- 23 Haziran 2014
- 5.094
- 10.843
- 448
Her gün tartılmak bana iyi gelmiyor. Artı gördğümde moralim bozuluyor. Bu nedenle tartı gününü pazartesi sabah olarak belirledim.günaydın ben bu sefer her sabah tartılıyorum motivasyonumu yükseltmesi için sabah tartıda eksi çıkması için akşam yediklerime dikkat ediyorum. çok şükür bu sabah da eksi çıktım
yeni başladığım için ben de yoksa haftada bir en iyisi zaten bikaç hafta sonra gitmemeye başlayacakHer gün tartılmak bana iyi gelmiyor. Artı gördğümde moralim bozuluyor. Bu nedenle tartı gününü pazartesi sabah olarak belirledim.
Kullandığın kahve makinesinin markasını paylaşırsan sevinirim.önümde uzun bir yol var biliyorum. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme ve yaşam düzeni zaman ve emek istiyor. Hedeflediğim ağırlık 60kg , bu demek oluyor ki -14-15 kg var önümde.
Güzel tarafı kendimi klasik diyetteymiş gibi sıkışmış kısıtlı hissetmiyorum. Bu his de sürekliliği sağlıyor. (çikolatayı çok severim -diyetisyenimle paylaştığımda bunu haftada iki kez yapacak şekilde listeme ekleyiverdi)
Spor içinse her gün hareket etmeye yürümeye gayret ediyorum. Mesela dün 20dk yürüdüm.
İlk hafta güzel kilo verdim , her hafta böyle olmayabilir biliyorum. Bu motivasyonla devam ediyorum.
ödül sistemi de güzel oldu bence :) heyecan ve azim eklendi hayatıma
elecda şubat ayından beri kendinden öğütücülü bir makine kullanıyorum. Çok ÇOk memnunum. İStediğin kriterlere ssahipse sana kesin önerimdir.
Philips EP5447/90Kullandığın kahve makinesinin markasını paylaşırsan sevinirim.
Normalde de hızlı yiyen biriyim, 5 dakikada silip süpürürüm. Oğlum çok hareketli ona yemek yedirmek, onun yanında yemek yemek çok zor. Yemek yemiyorsa masadan birini oyuna salona çağırır. Bu durum benim yemek yememi daha da hızlandırdı 3 dakika gibi bir ürede yemeye başladımHızlı yemek yeme işini çözmemiz lazım. Benim bu ara en çok odaklanmaya çalıştığım konu bu.
ben ara öğünümde tatlı niyetine tadım marka hurmalı fındıklı bar yiyorum, aylardır hiç sıkılmadım tavsiye ederim. tamamen temiz içerikli.17. GÜN
10:30 Kahvaltı
15:30 Ara Öğün
- 2 yumurtadan sosisli omlet
- Beyaz peynir
- 3 zeytin
- 3 ceviz
- Domates, salatalık, yeşil biber ve kapya biber, zeytinyağlı ve limonlu
- Omega-3 takviyesi
16:00 Prebiyotik Takviyesi
- 5 tane çiğ badem
- 1 şekersiz türk kahvesi
18:30 Akşam Yemeği
20:30 Magnezyum ve maden suyu
- Ali Nazik
- Salata
- 2 küçük parça kavun
Kahvaltıdaki sosis İpek Hanım Çiftliğinin kendi yaptığı sosis. Bu nedenle tüketiyorum. Bugün 15:30 gibi acıktım ve biraz badem yedim. Sonrasında işe götürmelik, kahve yanı bir şeye ihtiyacım olduğunu fark ettim. 2 yıl önce gittiğim Fonksiyonel Tıp Doktorunun tavsiye ettiği Aroha diye bir çikolata markası vardı. Onun web sayfasından %100 kakaolu kurumuş çilekli bir çikolata siparişi verdim. Bana kahve yanında 2 parça şekersiz çikolatanın çok faydalı olduğunu söylemişti.
Bu arada glütensiz ürün veya doğal tahin, fıstık ezmesi, kuruyemiş arayan varsa Cevizhane-Kaptanın Ceviz Çiftliğine bir bakın. Ben oradan ceviz, badem, tahin ve şekersiz yer fıstığı ezmesi sipariş veriyorum.
Bu arada marka tavsiyesi verince kendimi influencer gibi hissettim ve bu nedenle açıklama yapayım. Ben bu ürünlerin senelerdir kullancısıyım, sahiplerini tanımam etmem. Sadece ülkede kaliteli ve temiz içerikli ürün bulmak zor, bildiğim yerleri bu nedenle paylaşıyorum.
Bugün genel olarak verimli bir gün oldu. Akşam yemeğinde erişte de vardı. Çok sevmeme rağmen yemedim. Kendimi tebrik ediyorum:)
Yarın sabah 09:00’da toplantım var. Öyle olunca sabah rutinlerimi yapamayacağım ama gün içinde beslenmeme özen göstereceğim.
salata yapmak çok zor gelir bana daKahvaltım yarım kaldı
İş için dışarı çıkmam gerekti
Bi kısmını dönüşte yiyeceğim nasipse
Salata yerken yoruluyorumyavaş yiyorum ya bitmiyor bi türlü.
çok mantıklı bir açıklama olmuş, insanımız ben yiyorum herkes yesin modunda ısrarı çok seviyor maalesefYa bu ısrar meselesi beni de çok zorluyor. İnsanlara açıklama yapmak istemiyorum.
Bu sabah toplantı için bir sürü kuru pasta, poğaça vs alınmış. Sabah gittim, herkes ikram halinde. Bunun olacağını tahmin etmiştim. Bu nedenle insanlara gluten intöleransı teşhisi aldığımı, bu nedenle artık unlu yiyecek tüketemeyeceğimi söyledim.
İş yerinde yönetici ve denetçi pozisyonunda olmam nedeniyle insanlar ile genel olarak mesafeliyim, dolayısıyla diyet vs. gibi konulara girmek istemiyorum. Bu açıklama işimi çözdü. Konu sağlık olunca kimse ısrar etmedi.
spor yapmak da kilit alışkanlık. ben bir dönem evde 10-15dk bölgesel egzersiz yapıyordum, her gün zorlaşıyordu ve o kadar zorluyorum kendimi diye akşam atıştırmalarını bırakmıştım.Hızlı Yemek Yeme Alışkanlığını Düzeltmek
“Alışkanlıkların Gücü” kitabında “Kilit Alışkanlık” diye bir konu var. Diğer alışkanlıkların da etkileyen alışkanlıklar bunlar. Mesela sigara içme alışkanlığı kilit bir alışkanlık. Sigarayı bırakan insanların, bir süre sonra daha sağlıklı beslendikleri ve egzersize başladıkları görülmüş. Benim yeme davranışlarımdaki kilit alışkanlığın hızlı yemek yemek olduğunu düşünüyorum. Eğer daha yavaş yersem, daha küçük porsiyonlar tüketeceğimi ve masadan tok kalkacağımı düşünüyorum. Bu nedenle öncelikle bu alışkanlık üzerinde çalışmak istiyorum.
Biraz araştırma yaptım ve şunları uygulamaya karar verdim.
- Yemek yerken her lokmamı 15 kez çiğneyeceğim.
- Tabağımın yarısına geldiğimde çatalı kaşığı bırakıp 100’e kadar sayacağım.
- Toplam yemek yeme süremi öncelikle 20 dakikaya çıkarmayı hedefliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?