• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam

2. Hafta 🍀 ha gayret

Eklentiler

• IMG_6153.jpeg
    IMG_6153.jpeg
    161,2 KB · Görüntüleme: 51
:)
evet bir haftam bugün doldu.
diyetisyenimle kilo vermeyi değil sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeyi ' hedefledik. takip çizelgemiz var. öğünkaç dakka sürdü farkıdalık seviyem neysi nerde yedim nasıl yedim :) hepsini yazıyorum. ki farkındalıkla ilerliyorum.

inan insan doyuyor :) yavaş yeyince farkediyor.
Devamini dilerim o haldee🧡
Biz yeni katildik gruba biliyorsun, zahmet olmazsa kisaca diyetisyeninle aldiginiz kararlari,ogunleri vs yazabilir misin ya da toplu yazdigin bir mesaj varsa okuyayim.

Ben en saglikli halimde 1 kilo verebiliyorum max, 2,5 kg veren bunyeleri veya yapilanlari cok merak ediyorum🫠

ben de dün bu kararla başladım ve bugün konunuz karşıma çıktı sizi diğer konunuzdan da hatırlıyorum :) benim sorunum da karbonhidrat ve yedikten sonra aşırı iştahımı açıyor vücudumda aşırı ödem yapıyor. son iki yıldır defalarca başlamama rağmen başarılı olmadım sanırım sıkılmıştım da artık dün kendimi tamamen hazır hissettim ve acele etmeden beslenme ve sporu hayatıma oturtmak istiyorum umarım burda verdiğimiz kilolarla birbirimizi teşvik ederiz

konunuzu okudukça kendimi görüyorum ya hep ya hiç ve battı balık yan gider mantığı beni de mahvetti. arkadaşlarım öğlen çok yiyince akşam dengeliyor bense o gün yatana kadar yiyorum ve buda diğer günleri etkiliyor bu kısır döngü kılo veremememin en büyük nedeni
Merhaba,

Karbonhidratı sabah öğününde kesinlikle yememiz lazım. Çünkü ilk öğünde yiyince 2 saat sonra acıkıyoruz ve sonra bütün gün bununla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Zaten battı balık yan gider alışkanlığımız da var, günün geri kalanı heba oluyor. Sizin ve benim için kesin çözüm karbonhidrat veya şeker tüketeceksek, akşam yemeğinde yemek ve ertesi güne yeniden başlamak olur.

Diyetisyenle 1 haftaniz mi doldu, sonuc 2.4 kgsa valla super, hafta sonu da yeterince sinav vermissiniz.
Şunu soracagim, ben cok hizli ve neredeyse cignemeden yerim.
Hatta bazen cignemesi kolay urunleri secerim🙈
Yemek aninda cok cigeneyecegim ve yavas yiyecegim cumlesi nasil kliniza geliyor, benim asla aklima gelmiyor o an cunku🙂
Ben de çok hızlı yiyorum. Başlangıçta yavaş yeme farkındalığımı sonrasında kaybedip hızlanıyorum. Bu nedenle ağzımdaki her lokmayı 20 kez çiğnemeye çalışıyorum. Sayınca farkındalık kalıyor. Bir de tabağımın yarısındayken çatalı bıçağı bırakıp 100'e kadar sayıp, tekrar başlıyorum. Normalde 10 dakikada yemeğimi bitiririm. Şimdi 15 dk civarına geldim. 20 dk'yı hedefliyorum.

Herkese Selam!

2 günlük aile ziyaretinde nelerle sınandım bilseniz. Kızartmalar sütlaçlar wafflelar çikolatalar daha neler neler.
Yemeyince bozuluyorlar, iki öğün besleniyorum diye ama sen niye yemiyorsun diyorlar. Tüm bu yoldan çıkartıcı durumlara rağmen bence yine iyi toparladım.

İlk gün çok iyiydi birebir uyudum. Yalnız ikinci gün üç an öğün yaptım ve son öğün akşam geç oldu. Bir de gece dışarı çıktık , 2.00 de herkes pasta waffle vs yerken ben sadece ananaslı süt içtim🤩 bi çatal waffle tadına baktım. Düşündüm de normalde ben de bi koca pasta yerdim, normalde.

