Sağlıklı Yaşam

20.08.2024 GÜN ÖZETİ

08:30 Yeşil Çay

10:30 İlk Öğün

• Yulaflı Tost
  • 3 Zeytin ve Ceviz
  • Domates-Biber Salatalık (Zeytinyağlı ve limonlu)
  • Omega-3

13:30 Türk Kahvesi

15:30 Türk Kahvesi

16:00 Prebiyotik

17:30 Sütlü Türk Kahvesi ve 1 parça bitter çikolata

18:30 Son Öğün

• Havuçlu patatesli bezelye
  • 2 kaşık pirinç pilavı
  • Cacık
  • 2 dilim kavun
20:30 Maden suyu ve Magnezyum

Bu Hafta Uyacağım 7 Beslenme Kuralı
Her gün 40-45 dk arası yürü
Aralıklı Oruç Yap
Gün içinde Türk kahvesi ve yeşil çay tüket
Porsiyon küçült
Önce salatadan başla
Her lokmayı 20 kez çiğne, yemeğin ortasında dur 100'e kadar say.
Toplam süre 15-20 dk olsun

Yemek yemek istemedim iştahım yok
Fasülye haşladım
Sarımsaklı yoğurt üzeri k biber yağ.

Ev halkı mantı yedi

Eklentiler

• IMG_6241.jpeg
    136,2 KB · Görüntüleme: 68
21.8
+Akşam 7'den sonra yemek yok
+Paketli gıda yok
+2 lt su
-Yavaş yemek yeme çalışmaları ... loading
+15dk yüzme

21.08.2024 25. GÜN ÖZETİ

08:30 Tarçın Karanfil Çayı

• 2 haşlanmış yumurta
  • 2 parça ezine peyniri ve dil peyniri
  • 3 Zeytin ve 3Ceviz
  • Omega-3

17:30 2 adet kuruyemişli galeta (unsuz)

• Patatesli Et yemeği
  • 1 Kase Ayran Aşı
20:00 Maden suyu ve Magnezyum

Aralıklı Oruç Yap
Gün içinde Türk kahvesi ve yeşil çay tüket
Porsiyon küçült
Önce salatadan başla

Selamlar Hanımlar,

Sabah yürüyüşlerinde bir sürü şey düşünüyorum. Bunlardan biri de kilo almama neden olan yeme davranışlarım. Bu sabah hamburger üzerinde düşündüm. Aslında sadece Eskişehir'deki Pino'nun hamburgerini sevdiğimi, zincir hamburgercilerin veya butik olanların yaptıklarından hoşlanmadığımı fark ettim. O zaman niye yiyorum diye düşündüm ve bir karar verdim. Hamburgeri sadece Eskişehir'e gittiğimde yiyeceğim ve yediğim her lokmadan keyif alacak, suçluluk duymayacağım.

Dün işten çıkıp Ela'yı kuaföre götürdüm. Öyle olunca eve gelişimiz gecikti ve ben 17:30'da yaptığım sütlü kahve-çikolata öğününü yapamadım. Yerine ketojenik galeta diye geçen bir şey yedim ama pek kesmedi. Öyle olunca yemek pişirirken atıştırdığımı fark ettim. Sütlü kahvenin atıştırma davranışım üzerindeki etkisini gördükten sonra, akşam iş çıkışı bir işim varsa kahvecilerden latte veya americano alıp içmeye karar verdim.

Diyete de başladım Karatay usulü gitmeye karar verdim. Ekmeği ve şekeri tamamen hayatımdan çıkarıyorum. Başka türlü olmayacak. İki ana ihtiyaç duyarsam bir ara öğün şeklinde ilerleyeceğim. Gün gün buraya yazacağım neler yaptım. Şu anda hayatımın en öncelikli konusu biran önce normal aralığa girebilmek. Bu sabah tartıldım 79.5 kiloyum. Benim için normal aralık max 64 kg. Yani en az 15 istediğim 20 kg var hedefte.

Benim kilo almama sebep olan şeylerin başında mükemmeliyetçi yapı geliyor ya hep ya hiç tarzında düşünmem. Bir gün diyet bozulsa nasılsa bozuldu deyip devamını getiriyorum ve tekrar toparlamak günler sürüyor. Örneğin taşınma sürecinde rahatlıkla içecek konusunda seçici davranabilecekken örneğin ayran içebilecekken asitli içecek tükettim. Buna erteleme de eşlik ediyor ne yazık ki bugün de yiyeyim yarın başlarımlar. Diyelim ki başladım bu sefer aceleci davranıyor ve katı diyetler yapma eğiliminde oluyorum. Tek öğün vs gibi. Her gün tartılıyorum bu da bana çok zaman geçmiş de sanki yeterince kilo verememişim hissi oluşturuyor. Şimdi tüm bunlar için bu sefer çıktığım yolculuğun farklı olması için yapacağım şeyler şunlar olacak:

