fakat ikisini nasıl aynı kefeye koyuyorlar anlamıyorum.Bi kere tarzları çok farklı. Sago melankolik rap yapıyo ceza bi gangsta
Melankolikte Sagonun üstüne tanımam. Ama daha çok Cezanın tarzında söyleyenler var Türkçe Rap'te...İkiside kendi dallarında çok iyiler.Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. zemuszemus

Ama mesela sevgilim de Sagonun tarzında söyler yani melankolik rapi iyi yapanlarda var Sagoyla kıyaslamıyorum sonuçta Sago Melankolik Türkçe Rapin Babasıdır.

Sagonun hangi albümü güzel derseniz seçmek mümkün değil.Sago hiçbir zaman gerilemez hep ileri gider.Bu aralar onu fazla dinlemesemde zamanında çok dinlemiş biriyim ama fazla dinlemiyorum desemde sagoyu günde en az bir saat dinlerim yani kaydirigubbakcemile3

Nasıl anlatılırki bu bambaşka biri işte.
Ama sagoyu dinleyenler Abluka Alarmı(Savaş ve Leadrinin grubu) ve Vale'yi (seside Sagoya benziyor ve şarkı sözleri ve beatleri ile kalitesi süper bi rapçi)kesinlikle dinlemeli çok seveceklerine eminim. Ayrıca hepsi melankolik söylemiyor ama şu rapperleri tavsiye ederim herkese
Abluka Alarm,Zet,Raffine, Mozole Mirach,Vale,A.P.O,Yunus Emre,Frekans,Sansar Salvo,Rahdan Vandal, Micrap Kerim,Rapozof,Savlet,Pit10 bunlar erkeklerden

Bayanlardan da Kolera dışında Medusa(bu aralar rapi bıraktı ama çok iyi parçaları var) ve Rapizm çağla kesinlikle süper iş çıkaran bayan Mc'lerden

Yakında bende bir bayan Mc olcam inşallah zemuszemus

Medusa gercekden harıkaaa

Benle Gel

Geldiğim bi yol değil karanlıktı göremedim simdi ğittiğim bir yolmu sanki Bende sevemedim her gün ayrı döngülerle yedi bitirdi bedenimi şimdi ben mi Nerdeyim bi bilsem anne kendimi gizemli duygularda aradım belki saklanır diye Sanki bulgular içinde yoktu sevgi sende terk edişti tek çıkar yolum oyun Bozulmasın belki gün gelirde kavusuruz ama uyanmasın o zman işte elimi tut
Ve sahne hiç kapanmasın o zman anla sen beni baska caremiz yoktu o zman İşte ben le gel gel ki benle sol yok ki baska caremiz dönmem çok zor

Her gün ayrı döngülerle hep mi sahte övgülerle yol mu sence dön memek te Sende ben le gel belki yandı bestelerde kaç kül oldu destelerde yan tutuş bu Velveleyle şimdi benle gel

Sacmalar bu kelimeler yoklugunda saçmalar yağmalar duygularımı acımasızca Kalpte ses çıkarmadan dayanır anca saldırır bu kalp saklısaklı ağlayınca belli dir Bu sözlerim katlanırsa ayrılık bu zor dayanmaz ah yürek gurur yapar bu Gözlerim gizli gizli mahvolur şimdi belki ben yolcuyum bak defoldum Hayatından anlaman zor olsada ben yoruldum izlemekten sen gücen me bana Kalırsa varlığım gider sana alışmalısın artık anla yokluğum yeter sana yok Düşüncelerde boş hayallerinde ben yokum bari yanlız bırakma ben le gelde Yorgunum

medusa_20sanc_fdlar_20buyuk.jpg

Bir Var Bir Yok

Birgün siyah renge sor hep karanlık içini yakar
bembeyazdım kirlendim, taşlandım yuhlandım bittim
birgün al sancımı çek gör!... Sinmiş içine kapanmış ağlar
bir var bir yok bedenim, tercihimde hakkım yatar

Gökyüzünden baktığımda insan karınca görünür
yerden yükseldikçe cüssen giderek küçülür
bugün esen rüzgarlar zerrelerimi aldı benden uçurdu
dün koca bir ağacın yaprakları havada raksa tutuldu
mevsimler ve yapraklar arası daim savaş - barış var
ölüm yahut yaşam var, suçlular ve merhumlar
kimse birinin ruhunu (eline) geçiremez ilahtan başka
insan parayla satın alma yoluna gider insanı, ya başka?...
Bilmem neden diyologlarınız bu derece laçka
Hiç ölmeyecekmiş gibi günü gün etmeniz saçma
içinde olanı bilmeden, bilinmedin bir kutuyu açma!...
Evine dönmeye çalışan tırtıl gibiyiz bizler tehlikede
tavsiye koleksiyoncusuyuz, güvenlerimiz engebede
anılarımı düşünürken ben, yaralarımı hesapladım
nefsimle yarış halindeyim, adımlarımı hızlandırdım
önceden ferah, rahattım, üzüntüden zayıfladım
birinin yaptığı yanlıştan ötürü ben ayıplandım
iblisin ağzında sayıklandım, bir pirinç tanesiyim
çakıllardan ayıklandım, çakallardan kaçtım.

Metin ol, yağmur yağsa benim kafama düşer kor
emeklerimiz ziyan ettin koş toz ol.
üzme beni be ben en bahtı kara şanssızım
geleceğime meraksızım, ben yalansızım
ışıktan rahatsızım

Adam olsa marazi, doğru benim terazi,
bitene denir mazi. Kolo tek bacaklı gazi
durma sende al bi şan, çok perişan gidişat
şaklabanla doldu taştı camiam artık et berat

Deneme rapim edilmez alt
oldu denedin ettin halt
Critical mirettebat
1 dişi 2 irtibat, hergün değil senede bir
içten güldüm bunu da bil, oldum bende yerle bir
adım sözlerime kefil
içerlikleri tekin değil, çuvalın ağzını iple boğ
sen yaralı ben ölü hayli ağır bilanço
bu hızla viraj alınmaz, kes gazını, çek elfo
bir verse de atayım da ordan gel ve
sen de rapime doy.

Öğüdüm ağır omuzlarımda inler durur habire
mecburen yağtığım her işi yaptım şeytan şerrine
bu ne yorgunluk dinlen kolo çek bir tabure
Celaleddin der dışına o sızar ne varsa testide.

sago_kolo_by_aishee.jpg

X