Tüm yediklerimde uzun uzun çiğneyerek yedim. Düşünerek farkına vararak.. dedim ki “ böyle de oluyormuş”

Ve akşam evime döndüm.
Sabah zor olsa da kahvaltımı hazırladım.

9.00 da sade kahve içtim.

Evdeyken tartıldım: 75.5 kg
1 hafta önce 77.9 kg çıkmıştım.

Diyetisyenime sonuçları attım.
Dönüş bekliyorum .
Sabah tartıldım. ben de 75.5 kiloyum:KK200:
Çok tebrik ederim. Baya sınanmışsın gerçekten.

Selamlar Hanımlar,

Akşamları buraya Z raporu yazma işini yapamadım. Bu nedenle alışık olduğum düzende, yani öğle saatlerinde buraya yazmaya devam edeceğim.

Bu hafta uygulamaya niyet ettiğim programı paylaşayım:

08:30 Yeşil Çay

10:30 Kahvaltı

• 2 yumurta
  • 2-3 küçük dilim peynir
  • 3 zeytin
  • 3 ceviz
  • Domates, salatalık, biber (Limonlu ve zeytinyağlı)
  • 1 tk şekersiz fıstık ezmesi
12:00 Şekersiz Türk Kahvesi

15:00 Şekersiz Türk Kahvesi

15:00 Şekersiz Türk Kahvesi ve 1 parça %99 Kakolu çikolata

18:30 Akşam Yemeği

1 kase yemek (Tabak küçültme)
Salata
Yoğurt / Ayran / Cacık / Ayran aşı çorbası

Bu Hafta Uyacağım 7 Beslenme Kuralı
  1. Her gün 40-45 dk arası yürü
  2. Aralıklı Oruç Yap
  3. Gün içinde Türk kahvesi ve yeşil çay tüket
  4. Porsiyon küçült
  5. Önce salatadan başla
  6. Her lokmayı 20 kez çiğne, yemeğin ortasında dur 100'e kadar say.
  7. Toplam süre 15-20 dk olsun
6.maddeyi ben de deneyecegim,
umarim unutmam😊

Merhaba,

Karbonhidratı sabah öğününde kesinlikle yememiz lazım. Çünkü ilk öğünde yiyince 2 saat sonra acıkıyoruz ve sonra bütün gün bununla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Zaten battı balık yan gider alışkanlığımız da var, günün geri kalanı heba oluyor. Sizin ve benim için kesin çözüm karbonhidrat veya şeker tüketeceksek, akşam yemeğinde yemek ve ertesi güne yeniden başlamak olur.
kahvaltıda kuruyemiş ayarlıyorum şimdilik 3 öğün yapıyorum iştahımı azaltınca iki öğün yapıcam pandemide 2 öğünle çok güzel kilo vermiştim

bana en çok bişeyler yediren şey çay. çay içerken yanında bişeyler yemek bana keyf veriyor bu yüzden bu dönemde çayı da azaltıcam

Bu Hafta Uyacağım 7 Beslenme Kuralı
  1. Her gün 40-45 dk arası yürü
  2. Aralıklı Oruç Yap
  3. Gün içinde Türk kahvesi ve yeşil çay tüket
  4. Porsiyon küçült
  5. Önce salatadan başla
  6. Her lokmayı 20 kez çiğne, yemeğin ortasında dur 100'e kadar say.
  7. Toplam süre 15-20 dk olsun
Diyetisyenimin önerdiği şeyler bunlar :)

Bir de yemek yerken sadece yemeğe odaklanmak ' önemli. Farkında olmak. Bi şey izlerken yemek doğru değil ancak ben dizi film izlerken yemeyi çok severim. Bundan da arınmaya gayret ediyorum :)

elecda elecda çok iyi ilerliyorsun sen de :) neredeyse 3 haftada 3,5 verdin.

Diyetisyenim sonucuma '' normalde insilün direnci olan pko olan birinde hedefimiz 0,5-1kg arasıdır. Sonucunuz harika. '' yorumunu yaptı.