1) Kesinlikle sevmediğim bir şeyi diyetteyim diye yemeyeceğim. Zevk almak benim için önemli.
2) Mükemmeli aramak yok. Olduğu kadar ilkesini hatırlamaya çalışacağım. Daha az ama sürdürülebilir şeyler yapmak istiyorum. 15 dk egzersiz her gün gibi.
3) Şekeri unu tamamen bırakıyorum. Bu iki gıdaya bağımlı olduğumu kabul ettim artık. Bunları alkol ya da sigara gibi görüp tamamen uzak duracağım. Çünkü başladığım zaman duramıyorum. Burada un derken beyaz unu ve basit şekeri kastediyorum.
4) Her gün değil haftada bir tartılacağım.
5) Burada beslenme günlüğü tutacağım. Yılbaşına kadar her gün yazmayı istiyorum, yediklerimin yanına duygularımı ve düşüncelerimi de ekleyeceğim ki farkındalığım artsın.
6) İki öğün ve ihtiyaç duyarsam bir ara öğün şeklinde besleneceğim. Mümkün olduğunca temiz içerik olduğu sürece un ve şeker dışında yasağım yok.
7) Farkındalıklar yeme egzersizleri yaparak yediğim miktarı azaltmaya çalışacağım. Açlık tokluk takibini unuttum sürekli diyet yap bıraklardan.
8) Bu sefer diyet yapmıyorum sağlıklı bir yaşlılık süreci geçirmek için bedenime yatırım yapıyorum o yüzden sürece odaklı gitmek önemli. Bunu da ara ara kendime hatırlatmakta fayda var.

Sağlıklı yaşam 1. Gün 22.08.2024
Başlangıç kilosu 79.5
Sabah: 1 yumurtadan omlet 10 tane zeytin iki üçgen karpuz domates salatalık biraz yeşil börülce salatası

Ara 1 çorba kaşığı kadar kuru üzün 5-6 badem
1 Türk kahvesi 1 maden suyu

Akşam 1 çupra salata

Ara 1 bardak sütlü kahve

Egzersiz 15 dk duvar pilatesi 20 dk yüzme

Takviyeler: omega3 magnezyum d3k2 q10 multivitamin

Bugün gayet iyi geçti benim için. Kendimi iyi hissediyorum. Hep böyle sürsün inşallah.

Hedef kilomuz aynı sayılır, ben de 60-63 arasına inmek ve orada kalmak istiyorum.

Yazıyı ben yazdım sandım bir an:) Kilo alma sorunlarımız birebir aynı. Hakikaten bu sefer artık yanlış davranışların kök nedenlerine odaklanarak, onlar üzerinde çalışalım ve kalıcı olarak bu işi çözelim. Ben kendi adıma doğru beslenme alışkanlıkları edinebilirsem bundan sonra bu şekilde besleneceğim. İstediğim kiloya indiğimde eski alışkanlıklarıma geri dönmeyeceğim.

Türk kaahvesinin yanında maden suyu ben de çok severim. Ancak öğleden sonra içtiğim maden suyunun akşam daha çabuk acıkmama sebep olduğunu fark ettim.

22.08.2024 26. GÜN ÖZETİ

08:30 Tarçın Karanfil Çayı

• 2 sahanda yumurta
  • 2 parça ezine peyniri ve dil peyniri
  • 3 Zeytin ve 3 Ceviz
  • Yarım dilim tahin ekmeği, üzerine 1 tk şekersiz fıstık ezmesi
  • Omega-3

17:30 Acıkmadım, ara öğün yapmadım.

• Soğanlı yumurta
  • Birkaç parça sosis (katkısız)
  • Sürk peyniri, 5 tane yeşil kırma zeytin, 3 taze ceviz
20:00 Maden suyu ve Magnezyum

21:00 1 Şekersiz Cappuccino (Komşuma kahveye uğradım)

Aralıklı Oruç Yap
Gün içinde Türk kahvesi ve yeşil çay tüket (yeşil çay bitti, bitki çayı içtim)
Porsiyon küçült
Önce salatadan başla

Kereviz tarator
Fasülye buzlukta vardı piyaz gibi yaptım ( yemeğim yoktu)
Ve şu an inanılmaz doydum

Eklentiler

• IMG_6269.jpeg
    198,4 KB · Görüntüleme: 36
23.08.2024 2.Gün

Sabah : 2 yumurtadan omlet, 10 zeytin, beş altı kuruyemiş, bir kaç tane üzüm bir üçgen karpuz domates salatalık, patates kızartması vardı ama çok sevmeme rağmen yemedim.

Ara: Yapmadım bugün

Akşam: iç bakla yemeği ( bunu çok severim biraz fazla yedim sanki) sarımsaklı yoğurt

Ara: 1 şeftali

Spor : 15 dk duvar pilatesi 30 dk yürüyüş

Takviyeler omega 3 d3k2 q10 magnezyum ve multivitamin

Son düzenleme:
Hedef kilomuz aynı sayılır, ben de 60-63 arasına inmek ve orada kalmak istiyorum.
İnşallah ulaşalım ve orada kalalım daha önce defalarca düştüm o kiloya ama hep daha fazlasını aldım, bu nedenle bende artık kalıcı değişiklik için daha farkında gitmeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…