Sıkılmamak adına farklı tarifler denemek istiyorum. Talebim buydu. Sağlıklı tost, ya da shake' karışımlar gibi.

Sahihuban Sahihuban Tebrik ederim, hem guzel ilerlemissin gectigimiz hafta hem de diyetisyenin soyledigi sozler cok hoş, insulin direncine gore ☺️ bu haftaki menulerini de takipleyecegim yeni cesitler icin.
elecda elecda Baslangic kilonu bilmiyordum ama 3.5 kilo vermissin sen de cok guzel☺️ bugun ben de yerken saymayi,ara vermeyi deneyecegim.

3.hafta sonra 70 kg 'a inmeyi hedefliyorum nasipse. niyet ediyorum.
önümde 5,5 kg var.
beslenme düzenime birebir uyarak ve günlük spor yaparak hedefime ulaşabilirim , inanıyorum.
Haftda minimum 3gün yüzmek, 4 gün yürümek' hedefim.
Hadi bakalım.

Bir de her yeni kg da hedef koyup kendimi ödüllendireceğim. Lİstemi hazırlayınca sizinle paylaşırım.

Diyetisyenimin önerdiği şeyler bunlar :)

Bir de yemek yerken sadece yemeğe odaklanmak ' önemli. Farkında olmak. Bi şey izlerken yemek doğru değil ancak ben dizi film izlerken yemeyi çok severim. Bundan da arınmaya gayret ediyorum :)

elecda elecda çok iyi ilerliyorsun sen de :) neredeyse 3 haftada 3,5 verdin.

Diyetisyenim sonucuma '' normalde insilün direnci olan pko olan birinde hedefimiz 0,5-1kg arasıdır. Sonucunuz harika. '' yorumunu yaptı.

Sıkılmamak adına farklı tarifler denemek istiyorum. Talebim buydu. Sağlıklı tost, ya da shake' karışımlar gibi.
Sadece yemeğe odaklanmak benim şartlarımda çok zor, masada iki tane çocukla yemek yiyince, ister istemez tüm dikkatimi onlara veriyorum.
Diyetisyenin izin verirse Tahinli Ekmek be Yulaf Tost benim baya işimi görüyor. Tarifleri buraya yazayım, belki denemek isteyen olabilir.

Yulaf Tost
  • 1 YK yoğurt
  • 2 yumurta
  • 3 YK Yulaf unu
Karışırıp, yağlı kâğıda yayıp tostta pişiriyoruz. Biraz piştikten sonra arasına peynir koyup ikiye katlıyoruz.

Tahin Ekmeği
  • 4 yumurta
  • 300 gr tahin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzerine susam
Karıştırıp 170 derecede pişiriyoruz.

3.hafta sonra 70 kg 'a inmeyi hedefliyorum nasipse. niyet ediyorum.
önümde 5,5 kg var.
beslenme düzenime birebir uyarak ve günlük spor yaparak hedefime ulaşabilirim , inanıyorum.
Haftda minimum 3gün yüzmek, 4 gün yürümek' hedefim.
Hadi bakalım.

Bir de her yeni kg da hedef koyup kendimi ödüllendireceğim. Lİstemi hazırlayınca sizinle paylaşırım.
Ben de 1 Ekim’de 70 kg’ya inmiş olmayı hedefliyorum.

Bugünki görüşmemizde diyetisyenim;

Bizim ana öğünlerimizde tamamlamamız gereken 4 besin grubu var (hepsi mutlaka bulunmalı öğünlerimizde)

1. ana yemek (kurubaklagil, sebze, et, tavuk, balık)
2. süt grubu (ayran, yoğurt, kefir vb)
3. lif grubu (çiğ sebze veya yeşillik)
4. tahıl grubu (ekmek, çorba, pilav makarna vb)

Her öğünde düzenli almamız gerekiyor, insanın doyması ile hücre doyması her zaman aynı değildir. Yanlış öğün besinler tüketilirse insan doyar hücre doymaz. Hücreyi doğru beslemekte bütüncül sağlığımız için çok önemli.

Bilgilerini verdi. Paylaşmak istedim.

Back